Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Spišská N. Ves – Prešov 3:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Humenné 1:7 (kon.)
Topoľčany – Senica 3:4 (kon.) | Detva – Bardejov 4:3 (kon.) | Nové Zámky – Trnava 5:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
5:3 (1:2, 2:1, 2:0)
HK Gladiators Trnava
sk Středa 21.10.2015, 18:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Nové Zámky zdolali Trnavu na svojom ľade po veľmi náročnom zápase 5:3, keď v záverečnej desaťminútovke strhli víťazstvo na svoju stranu a udržali si tak líderskú pozíciu. Trnava sa napriek prehre nemá za čo hanbiť. S výraznou pomocou skvelého gólmana Miroslava Hálu dlho odolávala najlepšiemu celku I. ligy a v Nových Zámkoch sa prezentovala mimoriadne sympatickým výkonom. (20:13:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    HC Nové Zámky dali gól!
    A domáci hráči rovných 60 sekúnd pred koncom duelu pečatia svoje víťazstvo, keď si druhý gól v zápase na svoje konto pripisuje Martin Frolík.
     
    57:42
    Miroslav Hála bude zrejme čakať na pokyn kouča Trnavy Rudolfa Macka, ktorý bude chcieť do hry zrejme pustiť šiesteho hráča.
     
    56:55
    Blíži sa úplný záver zápasu a Nové Zámky sú veľmi blízko troch bodov.
     
    55:21
    Hrudík sa vrátil na ľad, do konca zápasu ostáva necelých päť minút.
     
    54:27
    K dispozícii majú navyše hráči Trnavy presilovú hru, no Nové Zámky sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    53:48
    Hostia sa napriek nepriaznivému stavu ale stále nevzdávajú a v posledných minútach sa budú usilovať o vyrovnanie. Možno očakávať, že tréner Rudolf Macko v závere zápasu pošle odvolá gólmana Hálu.
     
    53:21
    Za držanie si teraz na trestnú lavicu sadá domáci Hrudík – naskytá sa príležitosť pre Trnavu na vyrovnanie!
     
    52:58
    V aréne Nových Zámkov je hneď veselšie, domáci vedú prvýkrát v zápase. Kto by to bol povedal pred začiatkom zápasu, že líder tabuľky bude musieť proti poslednému celku tabuľky urputne bojovať o zisk troch bodov.
     
    51:54
    HC Nové Zámky dali gól!
    No tentoraz sa to Novým Zámkom darí. Presilová hra síce ostala nevyužitá, no necelých tridsať sekúnd po početnej výhode sa líder tabuľky prvýkrát v zápase dostáva do vedenia zásluhou Albína Podstavka!
     
    51:26
    Poláček sa už vrátil na ľad a hostia hrajú v plnom počte.
     
    50:59
    Novým Zámkom sa ale nedarí strelecky presadiť, čas pribúda a záver zápasu bude zrejme ešte poriadne vypätý.
     
    49:26
    A na trestnú lavicu si sadá Pavol Poláček za podrazenie. Podarí sa Novým Zámkom prelomiť streleckú smolu?
     
    48:48
    Zabúdať ale Nové Zámky pri útočnej aktivite nemôžu ani na obranu, čo teraz zvýraznili hostia, ktorí teraz dobre ohrozili bránu Šinkoviča. Skóre ostáva nezmenené.
     
    47:18
    Nové Zámky sa neustále snažia dobyť bránu hostí, no už niekoľkokrát spomínaný Miroslav Hála predvádza v bránkovisku Trnavy skvelé výkony.
     
    46:32
    Tieto nevyužité príležitosti môžu domácich hráčov v konečnom dôsledku veľmi mrzieť. Zápas speje k svojej poslednej desaťminútovke a duel pokračuje za nerozhodného stavu po nevyužitej presilovke domácich.
     
    45:50
    Poláček je už späť v hre, Nové Zámky nevyužili poskytnutú šancu na skórovanie a Trnava sa tak ďalej zubami-nechtami drží skvelého výsledku 3:3 u lídra tabuľky.
     
    44:26
    Po minúte početnej výhody sa ale hráči domácich nedokážu strelecky presadiť, Poláček ale stále sedí na trestnej lavici a Trnava sa bude musieť ešte 60 sekúnd brániť.
     
    43:26
    Domáci budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadá Pavol Poláček za hákovanie.
     
    42:11
    Domáci hokejisti to budú mať s pribúdajúcim časom ťažšie a ťažšie. V kádri Nových Zámkov ale nájdeme viacero skúsených hokejistov, ktorí by mohli byť v dnešnom vypätom súboji rozdielovými hráčmi a mohli by dokázať strhnúť vedenie zápasu na domácu stranu.
     
    41:42
    Nové Zámky sú v zápase aktívnejším tímom, no Trnava dnes predvádza vynikajúci výkon, sympaticky sa snaží čo najčastejšie ohrozovať domácu bránu a s podporou skvelého Hálu v bráne zatiaľ siaha lídrovi tabuľky na body.
     
    40:38
    A záverečné dejstvo dnešného zápasu sa začalo. Ak sa chcú Nové Zámky vyhnúť zaváhaniu a možnej strate líderskej pozície, potrebujú streliť minimálne jeden gól.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Nové Zámky vstupovali do druhej tretiny s jednogólovým mankom, ktoré síce dokázali zmazať, no s výsledkom 3:3 po štyridsiatich minútach proti poslednému celku tabuľky jednoducho nemôžu byť spokojní. Zverenci Ľubomíra Hurajta tak majú posledných dvadsať minút na to, aby zvrátili zápas na svoju stranu a pripísali si do tabuľky tri body.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:54
    A v druhej tretine už žiadny gól neuvidíme. Do kabín pôjdu domáci hráči s vedomím remízy 3:3. Líder tabuľky si nemôže dovoliť druhýkrát po sebe zaváhať, naposledy podľahol Bardejovu 4:2 a dve prehry v rade by mohli Nové Zámky zosunúť z prvej pozície v tabuľke.
     
    38:42
    Trnava sa v závere prostredného dejstva snažila o skórovanie, no brankár Šinkovič ostal pozorný. Nové Zámky sa v záverečných sekundách snažia o strhnutie vedenia na svoju stranu, no zápas pokračuje naďalej za nerozhodného stavu 3:3.
     
    38:00
    Do konca druhej tretiny ostávajú dve minúty.
     
    37:12
    Nové Zámky stále dobiedzajú pred bránou hostí, tlačia sa do koncovky, do dorážok, no ani táto taktika útočníkov neplatí na skúseného Hálu, ktorý síce inkasoval tri góly, no dnes je veľkou oporou Trnavy.
     
    36:37
    Nové Zámky majú obrovskú snahu zvrátiť zápas na svoju stranu, no zatiaľ sa nedokážu štvrtýkrát v zápase strelecky presadiť a s pribudajúcim časom to bude len a len ťažšie.
     
    35:24
    Trnava ale rovnako cerí zuby na svojho súpera, do súbojov k mantinelu chodí bez rešpektu k súperovi, napáda jeho rozohrávku a dnes na ľade hýri aktivitou.
     
    34:55
    Už neraz sa zdalo, že Nové Zámky skórujú, no Miroslav Hála v bráne Trnavy predvádza vynikajúci výkon a potvrdzuje svoje nesporné kvality.
     
    33:33
    Domáci ale takýto scenár nechcú pripustiť, hrnú sa do útoku a do vedenia sa chcú dostať ešte v druhej dvadsaťminútovke.
     
    32:48
    Líder tabuľky je jednoznačným favoritom dnešného súboja a stav 3:3 po vyše polovici zápasu je viac než prekvapujúci. Podarí sa Trnave získať dnes cenný skalp Nových Zámkoch a pripraviť prvý celok tabuľky o body?
     
    31:23
    Novým Zámkom tak netrvalo dlho a opäť dokázali stiahnuť náskok súpera. Podarí sa im prvýkrát v zápase ujať vedenia?
     
    30:36
    HC Nové Zámky dali gól!
    A Nové Zámky v prelome zápasu vyrovnávajú na 3:3, keď sa strelecky presadzuje Martin Frolík a v 31. minúte sa tak opäť začína odznova.
     
    29:11
    Hostia zatiaľ odolávajú tlaku Nových Zámkov, Miroslav Hála je zatiaľ najlepším hráčom na ľade, keď domácim zmaril už niekoľko veľkých šancí na skórovanie.
     
    28:42
    Nové Zámky sa snažia dobyť bránu hostí, no Miroslav Hála je dnes najväčšou prekážkou lídra tabuľky.
     
    27:29
    Nové Zámky ale neskladajú zbrane. Do konca druhej tretiny je ešte dostatok času na zvrat skóre.
     
    26:17
    Gól Mrázika bol po vybojovanom dotiahnutí sa na Trnavu pre domácich studenou sprchou, s ktorou sa bude musieť líder vyrovnať.
     
    25:32
    Trnava dala gól!
    A Trnava sa opäť dostáva do vedenia! Tretí gól v zápase hosťujúci "gladiátorov" strieľa Peter Barinka po spolupráci s Jozefom Rehom a Andrejom Mrázikom.
     
    24:29
    Domáci hráči sa musia brániť. Trnava dnes vôbec nepôsobí dojmom, že je najslabším celkom I. ligy, od začiatku zápasu sa snaží hrať s Novými Zámkami vyrovnanú partiu a už viackrát počas presilovej hry ohrozila gólmana Šinkoviča.
     
    23:59
    No Trnava má skvelú príležitosť pribrzdiť favorita duelu z Nových Zámkov v rozlete. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá domáci útočník Erik Weissmann.
     
    22:41
    Nové Zámky tak bleskovo v druhej tretine vyrovnávajú a začína sa odznova. Líder dokázal dotiahnuť dvojgólové manko Trnavy a nikoho neprekvapí, ak v prostrednej časti ovládne zápas a vypracuje si niekoľkogólový náskok.
     
    21:59
    HC Nové Zámky dali gól!
    A Trnava nedokázala odolať náporu Nových Zámkov a druhýkrát v zápase inkasuje v oslabení. Strelecky sa presadzuje obranca Juraj Ďurčo po presnej prihrávke Albína Podstavka.
     
    20:27
    Hneď v úvode zápasu je za hákovanie vylúčený hosťujúci hráč Trnavy Trenčan. Nové Zámky majú vynikajúcu príležitosť vyrovnať. Jednu presilovú hru už využili, podarí sa im prekonať Hálu druhýkrát v zápase?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Trnava v úvodných šiestich minútach prekvapila lídra z Nových Zámkov svojou vzdorovitosťou a aktivitou, strelila rýchle dva góly a po prvej tretine vedie 1:2. Nové Zámky neskôr prebrali iniciatívu v zápase, no nepriaznivý stav zatiaľ len znížili. V ďalších štyridsiatich minútach by zápas mal byť predovšetkým o prekonávaní doposiaľ skvelého brankára hostí Hálu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:23
    V prvej tretine už zrejme žiadny gól neuvidíme. Hostia pôjdu do kabín s prekvapujúcim vedením 1:2.
     
    18:45
    Brankár Miroslav Hála podáva dnes vynikajúci výkon, zneškodňuje strelu za strelou z hokejok domácich hráčov, ktorí začínajú byť z jeho vynikajúcej formy zúfalí.
     
    17:27
    Do konca úvodného dejstva už neostáva veľa času, líder tabuľky sa snaží streliť gól do šatne a vyrovnať na 2:2, no gólman Hála je zatiaľ proti.
     
    16:11
    Nové Zámky sa naďalej nedokážu presadiť cez veľmi pozornú obranu hostí, ktorá ťaží z dvojgólového náskoku a okrem iného vyráža do rýchlych protiútokov.
     
    15:30
    Útočníci Nových Zámkov veľmi ťažko prechádzajú cez stredné pásmo, Trnava sa výborne bráni a v závere prvej tretiny vedie 1:2.
     
    14:52
    Nové Zámky sa stále nedokážu presadiť proti aktívnej obrane hostí. Obrancovia Trnavy sú húževnatí, výborne pristupujú k hráčom a domáci celok to má v útočnej tretine veľmi náročné.
     
    13:42
    Favorit stretnutia je jasný. Zatiaľ čo domáci majú v tabuľke 31 bodov, Trnava ich pozbierala len sedem, no napriek tomu vedie 1:2 a je na dobrej ceste potrápiť lídra tabuľky.
     
    12:19
    Ďurčo sa vracia na ľad, hostia hrajú v plnom počte a Nové Zámky nedokázali využiť skvelú príležitosť na rýchle vyrovnanie skóre.
     
    11:32
    Domáci hráči sa usadili v útočnom pásme, snažia sa dobyť bránu Trnavy, no vynikajúci Hála s pomocou obrany zatiaľ odoláva všetkým útokom domácich.
     
    10:19
    Svoje vedenie navyše môže Trnava ešte navýšiť. Na trestnú lavicu za podrazenie putuje Juraj Ďurčo.
     
    9:42
    Nové Zámky sa naďalej usilujú o vyrovnanie, no Trnava hrá bez rešpektu voči lídrovi, je si vedomá výborného štartu do zápasu, čo využíva vo svoj prospech.
     
    8:19
    Pre domácich mančaft bolo veľmi dôležité sa čo najskôr priblížiť k súperovi na rozdiel jedného gólu, čo sa vďaka presnému zásahu Bašiča v presilovke podarilo. Zápas je ešte len v začiatkoch a Nové Zámky majú k dispozícii ešte množstvo času na zvrat stretnutia.
     
    7:52
    HC Nové Zámky dali gól!
    A odpoveď na dva rýchle góly hostí na seba nenechala dlho čakať. Na 1:2 v ôsmej minúte znižuje Luka Bašič, ktorý využíva presilovú hru domáceho tímu.
     
    6:27
    Jozef Reho si ale teraz pridržal domáceho hráča a Nové Zámky budú mať k dispozícii druhú početnú výhodu v zápase. Líder tabuľky má najlepšiu hru v presilových hrách v I. lige a Trnava sa tak bude musieť mať na pozore.
     
    5:56
    Trnava dala gól!
    Je to priam neuveriteľné, no Trnava zažíva vstup do zápasu ako z rozprávky. Dávid Okoličány v závere šiestej minúty strieľa druhý gól svojho tímu a hostia vedu už 0:2.
     
    4:20
    Nové Zámky ale zatiaľ nedokážu prekonať skúseného brankára Miroslava Hálu v bránkovisku Trnavy, ktorý dnes bude zrejme najlepším a zároveň najdôležitejším hráčom hostí. Práve v rukách hosťujúceho gólmana je osud hosťujúcich hráčov. Ak sa dnes tento ostrieľaný harcovník vypne k perfektnému výkonu, Trnava môže hrať s Novými Zámkami vyrovnanú partiu.
     
    3:31
    Nové Zámky ale dostávajú príležitosť vyrovnať. Samuel Ševčík odchádza na trestnú lavicu po tom, čo nepríjemne krosčekoval jedného z domácich hokejistov.
     
    2:13
    Trnava dala gól!
    Trnava sa ale prekvapujúco ujíma vedenia, keď po presnom zásahu Dávida Schmidta otvára skóre dnešného stretnutia. Jednogólové vedenie hostí tak môže dať súboju lídra s posledným celkom tabuľky úplne iný náboj!
     
    2:05
    Nové Zámky však disponujú veľmi kvalitným kádrom, ktorý by nemal mať veľké problémy s oslabeniami, čo potvrdzujú aj štatistiky. Líder tabuľky má štvrtú najlepšiu hru v početnej nevýhode s 88,71% úspešnosťou bránenia presilových hier súpera.
     
    1:42
    Ak by sa Trnavčanom podarilo otvoriť skóre zápasu, mohlo by to výrazne ovplyvniť celý priebeh stretnutia a pomohlo by to zrejme taktiež väčšej atrativite súboja, v ktorom sa očakáva, že domáci dnes zvíťazia vysokým rozdielom.
     
    0:58
    V úvode dnešného súboja sa ale domáci hráči budú musieť brániť. Na trestnú lavicu si sadá obranca Michal Šiška za podrazenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    O niekoľko minút sa začne dnešné stretnutie, ktoré by malo byť jednoznačnou záležitosťou domáceho mančaftu. Líder z Nových Zámkov na svojom ľade privíta poslednú Trnavu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Nové Zámky: Šinkovič – Ďurčo, Chovan, Šiška, Sucharda, Hrudík, Gula, Konc – Frolík Bašic, Podstavek – Mamonovs, Gutov, Weissmann – Dubec, Hegyi, Koutník – Baron, Štefanka, Priganc. Tréner: Ľubomír Hurtaj

    HK Gladiators Trnava: Hála – Poláček, Reho, Mrázik, Imrich, Hronec, Hutár, Turan, Krotov – Kovaľ, Schmidt, Trenčan – Domajev, Čunderlík, Barinka – Lukačovič, Hrbáčik, Okoličány – Mrava, Ševčík, Veselovský. Tréner: Rudolf Macko

    Rozhodca: Goga – Číž, Kollár.
     
    Jednostranný zápas by sa mal uskutočniť v Nových Zámkoch, kde líder I. ligy privíta poslednú Trnavu.

    Najlepší celok I. ligy z Nových Zámkov má pred druhým Bardejovom jednobodový náskok, ktorý by rád zveľadil. Zatiaľ čo na východniarsky celok čaká v trinástom kole náročný duel v Detve, Nové Zámky by mali bez väčších problémov dokráčať za víťazstvom. Proti hráčom zo slovenského Ríma by si mohli schuti zastrieľať, keď nastúpia proti najhoršej ofenzíve súťaže.

    Trnava v posledných dvoch dueloch pozbierala síce 4 body, no naďalej sa so ziskom siedmich bodov potáca na dne tabuľky I. ligy. Hostia tak pricestujú za lídrom s malou dušičkou, no s túžbou predĺžiť sériu zápasov, v ktorých sa im podarilo bodovať. Trnava už navyše nemôže rátať so službami svojho najproduktívnejšieho hráča Jána Pardavého ml., ktorý sa stal novou posilou Piešťan.

    Favorit zápasu je jasný, úvodné buly je naplánované na osemnástu hodinu a nikoho neprekvapí ak zajtrajší súboj bude pripomínať hru mačky s myšou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 8. Bašič (Podstavek, Chovan), 22. Ďurčo (Podstavek), 31. Frolík (Chovan, Konc), 52. Podstavek (Bašič, Chovan), 59. Frolík (Gutov) – 3. Schmidt (Trenčan, Reho), 6. Okoličány (Lukačovič, Hrbáčik), 26. Barinka (Reho, Mrázik)


    HC MIKRON Nové Zámky: Šinkovič – Ďurčo, Chovan, Šiška, Sucharda, Hrudík, Gula, Konc – Frolík Bašic, Podstavek – Mamonovs, Gutov, Weissmann – Dubec, Hegyi, Koutník – Baron, Štefanka, Priganc. Tréner: Ľubomír Hurajt
    HK Gladiators Trnava: Hála – Poláček, Reho, Mrázik, Imrich, Hronec, Hutár, Turan, Krotov – Kovaľ, Schmidt, Trenčan – Domajev, Čunderlík, Barinka – Lukačovič, Hrbáčik, Okoličány – Mrava, Ševčík, Veselovský. Tréner: Rudolf Macko

    Rozhodčí: Goga – Číž, Kollár

    Diváci: 1128
    bahis siteleri