Stuttgart – Schalke 0:1 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:0 (kon.) | Augsburg – Hannover 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:0 (1:0)
Bayer Leverkusen
Neděle 20.09.2015, 17:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Ve šlágru kola přivítá dosud neporažená Borussia Dortmund nebezpečný Bayer Leverkusen, jehož kouč Roger Schmidt věří, že to bude právě jeho družina, kdo dokáže jako první přistřihnout rozjetým domácím křídla.

    Oba týmy mají za sebou první utkání základních skupin evropských pohárů. Zatímco "farmaceuti" nakonec spolehlivě přehráli BATE Borisov 4:1, žlutočerní se na tři body proti Krasnodaru docela nadřeli a zachraňoval je až v nastaveném čase Park Joo-Ho. Podle Schmidta byly právě v tomto zápase patrné nedostatky družiny Thomase Tuchela, jichž hodlá ve vzájemném duelu využít.
     
    Na hřiště Signal Iduna Parku nevyběhnou zranění Nuri Sahin a Eric Durm; nejistá je účast Marka Reuse. Na druhé straně zmeškají duel Tin Jedvaj, Ömer Toprak a Charles Aránguiz. A kdyby snad náhodou přeci jen nemohl nastoupit Lars Bender, s největší pravděpodobností si do středu zálohy stoupne Kevin Kampl, jenž právě v Dortmundu na jaře působil.
    Více než hodinu před zápasem se pozvolna začínají ochozy Signal Iduna Parku zaplňovat

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan, Weigl – J. Hofmann, Kagawa, Mchitarjan – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Januzaj, Reus, Piszczek, G. Castro, Ramos.

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Papadopoulos, Tah, Wendell – Bellarabi, Kampl, Kramer, Çalhanoğlu – J. Hernández, Kießling (C).
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Boenisch, Brandt, Frey, Mehmedi, Henrichs.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Eduard Beitinger.
    Již zaplněný "kotel" domácího celku sleduje rozcvičku obou celků před šlágrem 5. kola Bundesligy!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky nastupují na hrací plochu. Domácí dnes nastupují v tradičních žlutých dresech, zatímco hosté pro dnešní utkání oblékli červené trikoty.
     
    Nyní je na řadě los, kterého se zúčastní oba kapitán – Mats Hummels a Stefan Kießling.
     
    Hostující kapitán byl úspěšnější při výběru a Leverkusen bude mít k dispozici úvodní výkop dnešního utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání je zahájeno! Kießling s Hernándezem rozehráli míč a hosté rozjíždějí kombinaci z vlastní obranné poloviny.
     
    1
    Hned v úvodu si na dlouhý centr naběhl právě hostující kapitán Kießling, jehož akci zastavil pomezní sudí – ofsajd.
     
    2
    Gündoğan dostal prostor s míčem ve středu hřiště a poté hledal přihrávkou na pravou stranu naběhnutého Aubameyanga, před kterým dokázal skluzem míč odvrátit vracející se obránce Wendell.
     
    3
    Kießling se pokusil přejít individuálně přes Hummelse, ten mu však razantně vystavil stopku, a o míč hostující hrotového útočníka připravil.
     
    4
    Následně operoval s míčem za poloviny hřiště Aubameyang, který si všimnul rozběhnutého Hoffmana, který ale na přihrávku gabonského útočníka nedosáhl a míč doputoval až ke kopačkám brankáře Lena.
     
    5
    Ginter uvolnil přihrávkou na pravé straně rozběhnutého Hoffmana. Ten si míč potáhl na centr, nicméně v tu chvíli mu pod nohy doklouzal Papadopoulos, který míč domácímu záložníkovi ukradl z kopačky.
     
    6
    Úvod šlágru 5. kola je velmi opatrný. Oba celky se střídají v držení míče a směrem k brance svého protivníka se příliš nehrnou.
     
    7
    Aubameyang sklepl centr z levé strany na hranici vápna volnému Mchitarjanovi, který svůj pokus z dobré pozice poslal vysoko nad branku.
     
    8
    Nejrpve akci hostů zastavil útočný faul, poté se ale Bayer dostal znovu k míči a dopředu se tlačil Kießling, kterého dokázal znovu ustrážit Hummels a míč německému útočníkovi dokázal odebrat.
     
    9
    Na pravé straně útočné poloviny dostal prostor k centru Hernández, ten však svůj vysoký pas poslal daleko za pokutového území.
     
    10
    Mchitarjan přenesl hru přes šířku hřiště na Gintera, který sklepl míč na Hofmann, ale ten v obtížné pozici po dobré obranné práci Çalhanoğlua nedokázal vypálit.
     
    11
    V pokračující akci si domácí borci pomohli nedovoleným zákrokem na útočné polovině. Rozehrávat bude obránce Donati.
     
    12
    Aubameyang dlouho pendloval s míčem u levé postranní čáry a nakonec levačkou poslal do vápna zajímavý centr, ten však našel pouze náruč připraveného Lena.
     
    13
    Po souboji s Papastathopoulosem se na zemi ocitl Kießling, který se nakonec bude ve hře pokračovat.
     
    14
    První velká šance utkání. Po narážečce s Gündoğanem dostal prostor na střelu zpoza vápna Mchitarjan, jehož pokus vyrazil Leno fantastickým zákrokem levou rukou!
    14. Nebezpečná střela Mchitarjana
     
    15
    Následoval rohový kop, který odvrátila obrana hostů bez sebemenších potíží.
     
    16
    Následně se po centru do vápna dostal k míči Kagawa, který sklepl míč na volného Gündoğana, který svou přízemní střelu poslal zhruba metr od pravé tyče.
     
    17
    V další akci se ke střele dostal Hofmann, jehož první pokus nejprve zblokovala domácí obrana a následnou dorážku vyrazil pravou nohou brankář Leno.
     
    18
    Dobře nyní zapracoval Bürki, který vyběhl proti vysokému centru a míč hlavou odvrátil do zámezí.
     
    19
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Hosté zahrávali aut z blízkosti rohového praporku, ale o míč po nepřesn přihrávce přišli. Míč se dostal na polovině k Kagawovi, který poslal do brejku JONASE HOFMANNA, který si chytře míč pustil kolem vyběhnuvšího Lena a poté zamířil do prázdné branky – 1:0!
    19. Jonas HOFMANN - 1:0
     
    20
    Na opačné straně unikl ofsajdové pasti Hernández, který běžel sám na brankáře domácích, kterého sice prostřelil, ale míč zamířil mimo branku!
    20. Hernándezův únik brankou neskončil
     
    22
    Na opačné straně předvedli domácí postupný útok, který řešil centrem Mchitarjan, jehož pas skončil v rukavicích vyběhnuvšího Lena.
     
    23
    Domácí celek nyní v poklidu kombinuje na obranné polovině a do útoku se příliš nehrne.
     
    24
    Çalhanoğlu poslal ostrým skluzem k zemi Aubameyanga, ten se těžce sbírá ze země.
     
    24
    Nakonec je ale domácí útočník v pořádku a hra pokračuje. U míče domácí Borussia.
     
    25
    Za dlouhým nákopem se na pravé straně hnal Aubameyang, ovšem míč už na hrací ploše dostihnout nedokázal.
     
    26
    Papastathopoulos přidržel v osobním souboji Hernándeze a hosté z Leverkusenu budou zahrávat volný přímý kop.
     
    27
    Ten rozehráli nakrátko a u pravé postranní čáry se přes Schmelzera uvolnil Donati, který následně vyslal do vápna prudký centr, který si ale nejlépe našel domácí kapitán Hummels a míč hlavou odvrátil.
     
    28
    Rohový kop pro hosty.
     
    29
    K míči se postavil Bellarabi, jenž směřoval svůj centr na zadní tyč, tam však žádného ze spoluhráčů nenalezl, a míč tak pouze proletěl nad vápnem.
     
    30
    Hernández nyní hodně nebezpečně poslal k zemi Papastathopoulose, který si ještě neodpustil směrem k mexickému útočníkovi nějaké poznámky.
     
    31
    Následně však řecký obránce ve službách Dortmundu celou situaci Hernándezovi oplatil, když jej dokázal ustrážit a po jeho ztrátě bude vykopávat Bürki.
     
    32
    Weigl přenesl hru na Gintera, který přihrávkou na hranici vápna vybídl ke střel Mchitarjana, ten však nalezl pouze připravenou náruč brankáře Lena.
    32. Mchitarjanova rána skončila v náručí Lena
     
    33
    Souboj dvou tureckých reprezentantů vyhrál Gündoğan, který nadvakrát dokázal obejít svého reprezentačního kolegu Çalhanoğlua ve středu hřiště.
     
    34
    Následně si na dlouho přihrávku zabíhal záložník Bellarabi, ten však míč již na hrací ploše nedostihl.
     
    35
    Následně ale dostal Bellaradi další možnost, když se dostal k míči na středu hřiště, nicméně jeho průniková přihrávka končí hvizdem rozhodčího kvůli v ofsajdovému postavení, v němž se nacházel útočník Javier Hernández.
    16 vstřelených branek v úvodních pěti utkáních ligy je novým rekordem Borussie Dortmund

     
    37
    Domácí nyní dlouhé desítky vteřin kombinovali na míči, avšak do šance se neprotlačili a nakonec o loptu po nepřesné přihrávce Aubameyanga přišli.
     
    38
    A mohli být potrestáni. K míči se na hranici vápna dostal záložník Bayeru a bývalý hráč právě Borussie Kampl, který svůj pokus nasměroval ale pouze do rukavic Bürkiho.
     
    39
    Posléze vyprodukoval další střelecký pokus záložník Bellarabi, avšak jeho rána po zemi branku domácího celku neohrozila.
     
    40
    Kramer poslal k zemi faulem Weigla a domácí budou zahrávat volný přímý kop ze středu hřiště.
     
    41
    Hosté měli ponechanou výhodu a Kießling se pokusil míč prostrčit do úniku na rozběhnutého Hernándeze, míč však mezi nohami Hummelse neprošel.
     
    41
    Kampl následně musel řešit rychlý brejk domácích a za svůj skluz vidí jako první hráč dnešního utkání žlutou kartu.
     
    42
    Na opačné straně hřiště si na centr do pokutového území nabíhal aktivní Aubameyang, nicméně Leno byl rychlejší a míč ukryl v rukavicích.
     
    43
    Poté si gabonský útočník znovu řekl pohybem o přihrávku. Míč na něj směřoval záložník Weigl, jehož přihrávka byla ale příliš dlouhá a doputovala až ke kopačkám brankáře hostujícího celku.
     
    44
    Po přihrávce Kagawy se k opakovanému centru dostal autor první branky Hofmann, jehož centr nalezl na zadní tyči volného Mchitarjana, který ale svoji střelu poslal vysoko nad branku Leverkusenu.
     
    45
    Leno nyní zaváhal, když míč poslal na kopačku Aubameyanga, ten ale prudký centr zachytiti přesně nedokázal.
     
    45
    Bude se nastavovat jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:32.
     
    První půle je za námi. Šťastnější do kabin odcházejí do kabin domácí, kteří se ujali vedení v 19. minutě, kdy si v úniku míč kolem Lena chytře pustil Jonas Hofmann, který poté zamířil do pouštěné branky. Hosté mohli ihned vyrovnat, ale Hernández v úniku vystřelil příliš pomalou ránu a ta ani nedoputoval k brance.
    Kapitán domácího celku a mistr světa z roku 2014, Mats Hummels, dnes hraje 200. utkání v barvách Borussie Dortmund

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kramer, kterého nahrazuje Brandt.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kießling, kterého nahrazuje Mehmedi.
     
    47
    Domácí začínají mohutným náporem na polovině soupeře.
     
    47
    Útok domácích zakončil centrem Mchitarjan, který hledal před brankou Aubameyanga, ten byl však jasně přidržen v osobním souboji, ovšem penalta pro domácí celek se nepíská!
     
    48
    Çalhanoğlu hledal dlouho přihrávkou rozběhnutého střídající Mehmedi, k němuž ale nakonec přihrávka tureckého reprezentanta nedoletěla.
     
    49
    Následně hosté znovu chybovali a domácí celek bude vhazovat.
     
    50
    Poté se jim však již povedla úspěšná akce, když se k centru na pravé straně prodral Bellarabi, jenž však svůj pas hodně přetáhl a míč pouze proletěl vápnem až do zámezí.
     
    51
    Velká šance domácích! Po přihrávce Kagawy se sám na brankáře i s atakem Taha řítil Aubymeyang, jehož střelu na zadní tyč dokázal Leno vyrazit nohou!
     
    52
    Obrovská šance také na opačné straně! Hernández se dostal za obranu a mohl jít sám na domácího brankáře. Rychle se ale vrátil Schmelzer, který ztížil hostujícímu útočníkovi zakončení, a ten tak Bürkiho nepropálil.
    52. Hernández nedokázal z blízkosti prostřelit Bürkiho
     
    53
    Následně byl Schmelzer aktivní také na opačné straně, kdy se ocitl na zemi po faulu jednoho z hostů a na domácí celek čeká zajímavá standardní situace.
     
    54
    Rozehrávky se ujal Gündoğan, jehož prudkou ránu přizvedla zeď Bayeru na rohový kop.
     
    55
    Ten hostující obránce Donati odvrátil na bližší tyči a poté odkopl míč až na polovinu domácích.
     
    56
    Tah našel přesnou přihrávkou ve středu hřiště Mehmedi, který si míč ale moc předkopl a následně o něj zbytečně přišel.
     
    57
    K centru se na levé straně odhodlal Wendell, ale jeho pas skončil pouze v rukavicích Bürkiho.
     
    58
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí vedou 2:0 po skvostné kombinaci. Míč si u pravé postranní čáry pustil mezi nohami Hofmann, čímž vyřadil ze hry bránícího hráče. Poté poslal přihrávku na Gündoğan, který posunul na Mchitarjana a ten celou akci vyšperkoval sklepnutím na ŠINDŽIHO KAGAWU, který chytrou střelou šajtlí překonal Lena na bližší tyči – 2:0!
    58. Šindži KAGAWA - 2:0
     
    60
    Hosté mohou záhy odpovědět. K dispozici mají standardní situaci z hranice vápna.
     
    61
    Faulujícím byl Papastathopoulos, který vidí za svůj skluz žlutou kartu.
     
    61
    K míči se postavil Çalhanoğlu, jehož ránu na zadní tyč dokázal brankář Bürki vyboxovat!
     
    62
    Na zemi se ocitl po skluzu Bellarabi, který se jen těžko sbírá ze země.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Hofmann, kterého nahrazuje Januzaj.
     
    63
    Krajní záložník Bellarabi je nakonec v pořádku a hra může pokračovat.
     
    64
    Papadopoulos byl faulován v osobním souboji na obranné polovině, míč pro hostující celek.
     
    65
    Schmelzer zpracoval dlouho přihrávku na levé straně a poté vybízel ke sprintu Mchitarjna, ten však míč na hrací ploše nedostihl.
     
    66
    Další z mnoha soubojů v dnešním utkání svedl Papastathopoulos s Hernándezem a z toho souboje vyšel vítězně řecký bek, který odstavil „Chicharita“ od míče.
     
    67
    Znovu v akci mexický útočník ve službách Leverkusenu, který si ale ukousnul příliš velké sousto a přes stoperskou dvojici domácího celku neprošel.
     
    68
    Následně se k ráně z dálky odhodlal Bellarabi, nicméně jeho přízemní pokus branky Borussie neohrozil.
     
    69
    Volný přímý kop pro hosty po faulu na Kampla.
     
    70
    Po centru Çalhanoğlu z volného přímého kopu hlavičkoval Tah, ale míč poslal výrazně mimo tři tyče branky domácích.
     
    71
    Papadopoulos nestíhal v souboji s Januzajem, a atak jej poslal k zemi. Rozhodčí neváhal a ukázal řeckému obránci ve službách Bayeru žlutou kartu.
     
    72
    Rozehrávky se ujal sám faulovaný Januzaj, který tlačil míč na zadní tyč ke Ginterovi, ten se ale k hlavičce přes bránícího Donatiho nedostal.
     
    73
    Gündoğan vypálil z hranice vápna, ale jeho pokus zablokovala hned dvojice padajících hráčů.
     
    74
    Penalta pro Dortmund!
     
    74
    Wendell poslal k zemi unikající Gintera, za což následuje žlutá karta pro hostujícího obránce a navrch penalta pro domácí tým!
    74. Wendellův faul na Gintera
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí vedou již o tři branky. K penaltě se postavil tradiční exekutor PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a přesnou ranou k tyči nedal Lenovi šanci, ten směr sice vystihl, ale prudkou ránu zastavit nedokázal – 3:0!
    74. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:0
    Pierre-Emerick Aubameyang oslavil proměněnou penaltu tradičním saltem!

     
    76
    Na opačné straně posunul míč Hernández na Mehmedi, který nedokázal dloubnout míč přes vyběhnutého brankáře domácího celku.
     
    77
    Na druhé straně se po přihrávce Aubameyanga dostal k ráně Junzaj z hranice malého vápna, nicméně svůj pokus poslal vysoko nad branku.
     
    78
    Obrovská šance domácích! K míči se dostal na hranici malého vápna, který ale svým přízemním obstřelem Lena nepřekonal!
     
    78
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Bellarabi, kterého nahrazuje Henrichs.
     
    79
    Po přihrávce Aubameyanga se za přihrávkou hnal Januzaj, ale ten nedokázal odolat napadání Taha a nakonec ztratil stabilitu.
     
    80
    Na opačné straně se zjevil za obranou Brandt, který byl ale ve velkém ofsajdu, a ten taky rozhodčí ihned odpískal.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mchitarjan, kterého nahrazuje Ramos.
     
    82
    Dobrý sprint předvedl podél levé postranní čáry střídající Ramos, který ale nakonec proti Tahovi a Donatimu neuspěl.
     
    83
    Domácí v pohodě kombinují na obranné polovině a vymýšlejí další cestu směrem k pokutovému území Leverkusenu.
     
    84
    Ramos po přihrávce Gintera posunul míč na Kagawu, který se pokusil přelobovat Lena, ovšem míč zamířil mimo tři tyče branky hostujícího celku.
     
    85
    Skvělý dvojzákrok Lena! Ten nejprve vyrazil střelu Gündoğan na zadní tyč a poté a také dorážku Schmelzera, který tlačil míč po zemi na přední tyč.
    85. Leno zlikvidoval střely Gündoğana a Schmelzera
     
    86
    Následoval rohový kop, po kterém se dostal k hlavičce znovu krajní obránce Schmelzer, jenž ale svoji hlavičku poslal nad branku.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Aubameyang, kterého nahrazuje Castro.
     
    88
    Utkání se už jen dohrává, u míče jsou nyní domácí, kteří pomalu a jistě míří za dalším vítězstvím.
     
    89
    Ještě jedna velká šance domácích! Po sraženém centru Ramose se ke střele dostal Castro, který svůj pokus namířil pouze do levé tyče! Brankář Leno by byl bezmocný, neboť skákal na druhou stranu.
    89. Tyč po střele Castra
     
    90
    Budou se nastavovat 2 minuty!
     
    90+1
    Ještě uvidíme volný přímý kop pro hosty po faulu na Mehmediho.
     
    90+2
    Míč z kopačky Çalhanoğlua našel ve vzduchu nejlépe Hummels, který míč odvrátil mimo pokutové území.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Borussia Dortmund pokračuje ve fantastických výkonec a ani po páteém kolem nepoznala přemožitele! Bayer Leverkusen porazila s přehledem 3:0!
    Ve druhé půli navýšil náskok domácích v 58. minutě Kagawa, který se po skvostné kombinaci trefil přesně šajtlí na bližší tyč. Brankový účet uzavřel v 74. minutě z penalty Aubameyang, který potrestal faul Wendella na Gintera.
    Borrusia tak i po pěti odehraných zápasech zůstává stoprocentní a se skore 18:3 a 15 body v zádech vládne společně s Bayernem Mnichov celé soutěži!
    Hráči Dortmundu si užili děkovačku se svými fantastickými fanoušky!

     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:17.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou. (19:39:45)

    Daniel Kinc

    Branky: 19. J. Hofmann (Kagawa), 58. Kagawa (Mchitarjan), 74. Aubameyang (pen.)

    Karty:   61. Papastathopoulos (DOR) – 41. Kampl (LEV), 71. Papadopoulos (LEV), 74. Wendell (LEV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:17.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan, Weigl – J. Hofmann (63. Januzaj), Kagawa, Mchitarjan (81. Ramos) – Aubameyang (87. G. Castro).
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Januzaj, Reus, Piszczek, G. Castro, Ramos.

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Papadopoulos, Tah, Wendell – Bellarabi (78. Henrichs), Kampl, Kramer (46. Brandt), Çalhanoğlu – J. Hernández, Kießling (C) (46. Mehmedi).
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Boenisch, Brandt, Frey, Mehmedi, Henrichs.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Eduard Beitinger
    bahis siteleri