Genk – Mouscron 0:4 (kon.)
konec
KRC Genk
0:4 (0:2)
Royal Excel Mouscron
Pátek 23.10.2015, 20:30 • Cristal Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Genk překvapivě na domácí půdě nestačil na Royal Mouscron-Péruwelz, kterému podlehl 0:4! V první půli otevřel brankový účet zápasu Marreco, na jehož počin navázal ještě před přestávkou Badri. Ve druhé půli měli domácí více ze hry, ale nedokázali si připravit vyloženou možnost a navíc přišli o vyloučeného Castagneho. Hosté využili otevřené obrany Genku a Vaccaro s Mohamedem upravili výsledek do finální podoby 0:4. Pro Genk jde o první domácí porážku v sezóně, zatímco hostům se pojede domů hodně dobře. Z mé strany je to vše. Dobrou noc! (22:28:13)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Dimitri MOHAMED - 0:4
     
    90+5
    Mouscron právě vstřelil branku! Tohle už je pro domácí příliš kruté. Hosté přidávají čtvrtou branku. Střídající DIMITRI MOHAMED dostal krásnou přihrávku do pokutového území a tváří v tvář Kötelesovi nezaváhal.
    90+2. Luigi VACCARO - 0:3
     
    90+2
    Mouscron právě vstřelil branku! Hosté se nakonec ještě jednou prosazují. Na konci krásné akce stál LUIGI VACCARO, který si osamocený převzal míč, kličkou obešel Köteles a rozvlnil síť.
     
    90+2
    U míče už jsou znovu fotbalisté Genku, kteří se snaží alespoň o vstřelení čestné branky. Kabaseleho dlouhá přihrávka nenašla nikoho z domácích.
    90+1. Obrovská minela při zakončení
     
    90+1
    Hosté ještě mohli přidat třetí branku, jenže s první střelou si Köteles poradil a dorážka trestuhodně minula prázdnou branku.
     
    90
    Genk ještě rozehrával jednu standardní situaci. Centr od postranní čáry byl příliš krátky a Dussenne jej s přehledem odvrátil do bezpečí.
     
    89
    Z velké dálky se do máče opřel Gorius. Da Silva měl výhled otevřený a slabou střelu s přehledem lapil do svých rukavic.
     
    88
    Hosté se vydali do rychlého protiútoku. Ani jejich akce neměla dlouhého trvání, protože asistent na pomezí signalizuje ofsajd.
     
    87
    Do pokutového území hostů létá jeden centr za druhým. Dussenne však kraluje ve vzduchu a všechny míče s přehledem hlavou odvrací.
     
    86
    Nyní si domácí rady věděli a dokonce se jim povedlo vstřelit gól, jenže nadšení zchladil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
     
    85
    Podle všeho se utkání už jen dohrává. Hosté zalezli na vlastní polovinu a brání dvoubrankový náskok a Genk si v deseti lidech neví rady.
     
    84
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Marquet, přichází Vaccaro.
     
    83
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Badri, přichází Mohamed.
     
    83
    Se střelou přes čtyřčlennou zeď si Da Silva bez problémů poradil a míč lapil u své pravé tyče.
     
    82
    Domácí budou muset z rozehrávkou přímého kopu počkat, protože na trávníku zůstává ležet Michel.
     
    81
    Dussenne zastavil rozvíjející se akci Genku a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    80
    Do konce utkání zbývá něco kolem deseti minut a Genk stále nemůže najít recept na skvěle fungující obranu hostů.
     
    79
    Hra je přerušena. V nefotbalové pozici zůstává ležet po jednom z tvrdých soubojů Michel. Trenér už volá rozcvičujícího se hráče.
     
    78
    Absolutní nemohoucnost domácích jen potvrdil de Camargo, který měl na zakončení spoustu času a z velké blízkosti poslal jen pozdrav na tribunu za brankou.
     
    77
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Buffel, přichází Unal.
     
    76
    Na druhé straně se do šance málem dostal nováček na hřišti Jakolis. Tomu scházel jediný krok, aby dosáhl na prudkou přihrávku, která jen proletěla pokutovým územím.
     
    75
    Pozuelo prošel s míčem takřka přes polovinu hřiště. Před pokutovým územím se však zastavil a nakonec o míč také přišel.
     
    74
    Genku se nedaří vytvořit si brankovou příležitost ani ze standardních situací. S dalším centrem od rohového praporku si hostující obrana bez problémů poradila.
     
    73
    Domácí se chtěli dopředu probojovat kombinací na jeden dotek. Buffel situaci ještě zvládl, ale Gorius nedokázal udržet míč na hrací ploše.
     
    72
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Marreco, přichází Jakolis.
     
    71
    Badri se šikovně protáhl kolem pravé postranní čáry, navedl si míč do středu hřiště a svou razantní střelou minul Kötelesovu svatyni.
    70. Červená karta po 2. žluté
     
    70
    Pro domácí přichází další komplikace. Castagne si ostře vyšlápl na protihráče a po druhé žluté kartě odchází pod sprchy.
     
    68
    Kabasele hlavou prodlužoval míč za sebe na rozběhnutého de Camarga, jenže ten měl k míči dále než obránce.
     
    67
    Hosté si na malou chvíli mohou oddechnout. Dussenne potáhl míč kolem postranní čáry až k pokutovému území Genku, kde o něj přišel.
     
    66
    Centrovaný míč mířil na osamoceného Kabaseleho, který si hledal prostor u zadní tyče, jenže v nejdůležitější chvíli podklouzl.
     
    65
    Tentokrát už rozhodčí odpískal nedovolený zákrok v blízkosti pokutového území hostů. Mezi hráči obou celků se strhla drobná potyčka, ale zdá se, že se vše obejde bez karetních trestů.
     
    63
    Po dalším rohovém kopu se v pokutovém území nejvýše vyšplhal Kabasele. Domácí stoper se ocitl v nadějné pozici, ale jeho hlavička ohrozila spíše reklamy za brankou.
     
    62
    Domácí takřka nepouštějí hostující tým k míči, ale sami si s pečlivě zformovanou obranou nevědí rady. Čas Genku rychle ubíhá.
     
    61
    Po centru od rohového praporku poletoval míč pokutovým územím hostů, ale nikdo z hráčů v modrém jej nakonec nedokázal napálit na Da Silvovu branku.
     
    60
    A právě Castagne rozkmital své rychlé nohy kolem postranní čáry, obhodil si prvního obránce a na druhém vybojoval rohový kop.
     
    59
    Rozhodčí si fanoušky na svou stranu nezískal ani tentokrát, když odpískal slabý kontakt Castagneho s Michelem.
     
    58
    Hosté rozehrávali další rohový kop. Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území opřel Frederic a jeho pokus nebyl vůbec špatný. Köteles nakonec nemusel zasahovat.
     
    57
    Castagne nasadil jesle Marquetovi. Jeho prudká přihrávka zásluhou dobrého postavení jednoho z obránců k Buffelovi neprošla. Domácí zůstanou u míče, protože v souboji si nedovoleně pomohl Frederic, který vidí žlutou kartu.
     
    56
    Na druhé straně si na centr z pravé strany znovu vyšplhal Marreco. Podle rozhodčího však zakončoval rukou.
     
    55
    Mezague nedokázal odkopnout míč, čímž připravil střeleckou pozici pro de Camarga. Domácí kanonýr byl situací hodně překvapen a poslal míč vysoko nad branku.
     
    54
    Hosté rozehrávali standardní situaci. Po nacvičeném signálu se do míče opřel Huber, ale trefil jen hráče ve zdi.
     
    53
    Na konci pěkné akce Genku po pravé straně stál Buffel. Domácí rychlonožka už nestačila zastihnout míč na hrací ploše. Pro Genk je to velká škoda, protože v pokutovém území měli hned tři hlavičkáře.
     
    52
    Po přetaženém centru se k hlavičce dostal Oussalah. V záklonu už nedokázal seřídit mířidla a jen odevzdal míč domácím.
     
    51
    Autor první branky Marreco si na pravé straně pokutového území počkal na pohyb obránce a následně o něj otřel svůj centr. Rohový kop.
     
    50
    Ve hře Genku se snad poprvé v utkání objevila přímočarost. Buffel se s míčem dostal do pokutového území, kde ještě centrem hledal někoho ze spoluhráčů, ale v poslední chvíli mu sjel míč z kopačky.
     
    49
    Kabasele se zbytečně dostal pod tlak. Před dotírajícím útočníkem jen napálil míč směrem dopředu. Kulatý nesmysl ve vzduchu opustil hrací plochu.
     
    48
    Pokud chtěli domácí do druhé půle vletět jako uragán, nepovedlo se. Hosté napadají hodně vysoko a Buffel, který režíruje hru Genku s nimi neví rady.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Castagne (KRC Genk).
     
    46
    Domácí vstoupili do druhé půle se dvěma změnami, ale byli to hosté, kdo jako první zaútočil. Köteles vytáhl sebejistý zákrok a slabou střelu vyrazil.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Ndidi, přichází Gorius.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází Pozuelo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skončila první půle, ve které hosté dokonale zaskočili favorizovaný Genk. Nutno říci, že měli více příležitostí a po brankách Marreca a Badriho zaslouženě vedou. Pokud chce Genk zápas otočit, bude muset začít hrát mnohem aktivněji.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Aksentijevič zatáhl míč až k rohovému praporku, kde svedl souboj se dvěma obránci Genku. Pravý bek hostů souboj ustál.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
     
    45
    Na trávníku zůstal po jednom ze soubojů ležet Marreco. Zdá se, že autor první branky bude schopen v utkání pokračovat.
     
    44
    Buffel se snažil o průnik kolem pravé postranní čáry. Stopku mu vystavil hned první obránce. Domácí jsou zatím bezzubí.
     
    43
    Přece jen se Genk dostal do zakončení. De Camargo přesprintoval hostující obránce. Na zakončení mu už nezbylo dostatek sil a pro hostujícího gólmana byla jeho střela lahůdkou.
     
    42
    Tempo hry poněkud opadlo. O překvapivé vysunutí se pokoušel Ndidi, ale ani jeho diagonální přihrávka nenašla nikoho z fotbalistů v modrých dresech.
     
    41
    Už se zdálo, že se Genk přiblíží k pokutovému území soupeře, jenže Buyens zbytečně přizvedl míč patičkou a daroval jej hostující obraně.
     
    40
    Domácí fotbalisté o míč rychle přišli a hostující stoperská dvojice si dává s rozehrávkou pořádně načas. Pískot z tribun sílí a sílí.
     
    39
    Pro domácí se rýsuje šance alespoň zkorigování nepříznivého skóre. Tshimanga byl faulován a Genk může založit útočnou akci. Za svůj faul uviděl Michel žlutou kartu.
     
    38
    Z tribun se začíná ozývat pískot. Příznivci Genku nejsou s výkonem svých oblíbenců vůbec spokojeni.
    36. Anice BADRI - 0:2
     
    36
    Mouscron právě vstřelil branku! Neskutečné! Hosté vedou už o dvě branky. Na centr z pravé strany si na zadní tyči naskočil ANICE BADRI a hlavičkou do protipohybu nedal domácímu brankáři šanci.
     
    35
    Do třetice už si Kebano nedovolený zákrok vynutil. Na polovině hřiště si skvěle pokryl míč a Hubert jej neomaleně poslal k zemi.
     
    34
    Kebano se znovu řítil směrem k brance hostů a znovu byl velmi tvrdě zastaven. Ani tentokrát však rozhodčí neodpískal nedovolený zákrok.
     
    33
    Do prudkého centru se akrobaticky položil Kebano. Jeho zakončení v tísni nebylo přesné. Fanoušci se ještě dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka rozhodčího zůstává němá.
     
    32
    Michel si neporozuměl s jedním ze svých spoluhráčů a rozběhl se po čáře. Spoluhráč mu chtěl adresovat přihrávku do nohy. Domácí získávají míč.
     
    31
    Po půlhodině hry svítí na výsledkové tabuli hodně překvapivé skóre. Domácí fotbalisté se s vývojem utkání snaží něco udělat, ale obrana hostů pracuje na výbornou.
     
    30
    Po rohovém kopu se sice k hlavičce dostal Mezegue. Jeho zakončení mířilo nad branku a hostující obránce se navíc provinil útočným faulem.
     
    29
    S technickým pokusem z přímého kopu neměl domácí gólman velké problémy a vyrazil jej na rohový kop.
     
    28
    Domácí kapitán Buffel zahrál rukou jen kousek před pokutovým územím. Domácí fandové si nyní hodně oddechli, že sudí nenařídil pokutový kop.
     
    27
    Bailey dostal přihrávku do ideální střelecké pozice. Domácí rychlík se do míče opřel levou nohou, ale jeho rána po zemi minula branku hostů.
     
    26
    Marquet na půlce zastavil rychlý průnik Castagneho a je náležitě odměněn.
     
    25
    Zdá se, že Genk inkasovaná branka nepoložila. Právě naopak. Fotbalistů v modrém je teď plné hřiště a snaží se o rychlou odpověď.
     
    24
    Domácí se snažili o rychlou odpověď z rohového kopu, jenže centr byl příliš prudký a nikdo jej nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
    22. Toze MARRECO - 0:1
     
    22
    Mouscron právě vstřelil branku! A právě TOZE MARRECO dává úvodní branku utkání. Střelu z velké vzdálenosti Köteles neudržel a hostující útočník neměl s dorážkou problém.
     
    21
    Na druhé straně si do pokutového území sbíhal aktivní Marreco. Dawaest raději odehrál míč na rohový kop.
     
    20
    Stejný hráč se znovu ocitl s kulatým nesmyslem uvnitř pokutového území. Tentokrát Kebanovu příležitost zhatil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.
     
    19
    Genk přepnul na vyšší rychlostní stupeň a hned je to znát. Dobrou přihrávku si ve vápně přebral Kebano, jenže nakonec míč zapomněl za sebou.
     
    18
    Po delší době o sobě dali vědět i domácí. Buffel hledal vysokým centrem někoho ze svých spoluhráčů v pokutovém území. Da Silva byl pozorný a pro míč si došel.
     
    17
    Castagne hodně riskoval s míčem na půlící čáře a div, že o něj nepřišel. Trenér domácích dává hodně hlasitě najevo svou nespokojenost.
     
    16
    Obrana Genku se musí hodně ohánět. Hosté zahrávali standardní situaci, jejíž exekuce se chopil Marreco. Jeho centr však skončil na hlavě prvního bránícího fotbalisty.
     
    15
    Hosté se znovu málem dostali do šance. Aksentijevič si parádně obhodil Buffela a hledal spoluhráče v pokutovém území. Naštěstí pro Genk trefil jen Dawaesta.
     
    14
    Domácí mírně vypadli z tempa a jsou to hosté, kdo určuje podobu hry. Obrana Genku si musí dávat velký pozor na dlouhé přihrávky vzduchem.
    13. Obrovská šance hostů
     
    13
    Na druhé straně se hosté dostali do přečíslení a div, že z toho nebyla branka. Fredericovu střelu dokázal skvělým zákrokem zlikvidovat Köteles.
     
    12
    Bailey znovu kouzlil s míčem kolem pokutového území. Obránce dvakrát poslal na druhou stranu, ale kvůli špatnému centru nevybojoval pro Genku ani roh.
     
    11
    Bailey se nejprve nedohodl s Kebanem, ale druhý jmenovaný nakonec získal míč a dostal se s ním až na hranici pokutového území. Domácí útočník však správný moment ke střele prováhal.
     
    10
    Tshimanga přehnal v souboji s otáčejícím se Michelem důraz a daroval hostům míč. Na tyto zákroky by si měl dávat obránce Genku pozor.
     
    9
    Autové vhazování našlo jen hruď Kabaseleho a Genk už znovu rozvíjí útočnou akci. Hostující fotbalisté se v úvodu utkání nemohou udržet na míči.
     
    8
    Köteles si dlouho připravoval míč k odkopu od branky a nakonec jej poslal mimo hrací plochu. Hosté získávají zadarmo slušný kus území.
     
    7
    Hra je v úvodu hodně svižná. Za obranu Péruwelzu si nabíhal rychlý Bailey. Jenže ani k němu nepustila hostující obrana prudkou přihrávku.
     
    6
    Dawaest si pohrál s nervy domácích příznivců. Stoper Genku si nepohlídal rozehrávku a málem namazal Fredericovi. Jeho hrubku včas napravil kolega ze stoperské dvojice Kabasele.
     
    5
    Na dlouhou přihrávku si naběhl de Camargo, kterému chyběl krok k tomu, aby se ocitl osamocený před brankářem hostů. Skvělý Dussenne jeho akci přerušil skluzem.
     
    4
    Dawaest diriguje rozehrávku Genku. Nikdo ze spoluhráčů se však nenabízí, a proto volí domácí stoper kombinaci v zadních řadách.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hosté a hned vybojovali rohový kop. I oni se rozhodli pro krátkou rozehrávku, čímž domácí obraně pořádně usnadnili situaci.
     
    2
    Bailey se odvážně vrhl mezi dva obránce a vybojoval standardní situaci. Genk rozehrál nakrátko a o míč rychle přišel. Skvělým obranným zákrokem se uvedl Mezague.
     
    1
    Domácí fotbalisté zahájili výkopem dnešní utkání. Dawaest okamžitě nakopával míč na de Camarga. Hostující obrana se v úvodu utkání nenechala zaskočit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči již nastupují na skvěle připravenou hrací plochu. Domácí fotbalisté dnes zvolili modrou sadu dresů, zatímco hosté budou hrát v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Köteles – Castagne, Dawaest, Kabasele, Tshimanga – Bailey, Buyens, Ndidi, Buffel – de Camargo, Kebano
    Náhradníci: Bizot, Walsh, Okriashvili, Unal, Gorius, Schrijvers, Pozuelo, Heynen, Gerkens

    Royal Mouscron-Péruwelz: Da Silva – Aksentijevič, Dussenne, Mezague, Oussalah – Michel, Hubert, Marquet – Badri, Marreco, Frederic
    Náhradníci: Defourny, Mohamed, Kocur, Dautovic, Jakolis, Vaccaro, Manea

    Rozhodčí: Visser – De Belder, Ponsar.
     
    Vzájemná utkání

    Poslední vzájemné utkání se odehrálo v lednu letošního roku. Genk na domácí půdě zvítězil s přehledem 2:0.
     
    KRC Genk

    Genk patří ke špičce belgické ligy, což potvrzuje i v letošním ročníku. Po jedenácti zápasech mu patří čtvrtá příčka a na vedoucí Oostende ztrácí pouhé tři body. Mimořádně silný je Genk na domácím trávníku, kde ještě neztratil ani jeden bod! Domácí jsou navíc na vítězné vlně, protože zvítězili v posledních dvou utkáních. V tom posledním se doslova protrápili na půdě Waaslandu, kde zvítězili až díky sporné penaltě v závěru utkání.
     
    Royal Mouscron-Péruwelz

    Hosté se zatím pohybují ve spodních patrech tabulky. Z deseti utkání vybojovali deset bodů za dvě vítězství a čtyři remízy. Polovinu ze svého bodového zisku uzmuli právě na hřištích soupeřů, kde mimo jiné dokázali porazit Lokeren. Po sérii bodových zisků přišla o minulém víkendu prohra se silným Gentem. Silný Gent se na hřišti Mouscronu hodně nadřel a stav utkání otočil až v posledních dvaceti minutách díky vlastnímu gólu a penaltě.
     
    Dobrý večer,
    vítejte u sledování přenosu z belgické Jupiler Pro League. Ta má o tomto víkendu na programu své 12. kolo. My se v jeho předehrávce společně zaměříme na utkání mezi KRC Genk a Royal Mouscron-Péruwelz.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 22. Marreco, 36. Badri, 90+2. Vaccaro, 90+5. Mohamed

    Karty:   47. Castagne (GNK) – 26. Marquet (MOP), 39. Michel (MOP), 57. Frederic (MOP), 65. Mezague (MOP), 81. Dussenne (MOP)   70. Castagne (GNK)


    KRC Genk: Köteles – Castagne, Dawaest, Kabasele, Tshimanga – Bailey, Buyens, Ndidi, Buffel – de Camargo, Kebano
    Náhradníci: Bizot, Walsh, Okriashvili, Unal, Gorius, Schrijvers, Pozuelo, Heynen, Gerkens

    Royal Excel Mouscron: Da Silva – Aksentijevič, Dussenne, Mezague, Oussalah – Michel, Hubert, Marquet – Badri, Marreco, Frederic
    Náhradníci: Defourny, Mohamed, Kocur, Dautovic, Jakolis, Vaccaro, Manea

    Rozhodčí: Visser – De Belder, Ponsar
    bahis siteleri