Skellefteå – Liberec 5:2 (kon.) | Sparta – Ženeva 5:2 (kon.) | Třinec – Kuopio 6:0 (kon.)
Kärpät – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Mannheim – Vítkovice 2:1 (3:1 po s.n.) | Salzburg – HV71 1:3 (kon.)
Bern – Linköping 1:7 (kon.) | Davos – Pardubice 5:3 (kon.) | Sheffield – Frölunda 1:4 (kon.)
Braehead – Ingolstadt 6:4 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 05.09.2015, 15:00 • Kraft Arena, Skellefteå. • Hokejová Liga mistrů • Skupina 4
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    V přímořském městě Skellefteå se dnes rozhoří bitva mezi domácím AIK a hosty z Liberce. Oba celky už mají ve skupině D jistý postup, pakliže však Tygři vyhrají za tři body, vystřídají soupeře na prvním místě v tabulce.
     
    Švédský celek vstupuje do partie v dobré pohodě – v Lize mistrů letos vyhrál všechny tři zápasy (z toho dva venku), přičemž ztratil jediný bod.
     
    Liberec má na kontě jednu ztrátu právě proti svému dnešnímu soupeři, Skellefteå totiž na severu Čech před dvěma týdny zvítězila 4:0. Výsledek je ovšem lehce závádějící, vždyť domácí odehráli se švédským sokem vyrovnanou partii. Jenže doplatili na neproměňování šancí a protivník vstřelil v závěru dva góly do prázdné brány.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Andersson, Burström, Lindgren, M. Pettersson, A. Lundberg, A. Lindholm, Söderberg – Ericsson, Holmström, M. Lundberg – Pesonen, Zackrisson, Calof – A. Pettersson, P. Lindholm, Broadhurst – Petterström, Forssell, Norman – Ohlsson.

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych, Vitásek – Vampola, Birner, Řepík – Bakoš, Buliř, Radivojevič – Jelínek, Krenželok, Valský – Lakatoš, Vlach, Stránský – Jonák.

    Rozhodčí: Lindqvist (FIN), Björk (SWE) – Sandstrom (SWE), Yletyinen (SWE).
     
    Hlasatel čte zahajovací formace obou týmů. Velký potlesk sklidil ze slušně zaplněného hlediště liberecký bek Martin Ševc, jenž ve švédském klubu působil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    První střelecký pokus v utkání má na svědomí hostující Vampola, jenž po přejetí modré čáry pálil zleva od mantinelu. Svensson zastavil puk na hrudi.
     
    01:46
    Velká šance domácích. Lašák jel rozehrát puk za vlastní branku, ale zaváhal a musel hodně spěchat, aby se stihl do svého území vrátit. Jeho hrubku mohl potrestat Par Lindholm, ale z kruhu netrefil přesně.
     
    02:58
    Skellefteå má navrch, hosté jsou teď trošku opaření a zalezlí hluboko v defenzivě. Další ofenzivní snaze svého soka se ubránili jen za cenu icingu.
     
    04:49
    Hra má však tempo. Bakoš teď pelášil kupředu po křídle, ale pas na spoluhráče neprošel a Bílí Tygři peláší střídat.
     
    05:28
    První slušnou příležitost si vypracovali i Severočeši. Domácí obrana ztratila puk ve vlastním pásmu, z čehož těžil Jelínek. Na hranici vrcholu kruhů udělal dva rychlé kroky a rázem stál úplně sám před brankou, svůj blafák ovšem nedotáhl do zdárného konce.
     
    06:49
    Mírný tlak si nyní vypracovala Birnerova letka. O kotouč si několikrát klepal čiperný Vampola a kdyby mu spoluhráč prudký pas lépe adresoval, mohl útočník z hranice brankoviště cílit do poloprázdné brány.
     
    08:04
    Skellefteå si zahraje první přesilovku v dnešním utkání: dvě minuty za podražení obdržel Bakoš, když podsekl soupeři nohy krátce po vhazování.
     
    09:17
    Domácí motají libereckou čtveřici, ale zatím nebyli schopní vystřelit. Tygři však nutně potřebují vystřídat, beci už sotva vlečou nohy.
     
    09:38
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Švédský celek početní převahu využívá a v desáté minutě duelu jde do vedení. Zackrisson poslal prudký kotouč před brankoviště, který tečoval mimo Lašákův dosah JIMMIE ERICSSON. Asistence: Patrik Zackrisson a Marcus Petterson – 1:1.
    09:38. Jimmie ERICSSON - 1:0
     
    10:51
    Domácí výborně bruslí, Tygři mají chvílemi s jejich pohybem evidentní problémy. Lašák musel před chvilkou znovu zasahovat, hezkou střelou z první ho prověřil útočník Lundberg.
     
    11:33
    O odpověď usilovala čtvrtá liberecká formace. Jmenovitě Stránský, jenž se pokoušel v situaci dva na dva propasírovat puk lépe postavenému spoluhráči. Kotouč však ukořistil soupeř.
     
    12:38
    Žádná dlouhá kombinace, rozhodl Šimek. Napřáhl až ke stropu haly a od modré čáry příklepem vypálil. Svensson chvíli nevěděl, kde má puk. Nakonec ho našel ve výstroji.
     
    13:30
    Hru v přesilové hře si vyzkouší také výběr Bílých Tygrů. Na trestnou lavici už usedl Martin Lundberg, který se provinil proti pravidlům hákováním.
     
    14:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Tygři využívají stejně jako soupeř svoji první přesilovku. Trefil se MICHAL ŘEPÍK, jemuž mezi kruhy adresoval přesný pas Vampola. Asistence: Petr Vampola – 1:1.
    14:55. Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    15:49
    Hosté hrají proti favoritovi bez sebemenšího respektu. Publikum teď obdivuhodně zahučelo, když Jelínek sroloval na hrazení protivníka. Sudí tentokrát zůstávají klidní.
     
    17:39
    Další trest na domácí straně. Za katrem už vydechuje Adam Pettersson, jenž ve středním pásmu podsekl nohy rozjíždějícímu se Ševcovi.
     
    18:35
    Minuta početní převahy je pryč, Skellefteå už se dokázala dvakrát osvobodit. Tygrům se tentokrát nedaří rozestavit v útočném pásmu přesilovkový vzorec.
     
    19:31
    Liberci se nedaří. Lašák měl dokonce co dělat, aby včas zametl černou pryž před atakujícími protivníky. Kotouč je ve středním pásmu. Hosté tentokrát neudeří.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zajímavá úvodní dvacetiminutovka. Liberec měl mírně navrch, soka dokonce přestřílel 15 ku 6. Na vyložené příležitosti a góly je ale vyrovnáno.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Snaha domácího Holmströma skončila v rohu kluziště, později se však ke střele probil jeho spoluhráč Pesonen. Lašák si s pokusem z úhlu poradil.
     
    21:30
    Skellefteå zahájila prostřední dějství náporem. Tygři se ještě pořádně nedostali s pukem za polovinu hřiště a další komplikace teď vyřešili odpálením kotouče přes všechny čáry.
     
    22:54
    Až před malým okamžikem na sebe hosté znovu upozornili. Zadák Ševc ukázal všem přítomným sílu svého příklepu, ale jeho bomba z levé strany byla sražena do ochranné sítě.
     
    23:20
    Hlediště píská a pravice sudího letí nahoru. Liberec se bude podruhé v zápase bránit ve čtyřech: za podražení si dvě minuty odsedí Radim Šimek.
     
    24:39
    Počet sil na ledě se vyrovná, neb rozhodčí posílají za katr i Marcuse Petterssona. Po přerušení hry si ještě Vitásek vyřizoval účty s protihráčem a sudí museli rozzuřenou dvojici pracně rozdělit.
     
    24:51
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Při hře ve čtyřech se domácí celek podruhé prosazuje. Švédové nyní vyškolili soupeře parádní kombinací v útočném pásmu, kterou zakončil střelou z pravého kruhu JOHN NORMAN. Asistence: Niclas Burström a Fredrik Lindgren – 2:1.
    24:51. John NORMAN - 2:1
     
    26:15
    Liberci začala zkrácená přesilovka a hosté se ihned nahrnuli před Svenssona. Kotouč létá z hole na hůl, ovšem gólman ještě těžší zákrok neměl.
     
    27:00
    Vyrovnáno? Bílí Tygři se radují, ale sudí jde zkoumat video. Řepíkovu střelu odrazil Svensson před sebe a důrazný Vampola, zezadu atakovaný, nejasným způsobem dopravil puk do sítě.
     
    27:00
    Vzrušení bylo zbytečné, gól neplatí. Vampola dle vysvětlení sudích dosáhl branky rukavicí. Hosté se vztekají a především Radivojevič ještě o rozhodnutí rázně debatuje s rozhodčím.
     
    28:03
    Nevynucená pauza malinko rozhárala dění na hrací ploše. Ani jeden z týmů si není schopný kloudně přihrát, puk klouže ve středním pásmu.
     
    28:14
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí tým odskakuje na dvougólový rozdíl a Tygrům se vidina tříbodového zisku vzdaluje. Gól jde z části na vrub Vampoly, který se s pukem na útočné modré čáře zbytečně mazlil a soupeř jej vyškolil. Rychlý protiútok pak Skellefteå vyřešila na jedničku: parádní ranou do horního růžku pokořil Lašáka MARTIN LUNDBERG. Asistence: Axel Holmström – 3:1.
    28:14. Martin LUNDBERG - 3:1
     
    29:07
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Další trefa. Švédský výběr už vede 4:1 a směle míří za čtvrtým vítězstvím v řadě. Hostující obrana dostatečně nepokryla SEBASTIANA OHLSSONA, jemuž puk před brankoviště naservíroval Norman. Asistence: John Norman a Fredrik Lindgren.
    29:07. Sebastian OHLSSON - 4:1
     
    30:32
    Severočeši jsou zralí na ručník, tři zásahy ve druhé části s jejich psychikou evidentně zamávaly. Po další šanci domácích si liberecký kouč Pešán vyžádal oddechový čas.
     
    31:46
    Domácích je plné kluziště. Tygři vůbec nevědí, jak se soupeřově útočné síle bránit. Lašák má za sebou další sérii zákroků, obránci ho teď často nechávají na holičkách.
     
    33:22
    Zakázané uvolnění Liberce. Ještě předtím si Valský počíhal na Pesonena, jemuž nastavil do cesty své tělo. Rozčílené publikum ho obdarovalo pískotem.
     
    35:11
    Patrik Zackrisson vyhrál pro svůj výběr další vhazování v útočné zóně. Domácí ale sami sebe zbytečně vyhnali až za modrou čáru.
     
    37:04
    Mezi mantinely se hodně přiostřilo, Liberec si zjevně tvrdou hrou snaží vybít frustraci. Hra je teď ze strany Tygrů hodně neučesaná. Převládají v ní nepřesnosti a zbytečné ztráty.
     
    38:47
    Jelínek sváděl dlouhý souboj v rohu, na pomoc mu později přispěchal i Krenželok, jenž černou pryč zpod bruslí vydoloval. Soupeř mu ji ale brzy z hole vysekl.
     
    39:31
    Posledních třicet vteřin druhého dějství. Ohlsson se tlačil zpoza klece až do brankoviště, ovšem Lašák byl o kotouče dřív a přikryl ho lapačkou. Vhazování u jeho klece.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Uplynulá perioda pravděpodobně předčasně rozhodla o vítězi utkání. Domácí v ní dali tři góly a měli i řadu dalších šancí, Tygři naopak působili dost zaskočeně. I když kdo ví, jak by se duel vyvíjel, kdyby sudí uznal Vampolův gól za stavu 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    První lajna domácích zahájila dějství aktivně, liberecký gólman však tentokrát zasahovat nemusel. Kotouče orazítkovaly jen zadní mantinel.
    41:47. Pär LINDHOLM - 5:1
     
    41:47
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Švédové hrají s obdivuhodnou lehkostí. PÄR LINDHOLM zavezl puk do pásma, přenechal jej Broadhurstovi a ihned si najel před branku. Tam ho nepokryl Výtisk a Lindholmovi už stačilo jen nastavit správně čepel – 5:1. Asistence: Terry Broadhurst.
     
    42:50
    Vyloučení na straně domácího výběru. O svém prohřešku bude dvě minuty na trestné lavici přemýšlet Fredrik Lindgren.
     
    43:37
    Patrik Zackrisson vezl do liberecké sítě šestý dáreček! Domácí útočník se dostal v oslabení do úniku, ale Lašáka nepřekonal. Brankář ho stihl vybruslit a zasáhnout.
     
    44:55
    Domácí v pěti. Liberečtí při početní převaze nic nevymysleli, naopak měli štěstí, že soupeř jejich ledabylou rozehrávku nepotrestal dalším zásahem.
     
    45:19
    Za katr nyní pro změnu putuje Martin Bakoš, jehož sudí vykazují mimo hrací plochu za hákování.
     
    47:02
    Skellefteå drží puk na holi, ale pohodlný výsledek ji nenutí bezhlavě útočit. Přesto musel Lašák krýt dva prudké pokusy, ten poslední měl na svědomí Calof.
     
    48:51
    Severočeši jsou v pěti a nyní si sami znovu vyzkouší hru v přesile. Za hákování míří pykat Martin Lundberg.
     
    50:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Využitá přesilova a druhá trefa MICHALA ŘEPÍKA v utkání. Forvard Bílých Tygrů si udělal prostor u brankoviště a tečoval Ševcovu střelu mimo Svenssonův dosah. Asistence: Martin Ševc, Michal Plutnar – 5:2.
    50:47. Michal ŘEPÍK - 5:2
     
    52:11
    Šanci na kontaktní zásah komplikuje Bílým Tygrům další vyloučení. Radim Šimek – dvě minuty podražení.
     
    54:20
    Bílí Tygři hrají v plném počtu, o vítězi je zřejmě jasno. Duel v posledních minutách hodně ztratil na tempu.
     
    55:25
    Slušná příležitost hostů. Ševc se zjevil zcela sám před poloodkrytou klecí, ale Svensson se stihl včas vrátit a skluzem po ledě vyrazil obráncův pokus do bezpečí.
     
    56:59
    Lašák si zahrál na fotbalistu a hlediště jeho kousek, při němž povyskočil a vyhlavičkoval černou pryž nad, kvituje smíchem i potleskem.
     
    58:24
    Ještě jeden rutinní zákrok pro hostujícího strážce svatyně. Lašáka prověřil Petterström, gólman Bílých Tygrů měl však odkrytý výhled a letící kotouč snadno zneškodnil.
     
    59:31
    Třicet vteřin do konce, domácí obecenstvo tleská. Je jasné, že Skellefteå vyhraje i svůj čtvrtý zápas v Lize mistrů. Liberec opuští základní skupinu s bilancí dvou výher a stejného počtu porážek.
     
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři měli nad soupeřem mírnou střeleckou převahu, dva přesilovkové góly jim ale dnes na úspěch nestačily. Skellefteå rozhodla o své výhře ve druhé třetině a postupuje z prvního místa, Liberec jde dál z druhé pozice. Příjemný zbytek dne. (17:34:37)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Ericsson (Zackrisson, M. Petterson), 25. Norman (Burström, Lindgren), 29. M. Lundberg (Holmström), 30. Ohlsson (Norman, Lindgren), 42. Lindholm (Broadhurst) – 15. Řepík (Vampola), 51. Řepík (Ševc, Plutnar)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Andersson, Burström, Lindgren, M. Pettersson, A. Lundberg, A. Lindholm, Söderberg – Ericsson, Holmström, M. Lundberg – Pesonen, Zackrisson, Calof – A. Pettersson, P. Lindholm, Broadhurst – Petterström, Forssell, Norman – Ohlsson.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych, Vitásek – Vampola, Birner, Řepík – Bakoš, Buliř, Radivojevič – Jelínek, Krenželok, Valský – Lakatoš, Vlach, Stránský – Jonák.

    Rozhodčí: Lindqvist (FIN), Björk (SWE) – Sandstrom (SWE), Yletyinen (SWE).
    bahis siteleri