Fenerbahce – Molde 1:3 (kon.) | Ajax – Celtic 2:2 (kon.) | Bordeaux – Liverpool 1:1 (kon.)
Sion – Kazaň 2:1 (kon.) | Qäbälä – PAOK 0:0 (kon.) | Dortmund – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Midtjylland – Legia 1:0 (kon.) | Neapol – Club Bruggy 5:0 (kon.) | Rapid – Villarreal 2:1 (kon.)
Plzeň – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Liberec – Braga 0:1 (kon.) | Groningen – Marseille 0:3 (kon.)
Dněpropetrovsk – Lazio 1:1 (kon.) | Saint-Étienne – Rosenborg 2:2 (kon.) | Sporting – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
Skënderbeu – Besiktas 0:1 (kon.) | Fiorentina – Basilej 1:2 (kon.) | Lech Poznaň – Belenenses 0:0 (kon.)
Anderlecht – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Karabach 3:1 (kon.) | APOEL – Schalke 0:3 (kon.)
Asteras – Sparta 1:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Alkmaar 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Augsburg 3:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
2:1 (0:1)
Villarreal CF
Čtvrtek 17.09.2015, 19:00 • Ernst-Happel-Stadion, Wiedeń • Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! SK Rapid Vídeň dokázal otočit během dvou minut nepříznivý stav v utkání s Villarrealem CF a do Evropské ligy vstoupil výhrou 2:1 !

    První poločas na Ernst-Happel-Stadion bohužel nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Týmy na svou šanci trpělivě čekaly! Jako první se dočkal Villarreal, Adrián López krásnou patičkou uvolnil Baptistaa, který však ve vyložené příležitosti přestřelil! O deset minut později se postaral o odpověd Prosenik, avšak pálil těsně mimo! V poslední minutě prvního poločasu se prosadil hostující Léo Baptistao, který dostal parádní centr od Rukaviny!

    Do druhého poločasu doslova vlétli domácí, kteří se dočkali vyrovnaní již v 50. minutě, když se na brankovišti nejlépe zorientoval Stefan Schwab, který poslal míč do sítě! O další dvě minuty později již Rapid vedl, to když se z penalty trefil Steffen Hofmann. Villarreal se hodně snažil o vyrovnání, nicméně v samotném závěru spálil obrovskou šanci Bakumbu, a utkání skončil vítězstvím Rapidu!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:55:44)
    Domácí Rapid dnes podporoval zaplněný Ernst-Happel-Stadion!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Obrovská šance hostujícího Bakumbua
     
    90+3
    V samotném závěru měl obrovskou šanci hostující Villarreal! Po rohovém kopu dos Santose se míč odrazil přesně před branku, kde se nacházel osamocený Bakumbu. Střídající hráč však poslal míč nad branku!
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Stefan Stangl, přichází Stephan Auer.
     
    90+1
    Hlavní švédský rozhodčí Stefan Johannenson nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezi tím zůstal ležet na trávníku domácí Strangl, uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat ve hře!
     
    90
    I následného rohového kopu se ujal Jonathan dos Santos, který ve vápně našel přesně hlavu Rukaviny, jehož hlavička byla zablokovaná. Následně se ke střele dostal právě dos Santos, nicméně Novota dokázal míč vyrazit!
     
    89
    V posledních minutách Žlutá ponorka svého soupeře doslova "mačká"! Standardní situace po faulu na Bakumba se ujal dos Santos, jehož centr byl odvrácen domácí obranou na rohový kop!
     
    88
    Dalším ostrým nedovoleným zákrokem se prezentoval domácí Stefan Schaub, který svým zákrokem poslal k zemi Castilleja, a vidí zaslouženě žlutou kartu!
     
    87
    Následoval rohový kop, kterého se ujal Jonathan dos Santos, který poslal do vápna zajímavý centr, ten však odhlavičkoal Grahovać, jenže přímo na nohu Samu Castilleja. Střídající hráč však mířil tvrdou ránou vysoko nad branku!
     
    86
    Žluté ponorce se konečně povedlo dostat míč do pokutového území, kde přihrávku obdržel Léo Baptista. Brazilský útočník se chystal ke střele, avšak na poslední chvíli zasáhl výborným obranným zákrokem Hofmann!
     
    85
    Villarreal se však nevzdává šance na vyrovnání! Stoper Víctor Ruiz hledal dlouhým nákopem na útočné polovině střídajícího Nahuela Leivu, kterému se však nepovedlo zpracování, a u míče je Rapid.
     
    84
    Závěr utkání zatím zvládá domácí Rapid výborně hlavně po taktické stránce. Villarreal se dostal do protiútoku, nicméně obrana vídeňského celku se dokázala velmi rychle zformovat, a následně zakončení Bakumba bylo hodně slabé.
     
    83
    Teď konečně něco fotbalového! Středem hřiště postupoval domácí Schobesberger, který přešel přes dos Santose. Jeho následný pas na pravou stranu, kam si nabíhal Prosenik však nebyl přesný!
     
    82
    V poslední době se ve hře obou týmů registrujeme velké množství nedovolených zákroků. Tím posledním se prezentoval střídající Nahuel Leiva, který poslal na pravé straně k zemi Paveliće, za svůj zákrok však žlutou kartu neviděl.
     
    80
    Následně však tvrdý zákrok předvedl na druhé straně také domácí hráč! Srdan Grahovac poslal k zemi střídajícího Samu Castilleja. Za svůj zákrok dostává domácí středopolař žlutou kartu!
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Nahuel Leiva.
     
    79
    Hodně tvrdý skluz předvedl na své polovině střídající Samu Castillejo, který poslal k zemi Prosenika. Tento zákrok však hlavní rozhodčí ještě neodpískal, nicméně následný faul Rukaviny a Schwaba již ano!
     
    77
    Následně z pravé strany centroval Léo Baptistao, jenež jeho centr byl poslán na rohový kop. Následoval další rohový kop dos Santose, ani tentokrát však centr mexického hráče branku Rapidu neohrozil.
     
    76
    Aktivní Villarreal se žene za vyrovnáním, domácí celek v posledncíh minutách lehce polevil, což dává naději hostům! Rohový kop vybojoval Rukavina, nicméně centr dos Santose branku Novoty neohrozil.
     
    75
    Žlutá ponorka šla do rychlého protiútoku, avšak míč ztratila a dopředu šel Rapid. Z velké dálky to zkusil Stepan Schwab, který však svou střelu polsal vysoko nad branku!
     
    74
    Zajímavou myšlenku se pokoušel provést na útočné polovině Steffen Hofmann, který posílal nadýchaný lob za obranu Villarrealu. Jeho myšlenku však přečetlstoper Bonera, který míč odhlavičkoval.
     
    73
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Philipp Huspek.
     
    72
    Na druhé straně mohl zahrozit srbský obránce Antonio Rukavina, který poslal z pravé straně nebezpečný centr, ten mířil do míst, kde se nacházel Bakambu. Jeho centr však odvrátil stoper Hofmann!
     
    71
    Rapid Videň zahrával na útočné polovině další standardní situaci. Rozehrávky se ujal tradiční exekutor Steffen Hofmann, který svým centrem hledal ve vápně Stangla, toho však centr přelétl.
     
    69
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Adrián López, přichází Cédric Bakambu.
     
    68
    Po několika minutách se dopředu dostal také domácí Rapid, který se pokoušel zahrozit přes pravou stranu, kam si naběhl Schobesberger. Jeho postup však zastavil výborným obranným zákrokem Jokić!
     
    67
    Před vápnem vídeňského Rapidu kombinoval Denis Suárez s dos Santosem. Prvně jmenovaný se pokoušel dostat míč za obranu, kam si nabíhal Adrián López. Jeho pokus byl však hodně nepřesný.
     
    66
    Žlutá ponorka se však pochopitelně nechce s tímto nepříznivým stavem smířil, a pokouší se útočit. Momentálně stopeři kombinují na vlastní polovině, nicméně hráči Rapidu skvěle napadají!
     
    65
    Rapid se však svému soupeři dokáže vyrovná, a pokouší se i útočit. Ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Florian Kainz, který dostal hodně prostoru před vápnem, avšak jeho střela mířila těsně mimo!
     
    64
    Domácí trenér provádí po hodině hry první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází mladý Louis Schaub, který podal velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Rakušan Schobesberger.
     
    62
    Steffen Hofmann se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Baptistaem, a Villarreal zahrával volný přímý kop. Rozehrávky se ujal Jonathan dos Santos, který našel ve vápně Boneru, jehož hlavička skončila nad brankou!
    60. Šance Léa Baptistaa
     
    60
    Na druhé straně mohl zahrozit Léo Baptistao, který dostal krásnou přihrávku od Denise Suáreze. Brazilský útočník však svůj druhý gól v zápase nepřidal, neboť mířil těsně mimo!
     
    59
    Ve vápně se po chybě Rukaviny dostal Philipp Prosenik, kterému však nevyšlo zpracování, a míč skončil pouze v rukavicích brankáře Jána Novoty.
     
    58
    Villarreal se pokouší o rychlé vyrovnání. Po levé straně postupoval vpřed hostující Bojan Jokić, který následně poslal centr do vápna. Mladý stoper Maxmilian Hofmann však byl na svém místě, a míč odvrátil.
     
    56
    Následně se na druhé straně provinil nedovoleným zákrokem domácí Stungl a zajímavou standardní sitauci rozehrál Jonathan dos Santos. Centr mexického středopolaře však dokázala obrana rakouské celku odvrátit.
     
    55
    Ve středovém kruhu byl k vidění další souboj Prosenik – Bonera. Tentokrát se provinil nedovoleným zákrokem domácí fotbalista, který ve vzdušném souboji svého soupeře přistrčil.
    53. Steffen HOFMANN - 2:1
     
    53
    Rapid právě vstřelil branku!
    Rapid Vídeň během dvou minut otáčí skóre utkání, a jde do vedení 2:1! Rozehrávky pokutového kopu se ujalů STEFFEN HOFMANN, který uplatnil své bohaté zkušenosti, a penaltu proměnil!
     
    52
    Po dalším nedovoleném zákroku Daniele Bonera v souboji s Prosenikem zahrával další standardní situaci Hofmann, který poslal míč na Schauba, jehož centr skončil před brankou. Ve vápně zahrál rukou jeden z hostujících hráčů, a je z toho penalta!
    50. Stefan SCHWAB - 1:1
     
    50
    Rapid právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Rapid Vídeň je za aktivní začátek druhého poločasu náležitě odměněn! Rozehrávky standardní situace se ujal Steffen Hofmann, který poslal svůj centr přesně před branku Villarrealu. Na malém vápně se zorientoval nejlépe STEFAN SCHWAB, který dopravil míč do sítě!
     
    49
    I Rapid však vyrazil do rychlého protiútoku, ten však zastavil nedovoleným zákrokem Daniele Bonera, který dostává žlutou kartu!
     
    49
    Villarreal se následně dostal k míči, a vyrazil do rychlého protiútoku. Denis Suárez krásně přenechal míč Adriánu Lópezovi, který našel střídajícího Samu Castilleja, jehož ránu však zablokoval obránce!
     
    48
    Domácí celek zatím svému soupeři ve druhém poločasu míč nepůjčil. Momentálně hráči Rapidu kombinují na vlastní polovině, a pokoušejí se dostat na útočnou polovinu. Villarreal však velmi dobře brání ...
     
    47
    Aktivní Rapid Vídeň vybojoval hned v úvodu druhé půle rohový kop! Nadýchaný centr Louise Schauba nadělal před brankou Barbosy hodně problémů hostující obraně, nicméně Villarreal dokázal dostat míč na další rohový kop. Následný centr Hofmanna však našel pouze rukavice brankáře Barbosy!
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu provedl hostující trenér Marcelina své první střídání v tomto zápase! Ze hřiště odešel španělský křídelník Samu, který neodvedl v prvním poločase zrovna optimální výkon. Na jeho místo přichází mladý Samu Castillejo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Ernst-Happel-Stadion bohužel nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Týmy na svou šanci trpělivě čekaly! Jako první se dočkal Villarreal, Adrián López krásnou patičkou uvolnil Baptistaa, který však ve vyložené příležitosti přestřelil! O deset minut později se postaral o odpověd Prosenik, avšak pálil těsně mimo! V poslední minutě prvního poločasu se prosadil hostující Léo Baptistao, který dostal parádní centr od Rukaviny!

    Do druhého poločasu tak bude vstupovat lépe Žlutá ponorka. Na Ernst-Happel-Stadion začne druhý poločas přibližně v 20:02!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Léo BAPTISTÃO - 0:1
     
    45
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí celek pořádný šok, neboť Rapid byl v posledních minutách výrazně lepší, nicméně se prosazuje Villarreal! Samuel krásně uvolnil na pravé straně Antonia Rukavinu, který poslal krásný centr na zadní tyč. V tomto prostoru se nacházel LÉO BAPTISTAO, který měl velmi těžkou pozici, nicméně dokázal se hlavičkou trefit přesně k tyči, a otevřel skóre dnešního utkání!
     
    44
    Španělský středopolař Samuel dostal od Antonia Rukaviny míč na pravou stranu, avšak příliš vyčkával, a následně mu míč unikl do zámezí. Stangl však velmi rychle rozehrál, a Rapid míč následně ztratil.
     
    43
    Výhodu dalšího rohového kopu si vybojoval domácí Rapid. Rozehrávky se opět ujal Steffen Hofmann, který poslal přízemní centr do prostoru penaltového puntíku, kde byl již připraven Schwab. Těsně před ním však míč odkopl Samuel.
     
    42
    V posledních minutách je jednoznačně lepší Rapid! Rakouský celek opět těžil ze své aktivní hry, a na levé straně dostal hodně prostoru Stangl, který svým nadýchaným centr našel Schauba. Mladý Rakušan však hlavičkoval nad branku.
     
    41
    Skvělou práci na vlastní polovině odvedl španělský stoper Víctor Ruiz, který přetlačil v souboji drobného Louise Schauba, a získal míč. Následně bývalý obránce Valencie našel na polovině hřiště Lópeze, který mohl jít do protiútoku, nicméně si míč špatně zpracoval.
     
    39
    Aktivní Rapid však výborně napadal, a dokázal se dostat na útočné polovině k míči. Z pravé straně se podařilo odcentrovat obránce Pavelićovi. K míči se pokoušel dostat Prosenik, avšak skončil na zemi ve vápně, penalta se pískat nebude.
     
    38
    Hodně hloupý faul předvedl před vápnem Villarrealu mladý Denis Suárez, který poslal k zemi Louise Schauba, a Rapid měl k dispozici zajímavou situaci, kterou si vzal na starost Hofmann, jehož centr však odvrátil Adrián López.
     
    37
    Rapid chyboval při rozehrávce, a ve středu hřiště se k míči dostal Denis Suárez, který neváhal a poslal přízemní střelu na branku Rapidu. Ján Novota byl však velmi pozorný, a připsal si první zákrok večera!
    36. Léo Baptistao a jeho ostrý zákrok na Grahovace
     
    36
    O pár sekund později však skončil na zemi domácí Srdan Grahovac, kterého při skluzu nakopl Brazilec Léo Baptiastao, který promáchl. Za svůj čin dostává hostující útočník žlutou kartu!
     
    35
    Christopher Dibon si obral o míč Adriána Lópeze, nicméně si pomohl nedovoleným zákrokem, a rozhodčí pochopitelně přerušil hru. Následně pokračuje Žlutá ponorka kombinací na útočné polovině.
     
    34
    Žlutá ponorka velmi rychle rozehrála, a míč se dostal na levou stranu k Jokićovi. Slovinský obránce poslal luxusní centr za obranu, který našel Adriána Lópeze. Tomu však nesedlo zpracování, a španělskému útočníkovi míč utekl!
     
    33
    Za aktivní přistup v posledních minutách byl Rapid odměněn ziskem rohového kopu. Rozehrávky se ujal zkušený Steffen Hofmann, který poslal před branku Barbosy ostrý centr, ten však odvrátila obrana Villarrealu zpět k Hofmannovi. Druhý centr německého středpolaře skončil v zámezí.
     
    32
    Následně zůstal vídeňský celek v kombinaci na útočné polovině. Pěkný průnik provedl Pavelić, který našel na hranici vápna Louise Schuaba, ten poslal míč do ruky Bonery, ten však měl míč u těla, a penalta se pískat nebude.
     
    31
    Sympatickou kombinaci rozjížděl Rapid na pravé straně, jenže Louise Schuba obral o míč obránce Jokić, od kterého se následně míč odrazil do zámezí, a kombinace Rapidu může pokračovat!
     
    29
    Žlutá ponorka se pokoušel velmi rychle odpovědět, avšak tentokrát Adriána Lópeze jeho výborná technika zradila, a o míč přišel. Na druhé straně se dostal z levé strany k centru Florian Kainz, jehož centr kontroloval Barbosa, míč však těsně prolétl kolem levé tyče!
    28. Velká šance Philippa Prosenika, který mířil těsně mimo
     
    28
    Rapid pochopil, že by se také mohl podívat do vápna Villarrealu, a mohl by ohrozit branku Barbosy. Na levé straně dostal hodně prostoru levý obránce Stangl, který skvělým centrem našel Philippa Prosenika. Jeho střela však skončila těsně mimo!
     
    27
    Domácí celek se opět dostal ke kombinaci na levé straně útočné poloviny. Přihrávka Steffena Hofmanna směřovala na levou stranu, kam si naběhl Stefan Stangl. Mladému obránce však nesedlo zpracování, a míč skončil v zámezí.
     
    26
    Villarreal se však velmi rychle dokázal dostat na útočnou polovinu, a vybojoval další rohový kop. Centr Jonathana dos Santose našel hlavu Bonery, jehož hlavička však mířila do vzduchu, a pro míč si došel Novota.
     
    24
    Rapid Vídeň se přesunul na svou vlastní polovinu, a malou chvíli kombinoval. Následně se k míči dostal Villarreal, nicméně Jokić chyboval, a do protiútoku mohl jít Prosenik. Dle názoru švédského rozhodčí se však právě rakouský útočník prezentoval nedovoleným zákrokem.
     
    23
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Louis Schaub, jehož první centr dokázala odvrátit obrana Villarrealu na další rohový kop. Toho se ujal rovněž mladý Rakušan, avšak ani tentokrát branku Barbosy neohrozil.
     
    22
    Žlutá ponorka dokázala v posledních minutách svého soupeře dostat pod tlak, a vytvořila si i svou první velkou šanci, tu však nevyužila. Následně šel dopředu Rapid, a na pravé straně vybojoval rohový kop Prosenik.
     
    20
    Tlak Villarrealu pokračoval! Z pravé strany centroval Samuel, jehož centr byl však sražen na rohový kop. Rozehrávky se ujal Jonathan dos Santos, jehož centr byl však odvrácen obranou Rapidu!
    19. Stoprocentní šance Léa Baptistaa
     
    19
    Další chybu na pravé straně předvedl mladý obránce Pavelić, který poslal míč do zámezí. Následně našel Bruno krásnou přihrávkou za obranou Adriána Lópeze, který krásně našel ve středu Léa Baptistaa, ten však z vyložené pozice přestřelil!
     
    18
    Rapid se opět pokoušel o rychlou kombinaci na útočné polovině, nicméně mladý útok rakouského celku zatím zlobí přesnost přihrávek. Křížná přihrávka Louise Schauba nebyla přesná, a skončila u stopera Ruize.
     
    17
    První ostrý zákrok tohoto utkání má na svědomí domácí Mario Pavelić, který poslal na zem talentovaného Denise Suáreze, který do týmu Villarrealu přišel před sezónou ze Sevilly.
     
    16
    Rapid dlouhou dobu kombinoval na své vlastní polovině. Napadání hráčů Villarrealu nebylo nikterak agresivní, což stoperům Rapidu práci značně ulehčilo. Vše rozsekl stoper Hofmann, který našel na levé straně Floriana Kainze, ten však fauloval Jokiće.
    Krásné choreo domácích fanoušků!
     
    14
    Žlutá ponorka je zatím po necelých patnácti minutách hry aktivnějším týmem, nicméně k přímému ohrožení branky Jána Novoty se ještě nedostala. Hosté kombinovali opět na útočné polovině, nicméně přihrávka dos Santose svého adresáta nenašla.
     
    13
    Německý středopolař Steffen Hofmann hledal dlouhým centrem na pravé straně mladého Louise Schauba, který přihrávku obdržel, avšak odchovanec Rapidu si nepohlídal ofsajdovou pozici.
     
    12
    Bonera chyboval na polovině hřiště, k míči se dostal Schwab, který poslal rychlou přihrávku na levou stranu, kam naběhl Florian Kainz. Jeho následný centr směřoval na Schauba, před kterého se však dokázal dostat Bonera, a míč odkopl.
     
    11
    Villarreal dlouhou dobu kombinoval na polovině hřiště. Svěřenci trenéra Zorana Barasice však velmi dobře napadali, a k míči se dostali. Na útočné polovině se následně prezentoval útočným faulem Prosenik.
     
    10
    Adrián López je zatím velmi aktivní v úvodu utkání. Před malou chvílí postupoval tento hráč po levé straně, avšak jeho postup zastavil obránce Pavelić. Následně chyboval mladý Louis Schaub, a u míče bude španělský celek.
     
    9
    Na pravé straně dokázal zabojovat o míč Jonathan dos Santos, který obral Schwaba, a Villarreal mohl pokračovat v kombinaci na útočné polovině. Středem hřiště si to následně namířil Adrián López, kterého však zastavil Maxmilian Hofmann.
     
    7
    Bojan Jokić krásně narazil míč před vápnem Rapidu Adrínu Lópezovi, který mohl střílet zprvní, to však neudělal, a následně mu míč utekl k Hofmannovi, který se jej zmocnil, a zahajuje protiútok.
     
    6
    Následně se nedovoleným zákrokem prezentoval Bonera, který poslal k zemi právě Schaba. Následné standardní situace se ujal Hofmann, jehož centr však nebyl přesný, a skončil v zámezí.
     
    5
    Dlouhý výkop slovenského brankáře Jána Novoty mířil na levou stranu, kde Schwab prohrál hlavičkový souboj s Sorianem, nicméně míč zamířil do zámezí a Rapid bude vhazovat, jmenovitě Stangl.
     
    4
    I hostující Žlutá ponorka se dočkala své první kombinaci na vlastní polovině. Hru zrychlil stoper Bonera, který našel křížným pasem na pravé straně Léa Baptistaa, jehož centr našel ve vápně Lópeze. Hlavička bývalého útočníka Atlética však skončila mimo.
     
    3
    Louis Schaub si však vzápětí spravil chuť, dostal se na pravé straně k míči, a poslal do vápna nadýchaný centr, který odpravil na rohový kop Rukavina. Prvního rohového kopu se ujal Steffen Hofmann, jehož centr však příliš povedený nebyl a bude se odkopávat od branky.
     
    2
    Domácí celek si hned v úvodu utkání dal s rozehrávkou opravdu záležet. Kapitán Rapidu, Stefan Hofmann, se pokoušel pomalou kombinaci zrychlit dlouhým pasem na pravou stranu, kam nabíhal Schaub, ten však špatně načasoval svůj náběh a míč skončil v zámezí.
     
    1
    Švédský rozhodčí Stefan Johannenson právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měl hostující Villarreal, který vedl první útok po pravé straně. Zde však chyboval Rukavina a u míče bude domácí Rapid.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Novota – Pavelić, Dibon, M. Hofmann, Stangl – Grahovać, Schwab – Schaub, S. Hofmann, Kainz – Prosenik.
    Náhradníci: Strebinger – Auer, Schobesberger, Nutz, Huspek, Alar, Jelić.

    Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, Jokić – Samuel, J. dos Santos, B. Soriano, Denis Suárez – Baptistão, Adrián López.
    Náhradníci: Aréola – Trigueros, M. Gaspar, Leiva, J. Costa, Castillejo, Bakambu.

    Rozhodčí: Johannesson – Nilsson, Sjöblom (vš. Švédsko).
     
    Příjemný čtvrteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Po Lize mistrů dnes začíná skupinová fáze druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže. V rámci skupiny E, která zcela jistě zajímá také plzeňské příznivce, se zaměříme na duel SK Rapidu Vídeň proti Villarrealu CF. Úvodní výkop je naplánován na Ernst-Happel-Stadion v 19:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SK RAPID VÍDEŇ
    Rakouský celek z hlavního města obsadil v loňské sezóně druhé místo za konkurentem ze Salcburku. Zajistil si tak právo startu v předkole Ligy mistrů. Svěřencům Zorana Barasice však los nepřál, a hned ve třetím předkole dostali slavný Ajax Amsterdam! V úvodním utkání Rapid prohrával Rapid 0:2, a vypadalo to na jasnou záležitost, nicméně vídeňský celek srovnal na 2:2! V Nizozemsku se situace otočila a rakouský tým vedl po prvním poločase 0:2 a vypadalo to na překvapivý výsledek. Ajax však dokázal srovnat, nicméně v 77. minutě poslal Rapid dál mladý Louis Schaub! I v play-off však tým, ve kterém působil i Antonín Panenka, narazil na těžkého soupeře – Šachtar Doněck! Úvodní utkání v Rakousku nedopadlo dobře, neboť Rapid prohrál 0:1! Na Ukrajině se však hrál otevřený zápas a hosté měli za stavu 2:2 dvě vyložené šance, avšak Slovinec Robert Berić, který spálil stoprocentní šanci, a dál šel Doněck. Na Rapid zbyla "pouze" Evropská liga. Slovinský střelec, který v minulé sezóně nasázel 27 branek, plzeňský tým neohrozí, neboť přestoupil do francouzského Saint-Étienne!

    Trenéra Barasice navíc trápí slabá forma svého celku! Rapid totiž poslední dva zápasy v rakouské Tipico Bundeslize prohrál! Nejdříve prohrál doma s Matterburgem 2:4, a v posledním kole odjížděl z Altachu po porážce 0:2, což před dnešním úvodním zápasem Evropské ligy není příjemná situace!
     
    VILLARREAL CF
    Španělský celek se po sestupu vrátil do Primera Division po sezóně 2012/13, a je vidět, že se Žlutá ponorka již dokázala dostat zpět mezi španělskou špičku! V minulé sezóně obsadil Villarreal velmi slušné šesté místo, což zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy. Svěřence trenéra Marcelina jistě nečeká lehká práce, neboť ve skupině E narazí na Rapid, Viktorii Plzeň a nevyzpytatelné Dinamo Minsk. Villarreal je však jednoznačně favoritem této skupiny, a hodně napoví hned úvodní utkání v rakouském hlavním městě.

    Žlutá ponorka navíc zažívá velmi povedený vstup do nové sezóně ve španělské lize! Na úvod nejdříve remízovala 1:1 na hřišti Betisu 1:1. V následujících dvou utkáních však Villarreal nastřílel celkem šest branek! (s Espanyolem 3:1 a v Granadě 3:1). Produktivitu tak má tým trenéra Marcelina hned na začátku sezóny velmi dobrou. Potvrdí to žlutá ponorka i na Ernst-Happel Stadion?

    Jan Havlovic

    Branky: 50. Schwab (S. Hofmann), 53. S. Hofmann (pen.) – 45. Baptistão (Antonio Rukavina)

    Karty:   80. Grahovać (RVI), 88. Schwab (RVI) – 36. Baptistão (VLR), 49. Bonera (VLR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    SK Rapid Vídeň: Novota – Pavelić, Dibon, M. Hofmann, Stangl (90+2. Auer) – Grahovać, Schwab – Schaub (64. Schobesberger), S. Hofmann (C), Kainz (73. Huspek) – Prosenik.
    Náhradníci: Strebinger – Auer, Schobesberger, Nutz, Huspek, Alar, Jelić.

    Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, Jokić – Samuel (46. Castillejo), J. dos Santos, B. Soriano (C), Denis Suárez (79. Leiva) – Baptistão, Adrián López (69. Bakambu).
    Náhradníci: Aréola – Trigueros, M. Gaspar, Leiva, J. Costa, Castillejo, Bakambu.

    Rozhodčí: Johannesson – Nilsson, Sjöblom (vš. Švédsko)
    bahis siteleri