Boston – Winnipeg 2:6 (kon.) | Buffalo – Ottawa 1:3 (kon.) | Tampa – Philadelphia 3:2 (po pr.)
St. Louis – Edmonton 3:1 (kon.) | Nashville – Carolina 2:1 (kon.) | Dallas – Pittsburgh 3:0 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:5 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Ottawa Senators
Pátek 09.10.2015, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo (kapacita: 19.070) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:56 Curtis LAZAR - 1:3
     
    58:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to se domácím vůbec nepovedlo. Domácí brankář byl odvolán příliš rychle, Buffalo nemělo kotouč pod kontrolou a ze všeho vyústila stoprocentní šance CURTISE LAZARA, který puk doslova dovezl do odkryté svatyně. Asistence: Mika Zibanejad, Bobby Ryan
     
    58:46
    Chad Johnson je na střídačce a Buffalo to zkouší v šesti!
     
    57:02
    Snad naprosto všichni přítomní fanoušci Buffala včetně hráčů už zvedali ruce nad hlavu, ale hlavní rozhodčí správně nechal pokračovat ve hře, neboť rána od modré čáry skončila na tyči Andersonovy svatyně. Buffalu dnes očividně není přáno!
     
    56:19
    Pysyk výbornou přihrávkou o mantinel našel na levé straně volného Legwanda, avšak k tomu se dokázal stáhnout jeden z hostujících hráčů a z přečíslení dvou na jednoho byla jen slabá střela zmiňovaného hráče Buffala.
     
    53:50
    Zbytečným faulem se proviňuje Bobby Ryan (OTT), který je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    51:42
    Jack Eichel se proháčkoval přes jednoho obránce Ottawy až k brankovišti, ale zde již nataženou hokejkou puk přes beton nedostal. Hokejku dojíždějícího Kane pak neposedný kus černé gumy o pár centimetrů minul.
     
    51:03
    Velké šance na obou stranách. Ennisovi se nejprve nepodařilo z dobré pozice trefit bránu za rozhozeným Andersonem a na druhé straně na Johnsona výborně umístěnou střelou nevyzrál Mark Stone.
     
    50:34
    Evanderu Kaneovi se sice u tyče podařilo protlačit kotouč za záda Craiga Andersona, ale hostující trenér Dave Cameron dokonale využil nového pravidla NHL, vzal si challenge a usvědčil domácí z velmi těsného ofsajdu, který této brance předcházel!
    49:11 Jack EICHEL - 1:2
     
    49:11
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jenže to jsem asi zakřikl! Vůbec poprvé se v této přesilové hře domácí dokázali usadit v útočném pásmu a rozjet kombinaci na jejímž konci stál debutant JACK EICHEL, který dokonale trefil malý odkratý prostor u tyče. Asistence: Marcus Foligno, Evander Kane
     
    47:45
    Na lavici hanby usedá Patrick Wiercioch (OTT), který se provinil hákováním.
     
    47:45
    Na druhé straně zakončoval z hranice brankoviště Tyler Ennis, ale ten byl v rozhodujícím momentě faulována puk zamířil vedle brány.
     
    47:09
    Ohromně nebezpečná je dnes útočná trojice Stone-Turris-Hoffman. Ta se opět dostala hned k několika obrovským šancím, ale Turris, Hoffman i obránce Karlsson trefili jen tyč Johnsonovy svatyně!
     
    43:13
    Hned několikrát nyní zahrozili domácí, ale bekhend Ristolainena ani zakončení Girgensonse snížení nepřineslo. Šavlím se však zřejmě vůbec poprvé podařilo pořádně sevřít hosty a vypracovat si několik slepených šancí.
     
    35:46
    Je tady první vyloučení zápasu. Za hákování si jde dvě trestné minuty odsedět Jean-Gabriel Pageau (OTT).
     
    35:46
    Hosté si pomyslnou šanci nevytvořili, ale na druhé straně zahrozili domácí. Po dobré právi Evandera Kanea Buffalo dostalo puk do brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Jack Eichel, ale ten již v tísni nedokázal zvednout bekhend přes natažený beton Craiga Andersona.
     
    34:50
    A nakonec z toho byla i střela, kterou po individuální akci Kanea vyslal jeden z obránců Šavlí a právě zmiňovaný Kane ještě stačil lehce tečí změnit dráhu letu. Craig Anderson však zůstává stoprocentní!
    30:49 Kyle TURRIS - 0:2
     
    30:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zápas se přelil do své druhé poloviny a Senátoři zvyšují vedení. Stone za bránou získal kotouč, který následně poslal na hůl Mikea Hoffmana a ten ještě jednou přihrávkou vybídl ke skórování opět KYLEA TURRISE, který puk poslal z hranice brankoviště do odkryté brány. Asistence: Mike Hoffman, Mark Stone
     
    27:30
    Velká nepříjemnost pro Buffalo. Robin Lehner se při některém z nedávných pohybů zranil a do brány musí nastoupit Chad Johnson.
     
    27:24
    Přesně po minutě od Lehnerova zákroku se hrubé chyby dopustil Mike Hoffman, který si dovolil obrátku navíc a ve velké šacni se záhy zjevil Evander Kane. Jeho střela ze strany mezi tři tyče nemířila.
     
    26:17
    Nyní mohl zvýšit vedení Ottawy Curtis Lazar který dvakrát z bezprostřední blízkosti dorážel nahození Borowieckiho, ale pozorný Lehner si obě dorážky pohlídal.
     
    23:22
    Ottawa puk rychle ztrácí a Cragi Anderson si musí dávat pozor! Legwand se sice nejprve neprotlačil až k zakončení, ale poté obdržel výbornou přihrávku mezi kruhy, kterou však nedokázal zužitkovat a proměnit v gól.
     
    14:51
    V obrovské šanci se zjevil Mika Zibanejad. Mladý švédský útočník Ottawy postupoval ze strany na Lehnera, ale ten si druhý gól vsítiti nenechal!
    00:30 Kyle TURRIS - 0:1
     
    00:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je naprosto fantastický vstup do utkání z pohledu Ottawy. Domácí obrana nyní vůbec nezvládla situaci, Hoffman projel podél mantinelu a poté výbornou přihrávkou našel volného KYLEA TURRISE, který se pohotovou střelou z mezikruží nemýlil. Asistence: Mike Hoffman, Mark Stone

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 50. Eichel (Foligno, Kane) – 1. Turris (Hoffman, Stone), 31. Turris (Hoffman, Stone), 59. Lazar (Zibanejad, Ryan)


    Buffalo Sabres: Lehner (od 28.Johnson) – Pysyk, Gorges, Franson, Weber, Ristolainen, Colaiacovo – Ennis, O'Reilly, Moulson – Reinhart, Eichel, Kane – Foligno, Larsson, Girgensons – McGinn, Legwand, Deslauriers
    Ottawa Senators: Anderson (O'Connor) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Borowiecki, Cowen – Stone, Turris, Hoffman – Ryan, Zibanejad, Lazar – Michálek, Pageau, MacArthur – Neil, Smith Chiasson

    Rozhodčí: Frederick L’Ecuyer, Dan O’Rourke – Ryan Galloway, Bryan Pancich

    Diváci: 19.070
    bahis siteleri