West Ham – Chelsea 2:1 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 1:2 (kon.)
Stoke – Watford 0:2 (kon.) | Norwich – West Brom 0:1 (kon.) | Arsenal – Everton 2:1 (kon.)
konec
West Ham United
2:1 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 24.10.2015, 16:00 • Upton Park, London • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Běží už pátá minuta nastavení a v blízkosti středového kruhu ted fauloval Mikel. Sudí vytahuje žlutou kartu.
     
    90+2
    Na hřiště přichází další defenzivní hráč a je jím Ogbonna. Hrací plochu opustil kapitán Noble.
     
    87
    Hosté nemají co ztratit, a tak odchází Azpilicueta, kterého nahrazuje ofenzivně naladěný Baba.
     
    82
    Vystřídali také hosté: Ramirese nahradil Falcao.
     
    82
    West Ham potřebuje posílit defenzívu, proto ze hřiště odchází Manuel Lanzini a místo něj přichází Pedro Obiang.
     
    81
    Willian fauloval Carrolla a byl potrestán žlutou kartou. Fotbalistům Chelsea tečou nervy.
    79. Andy CARROLL - 2:1
     
    79
    West Ham právě vstřelil branku!
    Terry špatně odkopl balon a dal šanci domácím fotbalistům, kteří ji využili a šli znovu do vedení. Cresswell ze své kopačky vyslal nadýchaný centr před branku, kde se nejvýš do vzduchu dostal dlouhán ANDY CARROLL a nádhernou hlavičkou poslal balon za brankářova záda.
     
    78
    Ve vápně obdržel Ramires přihrávku od Hazarda a okamžitě vystřelil, ale Adriána nepřekonal.
     
    77
    Terry teď riskantně přihrál Begovićovi, u kterého byl velmi rychle protihráč. Gólman Chelsea musel odehrát balon na roh.
     
    74
    Kouyaté teď nedovoleně poslal k zemi svého protihráče a vyfasoval žlutou kartu.
     
    69
    Hrací plochu opustil aktivní Zárate, který zařídil gól West Hamu. Místo něj přišel útočník Carroll, který by domácímu týmu vedení mohl vrátit, předpoklady na to má.
     
    62
    Noble teď Adriánovi zahrál pořádně na nervy. Kapitán West Hamu se totiž prezentoval malou domů, ale tato přihrávka byla velmi pomalá a hodně blízko k ní měl útočník Costa, který by tak mohl postupovat sám na brankáře. Nicméně Adrián včas opustil svůj prostor a vyrazil směrem ke středovému kruhu, brankář West Hamu byl u balonu o pár vteřin dříve, než Costa a odkopl ho do bezpečí.
    56. Gary CAHILL - 1:1
     
    56
    Chelsea právě vstřelila branku!
    GARY CAHILL vrací Chelsea do hry! Chelsea dobře rozehrála rohový kop, kdy se k centrovanému balonu dostal Zouma, ale jeho střela hlavou byla nedůrazná. U odraženého míče byl jako první GARY CAHILL, jenž prudkou ránou z 6 metrů nedal Adránovi šanci.
     
    53
    Teď už je u míče West Ham, který podnikl dobrou útočnou akci podél levé postranní čáry. Obránce Zouma neuspěl proti Cresswellovi a hráč West Hamu ze své kopačky vyslal střílený centr ke vzdálenější tyči. Škoda, že se nikdo z jeho spoluhráčů k balonu nedostal, mohl totiž pálit do odkryté brány.
     
    46
    Hosté udělali do druhého poločasu jednu změnu v sestavě: ze hry odešel Fàbregas, kterého vystřídal Mikel.
     
    45
    Máme tu další žlutou kartu, tu teď vyfasoval Costa.
     
    45
    Fàbregas měl nějaké poznámky k rozhodčímu a za ně obdržel žlutou kartu.
     
    44
    Ano, je to tak, sudí ze své kapsičky vytasil druhou žlutou kartu a okamžitě i kartu červenou. Matić musí předčasně do sprch.
     
    42
    Brejk hostů byl velmi rychlý, ale nic z něj nevytěžili, protože Fàbregas se zapomněl v ofsajdu. Fàbregas obdržel finální přihrávku a poté technickou střelou poslal balon do branky, ale tento gól neplatil. Gólman Adrián ani nezasahoval, protože si ofsajdem byl jistý. Nicméně z opakovaných záběrů jsme mohli vidět, že se jednalo o opravdu těsný ofsajd.
     
    39
    West Ham si mohl pojistit vedení, ale nestalo se tak. Lanzini dostal parádně načasovanou přihrávku od Payeta a poté už měl před sebou pouze Begoviće, kterého sice dokázal obstřelit, ale tato střela skončila těsně nad brankou.
     
    38
    Protožee byl Kouyaté faulovaný, tak domácí West Ham měl výhodu volného přímého kopu. Payet ze své kopačky vyslal parádní centr, ke kterému se dostal hlavičkující Collins, ale ten mířil přesně do náruče gólmana Begoviće.
     
    35
    West Ham okamžitě vyrazil do protiútoku, ale ten velmi rychle skončil, protože byl faulovaný Kouyaté. Matić za svůj prohřešek na protihráče obdržel právem žlutou kartu.
     
    35
    Rohový kop si vzal na starost Fàbregas a rozehrál ho dobře. K nadýchanému centru se dostal hlavičkující Zouma, který se prezentoval prudkou střelou, ale Lanzini ji na brankové čáře zablokoval, a pomohl tak Adriánovi.
     
    33
    Volný přímý kop si vzal na starost šikovný Willian a mohl z toho být vyrovnávací gól, avšak Adrián zasáhl výtečně. Willian vsadil na přímou střelu, kterou směřoval k levé tyči, ale gólman Adrián se natáhl a jedovatou střelu zneškodnil.
     
    24
    Azpilicueta fauloval svého protihráče a byl potrestán žlutou kartou.
    17. Mauro ZÁRATE - 1:0
     
    17
    West Ham právě vstřelil branku!
    Rohový kop si vzal na starost Payet, jenž ze své kopačky vyslal dobrý centr, který obrana Chelsea nedokázala odvrátit do bezpečí. K tečovanému balonu se jako první dostal MAURO ZÁRATE, který se do něj tvrdě opřel a nechytatelnou ránou k tyči nedal Begovićovi šanci.
     
    16
    K míči se postavil Payet, jenž parádně obstřelil zeď a svoji střelu směřoval pod břevno. Nicméně gólman Begović ze své díly vytasil výtečný zákrok a zabránil gólu! Následuje roh pro West Ham.
     
    9
    Chelsea si vytvořila svoji první šanci, ale proměnit ji nedokázala. Costa si dobře pohlídal ofsajd, dostal se přes Collinse ke střele, ale z dobré pozice branku přestřelil. Collins by v těchto situacích měl být mnohem pozornější, protože příště by taková šance mohl skončit gólem.

    Lucie Rapantová

    Branky: 17. Zárate, 79. Carroll (Cresswell) – 56. Cahill (Willian)

    Karty:   74. Kouyaté (WHU) – 24. Azpilicueta (CHE), 35. Matić (CHE), 45. Fàbregas (CHE), 45. D. Costa (CHE), 81. Willian (CHE), 90+5. Mikel (CHE)   44. Matić (CHE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:11.
    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Collins, Tomkins, Cresswell – Noble (C) (90+2. Ogbonna), Kouyaté – Lanzini (82. Obiang), Payet, Zárate (69. Carroll) – D. Sakho.
    Náhradníci: Randolph – Carroll, E. Valencia, Obiang, Ogbonna, Antonio, Jelavić.

    Chelsea FC: Begović – K. Zouma, Cahill, Terry (C), Azpilicueta (87. Baba) – Matić, Ramires (82. Falcao) – Willian, Fàbregas (46. Mikel), E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Falcao, Mikel, Oscar, Traoré, Loftus-Cheek.

    Rozhodčí: Moss – Halliday, Lennard
    bahis siteleri