Česko – Německo 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Německo
Sobota 29.08.2015, 11:00 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Lucie Povová udělala oblouk na pravou stranu a pak krásně zavesila nad lapačku – 1:1!
     
    Daria Gleissnerová z povedené forhendové kličky skóruje – 0:1.
     
    59:43
    Time-out si tentokrát bere německý výběr. Ještě to zkusí.
     
    59:43
    Ale bohužel následuje ještě jeden trest. Tereza Vanišová (CZE) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    59:08
    Německo odvolává brankářku a hraje v šesti proti čtyřem!
     
    57:49
    Parádní blok Lucky Povové proti ráně z pravé strany!
     
    57:32
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas. Čeká nás hodně tuhý závěr.
     
    57:32
    Závěr dvojzápasu vychází o kus lépe německým hokejistkám, které jdou na další přesilovku. Martina Zedníková (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    57:28
    Nejlepší německá hokejistka Emily Nixová pálí vedle, z pravého kruhu cílila na bližší růžek.
     
    54:38
    S koncem německé přesilovky výborně tečovala střelu Emily Nixová. Klára Peslarová dávala pozor a znovu skvěle zasahuje.
     
    52:57
    Německý závar mohla dorážkou zakončit Lanzlová, ale v nepřehledné stuaci skončil puk vedle branky!
     
    52:31
    Německo je kompletní a naopak si zahraje přesilovku. Tereza Vanišová (CZE) zastavila soupeřku hákováním, hra se po dlouhé době stěhuje před Peslarovou.
     
    50:43
    Noemi Neubauerová měla dvojici šancí. Nejdřív však měla málo času na zakončení nabídky Kláry Hymlárové, potom zblízka nedokázala prostřelit gólmanku z dorážky!
     
    50:17
    Podruhé ve třetí třetině si vyzkoušíme početní výhodu. Monika Bittnerová (GER) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    48:54
    Lucie Povová hledala zpoza brány Katku Bukolskou, pak si vzala volný puk a střílela sama. Bližší tyčku však minula.
     
    47:08
    Ouu! Před brankovištěm se po dorážce natáhla Kerstin Spielbergerová a i když to měla z velkého úhlu, situaci zvládla výborně. Ještě mnohem líp ale zakročila Klára Peslarová, jejíž tygří skok napříč celým brankovištěm zabránil jistému gólu!
     
    46:18
    Vendula Přibylová to tentokrát zkusila sama, od čáry si vyjela až do brankoviště. Bekhendem nenašla místo ve výstroji německé gólmanky.
     
    43:09
    Vyloučení na obou stranách. Aneta Lédlová (CZE) pyká za podražení, Monika Bittnerová (GER) za sekání. Dnes už poněkolikáté budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    40:14
    Dobrý vstup do hry nám zajistil rychlou početní výhodu. Daria Gleissnerová (GER) je vyloučena za hru tělem.
     
    39:31
    Křížová si s Povovou opravdu velmi dobře rozumí, první jmenovaná teď měla dvě šance. Ale pokaždé měla na zakončení jenom málo času a místa.
     
    37:53
    Do další příležitosti se tlačila Němka Schmidová. Na zádech ale měla český batoh a situaci pomohla i vytrčená hokejka Kláry Peslarové.
     
    36:32
    Gól hrozil i na druhé straně! Emily Nixová ujela celé české sestavě, pálila relativně z dálky, ale Klára Peslarová chytá.
     
    36:18
    Neskutečné! Lucie Povová vyjela zpoza branky a zbloudilý puk dorážela do prázdné brány, ve které se ale neuvěřitelně zjevil levý beton Franzisky Alblové!
     
    34:59
    Tereza Vanišová se v oslabení hnala dopředu, tou dobou už měla hlavní sudí zvednutou pravici. Jessicu Ujcikovou (GER) vykazuje za vysokou hůl, německá přesilovka je minulostí.
     
    34:30
    Klára Hymlárová (CZE) lehce přiložila hokejku pod ruku německé kapitánky Zornové a je z toho menší trest za hákování. Jdeme po dlouhé době do čtyř.
     
    30:37
    Ale musíme dávat pozor na velký německý tlak. Nejblíž ke gólu byla Kerstin Spielbergerová, naštěsí po přihrávce z rohu minula!
     
    28:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, chvilku před polovinou utkání odskakujeme důležitou druhou brankou! Všechno si to vzala na triko naše desítka, která se raduje už ze svého šestého gólu v probíhajícím týdnu. DENISA KŘÍŽOVÁ vzala puk na pravém hrazení, přebruslila s ním německou soupeřku a před brankou neomylně zamířila ke druhé tyčce. Nádhera – 2:0! Asistence: Lucie Povová.
     
    25:52
    Zmatky v německé obraně nám nevynesly gólovou šanci, ale aspoň přesilovku. Bernadette Karpfová (GER) – 2 minuty za hrubost.
     
    23:21
    Dvě na nikoho v podání české reprezentace! Denisa Křížová šla do zakončení sama a jak je její oblibou, zkoušela to do protipohybu. Alblová skvěle zasahuje.
     
    21:57
    Franziska Alblová se zakrytým výhledem neudržela kotouč a k dorážce se dostala Katka Bukolská. Zblízka ale neuspěla.
     
    20:34
    Nebezpečně se z pravé strany dostávala před branku Monika Bittnerová. Naštěstí neposunula puk na spoluhráčku a sama vystřelila mimo.
     
    19:08
    Češky jsou kompletní a Lédlová s Přibylovou uháněly do přečíslení. Škoda, že druhé jmenované puk z hokejky odskočil.
     
    16:59
    Jenže to nevydrželo dlouho a jdeme znovu do čtyř. Vyloučenou hráčkou je Klára Hymlárová, která si odpočine na dvě minuty za hákování. Tedy doufejme, že si odsedí kompletní dvě minuty.
     
    14:28
    Právě Noemi Neubauerová (CZE) je ale následně vyloučena za nedovolené bránění a česká přesilovka končí.
     
    14:28
    Nahození Patočkové tečovala tuším Neubauerová jen kousek vedle německé tyčky!
     
    13:49
    A další početní výhoda! Kerstin Spielbergerová (GER) si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění, i když se to Němkám vůbec nelíbí.
     
    13:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl psát, jak by to za poslední minuty chtělo gól, ale holky byly rychlejší. Už když první německá hráčka naskočila na led, na modré čáře se do puku parádně opřela kapitánka PAVLÍNA HORÁLKOVÁ a po ledě propálila úplně všechno, co na něm stálo – 1:0! Asistence: Vendula Přibylová.
     
    13:17
    Němky jsou pod velkým tlakem a znovu faulují! Daria Gleissnerová (GER) je vyloučena za hru tělem, čtyři sekundy pět na tři.
     
    12:06
    A teď to Petra Herzigová zrežírovala pro Lucii Povovou. Přihrávka před branku ale byla hodně prudká a Povová ji nestihla dopravit do odkryté klece.
     
    11:40
    Rána Herzigové německé gólmance vypadla, puk se vykutálel jenom kousek vedle tyčky. Němky jsou ve čtyřech.
     
    11:20
    Čeká nás 17 sekund přesilovky pět na tři! Monika Bittnerová (GER) pyká za hákování.
     
    09:37
    Sophie Kratzerová (GER) – 2 minuty za podražení. Další hra čtyři na čtyři.
     
    09:35
    V oslabení skvěle zavezla puk Denisa Křížová, kterou musely soupeřky faulovat. Její akci pak dokončila Martina Zedníková, zblízka ale Alblovou nepropálila!
     
    08:17
    Tohle německé střídání přineslo velký nápor, který vede k českému vyloučení. Tereza Brotánková (CZE) si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    07:54
    Češky se snažily odpálit kotouč a kdyby byla Andrea Lanzlová o trochu pohotovější, mohla ho bekhendem dorazit do prázdné branky!
     
    06:28
    Z velké třenice plyne menší trest pro obě strany. Tereza Vanišová (CZE) a Carina Strobelová (GER) jsou vyloučeny za hrubost, budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    06:28
    Ještě mnohem blíž jsme měli k otevření skóre my! Lédlová s Vanišovou dorážely na německé brankoviště a jedna z nich trefila břevno, potom se celý útok snažil dorazit puk za čáru. Neúspěšně.
     
    05:44
    Velký náznak německého nebezpečí dokázala zažehnat Pavlína Horálková. Nenechala se přebruslit zkušenou Julií Zornovou, která dostala výbornou průnikovou přihrávku. K Peslarové pak kotouč víceméně jen dojel.
     
    01:52
    Paráda, hned po dvou minutách jdeme na přesilovou hru. Yvonne Rothemundová (GER) je vyloučena za podražení.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 14. Horálková (Přibylová), 29. Křížová (Povová)


    Česko: Peslarová (Škodová) – Horálková "C", Herzigová, Brotánková, Flachsová, Zíková, Zedníková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Povová, Bukolská, Křížová – Patočková, Hymlárová, Neubauerová – Vonková, Forejtová. Trenér: Jiří Vozák.
    Německo: Alblová (P. Bysziová) – Gleissnerová, Strobelová, Richterová, Ujciková, Rothemundová, Botthofová, Brendelová, Sabusová – Zornová "C", Bittnerová, Spielbergerová – Schmidová, Kratzerová, E. Bysziová – Seitzová, Karpfová, P. Nixová – E. Nixová, Lanzlová, Feldmeierová. Trenér: Benjamin Hinterstocker.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Štreitová.
    bahis siteleri