Poprad – Zvolen 3:2 (kon.) | Košice – Žilina 5:4 (po pr.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Skalica – Piešťany 3:5 (kon.)
po prodl.
HC Košice
5:4 (2:2, 0:2, 2:0 - 1:0)
MsHK Žilina
sk Pátek 11.09.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri prvom kole našej najvyššej hokejovej súťaže! Tipsport Liga dnes zavíta aj na východ republiky, kde Košice na domácom klzisku privítajú Žilinu.

    Domáci hokejisti vstúpia do totho duelu v pozícii favorita. Košičania v uplynulom ročníku obhájili majstrovský titul a aktuálnu sezónu už v podstate pred niekoľkými týždňami začali zápasmi Champions Hockey League. Oceliari zvládli náročnú základnú skupinu v silne rakúskej a nemeckej konkurencii a postúpili medzi 32 najlepších celkov tejto súťaže, kde sa v šestnásťfinále stretnú so švédskym tímom Skellefteå AIK. Pred dvomi dňami absolvovalo celé košické mužstvo verejnú autogramiádu, kde sa hráči i realizačný tím stretli so svojimi fanúšikmi a zároveň im predstavili aj tri sady nových dresov pre aktuálny ročník.

    Prípravné zápasy Košíc (chronologicky):
    Poprad – Košice 1:3
    Košice – Zvolen 3:2sn
    Košice – Poprad 3:0
    Vítkovice (Česko) – Košice 4:3pp
    Třínec (Česko) – Košice 4:2
    Novgorod (KHL) – Košice 4:3sn

    Zápasy Košíc v CHL (chronologicky):
    Košice – Mníchov 2:4
    Mníchov – Košice 1:0
    Klagenfurt – Košice 2:3
    Košice – Klagenfurt 2:1sn

    Hostia zo Žiliny by sa v aktuálnom ročníku radi vyhli barážovým povinnostiam. V uplynulej sezóne totiž Žilinčania museli obhajovať svoju príslušnosť v našej najvyššej hokejovej súťaži s prvoligovou Detvou, ale súboje napokon zvládli a aj v tomto ročníku patria medzi elitu. Vlci majú v novej sezóne nového trénera, vedie ich skúsený kouč Milan Jančuška, ktorý naposledy tri roky pôsobil v Poprade. Pod Dubňom by sa potešili účasti v play-off, avšak "vlci" sú si dobre vedomí, že k dosiahnutiu tohto cieľa potrebujú každučký bodík, špeciálne cenný úlovok z Košíc, ktorý by ich psychicky nakopol.

    Prípravné zápasy Žiliny (chronologicky):
    Nowy Targ (Poľsko) – Žilina 5:2
    Bardejov – Žilina 4:0
    Liptovský Mikuláš – Žilina 4:3
    Nowy Targ (Poľsko) – Žilina 2:5
    Žilina – Budapešť (Maďarsko) 6:2 (hralo sa v Prievidzi)
    Jastrzębie (Poľsko) – Žilina 4:4
    Detva – Žilina 0:2
    Žilina – Poprad 5:2 (hralo sa v Púchove)
    Poprad – Žilina 4:1

    Začiatok duelu je na programe o 17:00. Ostaňte s nami a určite vám z neho neunikne nič podstatné!
    Košice odohrajú toto stretnutie v špeciálnych oranžovo-čiernych dresoch.

    Už dnes v akcii. Páčia sa vám?

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Thursday, 10 September 2015
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Halász) – Śtrbák (C), Slovák, Philipp, Šedivý, Cebák, Pavúk, Macejko – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Lelkeš – Hričina, Boltun, Šoltés, Bortňák

    MsHK DOXXbet Žilina: Tomek (Cibuľa) – Grman, Kurali, Hochel, Makovský, Hořava, Leško, Lipovský, Niník – Rehák, Ro. Huna, Ri. Huna – Konečný, Bulík, Stupka – Drábek, Ježek, Drevenák (C) – Kubiš, E. Švec, Schroner

    Rozhodca: Snášel – M. Korba, Rovenský.
    Hráči oboch celkov pri rozcvičke.
     
    Domáci hráči dnes nastúpia v oranžovo-čiernych retro dresoch, ktoré označili Košice ako tretiu sadu pre nový ročník Tipsport ligy. Žilinčania si priniesli tradičné žlté dresy. Oba celky už stoja nastúpené na modrých čiarách. Po hymne Slovenska už pritom úvodnému buly nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Úvodné buly pre Košičanov. Tí o puk síce prišli a museli sa vrátiť na vlastnú polovicu klziska, tam ale ich súper nič nevymyslel a čierny kus gumy poslušne odovzdal na hokejky domácich.
     
    01:04
    Košičania sa následne presunuli pred Tomeka, kde chceli roztočiť útočný kolotoč, puk ale padol len do rohu klziska, kde ho hostia dokázali vybojovať i umne odpratať.
     
    01:36
    Bartánus sa teraz poriadne oprel do puku, jeden z brániacich hráčov jeho pokus dokázal zraziť do ochrannej siete. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici Tomeka.
     
    01:58
    Veľká šanca pre Košice! Lelkeš si teraz za bránkou Žiliny dokázal spraviť priestor, puk odtiaľ následne zaviezol pred Tomeka, kde nikým nepokrytý triafa jeho betóny.
     
    02:15
    Žilina sa pokúšala o svoju prvú útočnú akciu zápasu, hostia puk ale len nahodili na zadný mantinel, kde sa k nemu Košice poľahky dostali.
     
    02:55
    Jenčík s Hrnkom teraz vystihli prihrávku súpera a v situácii dvoch proti dvom sa rútili na Tomeka, druhý menovaný však puk nedokázal spracovať podľa svojích predstáv a zaviezol ho až do nevýhodnej pozície na strelu.
     
    03:37
    Bartánus sa pred bránkou súpera postaral o šikovný teč, tentokrát to ale letelo len priamo do Tomeka. Ten mal výhľad odkrytý a dokázal tak včas zareagovať.
     
    04:09
    Košice mohli otvoriť skóre! Žilina teraz spravila pred vlastnou svätyňou fatálnu chybu, k puku sa tak dostal Bartánus, ktorý ho napálil do gólmana Žiliny!
     
    05:28
    Košie sa teraz budú brániť, Philipp si odsedí dve minúty na trestnej lavici za nedovolené bránenie v hre.
     
    06:00
    Úvodné buly v útočnom pásme pre ŽIlinu dobre nevyznelo. Košičania sa zmocnili puku a okamžite ho odpratali do bezpečnej vzdialenosti.
     
    06:47
    Súboj v rohu klziska zvládli lepšie hostia, ktorí sa dostali aj k strele. Z ľavého kruhu ale puk poslali len do pozorného Riečického, pre ktorého to bol tretí zákrok v dnešnom zápase.
     
    07:20
    Žilina dala gól!
    Žilina sa dostáva do vedenia. Hostia využili presilovú hru zásluhou JAKUBA DRÁBEKA, ktorý zúžitkoval prihrávku Drevenáka. Asistencie: Milan Drevenák.
    DRÁBEK - 0:1
     
    08:12
    Košičania sa okamžite pokúšali o gólovu odpoveď, avšak neúspešne. Puk zaviezol pred bránku Šoltés, ktorý ešte na modrej čiare našiel jedného zo svojich spoluhráčov, ten ale bránku netrafil.
     
    08:37
    Košice dali gól!
    Košiciam sa podarilo rýchlo vyrovnať! Jenčík teraz šikovne nahodil puk do bránkoviska, táto strela síce za Tomeka neprepadla, EDUARD ŠEDIVÝ ho už ale dokázal dotlačiť do siete. Asistencie: Richard Jenčík, Peter Bartoš
    Peter BARTOŠ - 1:1
     
    10:06
    Domáci hráči kombinovali v útočnom pásme s úmyslom pridať aj druhý gól, táto snaha tentokrát úspech nepriniesla. Vhadzovať sa však bude po ľavici Tomeka.
     
    10:30
    Hričina ťažil z víťazného buly a okamžite sa natlačil do priestoru medzikružia, odkiaľ posielal strelu švihom. Nanešťastie pre Košice, puk letel len do obrancu hostí.
     
    11:14
    V útočnej tretine sa objavili aj hostia, ktorí sa spoza bránky pokúšali ohroziť Riečického, obrana Košíc ale zahrala na výbornú a súpera do šance nepustila.
     
    11:57
    Žilina sa teraz dokázala usadiť v útočnom pásme, kde krátku chvíľu zvierala svojho súpera, jej hráči ale následne o puk prišli a odišli striedať.
     
    12:44
    O rýchly prechod do útočného pásma sa teraz pokúšali Oceliari, nahodený puk na zadný mantinel ale hstia dokázali skrotiť a dostať do bezpečnej vzdialenosti od Tomeka.
     
    13:50
    Rastislav Konečný (ZIL) teraz na dve minúty oslabuje svoj tím, dopustil sa totiž nedovoleného bránenia v hre.
     
    14:25
    Košice mohli vyhrávať! To by však museli mať viac šťastia, keďže Tomáš Slovák napálil puk do žrde. Domáci ale budú hrať presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    14:35
    Žilina bude hrať s troma korčuliarmi. Na trestnú lavicu odchádza Martin Leško za seknutie.
     
    15:15
    Košice dali gól!
    Domáci sa dostali do vedenia po tom, čo puk dokázal za bránkovú čiaru dopraviť EDUARD ŠEDIVÝ. Domáci tak využívajú presilovú hru o dvoch mužov. Asistencie: Marek Bartánus, Jiří Bicek.
    Eduard ŠEDIVÝ - 2:1
     
    16:01
    Žilina dala gól!
    Žilina však dokázala odpovedať tým najlepším možným spôsobom a stav je opť vyrovnaný. Pre hostí to bol navyše gól v oslabení. Gól strelil RICHARD HUNA. Asistencie: Róbert Huna.
    Richard HUNA - 2:2
     
    16:35
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    18:00
    Domáci sa teraz snažili o založenie jednej z mnohých útočných akcií, ich hráčom sa to ale tentokrát nepodarilo.
     
    18:27
    Veľká šanca Košíc ostáva nevyužitá! Šedivý spoza bránky našiel úplne voľného BIceka, ktorý napálil puk len do betónov Tomeka!
     
    19:00
    Začala sa posledná minúta prvej trretiny.
     
    19:40
    Buly v strednom pásme pre Košice, tie sa s pukom dokázali dostať až pred Tomeka, kde prišla ešte jedna strela. Žilinský gólman puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej výborné prevedenie z oboch strán a tri góly v nerovnovážnom počte hráčov, jeden z nich dokonca v oslabení. Pred zvyšnou časťou duelu sa teda ešte rozhodne máme na čo tešiť.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    Hostia vyhrali prvé buly druhej tretiny a s pukom sa ihneď pokúsili dostať do útoku, ale nahodili ho iba na svoju striedačku. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    20:15
    Žilinčania pokračujú vo svojej aktivite aj naďalej. Hostia teraz po buly volili ľahké nahodenie na domácu bránku, ktoré však Riečický pre istotu podržal.
     
    20:54
    Oceliari sa prvýkrát v tretine dostlai do útoku. Od modrej čiary to tam strelecky skúsil Philipp, ale jeho prudká rana minula bránku.
     
    21:24
    Žilinčania sa chceli od vlastnej bránky rýchlo dostať do útočnej tretiny, ale puk v rýchlosti poslali iba na zakázané uvoľnenia.
     
    21:55
    Hostia nahodili puk na zadný mantinel za Riečického, kde ho chcel vybojovať Drábek, ale bez úspechu. V úvode strednej dvadsaťminútovky vidíme skvelú defenzívu na oboch stranách.
     
    22:19
    Košičania puk opäť vytlačili k súperovej bránke, ale hostia spod Dubňa ho do útoku dostali opäť iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    22:54
    Dobrú prácu teraz predviedol domáci SLovák, ktorý sa s pukom sám dostal až za bránku súpera, odkiaľ prihrával, no jeho spoluhráči sa pri bojovnosti dopustili iba hry so zdvihnutou hokejkou.
     
    23:22
    Hostia sa presunuli do útoku a pokúšajú sa tam niečo vyyslieť. Za bránkou sa s pukom pohybuje Kubiš, ale zatiaľ nemá komu prihrávať.
     
    23:42
    Košice sa budú brániť! Za nedovolené bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu obranca Radek Philipp.
     
    23:55
    Žilinčania začali skutočne aktívne a mohli sa opäť ujať vedenia! Prvú strelu od modrej čiary ešte Riečický vyrazil, ale následne sa k puku dostal Róbert Huna, ktorý takisto vyslal na domáci bránku prudký projektil, no tentokrát iba do lapačky brankára.
     
    24:32
    Žilinčania museli útočné pásmo na moment opustiť, ale vzápätí sa doň rýhlo vrátili. Z ľavej stran spoza kruhu pálil príklepom Róbert Huna, avšak iba do výstroje Riečického.
     
    24:45
    Košický brankár je stále obstreľovaný z každej možnej pozície a musíme uznať, že Žilinčania sa naozaj urputne pokúšajú dostať späť do vedenia.
     
    25:31
    Žilina dala gól!

    Hostia dokázali využiť svoju presilovku a 11 sekúnd pred jej avizovaným koncom sa opäť ujímajú vedenia! Konečný vymyslel z uhla perfektnú prihrávku priamo pred bránku, kde bol nedostatočne pokrytý VÁCLAV STUPKA, ktorý puk pohodlne doklepol do siete. Asistencie: Rastislav Konečný, TOmáš Bulík.
    Václav STUPKA - 2:3
     
    25:49
    Košičania teda medzičasom hrajú v plnom počte, ale Philippove vylúčenie ich istotne mrzí. Oremusovi zverenci sa ihneď pokúšajú o vyrovnanie.
     
    26:11
    Košičania sa usaidli v útoku, avšak Žilinčania im puk vzali a nedovoľujú im nebezpečnejšie zakončiť.
     
    26:56
    Košičania pokračovali vo svojom obliehaní súperovej bránky a dostali sa aj k streleckému pokusu. Z pravej strany z kruhu pálil Slovák, pričom jeho pokus bol ešte tečovaný, avšak Tomek si výborne poradil.
     
    27:23
    Oceliari ešte ostali v útočnom pásme. Bartánus tam na modrej čiare zachránil puk, ktorý sa následne od Suju odrazil pred bránku, no tam sa už spomínaný Bartánus vrátiť nestihol.
     
    27:48
    Košičania sa pri pokuse o zachránenie puku dopustili iba ofsajdu. Ich aktivita je po inkasovanom góle skutočne veľká, na strely vyhrávajú aktuálne 16:13.
     
    28:38
    Košičania sa po puk museli vrátiť až do svojej defenzívy, odkiaľ sa im ale lepšie zaútočiť nepodarilo. Pokúšal sa o to Macejko, ale po prechode modrej čiary bol odstavený telom.
     
    29:12
    Košičania vo svojej aktivite neustávajú ani naďalej, teraz ich zastavil ofsajd na modrej čiare. Musíme pochváliť aj hostí, ktorí sa výborne bránia.
     
    29:30
    Pohotový Tomek teraz predviedol ďalší spoľahlivý zákrok, keď pod svojou lapačkou schoval puk kĺzajúci sa okolo jeho svätyne. Žilina sa bráni bez výraznejších problémov.
     
    30:54
    Košičania sa takmer dostali do zaujímavej pozície! Hrnka vystihol súperovu prihrávku v strede klziska, do útoku sa rútil aj so Šoltésom, no druhého menovaného napokon zblokovala vracajúca sa obrana hostí.
     
    31:53
    Žilina sa stále dobre bráni a Košičania stále aktívne útočia. Domáci tím teraz zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    32:42
    Na ľadovej ploche ostal po súboji ležať jeden z hosťujúcich hráčov a hra je prerušená. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    32:48
    Košičania sa budú brániť! Za predchádzajúci zákrok, po ktorom ostal na ľade ležať Stupka, odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Peter Sojčík. Stupka je našťastie v poriadku a po svojich odišiel na striedačku.
     
    32:55
    Košičania sa budú jednu minútu a 47 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Marek Bartánus.
     
    33:13
    Žilinčania sa ihneď po buly usadili v útočnom pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Riečický je zatiaľ pozorný a prudkú strelu od Richarda Hunu schoval v lapačke.
     
    33:40
    Žilinčania sa dostlai do ďalšej perfektnej pozície! Riečický skákal z jednej strany bránkoviska na druhú, napokon však v páde dokázal prudkú ranu vyraziť. Tú chcel ešte do siete upratať Róbert Huna, no jeho bekhendové zakončenie obtrelo iba vonkajšiu koštrukciu.
     
    34:09
    Žilinčania museli útočné pásmo na moment opustiť a pozbierať puk, avšak po návrate do ofenzívy sa dopusitli iba hry so zdvihnutou hokejkou. Hra sa opäť prenesie do stredného pásma.
     
    34:51
    Žilina dala gól!

    Žilinčania využívajú dvojnásobnú presilovku a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov! Bulík poslal z ľavej strany prihrávku na hranicu pravého kruhu, kde bol úplne osamotený MILAN DREVENÁK, ktorý so zakončením nemal žiaden problém. Asistencia: Tomáš Bulík.
    Milan DREVENÁK - 2:4
     
    35:41
    Žilina sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Martin Leško.
     
    35:52
    Žilina puk ihneď vyhodila do stredného pásma a bráni sa skutočne veľmi dobre.
     
    36:47
    Košičania si 54 sekúnd zahrajú presilovku o dvoch hráčov! Na trestnú lavicu smeruje hosťujúci Václav Stupka na dve minúty za hákovanie.
     
    36:58
    Košičania začali veľmi aktívne a ihneď sa tlačia do zakončenia. SPoza obrany pálil Šedivý, no iba do defenzívy hostí.
     
    37:41
    Košičania predviedli v súperovom pásme obrovský tlak, ale nepodarilo sa im ho premeniť na výraznejšiu šancu. Hostia odolali a už hrajú vo štvorici.
     
    37:52
    Žilinčania puk dokonca vyhodili cez všetky čiary a aj vo štvorici sa bránia veľmi dobre.
     
    38:47
    Hostia už hrajú v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez záažnejších komplikácií. Žilinčania majú dobre nakročené k Ďalšiemu prekvapeniu prvého kola!
     
    38:50
    Už proti plnému počtu hosťujúcich hráčov mohol znížiť Lelkeš! Domáci hráč sa ocitol úplne osamotený pred bránkou súpera, no jeho rýchle zakončenie skončilo iba u Tomeka.
     
    39:18
    Medzičasom sa začala už posledná minúta druhej tretiny. Košičania sa stále držia v útoku, ale hostia sa výbrne bránia a pohodlný náskok si do prestávky nechcú nechať vziať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Prvé buly tretej tretiny vyhral domáci Suja, ktorý sa spoločne so spoluhráčmi stiahol na svoju polovicu, odkiaľ budú Košice rozohrávať.
     
    40:41
    Košičania sú síce smerom dopredu strelecky aktívni, ale Žilina sa výborne bráni. Nahodenie do pásma teraz zachytil Hochel, ktorý si s ním pohodlne poradil.
     
    41:23
    Na ľadovej ploche sledujeme obojstranne veľkú bojovnosť. Žilinčania sa smerom dopredu vôbec neponáhľajú, pretože nemusia. Hostia dria puk a ukrajujú súperovi z času.
     
    42:06
    Žilinčania teraz puk iba nahodili na zadný mantinel a odišli striedať. Tlak Košíc sa stupuje.
     
    43:09
    Košice dali gól!

    Košičania využili avizované vylúčenie súpera a znížili na rozdiel jediného gólu. Po prudkej strele od modrej čiary Tomek puk vyrazil a čelil dorážkam, pričom na tú od PETRA SOJČÍKA nedokázal zareagovať. Asistencie: Matej Češík, Eduard Šedivý.
    Peter SOJČÍK - 3:4
     
    43:26
    Košičania pokračujú vo svojej aktivite! Po dobrom prechode pálil Suja, ale gólman hostí puk dobre vyrazil.
     
    44:22
    Košičania stále ostali v útoku a mohli aj vyrovnať! Po chybe hostí pri mantineli prišla od domácich prihrávka pred bránku na Hričinu, odkiaľ ale domáci útočník v rýchlosti nedokázal presne zakončiť.
     
    45:00
    Žilinčania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hrubosť Jakub Drábek.
     
    45:27
    Žilinčania začali vo vlastnej početnej nevýhode veľmi dobre a puk dvakrát v rade vyhodili zo svojho obranného pásma.
     
    46:03
    Žilinčania puk do tretice vyhodili cez všetky čiary a súperovi vúbec nedovoľujú usadiť sa v pásme. Vlkov teraz musíme za ich hru jednoznačne pochváliť.
     
    46:35
    Košičania sa napokon do pásma vrátili a bola z toho poriadne nebzpečná situácia pred Tomekom! Tam sa o prudkú strelu pstaral Tomek, avšak puk sa od žilinského brankára odrazil iba do priestoru, kam domáci Bartoš na dorážku nedosiahol.
     
    47:00
    Vylúčený Drábek je späť na ľadovej ploche a Žilinčania hrajú v plnom počte. Hostia počas svojho oslabenia odolávali veľmi dobre a okrem jednej strely súperovi nedovolili vymyslieť nič nebezpečnejšie.
     
    47:37
    Košičania chceli puk rýchlo rozohrať od svojej bránky a dostať sa do útočného pásma, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    47:48
    Žilinčania sa pokúšali usadiť v útoku, avšak puk im prepadol do stredného pásma a hostia sa následne dopustili ofsajdu, ktorý bol posdený ako úmyselný.
     
    48:31
    Žilinčania hru upokojili a puk odovzdali na súperove hokejky. Oceliari budú začínať spoza svojej bránky.
     
    48:41
    Domácim hokejistom ale pokus o rýchly prechod do pásma vôbec nevyšiel a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    49:49
    Domáci hráči sa s pukom sitahli za svoju bránku a budú rozohrávať. Pred nami je posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    50:20
    Košičania mohli vyrovnať! Cebák sa nebojácne pustil pomedzi obranu a prudko vypálil, avšak Tomek s'predviedol exkluzívny zákrok lapačkou a puk do svojej siete nepustil.
     
    50:48
    Košičania ešte ostali v útočnej tretine aj po buly. Bartánus v pásme našiel Biceka, ktorý bez prípravy strieľal, avšak iba tesne vedľa súperovej bránky.
     
    51:13
    Oceliari aj naĎalej pokračujú v obliehaní súperovej bránky. S pukom na hokejke ju teraz obkrúžil Hričina, ale vystreliť už nedokázal, pretože žilinská svätyňa bola po súboji posunutá.
     
    51:42
    Košičania stále pokračujú vo svojej obrovskej aktivite. Puk teraz pred bránku poslal bekhendom Slovák, ale jeho pokus vystihli iba hostia.
     
    51:48
    Žilinčania puk v rýchlosti vyhodili iba na zakázané uvoľnenie a nemôžu prestriedať.
     
    51:55
    Košičania vyhrali buly a z uhla ihneď pálil Jenčík, ale Tomek puk podržal. Jeho tím môže prestriedať.
     
    52:00
    Domáci hráči opäť vyhrali buly a opäť to skúsili prudkou strelou. Prezentoval sa ňou Cebák, ale po rane od modrej čiary predviedol Tomek skvelý semafór.
     
    52:00
    Po zvýšenom tlaku Košičanov si hosťujúci tréner Milan Jančuška vyžiadal oddychový čas.
     
    52:31
    ŽIlinčania mohli svoj náskok opäť zvýšiť na rozdiel dvoch gólov! Po pošmyknutí sa jedného z domácich hráčov si puk prevzal Róbert Huna a po ľavej strane sa rútil na bránku, no jeho zakončenie Riečický vychytal.
     
    52:55
    Na ľadovej ploche sledujeme obrovskú streleckú prevahu Košičanov, ktorí v štatistike striel vedú už pomerom 37:21. Žilina sa aj napriek tomu skvele bráni.
     
    53:59
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti napokon svoju enormnú snahu premenili na vyrovnávajúci presný zásah. Postaral sa oň PETER SOJČÍK po tom, čo si puk potiahol spoza bránky až do streleckej pozície a nechytateľne zakončil. Asistencie: ichard Lelkeš a Matej Češík.
    Peter SOJČÍK - 4:4
     
    55:19
    Žilinčania sa museli úpenlivo brániť, puk od svojej bránky dostávajú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:50
    Hostia teda v Steel aréne tesne pred koncom riadnej hracej doby stratili svoj náskok, ale stále sa musia brániť. Domáci hráči sú presným zásahom výrazne nabudení.
     
    57:10
    Košičania stále pokračovali vo svojej urputnej útočnej snahe, ale puk im napokon ušiel až k Riečickému, ktorý pre istotu pred blížiacim sa korčuliarom Žiliny radšej hru prerušil.
     
    57:49
    Hostia sa po dlhšom čase dostali zo svojej obrnanej tretiny do tej útočnej, ale tam presnú strelu nepredviedli.
     
    58:33
    Žilinčania v útoku dlho nepobudli a domáci tím vytlačil puk do stredného pásma. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie, nikto nechce zbytočne pochybiť.
     
    59:34
    Domáci Suja sa po ľavej strane dostával do samostatného zakončenia, ale napokon ho zastavil iba ofsajd na modrej čiare, Do konca riadnej hracej doby ostáva už iba niekoľko sekúnd.
     
    59:57
    Obrovská šanca Košíc! Sojčíkovi tri sekundy pred koncom riadnej hracej doby puk poskakoval z akruhmi, avšak napokon ho nedokázal skrotiť a strela neprišla.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V riadnom hracom čase sme víťaza nespoznali, po krátkej prestávke bude nasledoať päťminútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:03
    V úvode predĺženia nahodili puk do útoku hostia, ale na zadnom mantineli ho následne nedokázali vybojoať.
     
    60:15
    Domáci si puk za svojou bránkou prevzali a Bartánus ho po ľavej strane potiahol do útoku. Košický útočník to skúsil aj strelecky, ale Tomeka neprekvapil.
     
    60:28
    Hostia predviedli pekné prenesenie hry na opačnú stranu, kde spoza ľavého kruhu príklepom pálil Richard Huna, ale jeho pokus skvelým zákrokom lapačkou vygumoval Riečický.
     
    61:00
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti vyhrávajú v tomto zápase. Postaral sa o to DÁVID ŠOLTÉS, ktorý pred bránkou zúžitkoval Bartánusovu prihrávku.
    Dávid ŠOLTÉS - 5:4
     
    Koniec zápasu. (19:52:47)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 9. Šedivý (Jenčík, Bartoš), 16. Šedivý (Bartánus, Bicek), 44. Sojčík (Češík, Šedivý), 54. Sojčík (Lelkeš, Češík), 61. Šoltés (Bartánus) – 8. Drábek (Drevenák), 17. Ri. Huna (Ró. Huna), 26. Stupka (Konečný, Bulík), 35. Drevenák (Bulík)


    HC Košice: Riečický (Halász) – Śtrbák (C), Slovák, Philipp, Šedivý, Cebák, Pavúk, Macejko – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Lelkeš – Hričina, Boltun, Šoltés, Bortňák
    MsHK Žilina: Tomek (Cibuľa) – Grman, Kurali, Hochel, Makovský, Hořava, Leško, Lipovský, Niník – Rehák, Ro. Huna, Ri. Huna – Konečný, Bulík, Stupka – Drábek, Ježek, Drevenák (C) – Kubiš, E. Švec, Schroner

    Rozhodčí: Snášel – M. Korba, Rovenský

    Diváci: 2548
    bahis siteleri