Česko – Slovensko 7:1 (kon.)
konec
Česko
7:1 (4:0, 0:1, 3:0)
Slovensko
Úterý 25.08.2015, 17:50 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné úterý ze Sokolova. Už jen pár reprezentačních výběrů čeká na první zápasy nové sezóny, dnes ji odpálí také český národní tým žen. Naše hokejistky vstupují do ročníku, který zakončí jejich druhá historická účast na mistrovství světa elitní skupiny v kanadském Kamloops. A na to se už teď všichni těšíme!

    Březen je ale ještě hodně daleko. V tomto týdnu vyjedou svěřenkyně trenérů Jiřího Vozáka s Petrem Tejralem ke čtyřem zápasům během pouhých pěti dnů! Dnes (17:30) a zítra (12:00) se střetnou se Slovenskem, v pátek (17:00) a sobotu (11:00) s Německem. V obou případech jde o účastníky druhé světové skupiny - jenže zatímco Slovenky do ní postoupily, Němky naopak sestoupily z elity.

    Útočnice LUCIE POVOVÁ se nemohla dubnového mistrovství světa zúčastnit kvůli studijním povinnostem. Na první zápasové...

    Posted by Reprezentace žen ČR A – lední hokej on 24. srpen 2015
     
    Nominace českého týmu na 4 utkání v Sokolově:

    Brankářky:
    Klára Peslarová (Poruba), Blanka Škodová (Olomouc).

    Obránkyně:
    Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Kateřina Flachsová (Neuchatel, Švýcarsko), Ivana Černá (Roudnice n/L), Petra Herzigová (Hämeenlinna, Finsko), Martina Zedníková (Jindřichův Hradec), Anna Zíková (Karviná), Tereza Brotánková (Kadaň), Karolína Kosinová (Beroun).

    Útočnice:
    Veronika Bucifalová, Aneta Lédlová (obě Ontario Hockey Academy, Kanada), Barbora Patočková (Hvězda Praha), Noemi Neubauerová (Gunnery, USA), Kateřina Bukolská (Slavia Praha), Lucie Povová (Litoměřice), Vendula Přibylová (Šumperk), Tereza Vanišová (Písek), Denisa Křížová (Northeastern University, USA), Klára Hymlárová (Karviná), Martina Vonková (Příbram), Dominika Forejtová (Děčín).
     
    Čeští trenéři původně chtěli mít v Sokolově kompletní sestavu, která v dubnu vybojovala v Rouenu postup do elity. Jenže nakonec odpadlo sedm hráček. V zahraničních klubech už se na sezonu chystají Studentová, Polenská, Tejralová a Kolowratová, do Krasnojarsku musela na testy Manhartová a ze zdravotních důvodů se omluvily Mrázová s Pejzlovou.

    Do sestavy se tak místo nich dostaly členky širšího kádru. Jediný post, který nedoznal žádné změny, je ten brankářský – o čas na ledě se rozdělí Klára Peslarová s Blankou Škodovou. Můžeme očekávat, že každá dostane šanci ve dvou utkáních.

    Už dneska zahajuje Česká hokejová reprezentace žen novou sezonu! Na jejím konci se podruhé v historii zúčastní MS elitní skupiny, teď ji čekají čtyři zápasy v Sokolově – dva se Slovenskem, dva s Německem.

    Posted by Hokej on 25. srpen 2015
     
    Slovenské hokejistky postihla na cestě do Sokolova zácpa, přesněji tedy jejich autobus. Zápas tak začne o něco později, aktuální odhad činí 17:45.
     
    Slovenky asi v 17:05 dorazily k zimnímu stadionu, právě v tu chvíli vyjel český tým k rozbruslení.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Peslarová (Škodová) – Flachsová, Herzigová, Zedníková, Zíková, Černá, Brotánková, Horálková "C" – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Bukolská, Povová, Bucifalová – Neubauerová, Hymlárová, Křížová – Vonková, Forejtová, Patočková. Trenér: Jiří Vozák.

    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Lalíková, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Čurmová, Gáborčíková, Fedoročková, Honečková – Mikesková "C", Trebulová, Mišková – Gápová, Obercianová, Gorecká – Maskaľová, Záborská, Suráková – Korenková, Košecká, L. Ištocyová. Trenér: Andrej Schöber.

    Rozhodčí: Růžičková – Jakešová, Svobodová.
     
    Slovenky nastoupí do zápasu bez rozbruslení, utkání začne v 17:50.
     
    Máme za sebou obě hymny, sezóna českého ženského národního týmu může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    První zákrok slovenské gólmanky v šesté sekundě? To by šlo. Jana Budajová musela zasáhnout proti nahození, které dojížděla Tereza Vanišová.
     
    00:46
    Elitní útok se udržel na slovenské polovině i v dalších momentech, ale Slovenky ho k ničemu nepustily.
     
    01:25
    Ale pořád se hraje kolem Budajové. Jedna česká střela byla zblokována, pak nám nevyšel výjezd zpoza branky.
     
    01:48
    Klára Hymlárová (CZE) se zbavila soupeřky a střílela z otočky. Jenže právě to zbavení bylo podle paní rozhodčí nedovolené, naše mladice inkasuje dvě minuty za hru tělem a jdeme do čtyř.
     
    02:06
    Kateřina Bukolská se v oslabení tlačila za kotoučem, poslední slovenská obránkyně však svou úlohu nakonec zvládla.
     
    02:36
    A před bojovností Martiny Vonkové si ve středním pásmu hned dvě Slovenky sedly na zadek. Zatím se bráníme bez sebemenších potíží.
     
    03:14
    Vendula Přibylová sebrala puk a za modrou vyslala krátkou svižnou. Slovenská brusle ji bohužel zblokovala mimo.
     
    03:41
    "Oslabení" je pryč a díky forčekující Tereze Vanišové za chvíli budeme hrát přesilovku my. Rebeka Honečková (SVK) je vyloučena za podražení, kterým zastavila gólovou šanci naší blonďaté komety.
     
    04:01
    Teď už hrajeme početní výhodu. Neubauerová vybojovala puk pro Hymlárovou, její pokus šel z velkého úhlu, přesto musela Budajová dávat velký pozor.
     
    04:22
    Roli střelce na sebe bere Kateřina Flachsová. Ani jedna z dvou ran od modré čáry ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila.
     
    04:39
    A další pokus Kláry Hymlárové, hokejistky ročníku 1999. Jana Budajová si i tentokrát úhel pohlídala.
     
    05:19
    Kotouč z hokejky obránkyně Martiny Zedníkové zajímavě odskakoval, ale dvojice našich hráček ho nezvládla trefit.
     
    05:59
    Slovensko je v plném počtu, ale pod nepřetržitým tlakem.
     
    06:25
    Až nyní měly Slovenky puk poprvé na hokejkách v útočném pásmu. Přihrávka Lenky Čurmové však nenašla adresáta, Peslarová si mohla oddechnout.
     
    07:17
    Jakmile jsou slovenské hokejistky v rozehrávce pod tlakem, mají obrovské potíže. Teď z toho byla gólová pozice pro slalomující Anetu Lédlovou, ale v klíčovém okamžiku se poroučela na led a v pádu už neměla střela takový důraz.
     
    07:50
    Teď to byla Neubauerová nebo její spoluhráčka z lajny, kdo už mohl zakončovat do prázdné brány. Budajová se ale parádně roztáhla po čáře!
     
    08:17
    A další gólová šance pro český výber. Lucie Povová střílela z bezprostřední blízkosti, bohužel o kousek minula bližší tyčku.
     
    08:35
    Český nápor sílí, je jenom otázka času, kdy z toho bude gól. Veronika Bucifalová ze vzduchu krásně tečovala nabídku od modré, Jana Budajová ale byla znovu na svém místě.
     
    09:16
    V desáté minutě přichází první zákrok Kláry Peslarové. Švihovka Kristíny Oberciánové jí sice z lapačky vypadla, ale pokračování situace nebylo nebezpečné.
     
    09:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    První český gól nové sezóny je na světě a co se musí nechat, srdíčko při něm zaplesalo! Hlavní porci práce odvedla Vendula Přibylová, která si na pravém mantinelu obhodila jednu soupeřku, pak s elegancí sobě vlastní přebruslila druhou, až nabídla puk v přečíslení ANETĚ LÉDLOVÉ. Ta byla zezadu tísněna, přesto zvládla z první nádherně zakončit k tyčce a ujímáme se vedení 1:0! Asistence: Vendula Přibylová.
     
    10:59
    Soupeřky se podruhé dostaly k Peslarové, kterou otestovaly pokusem z velkého úhlu. Teď už zase útočíme, střely Povové i Hymlárové byly zblokovány.
     
    11:39
    Je jasné, že spoluhráčky z pole budou muset Budajové hodně pomáhat právě s blokováním střel. To se jim zatím docela daří.
     
    12:07
    Barbora Patočková, která jako jedna ze tří hráček kádru hrála i o víkendu za osmnáctku v Roudnici, vyjela s pukem z rohu a Budajová si musela pohlídat bližší tyčku.
     
    12:27
    Střela Ivany Černé od modré čáry měla solidní parametry. Jenže Janě Budajové kotouč z náručí nevypadl, situaci zvládla.
     
    13:02
    Za ranou Přibylové z mezikruží se Budajová jen ohlédla, ale puk šel vedle tyčky.
     
    13:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pokračující vytrvalý nápor je odměněn druhým kouskem v síti našich soupeřek. Od modré pálila Martina Zedníková a před brankou ho dokázala Noemi Neubauerová tečovat tak, že se vznesl do vzduchu a přeletěl Budajovou. Možná by dojel za brankovou čáru sám, možná ne, ale KLÁRA HYMLÁROVÁ číhala na správném místě a okamžitě ho doručila tam, kam měla – 2:0! Asistence: Noemi Neubauerová, Martina Zedníková.
     
    14:57
    Nyní to zkoušela po zemi Bucifalová, gólmanku nepřekvapila ani jedna z dalších spoluhráček.
     
    15:34
    A česká sestava naopak musela dávat pozor na unikající Miriam Mikeskovou. Slovenská kapitánka se ovšem nezvládla protáhnout mezi naší trojicí.
     
    15:58
    Není snadné přebruslit Terezu Vanišovou, ale někomu z našich se to teď povedlo, což znamenalo český ofsajd.
     
    16:34
    Elitní český útok si vytváří další a další šance. Vanišová z pravé strany marně hledala místečko mezi betony Budajové, potom neuspěla Přibylová.
     
    16:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokejové štěstíčko vám pomůže, když mu jdete naproti. A to naše první lajna opravdu jde, střídání co střídání. Vendula Přibylová poslala z levého kruhu puk do ohně, kde se odrazil od brusle TEREZY VANIŠOVÉ za brankovou čáru a Budajová byla zcela bezmocná – 3:0. Asistence: Vendula Přibylová, Aneta Lédlová.
     
    17:46
    Mám radost, co ve svém věku předvádí Klára Hymlárová. Teď si vynutila hákování Annymárie Surákové (SVK), čeká nás druhá početní výhoda zápasu.
     
    18:26
    Prvotní kombinace byla neúspěšná a Slovenky zvládly dopravit puk až ke Kláře Peslarové.
     
    18:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku využíváme a Slovenkám vyřizujeme před přestávkou čtvrtý pozdrav! Takhle se musíme cpát do brány. Lucie Povová vystřihla krásný slalom, který zakončila bekhendovým pokusem. Ten sice gólový nebyl, ale Budajová mohla puk jen vyrazit před sebe, kde číhaly na dorážku Patočková s Bucifalovou. Do puku šly obě a za autorku branky je označena BARBORA PATOČKOVÁ – 4:0! Asistence: Lucie Povová.
     
    19:25
    Kolotoč s autorským podpisem první lajny pokračuje. Je fakt, že placírka Přibylové by stejně platit nemohla, ale gólovek bylo víc. Ani Vanišová se nemohla radovat.
     
    19:51
    A ještě před odchodem do kabin si zařizujeme další početní výhodu. Soňa Fedoročková (SVK) odchází pykat za podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část federálního derby se hrála na jednu branku, Slovenky nám zatím absolutně nestačí a jen sledují, co s nimi naše sestava provádí. Zatím provedla čtyři gólové zásahy, skóre odpovídá poměru sil. Ale myslím, že mizerný start Slovenek je způsoben jejich pozdním příjezdem a věřím, že se po přestávce zvednou, aby nám byly důstojnými soupeřkami.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:35.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    V pokračující přesilovce napřáhla na modré čáře Herzigová, Jana Budajová poslala vyrážečkou puk do rohu.
     
    20:58
    Tereza Brotánková si nádherně všimla volné Venduly Přibylové, tu zblízka vychytala gólmanka.
     
    21:49
    Další puky směr slovenská brána vyslaly Neubauerová s Hymlárovou. První jmenovaná minula růžek, druhá střílela spíš doprostřed brány.
     
    22:15
    A to už jsou slovenské hráčky v plném počtu.
     
    22:35
    Další akce třetí lajny. Hymlárová posunula puk Neubauerové, černá guma se pak motala pod nohama Budajové. Ta si ho ale za záda nesrazila.
     
    23:13
    Pokud by naše útočnice hrála, byl by to ofsajd, jelikož nehrála, bylo to zakázané uvolnění. Buly po pravici Peslarové.
     
    23:42
    Lucia Ištocyová se rozjela po levé straně, ale i kvůli tomu, že jí nenajížděla žádná spoluhráčka, se s pukem vrátila do neutrální zóny.
     
    23:56
    Zakázané uvolnění je tentokrát odpískáno svěřenkyním trenéra Andreje Schöbera, jenž ke slovenskému týmu přišel po sestupu na MS 2014 v Přerově.
     
    24:24
    A ještě jednou ten samý prohřešek.
     
    25:07
    Slovenky o puk srdnatě bojovaly v rohu našeho pásma, jenže do střelecké pozice s ním nevyjely.
     
    25:23
    Kapitánka modrobílého týmu Miriam Mikesková (SVK) umí vložit do hry důraz, teď ho ale vložila moc a Vendula Přibylová skončila na ledě. Dvě minuty za napadení, čtvrtá přesilovka pro Česko.
     
    26:15
    Hymlárová nabídla Křížové, té ale protivnice v poslední možné chvíli zablokovala hokejku.
     
    26:38
    V dalších desítkách sekund se Slovenky brání úspěšněji, nicméně náš výběr potřeboval dostřídat.
     
    27:17
    Záborská vyjela proti střele Povové a svými chrániči ji vyrazila až do středního pásma.
     
    27:48
    Slovensko hraje v plném počtu, kromě nadějného začátku přesilovky jsme toho tentokrát příliš nevymysleli.
     
    28:26
    Hru přerušuje český ofsajd. Doplním, že hrajeme na sedm obránců, absentuje Karolína Kosinová. Vedle 19 hráček v poli a Peslarové v brance má neméně důležitou úlohu také druhá gólmanka Blanka Škodová, která na střídačce zapisuje statistiky.
     
    29:39
    Už zase sledujeme vytrvalý tlak první formace domácího týmu. Slovenský box je ale hodně zatažený a moc puků k Budajové nepouští.
     
    30:08
    Ale snažíme se tlačit do brankoviště. Teď to předvedla Klára Hymlárová, nicméně puk zůstal pod nohama Budajové a před brankovou čarou.
     
    31:04
    Po levém hrazení se tlačila Veronika Bucifalová. Tělo soupeřky měla příliš na těsno, aby zvládla najít jednu ze dvou parťaček, které si velmi dobře najížděly.
     
    31:45
    Icing vrací hru před Janu Budajovou. Její oponentka Klára Peslarová už asi přemýšlí, co si večer pustí za film. Má na to přemýšlení dost času.
     
    32:11
    Bylo by pěkné, kdyby se dokázalo prosadit co nejvíc hráček. Teď se za dorážkou tlačila Dominika Forejtová, její bekhendový dloubáček přeletěl druhou tyčku o kousek.
     
    32:58
    Peslarová dnes neměla moc šancí předvést, jak to umí s hokejkou. Teď zastavila puk před dojíždějící Slovenkou a trošku zalaškovala s nervy našich trenérů.
     
    33:54
    Územní převaha českého týmu je úplně stejná jako v první třetině. Jenže pronikat do gólových prostorů se nám daří o dost hůř, Slovenky zkonsolidovaly svou defenzívu. A na pumelenici Zíkové teď Budajová perfektně viděla.
     
    34:17
    Možná není až tak špatné, že si vyzkoušíme oslabení. Dnes podruhé. Denisa Křížová (CZE) je vyloučena za sekání, předvedou nám Slovenky něco?
     
    34:40
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Předvedly nám toho bohužel až příliš a ze své první nebezpečné situace zápasu se zapisují do skóre! Po střele z levé strany zůstal kotouč ležet u špičky levého betonu Kláry Peslarové, kde si ho jako první všimla NIKOLA GÁPOVÁ a dorážkou využívá přesilovou hru – 4:1! Bez asistence.
     
    35:48
    O odpověď se snažila Tereza Vanišová. Protáhla se mezi obránkyněmi, jenže to už byla gólmance příliš blízko, aby ji zvládla překonat.
     
    36:59
    Od modré vyslala střelu Petra Herzigová a na dorážku si počíhala Klára Hymlárová. Zakončovala z první, jenže přímo trefila nastraženou lapačku Jany Budajové!
     
    37:29
    Ránu Pavlíny Horálkové tentokrát gólmanka vyrazila do strany, kde žádná z Češek nečekala.
     
    38:15
    Zase se nám nepodařilo proniknout obranným valem těsně před Budajovou. Zkoušela to Petra Herzigová, jež z pozice obránkyně předvedla něco z útočných dovedností.
     
    39:06
    Na pátý gól si brousila zuby Lucie Povová. Vzala puk po souboji dvou hokejistek, z pravé strany s ním vyjela až před branku a chtěla se trefit ke druhé tyčce. Výborná Budajová ale znovu zasahuje.
     
    39:42
    Vytrvalý nápor české reprezentace pokračuje, ale tentokrát pouze u mantinelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bohužel, druhou třetinu naše děvčata prohrála 0:1, Slovenky snížily v přesilové hře díky dorážce Nikoly Gápové. Nutno dodat, že to byl z jejich strany jediný útočný záblesk celého utkání, jinak se pořád a pořád hraje v jejich pásmu. Češky ale hledají cestu ke gólu o poznání hůř než v první třetině, před brankovištěm je husto a Jana Budajová chytá výtečně. Najdou čeští trenéři recept, jak na to vyzrát a navýšit skóre?

    Třetí třetina začne přibližně v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Tereza Vanišová znovu zahájila třetinu aktivně. Při střele jí ale kotouč trochu sklouzl z hokejky.
     
    40:59
    Dlouho se zástup hokejistek přetahoval o kočout přímo před zraky české střídačky. Až nakonec rozhodčí nezbylo než přerušit hru.
     
    41:37
    Neubauerová výborně tečovala střelu Černé. Budajová předvedla rychlý reflex pravým betonem, čímž si puk srazila na levý, ale pak ho udržela pod nohama.
     
    41:55
    Teď to byla buď Bucifalová, nebo Zíková, kdo rychle pálil z otočky. Budajová kotouč nepustila ze svého sevření.
     
    42:15
    Čeká nás třetí oslabení dnešního utkání. Kateřina Bukolská (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    42:39
    Na modré čáře natáhla ke střele Lenka Čurmová, Peslarová musela zasáhnout držadlem hokejky.
     
    43:15
    Slovenky jsou v přesilové hře celkem nebezpečné. Teď šla střela z mezikruží, zblokovala ji buď česká obránkyně, nebo hokejka Peslarové.
     
    43:52
    A další práci naší brankářce zařídila Miriam Mikesková, ta to zkoušela pro změnu z levého kruhu.
     
    44:21
    Dobrá přesilovka Slovenek je minulostí a hned jsme otočili dopředu. Vanišová v přečíslení nabila Lédlové, jenže tu soupeřka vyhnala do úhlu a přízemní střelu kreje Budajová.
     
    45:27
    V útočné aktivitě pokračuje třetí formace, tentokrát však bez střeleckých pokusů.
     
    46:19
    Vzhledem k tomu, že čárová rozhodčí Andrea Jakešová se musela uhýbat před dojíždějícími hráčkami, za ni odpískala ofsajd Zuzana Svobodová.
     
    46:58
    Dobrou střelu Martiny Vonkové jen tak tak vytěsnila Budajová. Potom zkoušela rychlý výjezd Dominika Forejtová, ale chyby gólmanky se nedočkala.
     
    47:19
    Doufám, že po zápase budu mít k dispozici počet střel, protože to budou hodně zajímavá čísla.
     
    47:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skoro půl zápasu jsme čekali na další český gól a tohle čekání je konečně pryč! Elitní útok nám nabídl další oku lahodící akci, po níž se Jana Budajová musela jen ohlédnout. Vendula Přibylová naservírovala puk TEREZE VANIŠOVÉ, kvůli níž si pavouci v růžku slovenské klece musejí hledat nový domov – 5:1! Bez asistence.
     
    48:59
    Věřme, že nám vstřelený gól zase zvýší střelecké sebevědomí. Kontinuálně pokračujeme tlakem na slovenskou klec.
     
    49:46
    Z úhlu trefila boční síťku Kateřina Bukolská, pokračující akce donutila naše soupeřky k zakázanému uvolnění.
     
    50:56
    Nyní se Slovenkám podařilo hru trochu vyrovnat a drží puk dostatečně daleko od hájemnství Jany Budajové.
     
    51:38
    Tereza Vanišová si zase hledá volné prostory. Teď čekala na přihrávku své kolegyně Přibylové, jenže kotouč zastavila soupeřka bruslemi. Škoda.
     
    52:38
    Klára Peslarová nemusela už dlouho zasahovat. A to platí i po posledním útoku, ve kterém se Kristína Oberciánová snažila tečovat nahození od modré.
     
    53:38
    Naše hra už nemá zdaleka takové grády jako v první třetině. Na jednoznačném vítězství to ale nic změnit nemůže.
     
    54:33
    Ve třech uháněla česká děvčata dopředu. Veronice Bucifalové, která letos společně s Anetou Lédlovou odchází do Ontaria, ale střela úplně nesedla a ležící Slovenka ji ještě hokejkou vytěsnila.
     
    55:11
    Abych Kláře Peslarové neupřel práci: Do protipohybu ji otestovala její bývalá spoluhráčka z Karviné Nikola Gápová.
     
    56:03
    Aneta Lédlová se s tradiční neurvalostí drala dopředu. Ale kdyby jí tenhle slalom vyšel až ke gólovému zakončení, bylo by to skoro neskutečné.
     
    56:56
    Mám pocit, že tři střely v rychlém sledu šly do toho samého místa – na růžek nad vyrážečkou Jany Budajové. Přibylová těsně minula, Lédlovou a Horálkovou brankářka vychytala.
     
    57:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom bude mít skóre hodně příjemnou podobu, samozřejmě tedy jen v případě, že fandíte českým holkám. Nejmladší hráčka kádru Noemi Neubauerová našla z rohu pásma DENISU KŘÍŽOVOU, která šikovně zakončila z první a navýšila český náskok na 6:1! Asistence: Noemi Neubauerová.
     
    58:20
    Další poksu patřil Lucii Povové. Kolik bude mít Budajová dnes zákroků? Padesát?
     
    58:47
    Nádherně to provedla Pavlína Horálková. Kdyby hrála bez čísla, myslel bych si, že tahle akce patřila útočnici. Ale byla to naše kapitánka, kdo projel po levém hrazení jako utržený ze řetězu a pak hledal mezírku ve výstroji Budajové.
     
    59:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedmmm! V poslední minutě se za Janou Budajovou třepetá další kotouč a tenhle gól nese stejný podpis jako předchozí. Noemi Neubauerová tentokrát cíleně nahodila puk z pravé strany a DENISA KŘÍŽOVÁ se rychlým pohybem zbavila svých strážců, čímž se jako první dostala k dorážce – 7:1! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Skóre je jasné, na ledě to taky vypadalo jasně. Ale teď nás ještě čekají samostatné nájezdy.
     
    Mirian Mikesková si Peslarovou pěkně rozhýbala, ale naše gólmanka pak skvěle vykopla pravý beton – 0:0.
     
    Ani Ivana Černá neuspěla, Budajová ji slušně vybruslila – 0:0.
     
    Bekhendovým blafákem si na Peslarovou nepřišla ani další ze Slovenek – 0:0.
     
    Zakončení Kláry Hymlárové sebrala Budajová do lapačky – 0:0.
     
    Viktória Maskaľová zakončila přesně mezi betony české gólmanky – 0:1!
     
    Ale za českou stranu odpovídá Noemi Neubauerová, která Budajovou posadila a pak zakončila do prázdné branky – 1:1!
     
    Tím samostatné nájezdy končí, týmy se dohodly na třech pokusech na každé straně.
     
    Konec! České hokejistky vstoupily do nové sezóny pravou nohou. Slovenkám nedaly sebemenší šanci, druhou třetinu sice domácí tým prohrál, ale po celý zápas měl naprosto jednoznačnou převahu a byla to opravdu jen otázka skóre. Po dvou gólech vstřelily Tereza Vanišová s Denisou Křížovou.
     
    Odveta se tady v Sokolově hraje zítra od 12 hodin. Už teď jsme zvědavi, zda našemu týmu dokáží Slovenky vzdorovat lépe než dneska, kdy dorazily prakticky půl hodiny před zápasem. Pro dnešek se s vámi loučím, pěkný zbytek úterního večera a zítra si nás zase nalaďte! (19:53:21)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Lédlová (Přibylová), 14. Hymlárová (Neubauerová, Zedníková), 17. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 19. Patočková (Povová), 48. Vanišová, 58. Křížová (Neubauerová), 60. Křížová – 35. Gápová


    Česko: Peslarová (Škodová) – Flachsová, Herzigová, Zedníková, Zíková, Černá, Brotánková, Horálková "C" – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Bukolská, Povová, Bucifalová – Neubauerová, Hymlárová, Křížová – Vonková, Forejtová, Patočková. Trenér: Jiří Vozák.
    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Lalíková, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Čurmová, Gáborčíková, Fedoročková, Honečková – Mikesková "C", Trebulová, Mišková – Gápová, Obercianová, Gorecká – Maskaľová, Záborská, Suráková – Korenková, Košecká, L. Ištocyová. Trenér: Andrej Schöber.

    Rozhodčí: Růžičková – Jakešová, Svobodová.
    bahis siteleri