Luleå – Rauma 4:3 (2:1 po s.n.) | Eisbären – Zürich 3:6 (kon.) | Kuopio – Třinec 4:3 (2:1 po s.n.)
JYP – Sheffield 3:0 (kon.) | Zug – Tappara 0:7 (kon.) | Pardubice – Davos 2:3 (kon.)
HV71 – Salzburg 4:1 (kon.) | Düsseldorf – Linz 6:3 (kon.) | Vienna Capitals – Kärpät 0:2 (kon.)
Ingolstadt – Braehead 5:2 (kon.) | Ženeva – Sparta 4:3 (po pr.)
konec
EV Zug
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Tappara Tampere
Sobota 22.08.2015, 17:00 • Bossard Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina 2
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Není pochyb o tom, kdo ovládl dnešní bitvu mezi EV Zug a Tappara Tampere. Hosté šli od prvních vteřin zápasu vítězství jasně naproti a nakonec předčili švýcarský klub jasným poměrem 7:0. Tappara tedy po výhře ve Švédsku slaví zisk dalších tří bodů do tabulky a vstup do Champions Hockey League provedla na jedničku. Zug má naopak do dalších klání co zlepšovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (19:06:14)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Poslední vteřiny zápasu, další změnu ve výsledku už pravděpodobně neuvidíme.
     
    58:56
    Ilomaki a Laine si vyměnili kotouč na pravé straně, aby druhý jmenovaný mohl vypálit. Ale jakmile se tak stalo, střela byla zblokována jedním z beků.
     
    58:18
    Hlasatel ohlásil poslední dvě minuty třetí třetí třetiny. My už teď dobře víme, že také celého utkání.
     
    57:39
    Za brankou rozehrávají domácí svěřenci, s chutí vstřelit do konce zápasu alespoň jednu čestnou branku. Avšak defenzíva Tampere zůstává neoblomná.
     
    57:00
    Dnes už poněkolikáté zahučela hala v Zugu očekáváním. Ale stejně jako v předchozích případech, ani teď se touš netřepotal v síťce. Lammer těsně minul pravou tyčku.
     
    56:14
    Hokejisté z Finska v klidu rozehráli kotouč a obránce Aalto hledal cestu kupředu. Jeho spoluhráči ale zůstali v postavení mimo hru.
     
    55:35
    Ostrý střet u mantinelu, který odnesl nakonec Makinen. Pokračuje se ale dál, Tappara zůstala s pukem za soupeřovou brankou.
     
    55:05
    Puk končí v rukavici Karhunena, ale tato střela šla z opravdu veliké vzdálenosti.
     
    54:49
    Finové vyhráli vhazování a hned bez otálení nahodili puk na branku. Přestože kotouč netrefil zařízení, gólman domácích se za ním musel ohlížet.
     
    54:29
    Ještě jedna komerční přestávka, puk má v lapačce brankář Tobias Stephan.
     
    53:50
    Jeden z útočníků Zugu si to mířil málem sám na branku, když se dostal do zakončení bekhendem. Mířil těsně nad rameno Karhunena, jenže přestřelil. Domácí mají i hodně smůly.
     
    53:07
    Lammer zkusil překvapit Karhunena z dálky, ale strážce svatyně finského mančaftu by rád udržel čisté konto. Tato akce mu nemohla činit problémy.
     
    52:18
    Už asi nemůžeme předpokládat, že bude jedna či druhá strana někam spěchat. Tappara má asi dostatečně nahráno a Zug jen těžko stihne v necelých osmi minutách kontrovat sedmibrankové manko.
     
    51:56
    Málem osmý puk za zády gólmana Stephana. Na poslední chvíli dokázal brankář Zugu utěsnit mezírku u levé tyče a zabránit nové pohromě.
     
    50:50
    Už se sice hraje znovu v plném počtu, ale přesto nadále útočí mužstvo EV. Tappara se až po dvou minutách dostává z nevjětších trablí.
     
    49:53
    Fanoušci Zugu nevěří svým očím. Jejich tým sice vesměs minutu a půl tlačil Tampere před brankou, ale všechny rány mířily mimo. Zbytek Karhunen zlikvidoval.
     
    48:58
    Už déle jak půl minuty domácí hráč v modrých trikotech dělají závar kolem klece zatím bezchybného Karhunena, jenže ke střele se pořádně ještě nedostali.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Kankaampera (Savinainen), 7. Lajunen (Haapala.), 10. Jarvinen (Haapala, Lajunen), 33. Honkanen (Aalto), 37. Makinen (Kuusela), 42. Dixon (Kuusela), 44. Haapala


    EV Zug: Stephan (Bader) – Ramholt, Grossmann, Alatalo, Sondell, Morant, Erni, Blaser, Stadler – Buergler, Immonen, Bouchard – Lammer, Holden, Suri – Zangger, Peter, Schnyder – Thibaudeau, Diem, Marchon.
    Tappara Tampere: Karhunen (Noronen) – Aalto, Saravo, Plastino, Kankaampera, Elorinne, Bonsaksen, Makinen, Rouhiainen – Kuusela, Dixon, Savinainen – Haapala Lajunen, Jarvinen – Laine, Ilomaki, Peltola – Heikkila, Honkanen, Kaksonen.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Wehrli – Kovacs, Bürgi (oba SUI)

    Diváci: 3 727
    bahis siteleri