Dinamo Záhřeb – Skënderbeu 4:1 (kon.) | Malmö – Celtic 2:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Basilej 1:1 (kon.)
Šachtar – Rapid 2:2 (kon.) | Monaco – Valencia 2:1 (kon.)
konec
AS Monaco
2:1 (1:1)
Valencia CF
Úterý 25.08.2015, 20:45 • Stade Louis II. - Monako • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    VALENCIA CF
    Klub z jihu Španělska se představí v pohárech po roční pauze, kterou způsobila sezóna 2013/14, kdy se Valencia umístila v Primera Division až na osmém místě! V loňském roce však svěřenci Nuna Espírita Santa nenechali nic náhodě a umístili se na čtvrté příčce, která zaručuje start v play-off LM. Pouze jediný bod však Valencie ztratila na třetí Atlético, které postoupilo přímo do skupinové fáze. Los v Nyonu však ke španělskému celku nebyl příliš milosrdný. Los Che dostali nejtěžšího možného soupeře, AS Monaco.

    V přípravě se španělskému celku vůbec nedařilo! Proti Bayernu Mnichov příliš šancí Valencia neměla a prohrála 1:4. Utkání s Portem skončilo bezbrankovou remízou a portugalský celek uspěl na penalty. S bundesligovým Kolínem již však svěřenci kouč Santa měli uspět, to se však nestalo a prohráli 2:3! V generálce na nový ročník Valencia rovněž vyhořela a prorhála s AS Řím 1:3!

    Vedení Valencia přitom v létě nasypalo do posil 107 M €! Z portugalské Benficy přišla hned trojice hráčů! Nejvýraznější posilou je španělský střelec Rodrigo, který v loňské sezóně ve Valencii hostovat a v létě se hostávní přeměnilo na přestup! To samé platí o André Gomesovi a João Cancelovi. Valencii vyšel přestup těchto dvou hráčů na 30 M €. Los Che dokončili také přestup Álvara Negreda z Manchesteru City! Ven z klubu zamířila trojice hráčů. Carles Gil odešel do Aston Villy za 4,2 M €, Mexičan André Guardado do PSV za 2,8 M € a Víctor Ruíz do Villarrealu za 2,7 M €!
     
    AS MONACO FC
    Klub z Monackého knížectví započal svůj návrat na evropskou scénu v roce 2011, kdy do klubu přišel ruský miliardář Dmitrij Rybolovlev a začal nakupovat posily! Nejzvučnější posial Radamel Falcao však v klubu vydržel pouze sezónu, celkově se však kvalita kádru sedminásobného mistra Francie zvedla. V loňské sezóně se Monaco dokázala díky defenzivní taktice probojovat až do čtvrtfinále Ligy mistrů, ve kterém narazilo na Juventus. Stará dáma nakonec vyhrála díky jediné brance z penalty v úvodním zápase v Itálii. V loňské sezóně se Monako umístilo až na třetím místě tabulky, což zaručovalo místo ve třetím předkolem LM. Los však mohl přisoudit svěřencům Leonarda Jardima lehčího soupeře než je Valencie!

    Finalisty Ligy mistrů z roku 2004 má již za sebou čtyři ostré utkání! V rámci třetího předkola LM se utkal se švýcarským Young Boys Bern. První utkání se hrálo na švýcarské půdě a fanoušci viděli všechny branky ve druhém poločase. Monako vyhrálo 3:1 a skvěle vykročilo do dvojzápasu. Slušně zaplněný Stade Louis II. viděl čtyři branky domácího celku ve druhém poločase, který tak celkově vyhrál 7:1 a mohl se radovat z postupu do play-off! Úvodní utkání nové sezóně Ligue 1 odehráli svěřenci kouče Leonarda Jardima na půdě Nice, kde dokázali zvítězit 2:1. V posledním utkání však Monaco nepřesvědčilo a v domácím prostředí sehrálo bezbrankovou remízu s Lille.

    I létě prošel kádr Monaka pořádnou obměnou! Nadějný francouzský stoper Geoffrey Kondogbia zamířil za 30 M € do Interu a belgický talent Yannick Ferreira Carrasco do Atlética za 20 M €. Francouzský talent Cornetin Jean zamířil zpět do mateřského Troyes a Radamel Falcao vyměnil Manchester United za hostování v Chelsea!

    Vedení Monaka však bylo velmi aktivní i při shánění nových posil! Nejdříve začalo Monako příchodem tří francouzských talentů, Corentin Jean (Troyes, 4 M€), Thomas Lemar (Caen, 4 M €) a Fares Bahlouli (Lyon, 3 M €). Na jih Francie přišel také účastník letošního MS U20 Brazilec Gabriel Boschilia ze São Paula za 9 M €! Z Lille přišel mladý záložník z Mali, Adama Traoré a z Estudiantes argetinský středopolař Guido Carrillo. Největší posilou by však pro celek trenéra Leonarda Jardima měl být italský útočník Stephan El Shaarawy, který přišel na hostování z AC Milán!
     
    ÚVODNÍ UTKÁNÍ
    Do prvního utkání vstoupila lépe domácí Valencie, která šla již ve čtvrté minutě do vedení zásluhou španělského útočníka Rodriga. Monaco se však velmi rychle oklepalo a začalo útočit. Ve 30. minutě trefil Martial dokonce tyč! O šest minut později se ocitl v další šanci Martial, nicméně výborně chytající Ryan jeho střelu vyrazil nad branku. Po přestávce se však Monako dočkalo, o vyrovnání se postaral Mario Pašalič! Valencia však velmi rychle přispěchala s odpovědí! V 59. minutě poslal domácí zpět do vedení Dani Parejo! Valencia i nadála útočila, neboť výsledek 2:1 je v pohárové matematice velmi ošidný. V 86. minutě se ve vápně dobře zorientoval Sofiane Feghouli a přesnou střelou k tyči uzavře skóre na 3:1 pro domácí!

    Valencia tak skvěle vykročila za postupem do základní skupiny Ligy mistrů, nicméně v Monaku ji čeká ještě těžká práce!
     
    Příjemný úterní večer všech fotbalovým fanouškům a fanynkám! Play-off Ligy mistrů má dnes na programu své odvety. My se společně zaměříme na zajímavé střetnutí mezi AS Monaco FC a Valencií CF. Úvodní výkop je naplánován v 20:45!
    Domácí dnes nastoupí v bílých dresech.

    Fanoušci Valencie se už zabydlují na stadionu Stade Louis II.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Fabinho, Raggi, Ricardo Carvalho, Kurzawa – Pašalić, Toulalan, Bernardo Silva – Dirar, Martial, Ivan Cavaleiro
    Náhradníci: Carrillo, Wallace, Nardi, Echiejile, El Shaarawy, Traoré, Lemar

    Valencia CF: Ryan – Barragán, Mustafi, Rúbec Vezo, José Gayá – Pérez, Javi Fuego, Dani Parejo – Feghouli, Negredo, Rodrigo
    Náhradníci: Orbán, Paco Alcácer, Piatti, Danilo Barbosa, Yoel, de Paul, Santi Mina

    Rozhodčí: Rizzoli – Liberatore, Tonolini (vš. Itálie).
    Do Monaka přicestovalo opravdu hodně fanoušků Valencie.

     
    Ještě jednou příjemný večer u sledování odvety Ligy mistrů mezi Monakem a Valencií! Oba týmy jsou již připraveny na hrací ploše a za pár okamžiků začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Nicolla Rizzoli z Itálie právě zahájil dnešní utkání! Výhodu úvodního výkopu měli k dispozici hostující fotbalisté, kteří míří do svého prvního útoku!
     
    1
    Prvním nedovoleným zákrokem tohoto utkání se prezentoval levý francouzský obránce Layvin Kurzawa, který poslal k zemi Feghouliho. Zajímavá standardní situaci pro Valencii!
     
    2
    Rozehrávky se ujal Feghouli, který vybojoval rohový kop! Následného rohového kopu se ujal Rodrigo, který svůj centr namířil přímo před branku Monaca! Ve vápně se do zakončení dostal Shkodran Mustafi, nicméně Subašić předvedl neuvěřitelný zákrok! Parádní kousek chorvatského brankáře!
    2. Neskutečný zákrok Subašiće
     
    3
    Valencia si dokázala vybojoval další rohový kop, kterého se ujal opět Rodrigo. Španělský útočník poslal do vápna zajímavý centr, který však odvrátila obrana Monaka. Na pravé straně se však nedovoleným zákrokem prezentoval Pašalić a je tu další standardní situace pro Valencii!
     
    4
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia do dnešního utkání doslova vlétla a již ve čtvrté minutě jde do vedení! To je velká rána pro domácí Monako! Na pravé straně se prezentoval špatnou rozehrávkou Fabinho, který poslal míč přímo na nohu ÁLVARA NEGREDA. Bývalý útočník Manchesteru City poslal krásný lob, kterým překonal Subašiće! Nádherná branka!
    4. Álvaro NEGREDO - 0:1
     
    5
    Monaco dostalo hned v úvodu utkání velkou ránu. Momentálně potřebuje domácí celek vstřelit minimálně tři branky, pokud chce ještě promluvit do boje o postup! U míče je momentálně Valencia, který kombinuje na útočné polovině.
     
    6
    Domácí tým předvedl v prvním šesti minutách už třetí nedovolený zákrok! Na pravé straně si počínal nedovoleně Ivan Cavaleiro, který poslal k zemi Dani Pareja a Valencia míří opět ohrozit branku Danijela Subašiće!
     
    7
    Monaco si zatím míče příliš neužilo. Španělský celek momentálně kombinuje na vlastní polovině a vklidu rozehrává. Valencia rozhodně nemá kam spěchat!
     
    8
    Většina akcí Valencie zatím mířila přes pravou stranu. Tentokrát však kombinace mezi Feghoulim a Barragánem nevyšla a k míči se mohl dostat Kurzawa. Francouzský obránce však nebyl dostatečně důrazný a u míče je stále Valencie.
     
    9
    Španělský záložník Javi Fuego se pokoušel nadýchaným centrem najít na levé straně Dani Pareja. Přihrávka však doputovala pouze do míst, kde se nacházel brazilský obránce Fabinho, který hlavičkou poslal míč k Subašićovi.
     
    10
    Mohlo to být 0:2! Na levé straně opět chyboval Fabinho, který nabídl míč Dani Parejovi. Španělský křídelník prodloužil míč na Rodriga, který jej pustil a na hranici vápna se opřel do míče Álvaro Negredo. Střela španělského kanonýra mířila těsně nad!
    10. Střela Negreda míří jen těsně nad branku!
     
    12
    Monaco se poprvé v zápase dokázalo dostat na útočnou polovinu, nicméně k ohrožení branky Mathew Ryana se nedostalo. Na pravé straně fauloval Anthony Martial, který poslal k zemi Rúbena Veza.
     
    13
    Ve středu hřiště sice vyhrál hlavičkový souboj Barragán, avšak poslal míč přímo na nohu Bernarda Silvy. Mladý portugalský křídelník však rovněž nebyl příliš přesný se svou přihrávkou a u míče je znovu Valencia.
     
    14
    Na pravé straně zůstal ležet Álvaro Negredo, nicméně rozhodčí nechal hru plynout dál! Následně dostal Barragán míč do zámezí a hra je přerušena! Španělský útočník má navíc v obličeji krvavý šrám! Pravděpodobně ho zasáhl obránce Kurzawa loktem do obličeji ve vzdušném souboji!
     
    15
    Negredo se nechává ošetřovat za postranní čarou. Mezi tím se však hrálo a Monako dokázalo vybojovat první rohový kop v tomto zápase! Dokáže srovnat skóre?
     
    16
    Rozehrávky se ujal brazilský obránce Fabinho, jehož centr však dokázala vcelku v pohodě odvrátit obrana Valencie. Za vápnem se však k míči dostal Jérémy Toulalan a Monako pokračuje v kombinaci.
     
    17
    Jérémy Toulalan dokázal dostat míč na pravou stranu, kde předvedl zajímavou individuální akci Kurzawa, který vybojoval rohový kop!
     
    17
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako srovnává na 1:1 a máme tady zápletku! Centr Martiala z levé strany způsobil ve vápně Valencie pořádný zmatek! Nejlépe se zorientoval italský stoper ANDREA RAGGI, který se opřel do míče a poslal jej přímo k tyči! Mathew Ryan na míč nedosáhl!
    17. Andrea RAGGI - 1:1
     
    19
    Valencie však nečekala a ihned po rozehrávce zaútočila. Skvělý pas mezi obránce dostal Sofiane Feghouli, který se však do zakončení nedostal. Fabinho míč odkopl na třetí rohový kop španělského celku!
     
    20
    Rozehrávky se ujal španělský útočník Rodrigo, kterému se však centr vůbec nepovedl a Monako šlo rychle dopředu. Do zakončení se však klub z Monackého knížectví nedostal, neboť Pašalić fauloval v souboji s Enzo Perézem.
     
    21
    Valencia kombinovala na útočné polovině, nicméně přihrávka Barragána na Feghouliho nebyla příliš přesná. Alžírský záložník míč zachytil pravděpodobně za postranní čarou. Hra však pokračuje, což se francouzskému komentátorovi vůbec nelíbilo!
     
    22
    Teď se nám poprvé v tomto zápase ukázal zkušený portugalský stoper Ricardo Carvalho, který dokázal pohlídat průnik Dani Parejo. Portugalec však Pareja zastavil pouze za cenu rohového kopu!
     
    23
    I čtvrtého rohového kopu se ujal španělský útočník Rodrigo, jehož centr našel na přední tyči Dani Pareja. Hlavička dlouholetého záložníka Valencie však skončila mimo branku Danijela Subašiće.
    23. Hlavička Pareja končí mimo.
     
    24
    Kurzawa si ve středu hřiště příliš nerozuměl s Pašalićem a Valencia se dostala k míči. Javi Fuego krásně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel José Gayá. Centr španělského obránce hledal ve vápně Negreda. Centr však dokázal odvrátit Ricardo Carvalho.
     
    26
    Barragán hledal dlouhým autovým vhazováním Sofiane Feghouliho. Míč si však dokázal zpracovat Layvin Kurzawa, který jej poslal do středu hřiště a Monako může zaútočit.
     
    28
    Valencia se pokouší uklidnit hru na vlastní polovině. Na pomalou kombinací však Monako reaguje zvýšenou akitivitou. Velmi aktivně napadá Ivan Cavaleiro, který však Mustafiho o míč neobral.
     
    29
    Na levé straně dostal trochu prostoru Anthony Martial, který dokázal odcentrovat přes Barragána. Centr mladého francouzského útočníka hledal Ivana Cavaleira. Pro míč si však vyskočil Mathew Ryan!
     
    30
    Strhující tempo z úvodu zápasu je pryč. Momentálně sledujeme fotbalově slabší pasáž hry. Změnit to mohl Javi Fuego, který se uvolnil ve středu hřiště a hledal Feghouliho. Přihrávka však přesná nebyla a míč je u Subašiće.
     
    31
    Na levé straně se k míči dostal opět Martial, který dokázal najít ve středu hřiště Maria Pašaliće. Chorvatský středopolař se opřel do míče zprvní. Jeho tvrdá rána však mířila mimo branku brankáře Ryana!
     
    32
    Toulalan hledal zajímavým pasem na hranici vápna Anthony Martiala, který se však k míči přes stopera Rúbeca Veza nedostal. Následně míč odkopl efektivní patičkou německý obránce Mustafi.
     
    33
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Enzo Peréz, který poslal na trávník Bernarda Silvu. Klub z Monackého knížectví tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    34
    Rozehrávky standardní situace se ujal mladý Portugalec Bernardo Silva, jehož centr našel ve vápně Ricarda Carvalha. Pomezní sudí však odmával ofsajd, ve kterém se zkušený portugalský stoper opravdu nacházel!
     
    35
    Sifiane Feghouli se v pravém rohu dokázal uvolnit od Fabinha a poslal do vápna nadýchaný centr, který našel hlavu Rodriga. Španělský útočník byl tísněn Raggim, i tak se dostal k hlavičce. Míč však skončil těsně mimo branky Subašiće!
    35. Hlavička Rodriga končí jen těsně mimo.
     
    36
    Na druhé straně bude Monako zahrávat další zajímavou standardní sitauci! Ivan Cavaleiro si skvěle kryl míč tělem a nedovoleným zákrokem se provinil Barragán, který portugalského útočníka poslal k zemi!
     
    37
    To však nebylo vůbec povedené! Rozehrávky se ujal Layvin Kurzawa, na jehož centr si ve vápně nabíhal Ricardo Carvalho. Francouzský obránce však poslal míč přímo do rukavic Mathew Ryana. Carvalho neměl šanci míč dostihnout!
     
    38
    Na levé straně nasadil Rodrigo jesličky Pašalićovi, který to neustál a po španělském útočníkovi se ohnal! Žlutá karta pro chorvatského záložníka je v tomto případě zcela zasloužená!
     
    39
    Rodrigo se pokoušel uvolnit na levé straně, nicméně měl proti sobě hned dvojici protihráčů! O míč nakonec přišel a do protiútoku šlo Monako. Míč se dostal k nehlídanému Anthony Martialovi, který to zkusil z dobrých třiceti metrů. Jeho ránu však lapil Mathew Ryan!
     
    40
    Monako sympaticky kombinovalo na útočné polovině. Fabinho se vydal z pravé strany do středu a přihrávkou našel Anthony Martiala, který byl však tísněn Rúbenem Vezem. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok a je tu další standardní situace pro Monako!
     
    42
    Hlavní rozhodčí ještě musel srovnat zeď, následně se však k rozehrávce postavil Layvin Kurzawa, který však Ryana nepřekvapil, neboť jeho rána mířila vysoko nad! Ani ze třetí standardní sitauce nedokázalo Monako udeřit!
     
    43
    Teď se však píská na druhé straně. Španělský útočník Álvaro Negredo se pokoušel uvolnit v souboji s Ricardem Carvalhem, nicméně portugalský stoper poslal Negreda k zemi! Standardní situace i pro Valencii!
     
    44
    Rozehrávky se ujal Rodrigo, jehož centr byl velmi povedený! Ve vápně míč podskočil Raggi i Ricardo Carvalho a míč skončil před Dani Parejem. Španělský středopolař to však vůbec nečekal a nedokázal jej zpracovat!
     
    45
    Sofiane Feghouli vybojoval na pravé straně míč a pokoušel se jej obratem poslat na Negreda. Španělský útočník však do náběhu vůbec nešel a Fabinho míč poslal hlavičkou k Subašićovi.
     
    45+1
    Monako vybojovalo v závěru poločasu rohový kop, kterého se ujal Fabinho. Brazilský obránce nejdříve zakombinoval s Bernardem Silvou, následně však poslal míč do vápna. Barragán však centr odvrátil na další rohový kop!
     
    45+1
    I následného rohového kopu se ujal brazilský obránce Fabinho, ke kterému se centr vrátil a on si našel na hranici vápna svůj prostor a vyslal přízemní střelu. Jeho přízemní rána však skončila těsně vedle!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Do prvního poločasu vstoupili jednoznačně lépe hostující fotbalisté a už ve druhé minutě musel vytáhnou parádní zákrok Subašić, který vyrazil střelu Mustafiho. O dvě minuty později už se však radovala Valencie! Po chybě Fabinha se dokázal prosadit Álvaro Negredo. Valencia byla i nadále při chuti a v desáté minutě mohl navýšit vedení opět Negredo. Jeho rána však mířila nad! V 17. minutě Monako srovnalo krok! Ve vápně se zorientoval Andra Raggi, který napálil míč k tyči! Na úvodní parádní představení však oba týmy nedokázaly navázal a ve zbytku poločasu jsme již příliš šancí neviděli!

    Monako musí ve druhém poločase vstřelit minimálně dvě branky, což není neřešitelná situace!

    Druhý poločas začne na Stade Louis II. přibližně v 21:47!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí právě zahájil druhý poločas! Úvodní výkop měl k dispozici Ivan Cavaleiro s Martialem. Prvně jmenovaný však rozehrál velmi špatně a k míči se málem dostal Rodrigo. Domácí však situaci zvládli!
     
    47
    Domácí vstupují do druhého poločasu velmi aktivně a hned v úvodu si vybojovali rohový kop. Toho se ujal Fabinho, nicméně jeho centr byl odvrácen. Ve středu hřiště se dostal k míči Nabil Dirar, který nebezpečně vypálil. Jeho ránu však zablokoval Enzo Peréz.
     
    48
    Mathew Ryan poslal hodně dlouhý výkop na útočnou polovinu, který však zachytil italský stoper Andrea Raggi. Monako se následně pokoušelo dostat vřed po levé straně. Kurzawa však míč ztratil a do útoku jde Valencie.
     
    49
    Na pravé straně propadl Kurzawa, kterému se nepovedla hlavička a míč se dostal k Feghoulimu. Alžírský záložník se však k centru nedostal, neboť u něj byl velmi rychle Ricardo Carvalho.
     
    50
    Ve vápně spadl Bernardo Silva po souboji s Enzo Peréze. Nicolla Rizzoli však penaltu neodpískal, což se vůbec nelíbí domácím fanouškům!
     
    51
    Mario Pašalić chyboval na útočné polovině a k míči se dostal Feghouli, který krásně přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Enzo Peréz. Argentinský záložník byl zdvojený, nicméně byl také faulován a Valencia má k dispozici standardní sitauci!
     
    52
    Rozehrávky se ujal Rodrigo, který však svůj centr poslal přímo do rukavic brankáře Danijela Subašiće. Chorvatskému brankáři následně bránil ve výkopu Rúben Vezo, který dostává od Rizzoliho žlutou kartu!
     
    52
    První střídání v tomto zápase! Domácí kouč stahuje ze hry nevýrazného Maria Pašaliće, který předvedl už i lepší výkony. Na jeho místo přichází mladý francouzský záložník Thomas Lemar.
     
    54
    Monako se dostalo postupnou kombinací až před branku Mathew Ryana. Z pravé strany poslal do vápna nadýchaný centr Fabinho. Australský brankář si však pro centr bez problému došel.
     
    55
    Parádní individuální akci předvedl před vápnem Valencie domácí Anthony Martial, který prokličkoval kolem čtyř protihráčů! Následně mu však míč utekl, velká škoda!
     
    56
    Na druhé straně však zahrozila Valencie! Do slibného protiútoku se dostával Sofiane Feghouli. Hvězdu Valencie však zastavil tvrdým nedovoleným zákrokem Jérémy Toulalan, který dostává žlutou kartu!
     
    57
    Následnou standardní sitauci Valencie si vzal na starost Dani Parejo, který nevystřelil vůbec špatně! Tvrdá střela španělského záložníka však mířila do středu branky, kde byl připravený Danijel Subašić.
    57. Střela Pareja z přímého kopu končí pouze v rukavicích Subašiče.
     
    58
    Javi Fuego spadl po souboji s Bernardo Silvou. Hostující hráč chytil míč do ruky a pokoušel se ušetřit pár sekund. Rizzoli však odpískal hru rukou a dopředu může zamířit Monako!
     
    59
    Klub z Monackého knízectví však vůbec rozehrávku nezvládl a přihrávku Toulalana vystihl Dani Parejo, který otáčí hru a posílá míč na Sofiane Feghouliho.
     
    60
    Alžírský záložník však míč ztratil a je na řadě střídání! Ze hřiště odchází střelec jediné branky španělského celku, Álvaro Negredo! Na jeho místo přichází mladý ódchovanec Valencie Paco Alcácer!
     
    61
    Sofiane Feghouli opět zlobil na pravé straně, nicméně obrana Monaka si alžírského záložníka dokázala pohlídat. Následně se k míči dostal Enzo Pérez, který přes Kurzawu neodcentroval, avšak vybojoval rohový kop!
     
    62
    Monako provádí druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází právě francouzský obránce Layvin Kurzawa, kterého nahrazuje obránce Elderson!
     
    63
    Valencia však z rohového kopu ohrozit branku Danijela Subašiće nedokázala a dopředu šlo Monako. Na pravé straně se dokázal uvolnit Bernardo Silva, který tvrdě vypálil. Jeho ránu však zablokovala obrana Valencie!
     
    64
    Již v 64. minutě Monako vyčerpalo všechyn možnosti střídání! Ze hřiště odchází portugalský útočník Ivan Cavaleiro, který nepředvedl ideální výkon! Na hřiště jde argentinský střelec Guido Carrillo!
     
    65
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Pablo Piatti.
     
    67
    Dlouhý nákop Fabinha skončil pouze u německého stopera Shkodrana Mustafiho. Monako se zatím nedokázalo dostat do pořádného tlaku a čas ubíhá velmi rychle! Do konce zbývá přibližně nějakých 25 minut!
     
    68
    Teď se německý stoper Mustafi pokoušel vysunout za obranu střídajícího Pabla Piattiho. Argentinský záložník si však nedokázal pohlídat ofsajdovou linii, což postřehl pomezní rozhodčí!
     
    69
    Monako se přesnou kombinací ve středu hřiště dokázalo dostat až před vápno. Z levé strany se nakonec dostal k centru střídající Elderson, který málem našel hlavu Guida Carrilla. Střídající hráč však na míč nedoskočil!
     
    70
    Bernardo Silva poslal krásnou křížnou přihrávku na Eldersona, který poslal centr do vápna. Nabil Dirar sklepl hlavičkou míč na nohu Anthony Martiala, který se opřel do míče zprvní. Jeho ránu zblokoval někdo z hárčů Valencie na rohový kop!
    70. Střelu Martiala zblokoval jeden z obránců na roh.
     
    71
    Střídající Thomas Lemar se ujal rohového kopu a o chvilku později si mohl rozehrávku zopakovat, neboť Valencie míč odvrátila do zámezí. Ani druhý pokus však Lemarovi nevyšel a Valencie dokázala centr odvrátit.
     
    72
    Další žlutou kartu dostává střídající Elderson, který ve středu hřiště podrazil Enza Péreze! V tomto případě byla žlutá karta zcela na místě!
     
    73
    I argentinský záložník Enzo Peréz dostává žlutou kartu. Na pravé straně si pomohl v souji s Bernardem Silvou rukou a žlutý trest byl rovněž zasloužený!
     
    74
    Rozehrávky standardní sitauce se ujal střídající Thomas Lemar, jehož nadýchaný centr ve vápně přizvedl Dani Parejo. Pozorný Mathew Ryan však míč dokázal lapil a udržel jej na hrací ploše. Australský gólman tak může rovnou rozehrávat!
     
    75
    V posledních minutách se nám na trávníku lehce přiostřilo! Dalším nedovoleným zákrokem se prezentoval Dani Parejo a Monako má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    75
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako se patnáct minut před koncem dostává do vedení a nás čeká parádní závěr! Rozehrávky se ujal opět Thomas Lamar, který poslal před Mathew Ryana přízemní centr, který australský gólman vyrazil pouze před sebe a pohotový ELDERSON dokázal dostat míč do sítě! Monaco však potřebuje vstřelit ještě jednu branku!
    75. ELDERSON - 2:1
     
    77
    Valencia připravila také poslední střídání tohoto zápasu! Kouč Nuno Espírito Santo stahuje ze hry Enza Péreze, který rozhodně nespěchá. Na jeho místo přichází Danilo Barbosa!
     
    78
    Monako si na svůj útok bude muset chvíli počkat! Na útočné polovině se nedovoleným zákrokem prezentoval Bernardo Silva, který poslal k zemi Sofiane Feghouliho. Hlavní arbitr Rizzoli souboj velmi dobře viděl ...
     
    79
    Tentokrát na trávníku zůstal ležet hostující Javi Fuego, kterého sestřelil k zemi střídající Guido Carrillo ve vzdušném souboji. Vše se však obešlo bez zranění a i bez žluté karty!
     
    80
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Bernardo Silva, který poslal do vápna nadýchaný centr. Ten prodloužil ve vápně Carrillo. Nabíhající Anthony Martial už se však k míči před Mathew Ryanem nedostal!
     
    81
    Všichni se věnovali ležícímu Eldersonovi, který je otřesený po souboji s Dani Parejem. Na pravé straně se však uvolnil Fabinho, který poslal před Ryana velmi nebezpečný centr. Obrana Valencie příliš jistě nezareagoval a míč prošel vápnem bez povšimnutí!
     
    82
    Jérémy Toulalan posílal dlouhým míč do vápna, nicméně stoper Mustafi jej dokázal odvrátit. Hra pokračovala a Toulalan tentokrát poslal míč na pravou stranu, odkud centroval Fabinho. Mathew Ryan však sitauci ve vápně kontroloval a míč lapil!
     
    83
    Nabil Dirar zakombinoval na hranici vápna s Carrillem, nicméně Monako o míč přišlo! Následně se k nebezpečné střele dostal Thomas Lemar! Střídajícímu hráči však pokazil radost Mathew Ryan, který předvedl parádní zákrok!
    83. Lemarovu střelu dokázal Ryan skvěle vyrazit!
     
    84
    Teď udělal velkou hloupost Anthony Martial, který poslal tvrdým skluzem k zemi Sofiane Feghouliho! Hostující celek tak má možnost opět ušetřit pár cenných vteřin!
     
    86
    Jérémy Toulalan teď zcela zbytečně šel do tří hráčů a míč ztratil! To by si tak zkušený záložník dovolit neměl. Jeho spoluhráči však zaváhání napravili a Monako je opět u míče!
     
    86
    Další zajímavý centr z pravé strany přilétl z kopačky Fabinha, jehož nadýchaný centr našel ve vápně hlavu střídajícího Guido Carrilla. Hlavička argentinského útočníka však mířila těsně mimo! Mathew Ryan situaci kontroloval!
     
    87
    Domácí kouč Leonardo Jardim si neodpustil nějakou slovní připomínku na adresu hlavního rozhodčího, který právě portugalskému trenérovi razantně domlouvá!
     
    88
    Velmi pěknou individuální akci předvedl ve středu hřiště Sofiane Feghouli, který byl následně před vápnem sražen k zemi střídajícím Eldersonem. Hlavní rozhodčí však nedovolený zákrok neodpískal. Do protiútoku mohlo jít Monako, nicméně Valencia se velmi rychle dostala k míči zpět!
     
    89
    Valencia měla po delší době možnost rozehrávky z vlastní poloviny hřiště. Barragán se s tím však nemazal a míč poslal dlouhým odkopem na polovinu Monaka, kde o míč ještě zabojoval Rodrigo. Španělský útočník však nakonec míč nezískal.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem ŠEST minut! Monako tak má ještě dost času na vstřelení "vyrovnávací" branky!
     
    90+1
    Teď se však dalším nedovoleným zákrokem prezentoval Anthony Martial, který poslal k zemi Dani Pareja. Hostující celek tak opět ušetří nějaké cenné vteřinky!
     
    90+2
    Valencia se teď krásnou kombinací na levé straně dokázala dostat do rychlého protiútoku, který táhl José Gayá. Jeho následný centr do vápna však nestihl Paco Alcácer a Danijel Subašić rychle rozehrává!
     
    90+3
    Na útočné polovině se míč vcelku šťastně odrazil na nohu Nabila Dirara, který neváhal a vyslal střelu! Jeho rána však letěla vysoko nad branku a Mathew Ryan mohl zůstat v klidu!
     
    90+4
    Monako mělo k dispozici standardní situaci, nicméně centr Fabinha dolétl pouze na hranici vápna, kde se míče zmocnil Barragán a poslal jej na útočnou polovinu. Příliš nechápu, proč do vápna nešel i gólman Subašić!
     
    90+5
    Valencia zvládá zatím nastavení parádně! Po dalším nedovoleném zákroku Nabila Dirara bude španělský celek rozehrávat a nastavený čas se blíží ke svému konci!
     
    90+6
    Elderson se velmi pěkně uvolnil ve středu hřiště a pokoušel se dostat míč do vápna na střídajícího Guido Carrilla. Argentinský útočník byl však bráněn Mustafim a navíc na míč nedosáhl!
     
    90+6
    Konec zápasu.
    Radost hráčů španělského celku po postupu do základní skupiny LM
     
    Je konec! AS Monaco FC dokázalo velmi sympaticky zabojovat v domácím prostředí o postup, nicméně Valencie CF dokázala udržet postupový výsledek a postupuje po roční pauze do základní skupiny Ligy mistrů! Na Monaco čeká boj v základní skupině Evropské ligy!

    Do prvního poločasu vstoupili jednoznačně lépe hostující fotbalisté a už ve druhé minutě musel vytáhnou parádní zákrok Subašić, který vyrazil střelu Mustafiho. O dvě minuty později už se však radovala Valencie! Po chybě Fabinha se dokázal prosadit Álvaro Negredo. Valencia byla i nadále při chuti a v desáté minutě mohl navýšit vedení opět Negredo. Jeho rána však mířila nad! V 17. minutě Monako srovnalo krok! Ve vápně se zorientoval Andra Raggi, který napálil míč k tyči! Na úvodní parádní představení však oba týmy nedokázaly navázal a ve zbytku poločasu jsme již příliš šancí neviděli!

    Druhý poločas začal velmi opatrně! Až v 57. minutě přišla první šance, Parejo však z přímého kopu mířil pouze do středu branky. Monako se dokázalo připomenout až v 70. minutě! Dirar sklepl míč pro Martiala, jehož ránu však zablokoval Mustafi. V 75. minutě se však Monako dočkalo! Fabinho poslal do vápna nebezpečný centr a ve vápně se nejlépe zorientoval Elderson, který poslal domácí celek do vedení! Domácí tým se v závěru pokoušel o vstřelení branky, která by zajistila prodloužení. Valencia však závěr zvládla a postupový výsledek udržela!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:44:56)

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Raggi, 75. Elderson – 4. Negredo

    Karty:   38. Pašalić (ASM), 56. Toulalan (ASM), 72. Elderson (ASM) – 52. Vezo (VAL), 73. Peréz (VAL)


    AS Monaco: Subašić – Fabinho, Raggi, Ricardo Carvalho, Kurzawa (62. Elderson) – Pašalić (52. Lemar), Toulalan, Bernardo Silva – Dirar, Martial, Ivan Cavaleiro
    Náhradníci: Carrillo, Wallace, Nardi, Echiejile, El Shaarawy, Traoré, Lemar

    Valencia CF: Ryan – Barragán, Mustafi, Rúbec Vezo, José Gayá – Pérez, Javi Fuego, Dani Parejo – Feghouli, Negredo (60. Paco Alcácer), Rodrigo
    Náhradníci: Orbán, Paco Alcácer, Piatti, Danilo Barbosa, Yoel, de Paul, Santi Mina

    Rozhodčí: Rizzoli – Liberatore, Tonolini (vš. Itálie)
    19.08.2015
    Valencia - Monaco 3:1

    Branky: 4. Rodrigo (Feghouli), 59. Parejo, 86. Feghouli – 49. Pašalič (Martial)

    Karty:   79. Mustafi (VAL), 90+3. Feghouli (VAL) – 2. Silva (ASM), 90+3. Fabinho (ASM)

    bahis siteleri