Luleå – Fribourg 4:2 (kon.) | Eisbären – Gap 6:1 (kon.) | HV71 – SønderjyskE 7:1 (kon.)
Blues – Grenoble 4:2 (kon.) | Düsseldorf – TPS 4:5 (kon.) | Nitra – Liberec 0:9 (kon.)
Vienna Capitals – Krefeld 2:3 (2:3 po s.n.) | Zug – Djurgården 2:3 (kon.) | Ženeva – Storhamar 0:3 (kon.)
Braehead – Växjö 1:3 (kon.)
po s.n. (2:3)
spusu Vienna Capitals
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Krefeld Pinguine
Sobota 29.08.2015, 19:30 • Albert Schultz Eishalle • Hokejová Liga mistrů • Skupina 10
Předzápasové kurzy
Partner:
    Henrik ERIKSSON - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Krefeld Pinguine.
    Autorem vítězné branky je HENRIK ERIKSSON.
     
    63:00
    Za hákování si musí jít sednout domácí Iberer, který tak komplikuje situaci domácímu celku.
    Daniel PIETTA - 2:2
     
    59:32
    Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
    Radost, radost a zase radost! Domácí vypadali celou třetí třetinu sebejistě a zbývalo jim jen pár vteřin k výhře. Jenže stejně jako na konci druhé třetiny, také v poslední minutě třetí periody inkasují a věší hlavy dolů zklamáním. DANIEL PIETTA si šikovně našel kotouč před brankou a zavěsil jej do sítě Lawsona. Pravděpodobně tak dnes uvidíme prodloužení. Asistence: Istvan Sofron, Herberts Vasiljevs.
     
    59:02
    Branka hostů je prázdná, Tomáš Duba se vydává na střídačku a Krefeld riskuje v šesti mužích.
     
    59:02
    Oddechový čas pro tým Krefeld Pinguine.
     
    49:14
    Zase a zase ta vyloučení. Pomalu se zdá, že se všichni zúčastnění hráči zápasu už dnes dostali na trestnou lavici. Počet hráčů na ledě se srovnává, dvě minuty pro Henrika Erikssona.
     
    49:00
    Dobré dvě šance Krefeldu, ze kterých nakonec pramení vyloučení a hosté si zahrají v přesilové hře. Dne sledujeme opravdu řadu hráčů za katrem, až nezdravě moc. Teď bude pykat hříšník Simon Gamache.
    Jonathan FERLAND - 2:1
     
    43:34
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Domácí družina má své vedení ze začátku druhé třetiny zpátky. Stačilo na to Capitals jenom pár sekund přesilové hry a síťka Tomáš Duby se podruhé v zápase zatřásla, k radosti většiny publika v hledišti. Branka je připsána hráči jménem JONATHAN FERLAND, který posílá rakouský celek do vedení. Tomáš Duba toho pravděpodobně moc neviděl, protože na touš nestihl reagovat. Asistence: Jamie Fraser, Kurits McLean.
     
    43:11
    Istvan Sofron dnes podruhé na trestné lavici, tentokráte už jeho tým půjde do oslabení.
     
    42:04
    Tlak Rakušanů teď bude možná malinko utlumen. Rafael Rotter je totiž vyloučen, společně s ním ale také hostující hokejista, takže počet hráčů na ledě zůstane vyrovnaný.
    Christina KRETSCHMANN - 1:1
     
    39:27
    Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
    Mohli si klidně domácí odnášet do kabiny vedení, ale v posledních vteřinách druhé periody se prosazuje Krefeld a na kostce v hale je nyní vyrovnáno. Nepřehlednou situace kolem svatyně Lawsona nejlépe vyřešil CHRISTIAN KRETSCHMANN, jenž vzal puk na hokejku a propasoval ho někde do výstroje sokova gólmana, uvidíme tedy napínavou závěrečnou třetinu. Asistence: Daniel Pietta, Thonas Supis.
     
    37:00
    Na dvě minuty je za předchozí situací vyloučen Lakos, který tak doplní spoluhráče na trestné lavici a Capitals jdou do tří.
     
    37:00
    Za brankou zůstal sražen jeden z hokejistů Němců, zatím nevíme, o koho jde. Ale zvedá se z ledu sám a snad to nebude nic příliš vážného.
     
    36:33
    Také v závěru druhé třetiny budeme sledovat vyloučení jednoho z hokejistů. Dvě minuty konkrétně musí odejít pykat domácí vyvolený Sven Klimbacher, který dnes usedá za katr podruhé.
     
    29:30
    Vyloučení na straně Krefeld Pinguine. Schymainski dostává dvě minuty za držení a jeho tým čekají nepříjemnosti.
    Matthew DZIEDUSZYCKI - 1:0
     
    25:14
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Už jsem chtěl napsat, že od začátku první třetiny sledujeme stále stejný styl hokeje a přehazování kotouče od branky k brance. Jenže v tom se dostali do šance domácí Vienna Capitals a hokejista MATTHEW DZIEDUSZYCKI krásně doklepl puk do sítě Tomáše Duby, ten už vůbec nemohl stihnout na rychlé zakončení soupeře reagovat. Ještě před polovinou základní hrací doby se nám tak otevírá skóre utkání a snad začně gólů padat ještě více. Asistence: Rafael Rotter.
     
    21:46
    Ponechaná výhoda, ale teď už rozhodčí ukazuje na muže v černém trikotu a bude vylučovat. Dvě minuty inkasuje hokejista Andreas Nodl.
     
    20:35
    Mírně opatrnější začátek třetiny, než jaký jsme mohli sledovat na samotném startu duelu. Ale domácí už se dostali ke střele a McLean ohrozil Dubu střelou z první.
     
    15:46
    Vyloučení na straně domácí barikády. Dvě minuty za podražení dostává ve vyloučeními nabité třetině Daniel Bois, který nechal hůl pod bruslemi soupeře.
     
    12:40
    Krásná práce Tomáše Duby. Český brankář zachránil svůj tým před pohromou, když se roztáhl jak dlouhý, tak široky na brankovišti.
     
    11:30
    Ale pozor. Ve stejném čase znovu vyloučení a dokonce opět z řad Krefeldu. Takže pět na tři tentokráte výhoda pro Capitals. Vyloučen je Sofron za krosček.
     
    10:47
    Série vyloučení na začátku dnešního zápasu pokračuje. Teď ale hráč z druhé strany půjde pykat. Yared Hagos inkasuje dvě minuty.
     
    07:53
    Capitals jdou do tří! Složitá situace pro domácí, ale Lakos musí pykat dvě minuty, jež mu hlavní arbitr dnešního utkání udělil za zcela evidentní podražení.
     
    06:35
    Eriksson uháněl úplně sám na branku a byl faulován. Rozhodčí ale nenařizuje trestné střílení, nýbrž uděluje dvě minuty. Klimbacher potrestán za hákování.
     
    00:48
    Dokonce ještě v první minute utkání vyloučení. Domácí kvůli nebezpečí u vlastní branky byli nuceni faulovat, dvě minuty za hákování dostává Dzieduszycki.
     
    00:40
    A mohlo být ještě v první půl minutě zápasu hodně veselo. St. Pierre ptřistrkával spoluhráči na pravou stranu úplně do prázdné branky, jenž ten kotouč minul a spálil první velkou šanci utkání.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Dzieduszycki (Rotter), 44. Ferland (Fraser, McLean) – 40. Kretschmann (Pietta, Suppis), 60. Pietta (Sofron, Vasiljevs), rozh. náj. Eriksson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Eriksson (KRF)
    0:1   McLean (VIE)
    2. série:
    0:2   Collins (KRF)
    0:2   Whitmore (VIE)
    3. série:
    0:2   Bishop (KRF)
    0:2   Dzieduszycki (VIE)
    4. série:
    0:2   Pietta (KRF)
    1:2   Fraser (VIE)
    5. série:
    1:2   Driendl (KRF)
    2:2   Sharp (VIE)
    6. série:
    2:2   Sharp (VIE)
    2:3   Eriksson (KRF)


    spusu Vienna Capitals: Lawson (Kickert) – Lakos, Fraser, Iberer, Milam, Pretnar, Klimbacher, Peter – McLean, Ferland, Gamache – Rotter, Whitmore, Dzieduszycki – Nödl, Bois, Sharp – Schiechl, Fischer, Hartl, Gorsslercher.
    Krefeld Pinguine: Duba (Klein) – Hanusch, Sonnenburg, St. Pierre, Fischer, Mebus, Supis – Schymainski, Collins, Bishop, Sofron, Pietta, Eriksson, Vasiljevs, Driendl, Hauner, Kretschmann, Hagos, Mieszkowski

    Rozhodčí: Grumsen (DEN), Warschaw (AUT) – Nemet, Soos (oba HUN)

    Diváci: 3 400
    bahis siteleri