Wolfsburg – Hertha 2:0 (kon.) | Hamburg – Frankfurt 0:0 (kon.) | W. Brémy – Ingolstadt 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Darmstadt – Bayern 0:3 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 19.09.2015, 15:30 • RheinEnergieStadion, Köln • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! 1. FC Köln dokázal navázat na dobrý začátek sezóny, a v dnešním utkání porazil Borussii Mönchengladbach 1:0 !

    První poločas bohužel nenabídl žádnou atraktivní fotbalovou podívanou. Aktivně začal hostující Gladbach, nicméně první příležitost měl Kolín, jenže Risse pálil z pravé strany nad branku. V 18. minutě dostal do vápna zajímavou přihrávku Bittencourt, nicméně Sommer výborně vyběhl, a mladého Němce do zakončení nepustil. Třetí příležitost domácího celku měl Osako, který však Sommera nepřekonal.

    Druhý poločas začal aktivněji Kolín, nicméně následně se hra vyrovnala. V 64. minutě přišel konečně první gól! Bittencourt poslal do vápna krásný centr, na který si naskočil Anthony Modeste, a poslal míč přesně k tyči! V 72. minutě přišla velká šance hostujícího celku, nicméně proti zakončení Brouwerse skvěle zasáhl Timo Horn!

    Kolín se dnešní výhrou posunul již na čtvrtou pozici, na svém kontě má deset bodů. Na zatím stoprocentní Bayern ztrácí pět bodů. Za to Gladbach je po páté porážce stále na dně tabulky!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:27:52)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Kolín však zvládá závěr utkání velmi dobře takticky, fanoušci v RheinEnergieStadion navíc na poslední dvě minuty povstali, aby svým hráčům poděkovali za odvedený výkon.
     
    90
    Na trávníku zůstal ležet stoper Dominique Heintz, který se však po chvilce zvedl, a hra může pokračovat. Hlavní rozhodčí nastavuje pouze dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Kolín je již hluboko zatažený na vlastní polovině, a momentálně má Gladbach velký tlak. Oscar Wendt poslal do vápna ostrý centr, který však zachytil Timo Horn!
     
    88
    Domácí kouč Peter Stöger provádí dvě minuty před koncem základní hrací doby poslední střídání. Ze hřiště odchází japonský útočník Osako, kterého nahrazuje na poslední minuty Zoller.
     
    87
    Výbornou práci odvedl na hrotu Anthony Modeste, který svedl těžký souboj s Brouwersem, nicméně míč vybojoval, a následně poslal míč Jojićovi. Srbský záložník míč vracel za obranu pro Modesteho, avšak u míče byl rychleji Yann Sommer.
     
    85
    Granit Xhaka to tentokrát nemyslel vůbec zle, po elegantní otočce ve středu hřiště hledal za obranou jednoho z dvojice Drmić – Hrgota. Ani jeden však do náběhu nešel, a míč skončil u brankáře Horna.
     
    84
    Tony Jantschke předvedl další zajímavý průnik po postranní čáře. Na pravé straně mu Hector dal dostatek prostoru, a německý obránce hledal ve vápně Schulze. Jeho centr však stáhl ze vzduchu Timo Horn!
     
    83
    Tony Jantschke postupoval po pravé straně. Následnou přihrávkou se pokoušel najít Raffaela, ten byl však schovaný za obránce. Hru následně přerušil hvizd rozhodčího po nedovoleném zákroku Hrgoty.
     
    82
    Nico Schulz stihl přihrávku od Hahna zachytit na hrací ploše. Jeho následná přihrávka směřovala na Oscara Wendta, který neodcentroval, raději poslal míč do středu, a Borussia pokračuje v kombinaci.
     
    80
    Na levé straně se Jonas Hector inspiroval od svého spoluhráče, a na Hahna vytáhl rovněž jesličky. Německý středopolař, po vzoru Wendta, poslal Hectora rovněž k zemi. Jediný rozdíl byl, že Hahn žlutou nedostal ...
     
    79
    Rozehrávky se ujal Miloš Jojić, který poslal do vápna nadýchaný centr. Na tyči číhal Gerhardt, který se také k míči dostal. Jeho hlavička však mířila vysoko nad branku.
     
    78
    Na pravé straně předvedl krásné sólo domácí Gerhardt, který nasadil jesličky Wendtovi, a postupoval do vápna. Ještě před ním ho však poslal k zemi právě švédský obránce, který dostává žlutou kartu!
     
    78
    Hned po střídání Kolín velmi rychle rozehrál, a zakombinoval na útočné polovině. Skvělou přihrávku na hranici vápna dostal Anthony Modeste, který vypálil. Jeho rána však letěla pouze do míst, kde se nacházel Yann Sommer.
     
    77
    Na střídání Gladbachu odpovídá i domácí Peter Stöger, který provádí svou druhou změnu v tomto utkání. Ze hřiště odchází za potlesku zaplněného RheinEnergieStadion Leonardo Bittencourt, kterého nahrazuje Gerhardt.
     
    76
    Lucien Favre provádí své poslední střídání v tomto utkání! Mladý Mahmoud Dahoud nezklamal, nicméně ideální výkon také nepředvedl. Dahouda nahrazuje na hřišti vysoký švédský útočník Hrgota.
     
    75
    Střídající Nico Schluz chyboval na levé straně, a k míči se dostal Olkowski, který svým centrem hledal Modesteho. Francouzský útočník se k míči nedostal, nicméně vybojoval autové vhazování, neboť míč do zámezí poslal Brouwers.
     
    73
    Ve středu hřiště došlo k nějakému problémů mezi Anthony Modestem a Roelem Brouwersem. Oba hráči do sebe strčili, nicméně nic zavážného. Rozhodčí následně situaci uklidnil, a můžeme pokračovat.
    72. Skvělý zákrok Timo Horna
     
    72
    Následně se však provinil nedovoleným zákrokem i Heintz, a standardní situaci Gladbach zahrával Granit Xhaka, který poslal za obranu Kolína ideální centr. Timo Horn se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil! Následně se však ukázalo, že Brouwers, který tečoval míč, se nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází André Hahn.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Ibrahima Traoré, přichází Nico Schulz.
     
    70
    Po chybě Borussie šel do protiútoku domácí Matthias Lehmaan, kterého však taktickým faulem zastavil Thorgan Hazard. Mladý Belgična vidí od Felixe Brycha žlutou kartu!
     
    69
    Středem hřiště prošel Ibrahima Traoré, který se ke střele neodhodlal, nýbrž roztáhl hru na levou stranu. Následně Jantschke posunul míč na pravou stranu pro Dahouda, mladý německý útočník se švak k centru nedostal.
     
    68
    Pokud Kolín dovede toto utkání do vítězného konce, měl by se posunout na třetí místo tabulky, což by byl pro tým ze západního Německa velký úspěch. Stále však máme před sebou skoro 25 minut!
     
    66
    Leonardo Bittencourt si naběhl opět na levou stranu, ze které posílal do vápna další centr, ten však zablokoval hned první bránící hráč. Domácí celek však pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    65
    Hodně odvážně nyní vyběhl z branky Yann Sommer, který musel hodně zabrat, neboť byl napadán Modestem. Švýcarský brankář však situaci zvládl, a míč odkopl!
    64. Anthony MODESTE - 1:0
     
    64
    Köln právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde po hodině hry do zaslouženého vedení, a Gladbach směřuje k páté porážce v této sezóně! Na levou stranu dostal míč mladý Leonardo Bittencourt, který skvělým centrem našel ve vápně ANTHONY MODESTEHO, jehož hlavička mířila přesně k tyči!
     
    62
    Pochopitelně i následujícího rohového kopu se ujal Miloš Jojić, jehož nadýchaný centr našel na hranici malého vápna Anthony Modesteho. Francouzský útočník však poslal míč svou hlavičkou vysoko nad branku!
     
    61
    První střídání se Peteru Strögerovi opravdu povedlo! Miloš Jojić hru Kolína opravdu zvedl. Další křížná příhrávka srbského záložníka směřovala na Modesteho, před kterého se sice dostal Bruwers, ten poslal míč na rohový kop.
     
    60
    Na pravé straně se pokoušel odkopnout míč hostující Granit Xhaka, kterého však napadal Bittencourt, míč získal, následně byl však faulován. Exekuce standardní situace se ujal opět Miloš Jojić, jehož centr našel Osaka, který však hlavičkoval pouze do míst, kde se nacházel Sommer.
     
    59
    Po nedovoleném zákroku Raffaela na levé straně měl Kolín výhodu standardní situace. Rozehrávky se ujal Miloš Jojić, jehož centr byl však odvrácen. Hra pokračovala, a Kolín vykombinoval pozici znovu pro Hectora, jehož centr se nebezpečně snášel na malé vápno. Obrana Gladbachu však situaci zvládla!
     
    58
    Po levé straně to zkusil Jonas Hector, který dostal od Jantschkeho dostatečně prostoru na odcentrování. Na hranici vápna našel Heintze, jehož slabá rána však byla zablokovaná.
     
    57
    Kolín se po skvělém vstupu do druhé půl lehce zatáhl, a iniciativu přebrala hostující Borussia. Momentálně je však u míče Kolín, který kombinuje na útočné polovině, a pokouší se dostat na dostřel branky Yanna Sommera.
     
    56
    Borussia se po rychlé rozehrávce Sommera dokázala dostat zpět na útočnou polovinu. Následně mohl Raffael využít velké chyby Jonase Hectora na hranici vápna, nicméně brazilský útočník se ke střele přes bránící hráče nedostal.
     
    55
    Další zajímavý průnik po pravé straně podnikl Ibrahima Traoré, který se uvolnil na pravé straně, a přihrávkou našel ve vápně Josipa Drmiće. Švýcarský útočník se však nechal o míč obrat, a dopředu míří Kolín!
     
    54
    Do následného protiútoku se dostal domácí celek, po pravé straně postupoval Miloš Jojić, který však následně akci zabrzdil, a Gladbach se stihl zformovat!
     
    53
    Zajímavý průnik na pravé straně provedl Josip Drmić, který následně uvolnil Jantschkeho, který našel ve vápně volného Traorého. Jeho střelu však následně zablokoval jeden z obranců domácího celku!
     
    52
    Gladbach momentálně zklidňuje hru na vlastní polovině pomalou kombinací. Domácí celek však velmi aktivně napadá, nicméně zatím se k míči nedokázaů dostat.
     
    50
    Následný rohový kop rozehrál hostující Ibrahima Traoré, jehož centr byl odvrácen. Následně se za vápnem dostal k míč Granit Xhaka, jehož ostrá střela však byla zablokovaná obranou Kolína.
     
    49
    Brazilec Raffael se na pravé straně dokázal uvolnit ze souboje s Hectorem a našel ve středu hřiště Xhaku, který okamžitě směřoval přihrávku na Hazarda. Belgičan se dostal z úhlu, a tak poslal míč na Wendta. Jeho následný centr byl odvrácený na roh!
     
    49
    Do první kombinaci na útočné polovině ve druhém poločase se dostal i Gladbach. Thorgan Hazard prodloužil pas na Ibrahimu Traorého, ke kterému se však dostal Hector, který poslal míč do zámezí.
     
    48
    Aktivita Kolína je na začátku druhého poločasu opravdu velká. Další zajímavý centr směřoval do vápna Lehmann, který však našel pouze dánského stopera Christensena. Kmenový hráč londýnské Chelsea míč odhlavičkoval na levou stranu.
     
    47
    Gladbach předvedl hodně špatnou rozehrávku ve středu hřiště, a po levé straně postupoval vpřed Leonardo Bittencourt. Mladý německý záložník hledal křížnou přihrávkou Modesteho, před toho se dostal Brouwers, který poslal míč do zámezí.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu poslal do vápna Gladbachu zajímavý centr polský obránce Olkowski. Ve vápně podklouzl Ibrahima Traoré, naštěstí pro hosty, záložník z Guiney i tak dokázal míč odhlavičkovat.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Köln: ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Miloš Jojić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas bohužel nenabídl žádnou atraktivní fotbalovou podívanou. Aktivně začal hostující Gladbach, nicméně první příležitost měl Kolín, jenže Risse pálil z pravé strany nad branku. V 18. minutě dostal do vápna zajímavou přihrávku Bittencourt, nicméně Sommer výborně vyběhl, a mladého Němce do zakončení nepustil. Třetí příležitost domácího celku měl Osako, který však Sommera nepřekonal.

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 17:00. Doufejme, že oba týmy předvedou lepší výkon ...
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hostující Gladbach předvedl o pár desítek sekund později hodně podobnou akci. Tentokrát středem prošel Ibrahima Traoré, který lehkou přihrávkou hledal na hranici vápna Raffaela. Před brazilským útočníkem však odpálil míč obránce Olkowski.
     
    44
    Zajímavou kombinaci před vápnem domácího celku rozjížděl také Gladbach. Thorgan Hazard si narazil s Xhakou, a pokoušel se procpat míč do vápna. Jeho přihrávka však byla zastavena!
     
    43
    Prvního rohového kopu Kolína se ujal Jonas Hector, nicméně centr německého obránce neznamenal pro branku Yanna Sommera žádné nebezpečí. Obrana Gladbachu zafungovala na jedničku, a centr odvrátila.
     
    42
    Hodně zajímavý centr do vápna poslal Frederik Sørensen, který našel za obranou Borussie Osaka. Japonský útočník se dostal i ke střele, ta však byla zablokovala, a první rohový kop bude zahrávat i Kolín.
     
    41
    Kolín v posledních minutách přebral iniciativu, a je na útočné polovině velmi aktivní. Svou aktivitou se však ještě k přímému ohrožení branky Sommera nedostal. Střela Osaka nebyla pro švýcarského brankáře problém.
     
    39
    Na pravé straně u postranní čáry byl ostře dohraný domácí Leonardo Bittencourt, kterého poslal k zemi Tony Jantschke. Německý obránce následně "vyjel" také na sudího Brycha, nicméně žlutou nedostal.
     
    38
    Aktivní Gladbach se však velmi rychle přesunul na útočnou polovinu. Thorgan Hazard krásně přenesl hru na pravou stranu, odkud poslal centr do vápna Jantschke, ten odvrátil Heintz přímo k nohám Mahmouda Dahouda, jehož rána však Horna nepřekvapila.
     
    37
    Tentokrát si německý reprezentant Jonas Hector vedl lépe. Jeho křížná přihrávka našla ve vápně Modesteho, kterému však nesedlo zpracování, a míč mu utekl k Christensenovi, který rozehrává.
     
    36
    U postranní čáry skvěle zabojoval o míč Tony Jantschke, který obral Hectora, a poslal do úniku Josipa Drmiće. Švýcarský záložník si však nepohlídal ofsajdovou linii, což postřehl hlavní rozhodčí.
     
    35
    Následně se dostal k prvnímu rohovému kopu hostující Gladbach. Exekuce rohu se ujal Thorgan Hazard, který zatím na hřišti nebyl vůbec vidět. Centr belgického záložníka však branku Timo Horna neohrozil.
    34. Osako střelou z ostrého úhlu Sommera nepřekonala
     
    34
    Kombinace Kolína byla velmi povedená, neboť ve středu hřiště dostal hodně času na vymyšlení přihrávka Lehmann. Německý středopolař našel ve vápně Osaku, jehož rána z úhlu však v brance neskončila. Výborný zákrok předvedl Yann Sommer!
     
    33
    Polský obránce je již po ošetření, a je zpět na trávníku. U míče je momentálně Kolín, který využil chyby Granita Xhaky, a kombinuje ve středu hřiště.
     
    32
    Kolín propadl ve středu hřiště, a do úniku se dostal Josip Drmić, který si však na střelu netroufl, a naběhl s míčem do středu. Následně se míč pokoušel odkopnout Frederik Sørensen, který však nešťastně trefil svého spoluhráče Olkowskiho.
     
    30
    Na levé straně u postranní čáry předvedl výbornou práci domácí Frederik Sørensen, který obral o míč Oscara Wendta, a následně si míč dokázal i pokryt, a rozehrál míč ke stoperům.
     
    29
    Velmi aktivní je v tomto zápase zatím Anthony Modeste, který se neustále nabízí, a nabíhá do zajímavých pozic. Tentokrát se dostal na pravou stranu, kam směřoval centr Bittencourta. Francouzský útočník však míč těsně nestihl na hrací ploše.
     
    28
    Po delší době se k ohrožení branky Yanna Sommera dostal také domácí Kolín. Svůj útok vedli domácí přes pravou stranu, odkud poslal do vápna centr Olkowski. Ve vápně se k hlavičce dostal Osako, ten však mířil hodně mimo.
     
    27
    Granit Xhaka tentokrát roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Oscar Wendt. Švédský obránce poslal do vápna nadýchaný centr, který však směřoval do míst, kde se nacházel pouze domácí Heintz.
     
    25
    Gladbach se následně rychlou kombinací přesunul na útočnou polovinu. Po dvou tvrdý zákrocích si tentokrát Granit Xhaka připsal i střelecký pokus. Jeho slabou skákavou střelu však Timo Horn zvládl lapit!
     
    24
    Následnou standardní situaci rozehrál Kolín na krátko. Do vápna Gladbachu poslal z pravé strany centr Pawel Olkowski, ven z branky šel Yann Sommer, který míč v pohodě lapil do svých rukavic.
     
    23
    Před malou chvílí fauloval Granit Xhaka podruhé, a tentokrát už z toho je žlutá karta. Švýcarský reprezentant tvrdě zajel pod nohy Anthonyho Modesteho. Žlutá karta je v tomto případě zcela zasloužená.
     
    22
    Gladbach však míč ztratil, a u postranní čáry fauloval Granit Xhaka, který doklouzal k Bittencourtovi, a poslal ho k zemi. Následnou standardní akci rozehrál Risse, jehož centr však ve vápně odvrátil Brouwers.
     
    21
    Ibrahima Traoré se pokoušel kombinovat na pravé straně s Raffalem. Obrana Kolína byla však proti, a tak prvně jmenovaný raději poslal míč zpět na Tonyho Jantschkeho, který posílá míč ke stoperům.
     
    19
    Další útok prováděl Kolín přes levou stranu, kam si naběhl japonský útočník Osako. Následně se hra přesunula na pravou stranu, odkud centroval Olkowski. Míč se vzduchu stáhl Yann Sommer, který následně zasáhl Osaku. Japonský útočník by však měl být v pořádku ...
    18. Yann Sommer skvěle četl hru, a výborně vyběhl
     
    18
    Na levé straně odvedl výbornou práci Vogt, který dokázal udržet míč před trojicí protihráčů. Jeho následnou přihrávku zpracoval ve středu hřiště Lehmann, který našel výbornou přihrávkou ve vápně Bittencourta. Proti mladému záložníkovi však vyběhl Sommer, který ho do zakončení nepustil!
     
    17
    Na druhé straně svedl těžký souboj domácí Matthias Lehmann s Raffalem. Středopolař Kolína si dával velký pozor, aby nefauloval. Nakonec vybojoval odkop od branky ...
     
    16
    Kolín se v kombinaci přenesl na pravou stranu, odkud posílal zajímavý lob do vápna polský obránce Pawel Olkowski. Do vápna si nabíhal Bittencourt, nicméně u míče byl dříve brankář Yann Sommer.
     
    14
    Stále stejný obrázek hry. Gladbach diktuje tempo hry, a pokouší se tvořit ve středu hřiště. Domácí celek je velmi aktivní v napadání, avšak k míči se většinou dostane až po chybě hráčů Gladbachu.
     
    13
    Gladbach je v kombinaci velmi aktivní, nicméně zatím se nedokáže dostat na dostřel branky Timo Horna, mladého brankáře, který se účastnil i ME U21 v České republice. V týmu Německa plnil roli dvojky za Ter Stegenem!
     
    12
    Roel Brouwers u středového kruhu opět zariskoval, když udělal kličku těsně před napadajícím Modestem. Následně nizozemský stoper raději poslal míč k brankáři Yannu Sommerovi, který se chystá rozehrávat.
     
    11
    Japonský útočník Osako se pokoušel ostře napadat rozehrávku Gladbachu, což se vyplatilo, neboť rozehrávající Brouwers málem pokazil přihrávku na Christensena. Mladý dánský stoper si však v těžké situaci dokázal poradit.
     
    10
    Ve středu hřiště Granit Xhaka tvrdě dohrál domácího Lehmanna, nicméně zkušený německý rozhodčí hru nechal plynout, a nedovolený zákrok neodpískal. Gladbach se však míče velmi rychle zbavil, a momentálně kombinuje Kolín.
     
    9
    Velké překvapení v sestavě Gladbachu, Mahmoud Dahoud, se ve středu hřiště dokázal uvolnit ze souboje s Bittencourtem. Jeho následná přihrávka našla ve středu Xhaku, který však přihrávku pokazil, a dopředu může zamířit domácí celek.
     
    7
    Ani v kombinaci domácích však příliš přenosti nebylo, a tak mohl tvořit Gladbach. Granit Xhaka posílal vysoký centr za obranu pro Josipa Drmiće. Švýcarský střelec se však k míči nedokázal dostat.
     
    6
    Ibrahima Traoré se pokoušel dostat k centru na pravé straně. Jeho postup však zastavil skvěle načasovaným obranným zákrokem německý reprezentant Hector. U míče je momenátlně Kolín, který kombinuje na útočné polovině.
    5. První šance domácího celku
     
    5
    Ve středovém kruhu předvedl velkou hrubku Granit Xhaka, který nabídl míč Modestemu, a ten našel na pravé straně Marcela Risseho. Německý středopolař vystřelil z pravé strany vápna, nicméně jeho rána mířila nad branku!
     
    4
    Od úvodních minut je velmi aktivní hostující Gladbach, který kombinoval na útočné polovině. Spolupráce Raffaela s Drmićem však nebyla příliš přesná, a míč skončil v zámezí.
     
    3
    Do první útočné akce se pustil Gladbach! Nejprve poslal do vápna ostrý centr Oscar Wendt, který odvrátil stoper Heintz. Míč za vápnem zachytil Jantschke, jehož centr našel Raffaela. Brazilský útočník však svou hlavičku nasměroval mimo!
     
    2
    Rozehrávky Bittencourta z levé strany nebyla přesná, a míč ve středu hřiště zahcytil Granit Xhaka. Švýcarský středopolař se ke střele neodhodlal, a tak Gladbach zůstává u míče na útočné polovině.
     
    1
    Německý rozhodčí Felix Brych právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího celku, kteří začali svou kombinaci na vlastní polovině. Úvodní nedovolený zákrok předvedl na pravé straně domácí Modeste v souboji s Jantschkem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Köln: Horn – Olkowski, F. Sørensen, Heintz, Hector – Risse, Vogt, Lehmann, Bittencourt – Modeste, Osako.
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Jojić, Zoller, Hosiner, Švento, Gerhardt.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Brouwers, Christensen, Wendt – Traoré, Dahoud, Xhaka, T. Hazard – Raffael, Drmić.
    Náhradníci: Sippel – Nordtveit, Stindl, N. Schulz, Korb, Hahn, Hrgota..
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Německá Bundesliga dnes pokračuje dalšími zápasy pátého kola. My se společně zaměříme na zápas 1.FC Köln proti Borussii Mönchengladbach. Úvodní výkop je naplánován na RheinEnergieStadion v 15:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    1.FC KÖLN
    Kolín vstoupil do letošní sezóny velmi dobře! Po odehraných čtyřech zápasech se momentálně nachází na solidní osmé příčce, na svém kontě má sedm bodů. Svěřenci trenéra Stögera odstartovali sezónu zápasem ve Stuttgartu, kde Kolín překvapivě vyhrál 3:1. Na tento výsledek navázal v domácím prostředí, neboť se silným Wolfsburgem remízoval 1:1. V dalším domácím utkání porazil Kolín Hamburk 2:1. V posledním utkání však tým ze západu Německa schytal debakl ve Frankfurtu. Domácí celek po výborném prvním poločase vedl už 4:1, utkání nakonec skončilo výhrou Frankfurtu 6:2! Do dnešního utkání však Kolín vstupuje v roli mírného favorita, který by měl získat tři body ...
     
    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
    Borussia v loňské sezóně excelovala, a třetím místěm si zajistila místo v základní skupine Ligy mistrů! Letošní sezóna však svěřencům Luciena Favreho vůbec nevychází. Po odehraných čtyřech zápasech nemají na kontě žádný bod a skóre 2:11! Borussia v posledním ligovém utkání propadla v zápase s Hamburkem, neboť prohrála 0:3, což fanoušky rozhodně nepotěšilo. V úterý se Gladbach představil na trávníku Sevilly, kde sehrál úvodní utkání LM. Pavel Královec pískl ve druhém poločase celkem tři penalty proti Borussii, domácí však proměnili pouze dvě. V závěru ješět Yann Sommer dostal hodně hloupý gól, a Sevilla zvítězila 3:0!

    Jan Havlovic

    Branky: 64. Modeste (Bittencourt)

    Karty:   23. Xhaka (MNC), 70. T. Hazard (MNC), 78. Wendt (MNC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:0.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Olkowski, F. Sørensen, Heintz, Hector – Risse, Vogt (46. Jojić), Lehmann, Bittencourt (77. Gerhardt) – Modeste, Osako (88. Zoller).
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Jojić, Zoller, Hosiner, Švento, Gerhardt.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Brouwers, Christensen, Wendt – Traoré (71. N. Schulz), Dahoud (76. Hrgota), Xhaka, T. Hazard (71. Hahn) – Raffael, Drmić.
    Náhradníci: Sippel – Nordtveit, Stindl, N. Schulz, Korb, Hahn, Hrgota.
    bahis siteleri