Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Spišská N. Ves – Prešov 3:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Humenné 1:7 (kon.)
Topoľčany – Senica 3:4 (kon.) | Detva – Bardejov 4:3 (kon.) | Nové Zámky – Trnava 5:3 (kon.)
konec
HC Topoľčany
3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
HC Dukla Senica
sk Středa 21.10.2015, 18:001. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    V trinástom kole I. hokejovej ligy sa diváci dočkajú až troch zápasov, v ktorých si sily zmerajú tabuľkoví susedia. Medzi tieto stretnutia radíme aj duel Topoľčian so Senicou.

    Domáci celok HC Topoľčany má po trinástich súbojoch na svojom konte 18 bodov a na svojho dnešného súpera stráca dva body. Hráči Topoľčian sú momentálne vo veľmi dobrej forme. V tabuľke im síce patrí až ôsma priečka, no z posledných štyroch súbojov odchádzali ako porazení len v jednom prípade a zuby si brúsia taktiež na zisk skalpu svojho súpera zo Senice.

    HC Dukla Senica má na svojom konte 20 bodov a v posledných štyroch súbojoch získala len štyri body za jedno víťazstvu a jednu prehru po samostatných nájazdoch. Svoju reputáciu si tak budú chcieť vylepšiť na ľade Topoľčian, ktoré ich priamo ohrozujú z ôsmeho miesta.

    Senica v druhom kole Topoľčany na svojom ľade porazila 5:4 a bude chcieť nadviazať na toto víťazstvo, zatiaľ čo domáci hráči sa budú usilovať vrátiť svojim sokom prehru z úvodu nového ročníka.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Topoľčany: Halo – Bystričan, Pavlíček, Hain, Kúdela, Kudlej, Palovič, Nociar, Majerčík – Szalay, Nemček, Kluka – Záborský, Šedivý, Káčer – Tvrdík, Mihalik, Kovalík – Stanislav, Klačanský, Košecký. Tréner: Miroslav Nemeček

    HC Dukla Senica: Romančík – Pavešic, Grman, Černý, Kotzman, Žitňanský – G. Saliji, Videlka, Dobrý – Klíma, Řezač, Pekarčík – Dvonč, Kovalovský, Daniel – Trenčan. Tréner: Svetoplik Kosík

    Rozhodca: Babeliak – Rojík, Nosek.
     
    Už o malú chvíľočku sa odohrá duel Topoľčian so Senicou. Domáci mančaft hraje vo veľmi dobrej forme a v tabuľke mu patrí ôsma priečka, zatiaľ čo Senica je siedma s trojbodovou stratou na štvrtý Liptovský Mikuláš.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:42
    Duel v Topoľčanoch sa práve začal. Domáci hráči zvíťazili v troch dueloch zo štyroch posledných súbojov a usilovať sa dnes budú proti Senici o ďalší trojbodový zisk.
     
    1:58
    V úvodných minútach súboja sa oba tímy oťukávajú a hráči oboch klubov zisťujú, čo si môžu na ľade proti súperovi dovoliť.
     
    2:45
    Určiť favorita dnešného duelu je veľmi náročné, čo potvrdzuje aj úvod zápasu, v ktorom oba tímy pôsobia veľmi vyrovnane. Diváci sa dnes rozhodne majú na čo tešiť.
     
    3:42
    Dnes proti sebe nastupujú vyrovnané celky, ktoré majú v sezóne 2015/2016 porovnateľnú výkonnosť. Možno očakávať, že dnešný duel budú rozhodovať najmenšie detaily.
     
    4:11
    Akákoľvek chyba môže stať aktérov dnešného stretnutia body a oba tímy tak predovšetkým vyčkávajú na to, čo vytvorí ich súper.
     
    5:00
    Po piatich minútach hry diváci v Topoľčanoch nevideli žiadny gól, domáci fanúšikovia ženú svojich miláčikov dopredu, no tým sa zatiaľ v koncovke nedarí.
     
    6:08
    Oba tímy sú na ľade zatiaľ pasívne, snažia sa ohroziť súperovu bránu, no predovšetkým dbajú na čo najzodpovednejší výkon pred vlastnou bránou.
     
    7:12
    Hru by ale teraz mohlo otvoriť vylúčenie domáceho obrancu Miloša Bystričana, ktorý vysokou hokejkou zasiahol hosťujúceho hráča.
     
    8:08
    A hostia budú mať k dispozícii početnú výhodu o dvoch mužov. K Bystričanovi si na trestnú lavicu sadá aj Matej Kovalík za podrazenie.
     
    9:20
    Topoľčany sa zatiaľ úspešne bránia, dokázali prečkať oslabenie o dvoch mužov, Bystričan sa už vrátil na ľad a domáci tak hrajú so štyrmi mužmi.
     
    10:15
    Len čo sa na ľad vrátil aj druhý vylúčený hráč Topoľčian Kovalík teraz dvojminútový trest udeľujú rozhodcovia Senici, ktorí hrali s vysokým počtom hráčov na ľade.
     
    11:12
    Topoľčany majú skvelú príležitosť na otvorenie skóre, no zatiaľ sa im nedarí dostať sa do vyloženej streleckej príležitosti, k dispozícii majú ešte jednu minútu presilovej hry.
     
    12:15
    Senica už hrá v plnom počte a početnú výhodu domácich sa jej podarilo prečkať bez ujmy.
     
    13:32
    Topoľčany sa ale po odohratí presilovej hry posmelili a naďalej sa snažia dobyť bránu hostí, ktorá je zatiaľ s pomocou gólmana Romančíka stopercentná.
     
    14:41
    Po takmer pätnátich minútach hry diváci márne čakajú na úvodný gól stretnutia. Gólmani na oboch stranách sú zatiaľ nepriestrelní, čo sa odráža na výsledku zápasu.
     
    15:33
    Skóre zápasu sa ale môže zmeniť po tom, čo si na trestnú lavicu sadá hosťujúci útočník Michael Daniel.
     
    16:11
    Topoľčany majú k dispozícii druhú presilovú hru v zápase, snažia sa usadiť v útočnom pásme a pred bránou hostí vymyslieť niečo produktívne, no agilní zadáci Senice zatiaľ nedovoľujú domácim vypracovať si výraznejšiu príležitosť na skórovanie.
     
    17:10
    Hostia opäť zle prestriedali a Senica je druhýkrát v zápase vylúčená za vysoký počet hráčov na ľade.
     
    17:29
    Čoskoro sa Daniel vráti na ľadovú plochu a hostia budú hrať so štyrmi hráčmi, Senica prečkala aj druhé oslabenie v zápase, na prvý gól v dueli stále čakáme, no hostia sa budú musieť naďalej brániť.
     
    18:41
    O slovo sa hlási aj Senica, ktorej útočníci sa snažili otvoriť skóre zápasu, no ani ich snaha zatiaľ nepriniesla žiadané ovocie.
     
    19:18
    Presného zásahu sa v prvej tretine v Topoľčanoch zrejme diváci nedočkajú. Čoskoro zaznie záverečná siréna prvého dejstva.
     
    19:46
    V závere prvej tretiny ešte Tvrdík podrazil svojho súpera a odchádza na trestnú lavicu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Aktéri dnešného súboja idú do kabín za bezgólového stavu. Senica mala k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov, ktorú nedokázala využiť, Topoľčany naopak zlyhali v koncovke počas troch presilových hier a tak prvý presný zásah zápasu padne zrejme až v druhej dvadsaťminútovke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Do druhej tretiny vstúpia hostia s výhodou presilovej hry. Podarí sa im zužitkovať presilovú hru a otvoriť skóre zápasu?
     
    21:10
    Senica sa zatiaľ nedokáže strelecky presadiť a to napriek tomu, že hrá od úvodu prostrednej časti presilovú hru. Rezultát je stále bezgólový.
     
    21:46
    Tvrdík sa vrátil na ľad, Topoľčany hrajú v plnom počte a môžu sa snažiť potrestať nevyužité šance hostí počas presilovej hry.
     
    22:25
    Hra je naďalej vyrovnaná, oba tímy mali v doterajšom priebehu zápasu tri presilové hry, ktoré nedokázali využiť a tak na prvý gól stretnutie stále čakáme.
     
    23:22
    Topoľčany sa teraz prihlásili o slovo, viackrát sa dostali do sľubnej streleckej príležitosti, no na otvorenie skóre naďalej márne čakáme.
     
    24:07
    Topoľčany dali gól!
    A predsalen sa domáci dočkali! Denis Mihalik otvára skóre dnešného stretnutia a v doposiaľ veľmi vyrovnanom zápase posiela domácim mančaft do vedenia.
     
    25:33
    Prvý gól duelu by mohol výrazne pomôcť ďalšiemu priebehu zápasu. Ak chce dnes Senica uspieť, musí výrazne vylepšiť svoju doposiaľ veľmi chabú koncovku.
     
    26:02
    Senica v prípade prehry v riadnom hracom čase stratí siedmu priečku v tabuľke, čo si hostia rozhodne neprajú. Topoľčany ale zatiaľ vedú 1:0 a ak chce Dukla zabojovať o dnešné víťazstvo, bude musieť výrazne vylepšiť herný prejav.
     
    27:13
    Na trestnú lavicu si za napadnutie teraz sadá Peter Kudlej. Senica má vynikajúci príležitosť vrátiť sa do zápasu a streliť vyrovnávajúci gól.
     
    28:13
    Ubehla už jedna minúta z trestu Petra Kudleja, ktorý sedí na trestnej lavici, no Senica zatiaľ výraznejšie neohrozila bránu domáceho gólmana Juraja Hala.
     
    29:13
    Kudlej je už späť na ľade, Topoľčany prečkali krušné chvíle v obrannej tretine a hrajú v plnom počte.
     
    29:24
    Senica dala gól!
    Senica síce nedokázala skórovať v presilovej hre, no 11 sekúnd po uplynutí trestu Kudleja vyrovnáva na 1:1 po presnom zásahu Pavla Pavešiča. Začína sa odznova!
     
    30:00
    Ronald Dvonč ale teraz podrazil hráča Topoľčian a odchádza na trestnú lavicu. Podarí sa domácim prakticky okamžite odpovedať na vyrovnávajúci gól Senice?
     
    30:48
    Topoľčany sa usadili v útočnom pásme a snažia sa rozbehnúť gólovú kombináciu, ktorá by domácich opäť dostala do vedenia v zápase.
     
    31:22
    Topoľčany dali gól!
    A Patrik Palovič teraz prinavracia Topoľčanom vedenie v zápase. Presadiť sa dokázal v presilovej hre po presnej prihrávke od Nina Szalaya.
     
    32:27
    Duel teraz naberá na obrátkach, Topoľčany sa dokázali oklepať po inkasovanom góle a zásluhou Paloviča si opäť vypracovali jednogólový náskok.
     
    33:37
    Senica dala gól!
    Je to neuveriteľné, no Senica okamžite odpovedá na presný zásah domácich a opäť vyrovnáva. Tentoraz Hala v bráne prekonal Ronald Dvonč po spolupráci s Michaelom Danielom.
     
    34:58
    Duel nabral na obrátkach. Súperi, ktorí sa v prvej tretine nedokázali ani raz strelecky presadiť v priebehu necelých desiatich minút strelili štyri góly a zápas dostal okamžite nový náboj.
     
    35:25
    Za stavu 2:2 ešte je o čo hrať. Topoľčany dvakrát viedli o jeden gól, no Senica dokázala bleskovo odpovedať na puky vo svojej bráne a záver druhého dejstva bude ešte veľmi napínavý.
     
    36:42
    V posledných minútach oba tímy zapracovali aj na svojej disciplinovanosti. Žiadny z celkov nechce poskytnúť súperovi výhodu presilovej hry, ktorá by mohla jeden z celkov stáť prakticky celý zápas.
     
    37:11
    Oba tímy sa ale hrnú do útoku a chcú streliť gól do šatne. Brankári na oboch stranách ale po hluchej desaťminútovke opäť zatiahli rolety a stav je tak naďalej vyrovnaný 2:2.
     
    38:29
    Hostia zo Senice sa usilujú o skórovanie, no Topoľčany si dávajú pozor na útočníkov hostí a všetko nasvedčuje tomu, že do kabín sa aj po druhej tretine pôjde za nerozhodného stavu.
     
    39:52
    Blíži sa úplný záver druhého dejstva. Topoľčany zvádzajú so Senicou veľmi vyrovnaný súboj.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Topoľčany sa v prostrednom dejstve dvakrát v zápase ujali vedenia, no Senica vždy bleskovo odpovedala na inkasovaný gól a tak obaja aktéri stretnutia vstúpia do záverečného dejstva za nerozhodného stavu 2:2. Ktorý z tímov strhne v záverečnej dvadsaťminútovke víťazstvo na svoju stranu? To sa dozvieme už o malú chvíľu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Do záverečného dejstva tak oba tímy vstupujú za nerozhodného stavu 2:2.
     
    42:25
    Brankári Halo s Romančíkom zatiaľ odolávajú náporu súperov a výraznou mierou sa podpisujú pod nerozhodné skóre dnešného súboja.
     
    43:48
    Oba tímy hrajú veľmi vyrovnaný zápas a nikoho neprekvapí ak dnešný súboj dospeje do predĺženia.
     
    44:44
    Hostia sa snažia o strelenie gólu, no Halo teraz podržal svoj tím. Možno očakávať, že dnešné stretnutie môže rozhodnúť už len jeden jediný gól.
     
    45:57
    Topoľčany sa snažia strhnúť zápas na svoju stranu, v prípade trojbodového zisku by sa na úkor Senice dostali na siedmu priečku v tabuľke.
     
    46:22
    Aktéri dnešného stretnutia ale predvádzajú urputný boj o body, zápas sa pomaly blíži do poslednej desaťminútovky.
     
    47:48
    Dnes diváci v Topoľčanoch sledujú skutočne vypätý zápas, oba tímy predvádzajú veľmi kvalitný hokej a fanúšikovia na štadióne sa rozhodne nenudia.
     
    48:12
    Zápas je veľmi vyrovnaný a možno dnes budú hokejoví priaznivci v Topoľčanoch svedkami predĺženia.
     
    49:41
    Kto dnes sleduje dnešný zápas, čoraz viac nadobúda pocit, že oba tímy si dnes zaslúžia bodovať a deľba bodov by tak bola viac než spravodlivá.
     
    51:00
    Do konca zápasu ostáva deväť minút, stav je stále nerozhodný 2:2. Podarí sa jednému z tímov ešte skórovať? Gólmani Halo s Romančíkom zatiaľ držia svoje tímy nad vodou.
     
    52:30
    Oba tímy budú v záverečných minútach zápasu bojovať o tri body. Zápas je mimoriadne vyrovnaný a na divákov na štadióne čaká dráma do posledných sekúnd.
     
    54:06
    Senica dala gól!
    No na obrovské sklamanie domácich fanúšikov sme sa síce v Topoľčanoch dočkali gólu, no z presného zásahu sa raduje hosťujúci forward Nikolas Kovalovský, ktorý necelých šesť minút pred koncom posiela Senicu do vedenia 2:3.
     
    55:07
    Topoľčany dali gól!
    No po 61 sekundách hry Topoľčany opäť vyrovnávajú zásluhou Patrika Paloviča, ktorý sa dnes môže stať hrdinom Topoľčian. Na svoje konto si pripisuje druhý gól v zápase a necelých päť minút pred koncom zápasu vyrovnáva skóre zápasu na 3:3.
     
    56:19
    Hostia sa z gólu neradovali dlho, radosť im prekazil Palovič a v záverečných minútach tak opäť budeme sledovať boj o tri body.
     
    57:59
    Do konca zápasu ostávajú už len dve minúty. Podarí sa jednému z tímov získať plný bodový zisk?
     
    58:31
    Bližšie k trom bodom teraz zrejme budú hráči Senice, ktorí si v závere zápasu zahrajú presilovú hru po tom, čo na trestnú lavicu odchádza Matej Kovalík.
     
    59:06
    Senica dala gól!
    A je zrejme definitívne rozhodnuté. Ronald Dvonč využíva početnú výhodu hostí, dokonale tak tresce nedovolený zákrok Kovalíka, ktorý sklamaný odchádza z trestnej lavice. Hostia si tak z Topoľčian zrejme odvezú tri body.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je to oficiálne. Senica po dych berúcom závere stretnutia víťazí na ľade Topoľčian 3:4 a pripisuje si do tabuľky tri body. Prakticky celý zápas sa niesol vo vyrovnanom duchu. Brankári s výnimkou niekoľkominútových herných "výpadkov" predvádzali výborné výkony, no záver zápasu lepšie zvládli hostia, ktorí 54 sekúnd pred koncom strelili víťazný gól a z Topoľčian si po vynikajúcom dramatickom zápase odvážajú plný bodový zisk. (20:33:20)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 25. Mihalik (Šedivý, Záborský), 32. Palovič (Szalay), 56. Palovič (Kluka, Szalay) – 30. Pavešic (Salliji, Pekarčík), 34. Dvonč (Daniel), 55. Kovalovský (Grman, Pavešic), 60. Dvonč (Klíma, Dobrý)


    HC Topoľčany: Halo – Bystričan, Pavlíček, Hain, Kúdela, Kudlej, Palovič, Nociar, Majerčík – Szalay, Nemček, Kluka – Záborský, Šedivý, Káčer – Tvrdík, Mihalik, Kovalík – Stanislav, Klačanský, Košecký. Tréner: Miroslav Nemeček
    HC Dukla Senica: Romančík – Pavešic, Grman, Černý, Kotzman, Žitňanský – G. Saliji, Videlka, Dobrý – Klíma, Řezač, Pekarčík – Dvonč, Kovalovský, Daniel – Trenčan. Tréner: Svetoplik Kosík

    Rozhodčí: Babeliak – Rojík, Nosek
    bahis siteleri