Luleå – Rauma 4:3 (2:1 po s.n.) | Eisbären – Zürich 3:6 (kon.) | Kuopio – Třinec 4:3 (2:1 po s.n.)
JYP – Sheffield 3:0 (kon.) | Zug – Tappara 0:7 (kon.) | Pardubice – Davos 2:3 (kon.)
HV71 – Salzburg 4:1 (kon.) | Düsseldorf – Linz 6:3 (kon.) | Vienna Capitals – Kärpät 0:2 (kon.)
Ingolstadt – Braehead 5:2 (kon.) | Ženeva – Sparta 4:3 (po pr.)
po s.n. (2:1)
KalPa Kuopio
4:3 (0:1, 3:1, 0:1 - 0:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 22.08.2015, 16:00 • Data Group Areena, Kuopio (kapacita: 5064 míst) • Hokejová Liga mistrů • Skupina 12
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mikka PITKÄNEN - 4:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým KalPa Kuopio.
    Nájezd MIKKY PITKÄNENA je nakonec vítězný! Kuopio zvítězilo v nájezdech 2:1 a připisuje si bonusový bod – 4:3!
     
    64:59
    V závěru prodloužení se ještě do zajímavé střelecké branky dostal Irgl, rozhodnout se mu ale nepodařilo. Vyloučen je ještě Mikko Jokela (KAL) na dvě minuty za hru bez přilby.
     
    64:23
    Radim Matuš (TRI) a Jussi Timonen (KAL) byli vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Prodloužení se ale dohraje ve čtyřech na obou stranách.
     
    58:38
    Vyloučen je Rostislav Klesla (TRI), a to na dvě minuty za hákování. Ještě před začátkem přesilovky oddechový čas Kuopia.
     
    58:38
    Bude se vylučovat a Oceláři mohli inkasovat už ve výhodě KalPy. Tammelova střela z první trefila tyč, naštěstí pro Oceláře se pak kotouč od Hamerlíka v nepřehledné situaci neodrazil do branky!
     
    56:53
    Mutanen si našel kotouč na brankovišti a mohl rozhodnout. Vybruslil si do ještě lepší pozice, avšak Hamerlík kotouč vyrazil!
    Kamil KREPS - 3:3
     
    50:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Deset minut před koncem Oceláři zaslouženě vyrovnávají! Plíhal znovu zavezl pul do útočného pásma, přenechal Hrňovi, ale tomu střela dobře nesedla. Kotouč se naštěstí pro Třinec odrazil před KAMILA KREPSE, jenž přehodil beton Kilpeläinena a nasměroval puk do sítě – 3:3! Asistence: Erik Hrňa, Tomáš Plíhal.
     
    48:10
    O poznání větší příležitost měl na holi Chmielewski o něco později! Polský útočník tentokrát ale odkrytou klec netrefil!
     
    38:54
    Ale Třineckým se to skoro znovu podařilo! Do Ruferovy střílené přihrávky vložil hůl sedmnáctiletý Jašek a usměrnil kotouč na tyč Kilpeläinenovy brány!
    Jonne TAMMELA - 3:2
     
    37:02
    KalPa právě vstřelila branku!
    Oceláři už byli v pěti, přesto inkasují a poprvé v zápase prohrávají! Foltýn byl okamžitě po nástupu na led sražen k ledu, přihrávka Mutanena našla zapomenutého JONNEHO TAMMELU, jenž tvrdou ranou překonal Hamerlíka – 3:2! Asistence: Sami Mutanen.
     
    34:53
    Michael Foltýn (TRI) je vyloučen na dvě minuty za sekání, jelikož přesekl hůl útočícímu Tammelovi. Třinec bude hrát oslabení, to pro něj znamená další nepříjemnost.
    Mikka PITKÄNEN - 2:2
     
    33:04
    KalPa právě vstřelila branku!
    Třinečtí se nestihli vrátit a Kuopio podruhé v zápase vyrovnává! Jokela posunul puk po mantinelu na MIKKU PITKÄNENA, který dostal od Ocelářů na pravém křídle spoustu prostoru, zasekl, položil si Linharta a střelou do horní poloviny branky nedal Hamerlíkovi šanci – 2:2! Asistence: Mikka Jokela, Sami Mutanen.
     
    30:19
    Přesilovku bude hrát KalPa. Josef Hrabal (TRI) je totiž vyloučen na dvě plus dvě minuty za hrubost, zatímco Christopher Bengtsson (KAL) obdržel jen dvě minuty za tentýž prohřešek.
     
    26:09
    Christopher Bengtssona (KAL) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. Byl to ten faul na Draveckého při gólové akci Třince.
    Vladimír DRAVECKÝ - 1:2
     
    26:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí jdou znovu do vedení, navíc to bylo v ponechané výhodě, a tak budou pokračovat v přesilovce! VLADIMÍR DRAVECKÝ byl nejdříve faulován Bengtssonem, o pár sekund později usměrnil Noskovu střelu od modré mezi Kilpeläinenovy betony a vedení je zpět na straně Třince – 1:2! Asistence: David Nosek.
     
    24:47
    Přesilovku si poprvé zahrají také Oceláři. Američan Patrick Davis (KAL) fauloval pronikajícího Irgla a odsedí si dvě minuty za sekání. Vhazování po pravici Kilpeläinena.
    Santeri LUKKA - 1:1
     
    21:57
    KalPa právě vstřelila branku!
    KalPa využívá přesilovku a na začátku druhé části vyrovnává! První gól Kuopia v letošní Lize mistrů vstřelil po pěkné souhře s Keränen SANTERI LUKKA, jenž se z levého kruhu trefil přesně k tyči – 1:1! Asistence: Janne Keränen.
     
    21:02
    Vladimír Dravecký (TRI) je třetím vyloučeným Ocelářem v zápasem. U mantinelu hodně nešetrně dohrál Mutanena a je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.
    Aron CHMIELEWSKI - 0:1
     
    19:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení gólem do šatny! To je pořádná rána pro aktivnější Kuopio! Matuš vybojoval puk v souboji s Lyytinenem, přihrál bekhendem mezi kruhy ARONU CHMIELEWSKÉMU a polský útočník potrestal chybu domácích nádhernou střelou do horního růžku – 0:1! Asistence: Radim Matuš, David Nosek.
     
    07:09
    Další Keränenův pokus vyrazil Hamerlík před sebe. Milan Doudera (TRI) potom vystřelil puk mimo hrací plochu a je potrestán dvěma minutami za zdržování hry.
     
    05:47
    Pak už došlo k posunutí branky a hra byla přerušena. Tomáš Plíhal (TRI) musí za svůj zákrok na trestnou lavici, je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    05:47
    První vážnější možnost Kuopia! Keränen se uvolnil na levém křídle a Hamerlík jeho ránu vyrazil před sebe! Dorážet se snažil Timonen, avšak byl sražen na branku Plíhalem!
     
    03:16
    Po ráně Riikoly nastřelil další bek Jokela jen Krepse a třinecký útočník ujížděl přes dvě třetiny kluziště na branku! Snažil se zakončit mezi betony, avšak mezírku u Kilpeläinena nenašel!

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 22. Lukka (Keränen), 34. Pitkänen (Jokela, Mutanen), 38. Tammela (Mutanen), rozh. náj. Pitkänen – 20. Chmielewski (Matuš, Nosek), 27. Dravecký (Nosek), 51. Kreps (Hrňa, Plíhal)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Irgl (TRI)
    0:0   Davis (KAL)
    2. série:
    0:0   Chmielewski (TRI)
    0:0   Rissanen (KAL)
    3. série:
    0:1   Polanský (TRI)
    1:1   Ruohomaa (KAL)
    4. série:
    1:1   Dravecký (TRI)
    2:1   Pitkänen (KAL)
    5. série:
    2:1   Hrňa (TRI)


    KalPa Kuopio: Kilpeläinen (Perhonen) – Riikola (CTS), Jokela (C), Lyytinen, Timonen (A), Halonen, Lukka, Mikkola – Keränen, Davis, Rissanen (A) – Mankinen, Mutanen, Ruohomaa – Tammela, Sebök, Nuutinen – Pitkänen, Harjama, Bengtsson – Kinnunen. Trenér: Pekka Virta.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Nosek, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek, L. Doudera – Hrňa (CTS), Plíhal, Kreps – Irgl, Polanský (A), Dravecký – Rákos, Matuš, Chmielewski – Cienciala, Rufer, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Marcus Linde (SWE), Lassi Heikkinen (FIN) – Henri Nava (FIN), Hannu Sormunen (FIN)

    Diváci: 1958 (39 % celkové kapacity)
    bahis siteleri