New Jersey – San Jose 1:2 (1:2 po s.n.) | Columbus – Toronto 3:6 (kon.) | Detroit – Carolina 3:5 (kon.)
Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 0:3 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 2:1 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Minnesota Wild
Sobota 17.10.2015, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Anže Kopitar (LAK) (1 + 0)
    Darcy Kuemper (MNS) (37 zásahů)
    Jonathan Quick (LAK) (27 zásahů) (07:19:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:55)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 37

    Minnesota Wild: 26
     
    Los Angeles Kings nakonec dotahují zápas do vítězného konce, i přes ztrátu vedení ve třetí třetině. I když v zápase příliš branek nepadlo, sledovali jsme útočné klání a šance na obou stranách, o možnostech v prodloužení už ani nemluvě. Nakonec to byl domácí Anže Kopitar, kdo rozhodl o vítězi dnešního mače. Kings se dočkali prvního vítězství nové sezóny a Minnesotě končí série výher. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    Konec zápasu.
    Anže KOPITAR - 2:1
     
    62:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Los Angeles Kings získávají první výhru sezóny a aréna jásá. Hra ze strany na stranu musela fanoušky zaručeně bavit, navíc sladká tečka pro domácí fanoušky v podobě vítězné branky ANŽEHO KOPITARA. Sotva se slovinský útočník dostal zpátky na ledovou plochu, založil společně se spoluhráči akci a krásnou střelou propálil Darcyho Kuempera. Trenéři Minnesoty ještě zkusili reklamovat postavení mimo hru, ale rozhodčí jasně dali najevo, že na gólu Los Angeles se už nic nezmění. Asistence: Tanner Pearson.
     
    61:28
    Trojice jedou vystřídat, čerstvé síly se těší na další útočné potěšení. Vanek to také zkusil individuálně, ale Jonathan Quick si na něj počíhal lapačkou.
     
    60:59
    Zucker to zkusil sám po levé straně, ale kolem dvou bránících hráčů sám neprošel. Na druhou stranu hned mířili Kings, ale Carter pálil mimo.
     
    60:39
    Doughty už zaváží puk s Kopitarem do pásma. První jmenovaný na nic nečekal a hned střílel, ale kotouče se odráží od mantinelu do ochranné sítě.
     
    60:09
    Jako první se kotouče po vhazování zmocnil Suter, ale raději počkal a ještě si rozmyslel přihrávku na spoluhráče.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Více se toho ve třetí třetině nestane. Šedesát minut hry na rozhodnutí o vítězi tohoto utkání nestačilo, uvidíme tedy nastavených pět minut ve třech proti třem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:03
    Granlundova pecka musela Quicka pořádně vystrašit, protože před domácím gólmanem čekali další dva hráči na dorážku. Ale Kings to znovu zvládli.
     
    58:13
    Brown a Kopitar ale dobře zapracovali v obranné třetině a poslali puk daleko od branky, první část oslabení v podání Los Angeles dobrá.
     
    57:57
    Dvě minuty za vysokou hokejku signalizuje hlavní rozhodčí. A je to opět domácí hokejista, kdo odjíždí na trestnou lavici. Jordan Nolan (LAK) se určitě sám pro sebe kárá, teď by mohl zavinit nepříjemnou situaci pro tým.
     
    57:13
    Coyle spěchal do pásma za kotoučem, ale jako první byli u mantinelu obránci Los Angeles. Lucic pak na druhé straně dělal problémy defenzívě Wild.
     
    56:43
    Že se Minnesota herně zvedla, je vidět i na počtu střel. Hosté vypálili na Quicka ve třetí třetině už tolik ran, kolik předtím v obou dvou prvních dvacetiminutovkách.
     
    56:22
    Matt Dumba se vlastní chybou dostal do postavení mimo hru. Udělal kličku na modré čáře, což v ledním hokeji většinou neznamená nic jiného než jasný ofsajd.
     
    56:11
    Puk mimo hrací plochu, mělo by se vhazovat v blízkosti hostujícího gólmana.
     
    55:45
    Minnesota opět vyhrála vhazování v útočném pásmu a nakonec i se štěstím se podařilo Kings dostat z největších problémů. Situaci před brankou zachraňoval Doughty.
     
    55:03
    Pariseho střela z dálky, po nahrávce od Pominvilla. Quick má znovu co dělat, aby se stíhal přesunovat od tyče k tyči, v závěru mače je Minnesota hodně aktivní.
     
    54:22
    Drew Doughty chtěl vzít celou akci na sebe a z obranného pásma dojet až do zakončení před brankou. Jenže dostal se pouze mezi kruhy a tam mu byl kotouč odebrán sokem.
     
    53:44
    Každá další chyba může rozhodnout, také proto si nyní obě strany dávají velký pozor na rozehrávku ve středním pásmu. Před chvílí skončil puk někde mezi diváky.
     
    53:18
    Puk letící vzduchem raději Darcy Kuemper stáhl do lapačky, aby se nekonaly před jeho brankou žádné potíže.
     
    52:36
    Jen vteřiny do konce Cliffordova vyloučení a zdá se, že na rozdíl od předchozí, tuhle přesilovku Minnesota nevyužije. Ale je pravda, že obrana Kings se musela pořádně zapotit.
     
    51:50
    Zach Parise a Mikael Granlund, ti oba stříleli, ale ani jeden dostatečně přesně. Ještě to zkoušel od modré čáry Suter, ale ten si počínal velice podobně jako jeho kolegové.
     
    51:18
    Wild teď vyčkávají v přesilovce ve vlastním obranném pásmu, až se jim otevře cesta dopředu. Už se ale blíží konec první poloviny jejich početní výhody.
     
    50:51
    Hned první střelu po vhazování musel domácí gólman řešit. Ale zatím je v pohodě, zachytil kus černé gumy do výstroje.
     
    50:45
    Znovu vyloučení na straně Los Angeles a tohle může být další problém pro Krále. Dvě minuty jede za vražení na hrazení pykat Kyle Clifford (LAK), jenž hodně tvrdě nalepil na mantinel Zacha Pariseho.
     
    50:16
    Koivu opětně aktivní v pásmu, podobně jako v přesilovce, ve které srovnal stav zápasu. Teď to měl ale ke kotouči daleko, také proto nedokázal vypálit na klec Kings.
     
    49:57
    Jonathan Quick podrží kotouč a zařídí další vhazování po své levé ruce.
     
    49:45
    Zase se hraje delší dobu bez přerušení a to je doba, kdy se klidně na jedné či druhé straně může urodit nějaké rozhodující chyby. Zatím ale obě obrany docela pozorné.
     
    49:06
    Už i domácí po delší době před brankou Kuempera. Dustin Brown poslal puk na Doughtyho, ten pak vypálil z dálky, i když hodně nepřesně.
     
    48:02
    Jake Muzzin udělal velikou chybu před brankou a málem to stálo Kings výsledek! Jen nepřesná střela hostů do poloviny odkryté branky zachránila Jonathana Quicka a zároveň celé Los Angeles.
     
    47:28
    Vůbec nepřeženu, když pravím, že Minnesota je aktivnějším celkem ve třetí třetině. To je pochopitelně změna, první dvě části měli více ze hry domácí, teď se situace otočila.
     
    47:01
    Po Carterově střele má puk v náruči Jonathan Quick. Je jasné, že oba týmy se teď budou snažit tlačit na branku jakékoli puk, které mají šanci propadnout do sítě.
     
    46:35
    Doughtyho šance hned po vhazování, ale gólman Minnesota Wild ve třetí třetině hodně pozorný. Je pravda, že v posledních minutách si tak často na kotouč sáhnout nemohl.
     
    46:15
    Už se samozřejmě hraje znovu v plném počtu a problémy mám tentokrát Darcy Kuemper. Jeho zákrok ale vypadal jistě a zatím druhou branku neinkasuje.
    Mikko KOIVU - 1:1
     
    45:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno ještě před druhou polovinou třetí třetiny! Také Minnesotě se nakonec daří využít v dnešním zápase přesilovou hru, přestože se doposud hosté v početních výhodách především trápili. Wild kombinovali před vstřelením tohoto gólu velice dobře, několik nahrávek konečně doplnila také střela a Quick už si nevěděl rady. První pokus sice ještě zastavil, ale když poté dorážel na klec Kings také MIKKO KOIVU, zakročit nestihl. Hosté jsou zpátky v zápase a budeme sledovat napínavý závěr tohoto střetnutí. Asistence: Zach Parise, Ryan Suter.
     
    45:18
    Také Pominvillovi ujel puk na pravém kruhu a obránci Wild ho jen tak tak ještě stihli zabrzdit na modré čáře.
     
    44:52
    Ale domácí hned na úvod vyhazují, Koivu přišel o kotouč u mantinelu a už nedokázal udržet Minnesotu na kotouči.
     
    44:37
    Oslabení pro Los Angeles a šance pro Minnesotu, jak vyrovnat stav utkání. Nick Shore (LAK) podrazil Brodina a musí jít pykat, následují nepříjemné chvíle pro kalifornský celek.
     
    44:17
    Dustin Brown se málem sám dostal do slibné příležitosti, když se uvolnilo místo na levé straně ve středním pásmu. Ale jeden z obránců Minnesoty se stačil zavčas vrátit.
     
    43:36
    Tyler Toffoli si pomalu dělal zálusk na svůj dnešní druhý gól, ale v rozhodující chvíli na levé straně pásma pálil příliš nepřesně.
     
    43:07
    Dumbova pumelice kousek za modrou čarou. Ale kromě toho, že tahle rána byla tvrdá, měla také velkou dávku nepřesnosti, takže Jonathan Quick se za ní pouze ohlédl.
     
    42:46
    Forbort se pokusil společně s ostatními bránícími hráči Kings o vyhození puku. Ale celá akce končí hvizdem rozhodčího, nejspíše pro nějaký technický přestupek.
     
    42:05
    Minnesota jednoznačně zvýšila svou střeleckou aktivitu oproti předchozím dvěma částem. Zdálo se, že Suter nyní z dálky dokonce nastřelil tyčku.
     
    41:10
    Dumba a jeho kvalitní aktivita v útočném pásmu. Proti dvěma mužům v černých trikotech byl ovšem sám, takže brzy o kus černé gumy přišel.
     
    40:45
    Jonathan Quick a jeho první velký zákrok ve třetí třetině, po střele Scandelly muse totiž tasit vyrážečku. Puk nasměroval dobře do rohu, takže dalšímu nebezpečí zabránil.
     
    40:27
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings, domácí musejí zpátky před svou svatyni.
     
    40:09
    Doughty hned po vhazování, které Kings vyhráli, chtěl zkusit nastřelit puk dopředu, ale nepovedlo se, hráli WIld.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Los Angeles Kings: 32

    Minnesota Wild: 14
     
    Jediná branka, kterou nám zatím nabídl tento zápas. Na začátku druhé třetiny ji dopravil do klece Kuempera Tyler Toffoli, od té doby na další gólové počiny čekáme. Dokáží Kings ubránit náskok, či se Minnesota zvedne a začne také skórovat? Počkejme si na poslední část.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Poslední minuta druhé třetiny hodně akční, kolem Darcyho Kuempera létá jedna střela za druhou, bohužel pro Los Angeles jde většinou o nepřesná zakončení, nebo je gólman Wild dokáže zlikvidovat.
     
    38:35
    Kings teď nikam nespěchají a v klidu si hlídají puk na hokejkách ve střední třetině, aby neudělali chybu. V útočném pásmu už šance po střele Browna.
     
    38:02
    Koivu a po delší době jeho střela, ale nikdo ji před brankou netečoval, takže ochránce domácí svatyně celkem s klidem na duši vyrazil do rohu.
     
    37:16
    Jeff Carter a Tyler Toffoli dnes jednoznačně nejvíce nebezpečnou dvojicí Los Angeles. První jmenovaný teď vymýšlel nahrávku na Toffoliho a vymyslel ji moc dobře. Toffoli jen těsně netrefil prostor v brance.
     
    37:04
    Minnesota Wild toužili rozehrát velmi rychle, ale to je stálo problémy, protože vyhodili na zakázané uvolnění a teď budou muset dávat pozor před svou brankou.
     
    36:48
    Jonathan Quick má kus černé gumy v lapačce, pokračovat budeme po reklamní přestávce.
     
    36:25
    Kopitar s Gáboríkem předvádějí dobré střídání, když se rychle pohybují kolem Kuemperovy klece. Ale ke střele se nedostali, obrana Wild pozorná.
     
    35:50
    Je pravda, že jediný dnešní gól padl v přesilovce, ale jinak se oba celky v početních výhodách spíše trápí. Už se hraje v pěti proti pěti a v šanci Toffoli.
     
    35:15
    Zhruba půl minuty před koncem hostující přesilovky hosté opět musejí puk až do vlastního obranného pásma. Pak ještě zákrok Quicka na druhé straně, ale nešlo o nic vážnějšího.
     
    34:36
    Už je Minnesota zpátky v pásmu a Granlund se nakonec odhodlal ke střele. Jenže pálil nepřesně a puk se od zadního mantinelu dorazil pryž z pásma domácích.
     
    33:58
    Granlund poslal puk na Pariseho, ale ke střele nedošlo, Kings e dostali až a modrou čáru a puk vytlačili do středního pásma.
     
    33:38
    Je tu ale také přesilovka pro Minnesotu, takže poprvé v této třetině větší komplikace pro Los Angeles. Dvě minuty za podražení obdrží nováček Kings Derek Forbort (LAK).
     
    33:05
    Kuemper si může na chvilku vydechnout, hosté vyhazují puk až do pásma soupeře, takže sestava Minnesoty může vystřídat.
     
    32:23
    Po delší časové odmlce můžeme sledovat Minnesotu, jak si počíná v útočném pásmu. Nutno připomenout, že Wild zatím v zápase nasbírali pouze devět střel na branku.
     
    32:10
    Komerční přestávka po ofsajdu Minnesoty. Za několik okamžiků pokračujeme.
     
    31:29
    Domácí ovšem zůstávají v útočné třetině, navzdory nízkému počtu střel na branku v poslední době. Wild se ale potřebují co nejdříve osvobodit a dostřídat formaci.
     
    30:40
    Martinez zkoušel pálit bez přípravy ve chvíli, kdy do konce vyloučení Granlunda zbývají už jen vteřiny. Stejně jako by mohla Wild mrzet vyloučení, tak by Kings mohly mrzet nevyužité přesilovky.
     
    30:25
    Akce Los Angeles na modré čáře zastavena, Kings v postavení mimo hru.
     
    29:56
    Minuta z další početní výhody Los Angeles je pryč a zatím není tolik nebezpečná jako ta předchozí. Je pravda, že Králové střílí, ale většina ran jde mimo tři tyče.
     
    29:02
    Také další oslabení začíná Minnesota v klidu, když se jí okamžitě po vhazování daří vyhodit puk. Dustin Brown si jej ale velice brzy zavezl zpátky do pásma.
     
    28:48
    A znovu ta nedisciplinovanost, na tu by mohli Wild dnes doplatit. Hosté jdou znovu do čtyř a dávají sokovi novou šanci. Mikael Granlund (MNS) vyhodil puk přes mantinel a je vyloučen za zdržování hry.
     
    28:32
    Los Angeles v další veliké možnosti, ale jeden z útočníků netrefil před polovinou odkryté branky. Pravděpodobně se jednalo o Pearsona, který je nyní hodně zklamaný.
     
    28:10
    Thomas Vanek zpátky na ledové ploše, dokonce se předchozí trestanec snažil hned zapojit do hry a založit útočnou akci na branku soupeře.
     
    27:20
    Muzzinova střela od modré čáry netrefila branku, Kuemper se za ní jenom ohlédl. Přesilovka Kings se pomalu blíží ke svému konci, ale domácí už měli dost šancí.
     
    26:50
    Už podruhé za sebou se Musí Los Angeles vracet až za branku Jonathana Quicka, protože Minnesota nynější početní nevýhodu velice dobře zvládá.
     
    26:15
    Martinez a jeho pokus o střelu od modré čáry z první. Ale vypálil nepřesně a puk pomalu ani nedoletěl k brance, Wild vyhazují.
     
    25:56
    King si zahrají další přesilovou hru, vyloučen je totiž jeden z hokejistů Minnesoty. Konkrétně se jedná o Thomase Vaneka (MNS), který dle soudu rozhodčího sekal soupeře.
     
    25:18
    Carter zamýšlel z pravé strany nahrávku na někoho před branku, jenže se tak nestalo, protože měl zablokovanou hokejku. Kings ale zůstávají v útočném pásmu a pokračují v možnostech.
     
    24:28
    Clifford si zdařile táhl puk za brankou soupeře, ale u mantinelu jej ztratil, takže se společně s ostatními spoluhráči musel vracet zpátky do prostřední části pole.
     
    23:50
    Minnesota se snaží být po inkasované brance hodně aktivní. Pominville nečekaně vystřelill z pozice mezi kruhy, ale Quick připravený zasáhnout.
     
    23:18
    Niederreiter zratil puk ve středním pásmu, okamžitě se po něm vrhli Martinez s Gáboríkem. Ale také domácí zůstávají nyní zatažení hodně ve vlastním obranném pásmu.
     
    22:30
    Doughty si teď dává záležet s rozehrávkou za brankou, aby neučinil zbytečnou chybu. Pak už rozhodčí přerušuje hru ve středním pásmu.
    Tyler TOFFOLI - 1:0
     
    21:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Kings dočkají, navíc ještě v přesilové hře. Už to vypadalo, že by se Minnesota mohla ve zbytku početní nevýhody ubránit. Jenže pak TYLER TOFFOLI předvedl, proč si ho týmoví trenéři tolik cení. Nejdříve společně s Carterem vezl kotouč do útočné třetiny a vyměnil si jej se spoluhráčem, aby pokračoval v jízdě na branku a krásnou střelou do horní poloviny branky překonal Darcyho Kuempera, obdržel nádhernou nahrávku na hokejku. Tahle branka by mohla Králům vlít energii do žil, stane se tak? Asistence: Milan Lucic, Jeff Carter.
     
    20:50
    Kings už sice nahodili do pásma Minnesoty, ale puk se odráží mimo hrací plochu, takže šance z toho neplyne. Vhazovat by se mělo po levé ruce Kuempera.
     
    20:09
    Puku se ale po vhazování ve středovém kruhu zmocňují hosté a snaží se ho co nejdéle podržet na svých hokejkách.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se nám začátek prostřední třetiny, která začne zbytkem přesilové hry Los Angeles.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 16

    Minnesota Wild: 5
     
    V první třetině na branky nedošlo, přestože šancí bylo nakonec dostatek na obou stranách barikády, včetně nabídnutých přesilových her. Počkejme si tedy na prostřední periodu, co nám přinese.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Přesilovou hru si dnes podruhé zahrají Los Angeles Kings. Dvě minuty dostává od arbitra Marco Scandella (MNS), jenž bude muset pykat dvě minuty za podražení.
     
    19:11
    Už běží poslední minuta první třetiny, kotouč aktuálně ve středním pásmu, snaží se k němu propracovat Muzzin.
     
    18:23
    Další Doughtyho nahození od modré čáry, tentokráte ale letělo moc vysoko nad úroveň horní tyčky. Kdyby puk někdo tečoval, situace je mnohem více nebezpečná.
     
    18:05
    Samotný Toffoli za brankou soupeře, pak propracoval puk na Doughtyho, který pálil z dálky. Darcy Kuemper ovšem moc dobře viděl, takže ho rychlá pecka vůbec nepřekvapila.
     
    17:10
    S pukem si opět zahrál Jonathan Quick a už rozehrál na spoluhráče. Aktivní hra Kings ale góly do klece hostů zatím nepřináší.
     
    16:27
    Clifford uháněl do útočného pásma za pukem, aby jej stihl jako první. Jenže to se nestalo a mohla hrát Minnesota, jež se v posledních momentech tak často do pásma nedostává.
     
    15:45
    Poměrně slušná šance Cartera, který se rozjel ze středního pásma a natlačil se až do hostujícího brankoviště. Hostující gólman je ale dnes na podobné situace zatím odolný.
     
    15:26
    Pokračování po komerční přestávce, těsně přes ní mohl ujet do samostatného úniku Kopitar, ale zastavilo jej postavení mimo hru.
     
    15:12
    Kombinace Brodina s Granlundem ve střelu nepramenila, Wild se však ještě drží v útočné třetině. Minnesota by možná potřebovala trošku více střílet.
     
    14:22
    Hosté se teď měli nějakou chvíli problém dostat z vlastního obranného pásma. Pak už ale získali touš na své hokejky, mohli v klidu dostřídat a vyjet směrem do středního pásma.
     
    13:36
    Už se zase dlouho nepřerušovalo, což samozřejmě podporuje zrychlené tempo hry. V šanci už také Los Angeles, které se prodralo až před Kuempera a zakončovalo.
     
    12:48
    Wild se tahle přesilovka moc nedaří. Kings už popáté posílají kotouč až za Kuemperovu branku a Drew Doughty bude za okamžik zpátky na ledové ploše.
     
    11:55
    Domácí tým se málem dostal i do šance ve vlastním oslabení, avšak Kings bude prozatím stačit, když udrží hru v početní nevýhodě daleko od vlastní branky, a to se daří.
     
    11:09
    Pariseho střela z pravé strany nebyla vůbec špatná, ale Quick se stačil zavčas přemístit betony ne správné místo. Kings se dokonce daří vysvobodit vyhozením puku.
     
    10:59
    Sotva ale jedno vyloučení končí, blíží se další. Tentokráte ale půjde o hokejistu z domácích řad. Drew Doughty (LAK) inkasuje trest za vražení na hrazení, možnost pro Minnesotu.
     
    10:36
    Už se ale blíží konec Dumbova vyloučení. Kings asi první přesilovku nevyužijí a přestože ji nesehráli vůbec špatně, může je to tak trošku mrzet.
     
    09:56
    Velmi podobná akce té předchozí. Zase přiložený beton k pravé tyčce branky a jen tak tak, že se útočníkům Los Angeles nepodařilo kus černé gumy protlačit až za brankovou čáru.
     
    09:50
    Martinez v šanci na brankovišti, pak ještě stejný hokejista přisunul pryž na Dustina Browna. Ale Darcy Kuemper opět pohotový, dokázal přidržet beton u tyčky.
     
    09:22
    Ehrhoff si vyjel s pukem až na pravý kruh a vystřelil, jenž puk letěl vysoko nad horní tyčku. Pak už obránci Minnesoty nabrali touš na hokejky a s klidem vyhodili.
     
    08:44
    První vyloučení zápasu, přesilovou hru si zahrají Los Angeles Kings. Dvě minuty za držení dostává od rozhodčího Matt Dumba (MNS), který už sedí na trestné lavici a pyká.
     
    08:39
    Alec Martinez prověřil pozornost Kuempera střelou z kruhů, ale druhý jmenovaný vyráží.
     
    08:05
    Další špatná rozehrávka domácích a jasné zakázané uvolnění. Zdá se, že se bude hrát na první chybu, pak se možná začne rodit více šancích na obou stranách.
     
    07:35
    Koivu pálil z pozice až za modrou čárou, ze středního pásma. Možná by pomohlo, kdyby kus černé gumy před Quickem někdo ještě tečoval, ale to se nestalo.
     
    07:11
    Následuje první komerční přestávka zápasu, hned po jejím skončení pokračujeme vhazováním před Darcym Kuemperem.
     
    06:50
    Clifford a Andreoff si vyměnili kus černé gumy kolem branky, ale druhý jmenovaný zakončoval velice nepřesně. To už se Minnesota osvobozuje a může v klidu vystřídat.
     
    06:08
    Fontaine si už už dělal zálusk na útočnou akci, ale byl u zadního mantinelu osamocen, spoluhráči mu zůstali daleko za zády. Hraje se hodně ze strany na stranu a málo se přerušuje.
     
    05:28
    Oba brankáři si během krátké chvilky zahráli s kotoučem, ale Kuemper hodně zariskoval a málem rozehrál špatně. Obrana Wild mu ale pomohla a snaží se puk dostat do střední periody hracího pole.
     
    04:53
    Domácí gólman přerušuje hru. Z podobného místa, odkud před chvílí pálil Zucker, se nyní snažil zakončovat Zach Parise. Ale neměl v rychlosti takový důraz v ráně.
     
    04:20
    Tyler Toffoli v útočném pásmu převzal kotouč a zavezl jej za branku. Ale už neměl u sebe nikoho, komu by přihrál, takže byl donucen touš přenechat Minnesotě.
     
    03:39
    Jonathan Quick si musel dávat pozor na střelu Zuckera z levého kruhu, i když nebyla nikterak výrazná, mohla domácímu mužstvu natropit nějaké trable.
     
    03:21
    Teď ale Divočáci vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levé ruce Darcyho Kuempera.
     
    02:46
    Minnesotě se daří držet v útočné třetině, se střeleckými příspěvky v podobě větších šancí ale ještě čeká. Už se do pásma přesunují tak muži v černých trikotech.
     
    02:02
    Nahození Coyla na branku dokázala obrana Los Angeles napoprvé ještě odrazit před sebe, pak už ale musel Jonathan Quick do rozkleku. Hosté měli první větší příležitost duelu.
     
    01:38
    Hra přerušena čárovým rozhodčím ve střední třetině, všiml si totiž hostujícího postavení mimo hru.
     
    01:17
    Již první útočná akce Kings, ale druhá útočná formace domácích zatím beze střely, celá akce končí mezi kruhy a kotouče se opět zmocňují Minnesota Wild.
     
    00:43
    Kings nevěděli, jak nejlépe projít do útočné třetiny, tak pouze nahodili přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    00:10
    Jako první se dnes z vítězství na buly raduje Minnesota, ale se svou první akcí se dostává pouze na modrou čáru, kde se dobře vystavěla obrana Los Angeles.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání Západní konference. Začneme za několik okamžiků, hned co v hale dozní hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Forbort – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford

    Minnesota Wild: Kuemper – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Folin, Scandella – Pominville, Granlund, Parise – Niederreiter, Koivu, Zucker – Fontaine, Coyle, Vanek – Carter, Haula, Porter.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí trápící se Los Angeles Kings a rozjetí Minnesota Wild. Krále čeká čtvrté domácí střetnutí v řadě, Wild hrají podruhé za sebou venku.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Kings a Wild se naposledy potkali v loňské sezóně, na konci března letošního kalendářního roku. Hrálo se u Divočáků a Minnesota Wild celkem jednoznačně doma přemohli Kings výsledkem 4:1.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Takhle bídný vstup do ročníku možná ani nikdo nečekal. Los Angeles Kings, vítěz Stanley Cupu z let 2012 a 2014, se zatím hodně trápí, a to jak herně, tak výsledkově. Králové ve třech odehraných zápasech vstřelili soupeřům pouhé dvě branky a výsledky Los Angeles musí pro trenéry i fanoušky vypadat děsivě. V zápase proti San Jose Kings padli 1:5, s Arizonou 1:4, proti Vancouveru dokonce vůbec neskórovali a prohráli 0:3. Dlužno podotknout, že Králové všechny utkání zatím odehráli doma, o to horší pro ně je, že zatím neuzmuli ani jediný bodík do tabulky, společně s Edmontonem tak Los Angeles zůstává na dně Západní konference. Dnes Kings, opět doma, vyzvou Wild. Přeruší sérii proher?
     
    MINNESOTA WILD

    Minnesota se v posledních letech herně zvedá a dává najevo, že se v blízké budoucnosti klidně může hlásit k favoritům na mety nejvyšší. Všechny první tři duely nové sezóny Wild zvládli bez porážky, postupně vyzráli na Colorado Avalanche, St. Louis Blues a Arizona Coyotes. Dobrý vstup do sezóny může být pro Minnesotu velmi důležitým aspektem, jelikož tým v zelenobílých trikotech má šanci nabrat sebevědomí. V play-off letos na jaře Divočáci příliš daleko nedokráčeli, příští rok při jarních měsících by si rádi náladu napravili. Předpokladem je samozřejmě postup do vyřazovacích bojů, ve nějž fanoušci Minnesoty samozřejmě věří. Bodové příspěvky se očekávají především od Pariseho, Sutera, Vaneka a Granlunda.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. Toffoli (Lucic, Carter), 63. Kopitar (Pearson) – 46. Koivu (Parise, Suter)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Forbort – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Folin, Scandella – Pominville, Granlund, Parise – Niederreiter, Koivu, Zucker – Fontaine, Coyle, Vanek – Carter, Haula, Porter

    Rozhodčí: Kozari, Martell – Lazarowich, Gibbons

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri