Dynamo – Spartak 2:3 (kon.) | FK Krasnodar – Kazaň 2:1 (kon.) | Groznyj – CSKA Moskva 0:0 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
2:3 (1:1)
FK Spartak Moskva
Neděle 25.10.2015, 11:30 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FK SPARTAK MOSKVA
    Klub, ve kterém působil také český obránce Marek Suchý, je na tom podobně. Momentálně se nachází na páté příčce tabulky se ziskem dvaceti bodů. Na čtvrtou "pohárovou" příčku přitom Spartak ztrácí pouze bod, tudíž by se mu dnešní výhra hodila "do krámu"! Moskveský celek jistě bude spoléhat na schopnosti arménského střelce Jury Movsisjana, který má na svém kontě již tři branky!

    Ani Spartak nepodává příliš stabilní výkony! Po vysoké výhře 7:0 na hřišti Volgy v rámci ruského poháru sehrál Spartak domácí utkání se silným Zenitem. Domácí dvakrát vedli, nicméně soupeř vždy dokázal srovnat krok, a utkání skončilo 2:2! Před repre pauzou se Spartak dočkal výhry 1:0 na hřišti Saransku. V posledním ligovém utkání sehrál Spartak derby s Lokomotivem. Hosté šli velmi rychle do vedení, které navýšil na začátku druhého poločasu Niasse. V závěru již pouze snížil Bocchetti, a Spartak prohrál 1:2. Jak si Spartak povede ve druhém moskveském derby v řadě?
     
    FK DINAMO MOSKVA
    Moskvevský celek se v létě musel vypořádat s odchodem zkušeného německého útočníka Kevina Kuranyiho, který odešel do Hoffenheimu, a také tvořivého záložník Valbueny, ten zamířil do Lyonu. Na výsledcích Dinama v nové sezóně to je zatím znát. Nachází se až na deváté příčce tabulky se ziskem patnácti bodů. Vedení by si však jistě přálo umístění ve vyšších patrech tabulky!

    V posledních zápasech navíc Dinamo podává hodně nevyrovnané výkony. Poslední výhru zaznamenalo Dinamo v rámci ruského poháru, kdy uspělo na půdě Lokomotivu Liski 2:0. Následovala bezbranková remíza na hřišti Sovetova. Jedno moskevské derby již Dinamo sehrálo před reprezentační pauzou. V zápase s CSKA divácí čekali na branky až do druhého poločasu, kdy se trefil hostující Wernbloom a Musa! Ani poslední utkání svěřencům trenéra Kobeleva radost z výhry nepřineslo. V zápase s Amkarem Perm diváci branku neviděli ... Celé Dinamo jistě doufá, že případná dnešní výhra by celý tým nakopla k lepším výsledků!
     
    Příjemné nedělní dopoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má dnes na programu celkem tři utkání v rámci svého třináctého kola. My se společně zaměříme na moskevské derby, ve kterém změří síly Dinamo Moskva se Spartakem Moskva. Úvodní výkop je naplánován v Arena Chimki v 11:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dinamo Moskva: V. Gabulov – Živogljadov, Kozlov, Morozov, Žirkov – Igor Denisov, Katrič – Tašajev, Zobnin, Kokorin – Pogrebňak.
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Sosnin, Kaljašin, Levin, Saramutin, Obolski.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Paršivljuk, Tasci, Makejev, Bocchetti, D. Kombarov – Glušakov, Zotov, Širokov – Özbiliz, Promes.
    Náhradníci: Mitrjuškin – K. Kombarov, D. Davydov, Granat, Leontěv, Bakajev, Zujev..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Vitalij Meškov právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího celku, kteří se hned dostali do útoku. Bohužel, u vápna Dinama toho není příliš vidět, neboť nějaký "chytrák" v kotli hostů zapálil dýmovnici ...
     
    2
    Alexander Tašajev prodloužil přihrávku na levé křídlo pro Jurije Žirkova. Bývalý záložník či obránce Chelsea se však k míči nedostal přes dobře bránícího Serdara Tasciho.
     
    3
    Ruský reprezentant Alexander Kokorin se pokoušel protlačit do pokutového území přes levou stranu. Obránce Paršivljuk však odvedl svou práci na jedničku, a Kokorina ubránil čistým způsobem.
     
    4
    Spartak vhazoval autové vhazování z pravé strany, o které se postaral Paršviljuk. Míč šel na nohu Makajeva, který obratem poslal míč za obranu, kam nabíhal Promes. Před rodáka z Amsterdamu se však dostal Žirkov, který odklidil míč do zámezí.
     
    5
    Dlouhý nákop brankáře Gabulova našel ve středu hřiště pouze hlavu Glušakova, který málem vyslal do úniku Promese. Před něj se však dostal stoper Kozlov, a nizozemský útočník následně fauloval.
     
    6
    Spartak je prozatím v dnešním utkání daleko silnější v kombinaci. Křížná přihrávka za obranu od Promese pro Širokova sice nebyla přesná, nicméně ruský útočník míč dostihl, a vrátilo ho do vápna pro Arase Özbilize, který poslal míč přesně mezi nohama Morozova, nicméně Gabulov zasáhl!
    6. Nebezpečná rána Özbilize
     
    7
    První žlutá karta dnešního utkání je na světě. Dinamo se dostalo do rychlého protiútoku, a na jeho konci měl být Kokorin, který už si připravoval míč na střelu, do toho však vletěl do souboj Tasci, a žlutá je zcela na místě!
     
    8
    Exekuce následné standardní situace se zhostil Igor Denisov, jehož první ránu zablokoval Bocchetti. Následně se míč odrazil opět k Denisovi, avšak ani jeho druhá rána neprošla skrz obranu Spartaku!
     
    10
    Spartak dostal kombinací na útočnou polovinu, avšak domácí celek velmi dobře brání střed hřiště, a navíc skvěle napadá, což hostům práci rozhodně neulehčuje.
     
    11
    Dobře napadající Igor Denisov dokázal vybojovat míč, nicméně zanedlouho ho zase ztratil, a Salvatore Bocchetti ho zavezl na vlastní polovině. Spartak opět začíná od nuly ...
     
    12
    Postupnou kombinací se míč dostal na levé křídlo, odkud poslal nebezpečný centr do vápna obránce Dmitrij Kombatov. Za obranu si naběhl Quincy Promes, který však na míč těsně nedosáhl.
     
    13
    Pavel Pogrebňak si to namířil z levé straně do středu, nicméně byl faulovaný Tascim, a je z toho standardní situace. Rozehrávky se ujal Jurij Žirkov, který však poslal míč přímo do rukavic brankáře Rebrova.
     
    14
    Spartak dokázal využít rozhozené obrany Dinama, a Glušakov vysunul Quincyho Promese. Bývalý útočník Twente byl však dostižen Kozlovem, který se nacpal před něj, a míče se zmocnil.
    Úvodní choreo hostujících fanoušků

     
    15
    Dmitrij Živogljadov zakombinoval na pravé straně s Alexanderem Kokorinem. Ruský útočník to zkusil z velké dálky, nicméně jeho projektil mířil o pár desítek centrimetrů nad branku Rebrova.
     
    16
    Spartak se opět velmi dobrou kombinací na útočné polovině dostal do zajímavé příležitosti. Aras Özbiliz obdržel přihrávku na hranici pokutového území, a pohotově vystřelil. Jeho ránu však zblokoval Kozlov na rohový kop!
     
    17
    Rozehrávky prvního rohového kopu se ujal právě Özbiliz, jehož centr však nebyl přílši přesný, a obrana Dinama se dokázala ubránit!
     
    17
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Z následného protiútoku se však moskevské Dinamo ujímá vedení! Zobin našel v levé části vápna Jurije Žirkova, který krásně odcentroval přes obránce, a našel před brankou zcela volného ALEXANDERA KOKORINA, pro kterého nebyl problém poslat míč do sítě. Tohle obrana Spartaku nezvládla ...
    17. Alexandr KOKORIN - 1:0
     
    18
    Spartak se pokoušel přispěchat s okamžitou odpovědí, a míč do vápna dostal Dmitrij Kombarov, který se pokoušel pohotově odcentrovat. Stoper Kozlov byl však v souboji dříve, a dostal míč na rohový kop.
     
    19
    Rozehrávky druhého rohového kopu Spartaku se ujal Quincy Promes, kterému však centr příliš nevyšel. K hlavičce se tlačil Tasci, avšak nejvyše vyskočil stoper Morozov!
     
    20
    Na trávníku tentokrát zůstal ležet Aras Özbiliz, který si naběhl k čáře na přihrávku od Paršviljuka, nicméně ještě před přebráním míče ho poslal k zemi Jurij Žirkov. Žlutá karta by domácímu hráči za zákrok slušela, rozhodčí rozhodl jinak.
     
    21
    Na druhé straně mohlo být vyrovnáno! Spartak vybojoval rohový kop, kterého se ujal opět Özbiliz. Jeho centr však nejdříve odvrátil Kozlov. Ke střele se však dostal Promes, jehož ránu vykopl Morozov!
     
    22
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak je však za svůj velmi dobrý výkon náležitě odměněn! Na začátku gólové akce byl na levé straně obránce Dmitrij Kombarov, který skvěle načasoval přihrávku pro QUINCYHO PROMESE, ten předvedl chladnou hlavu při zakončení, a máme vyrovnáno!
    22. Quincy PROMES - 1:1
     
    24
    Quincy Promes tentokrát dostal přihrávku na pravé křídlo. Nizozemský rychlík se však nedokázal dostat před obránce Serdara Tasciho, který situaci zvládl, a poslal míč ke svému brankáři.
     
    25
    Igor Denisov dostal na pravém křídle opravdu hodně prostoru od hostující obrany, nicméně raději volil přihrávku místo střely. Ta měla najít Pogrebňaka, ten však nabíhal do zcela jiného prostoru.
     
    26
    Quincy Promes je dnes opravdu velmi akitvní. Tentokrát to však nizozemský střelec přehnal s důrazem, když málem trefil kopačkou Zobnina do obličeje. Ani v tomto případě rozhodčí Meškov žlutou neudělil..
     
    28
    Na hranici pokutového území uvolnil Katrič pěknou přihrávkou obránce Živogljadova, který poslal přízemní centr do prostoru "desítky", tam se však nacházel pouze hostující Tasci!
     
    29
    Spartak se opět povednou kombinací dostal do střelecké pozice. Promes poslal povednou přihrávku do středu, odkud vystřelil Özbiliz. Přízemní střela arménského útočníka však Gabulova nepřekvapila, a dokázal zasáhnout.
     
    30
    Na druhé straně zahrávalo Dinamo další standardní situace. Exekutorem se stal opět Jurij Žirkov, kterému však centr příliš nesedl. Míč dolétl pouze do prostoru, kde se nacházel italský stoper Bocchetti.
     
    31
    Alexandar Kokorin svedl osobní souboj s obráncem Dmitrijem Kombarovem na pravé straně, prohrál, a hostující bek našel skvělým pasem Romana Širokova. Ruský reprezentant se pokoušel uvolnit Promese, ten však nabíhal z ofsajdového postaveníl.
     
    32
    Živogljadov poslal do vápna Dinama nebezpečný centr, na který si naskakoval Kokorin. Těsně před ruským útočníkem však vyboxoval míč brankář Arťem Rebrov!
     
    34
    Jurij Žirokov poslal do vápna Dinama centr, který však odvrátil stoper Bocchetti. Následně se za vápnem opřel do míče Roman Zobnin, jehož střelu však lapil Rebrov!
    34. Nebezpečná rána Zobnina
     
    34
    A opět se žlutí! Sergej Paršivljuk ostře zajel pod nohy Jurije Žirkova u postranní čáry na levé straně, a dostává zcela zaslouženě žlutou kartu. Hostující lavičce se to však příliš nelíbí.
     
    35
    Hráči Dinama férově vrátili míč svému soupeři, a moskevský Spartak zahajuje svou kombinaci na vlastní polovině. Domácí zatím nikterak aktivně nenapadají.
     
    36
    Dmitrij Kombarov získal na polovině hřiště míč, a vyrazil do protiútoku. Zanedlouho však míč ztratil, a dopředu mohlo jít Dinamo. Žirkov však zahrál rukou!
     
    37
    Dlouhý výkop brankáře Vladimira Gabulova hledal na levé straně volného Alexandera Kokorina. Ruský útočník však nestihl míč na hrací ploše, a bude vhazovat Spartak.
     
    38
    Útočná aktivita obou týmů v posledních minutách výrazně polevila. Postupný útok Dinama ukončil dlouhý nákop Kozlova, který však na útočné polovině nikoho z domácích nenašel.
     
    39
    Ve středu hřiště se uvolnil Igor Denisov, který následným lobem hledal za obranou Alexandera Kokorina. Ruský útočník však byl u míče o trochu později, a Rebrov mu zkazil radost.
     
    40
    Nepříjemný centr Dmitrije Kombarova odvrátil na roh Jurij Žirkov, který si nechtěl přidělávat starost. Exekuce se ujal Özbiliz, jehož nebezpečný centr dolétl na hranici malého vápna, kde však dokázal míč odhlavičkovat Kozlov.
     
    41
    Spartak tentokrát vedl svůj útok přes pravou stranu, odkud odcentroval obránce Paršivljuk. Jeho centr však mířil na Quincyho Promese, který se v době přihrávky nacházel v těsném ofsajdu!
     
    42
    Rozehrávající Alexander Zotov byl ve středu hřiště velmi aktivně napadán domácím Igorem Denisovem, a následně míč ztratil. Hra je však přerušena, neboť se na vlastní polovině nepříjemně srazil Bocchetti se spoluhráčem Makajevem.
    42. Nepříjemná srážka, po které zůstal ležet na zemi hostující Makajev
     
    44
    Spartak se následně probojoval ke svému dalšímu rohovému kopu. Exekuce se zhostil Quincy Promes, jehož přetažený centr však letěl na zadní tyč, kam si vyběhl brankář Gabulov!
     
    45
    Dmitrij Kombarov je zatím na levé straně velmi aktivní, tentokrát našel centrem za obranou Promese, který hlavičkou sklepával míč pro Özbilize, ten však do náběhu vůbec nešel.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména ošetřováním Makejeva a Jurije Žirkova.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První pološas moskevského derby nabídl hned dvě branky, a rozhodně jsme se nenudili. Hned v šesté minutě měl velkou šanci Özbiliz, jehož ránu z hranice pokutového území však lapil Gabulov. V sedmnácté minutě už šlo Dinamo do vedení! Žirkov našel na zadní tyči Alexandera Kokorina, který otevřel gólový účet zápasu. O pět minut později však srovnal Quincy Promes! Nebezpečnou ránu ještě vyslal Zobnin, více šancí jsem již neviděli.

    Druhý poločas začne za nerozhodného stavu přibližně v 12:33!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání v tomto zápase provádí hostující Spartak. Ze hřiště odchází Alexander Zotov, který byl v prvním poločase hodně nevýrazný. Na jeho místo přichází ruský záložník Davydov!
     
    47
    Davydov se hned po svém příchodu zapojil do hry. Dmitrij Kombarov poslal dlouhý centr za obranu Dinama, na který si právě Davydov nabíhal. Střídající hráč však míč na hrací ploše nestihl.
     
    48
    Do druhého poločasu vstoupili lépe hostujcí fotbalisté, kteří svému soupeři zatím nepůjčili míč, a stále kombinují na útočné polovině.
     
    49
    Pomalou kombinace se pokoušel zrychlit střídající Davydov, který hledal před pokutovým územím Promese. Před nizozemským útočníkem však odpálil míč Kozlov.
     
    50
    Dinamo se rázem dostalo do zajímavého protiútoku, který táhl po levém křídle Alexander Kokorin. Ruského reprezentanta však zbrzdil dobře bránící Salvatore Bocchetti.
     
    51
    Italský stoper, který přišel do Spartaku v létě z AC Milán, se následně dokázal dostat k míči, a povedeným centrem přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Özbiliz. Arménský útočník si však míč špatně zpracoval, a ten skončil v zámezí.
     
    52
    Spartak zatím příliš neobměnil taktiku – všechny míče na Promese. Nizozemský útočník obdržel v průběhu druhého poločasu už dvě přihrávky, avšak ani jednu nedokázal ideálně zpracovat, neboť byl vždy velmi rychle napadán.
     
    52
    Teď to však udělal skvěle Alexander Kokorin, který věděl, že rozhodně nebude rychlejší než Bocchetti, nicméně před italského stopera se dostal, a ten následně fauloval. Bocchetti byl navíc v karetním trestu, tudíž si další utkání na hřišti Rostovu nezahraje!
     
    53
    Exekutorem následné standardní situace se stal Jurij Žirkov, který se pokusil přímo ohrozit branku Rebrova. Střela zkušeného ruského obránce však skončila nad brankou!
     
    54
    Po nepřesném útoku Dinama se dostal hostující Spartak do protiútoku. Dmitrij Kombarov hledal centrem za obranou Promese, u míče byl však první domácí brankář.
     
    55
    Střídající Davydov hru svého celku jednoznačně oživil. Teď se ruský záložník pokoušel najít za obranou Promese, tomu však chyběl malý kousek, aby míč zpracoval...
     
    56
    Po delší době se nám připoměl také Igor Denisov, který si naběhl na levé křídlo, odkud poslal nebezpečný centr do vápna. Hostující Salvatore Bocchetti nechtěl svému týmu přidělávat starosti, a tak poslal míč na rohový kop.
     
    57
    Exekuce rohového kopu se ujal domácí Jurij Žirkov, který nasměroval svůj centr na přední tyč, kde míč prodloužil Kozlov. Následně však míč lapil brankář Rebrov!
     
    58
    Nebezpečnou akci domácího celku táhl po pravé straně Dmitrij Živogljadov, který se zbavil Makejeva, a postupoval do vápna. Jeho následný centr však, bohužel pro domácí, nikoho ve vápně nenašel.
     
    59
    Jevgenij Makejev si navíc při pádu ze souboje s Živogljadovem přivodil nějaké menší zranění, které mu nedovolí pokračovat v dnešním utkání. Na jeho místo přichází Zujev!
    59. Zraněný Makejev je odnášen ze hřiště na nosítkách
     
    60
    Střídající Zujev hned po svém příchodu dostal míč na levou stranu, navedl si ho do středu, a vyslal technickou střelu. Ta však mířila mimo, a Zujev se hrdinou zatím nestal ...
     
    62
    Aktivní Alexander Kokorin si naběhl na levou stranu pro přihrávku od Kozlova. Jeho následný postup však přizastavil stoper Tasci. Ruský reprezentant následně poslal míč do středu, a kombinace Dinama pokračuje.
     
    63
    Tentokrát se nedovoleným zákrokem prezentoval ve středovém kruhu domácí Igor Denisov, který nestíhal v souboji s Quincym Promesem, a nizozemského útočníka poslal k zemi.
     
    64
    Alexander Kokorin vyhrál vzdušný souboj s Zujevem, a dostal míč na Pogrebňaka. Zkušený ruský útočník se však přes bránícího Bocchettiho ke střele nedostal.
     
    65
    Centr Jurije Žirkova z levé straně dokázal odvrátit stoper Tasci. Míč se však ve středu hřiště dostal k Romanu Zobninovi, který natáhl z velké dálky. Ruský středopolař mířil nad!
     
    66
    Ve velmi dobré pozici se ocitl Aras Özbiliz, který měl dostatek prostoru na pravém křídle, a mohl vystřelit. Arménský útočník však raději navedl míč do prostoru, kde se nacházela hned trojice protihráčů, čímž akci zazdil!
     
    67
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Dinamo hned z dalšího útoku Özbilizovo zaváhání trestá, a dostává se do vedení! Z levé strany poslal do vápna centr aktivní Jurij Žirkov, který dokázal odvrátit stoper Bocchetti. Ve středu hřiště se dostal k míči Zobnin, jehož ránu Rebrov vyrazil pouze do míst, kde se nacházel PAVEL POGREBŇAK. Zkušený ruský útočník poslal míč do horních pater branky, a brankář Spartaku byl bez šance!
    67. Pavel POGREBŇAK - 2:1
     
    69
    Spartak teď bude muset být logicky daleko aktivnější směrem vpřed. Můžeme očekávat, že trenér Dmitrij Aleničev bude brzy střídat!
     
    70
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak možná ani nebude! Spartak totiž potřeboval na odpověd pouhé tři minuty, a začínáme opět od začátku! Střídající Zujev dokázal uvolnit na levé straně Denise Glušakova, který svým centrem našel hlavu DENISE DAVYDOVA, který poslal míč přesně k tyči!
    70. Denis DAVYDOV - 2:2
     
    71
    Spartak navíc velmi dobře napadal hned po rozehrávce domácího celku, a velmi rychle se dostal k míči. Momentálně tak kombinuje na útočné polovině.
     
    72
    Denis Davydov navíc parádně zapracoval na pravé straně, kdy dokázal obrat o míč Tašajeva. Následně střídající hráč poslal přihrávku za obranu pro Promese, který se však nacházel v ofsajdu.
     
    73
    Tak přecijen trenér Dmitrij Aleničev provádí svou poslední změnu v tomto utkání. Velmi pracovitý výkon podal v dnešním utkání Aras Özbiliz, který je však necelých dvacet minut před koncem vystřídán. Na jeho místo přichází Igor Leontěv.
     
    74
    Spartak měl navíc k dispozici velmi zajímavou standardní situaci po nedovoleném faulu Igora Denisova. Exekuce se ujal střídající Denis Davydov, který však ve vápně našel pouze hlavu bránícího Kozlova.
     
    75
    Své první střídání v tomto zápase provádí domácí trenér Andrej Kobelev. Ze hřiště odchází Anatolij Katrič, který byl ve středu hřiště hodně nevýrazný. Na hřiště přichází mladý Anatolij Sosnin!
     
    76
    Při obranné práci lehce zaváhal Dmitrij Živogljadov, který si špatně zpracoval přihrávku, a velmi rychle byl napadaný Denisem Davydovem. Hostující hráč nakonec také fauloval!
     
    77
    Domácí zkušený obránce Jurij Žirkov následně komunikoval s rozhodčím, a požadoval žlutou kartu pro Davydova. Žirkov však z úst vypustil něco, co neměl, a žlutou dostává on!
     
    78
    Denis Davydov se hned zapojil do kombinace svého týmu na levém křídle. Do vápan poslal nebezpečný centr právě Davydov, nicméně obrana Dinama se dokázala ubránit.
     
    80
    V levém rohu to však přehnal s důrazem Denisov, a Dinamo mělo k dispozici zajímavou standardní situaci. Rozehrávky se ujal Promes, jehož centr měl vyboxovat Gabulov. Ruský brankář však nepředvedl jistý zákrok. Ke střele se dostával Bocchetti, nicméně italský stoper nakopl místo míče Jurije Žirkova!
    80. Nebezpečná situaci ve vápně domácího týmu
     
    81
    Na druhé straně mohl rozhodnout Alexander Kokorin, který dostal do vápna parádní centr od Živogljadova. Ruský reprezentant však poslal hodně slabou hlavičku, a Rebrov stihl zasáhnout!
     
    82
    Postupnou kombinaci domácího Dinama zastavil nedovoleným zákrokem ve středu hřiště Dmitrij Kombarov. Hlavní rozhodčí hodfně váhal, nicméně žlutou neudělil!
     
    83
    Další nebezpečný moment ve vápně Spartaku! Aktivní Igor Denisov uvolnil na levé straně Jurije Žirkova, který poslal nebezpečný centr před branku. Míč nezasáhl Rebrov, a ten prolétl kolem branky do zámezí!
     
    84
    Tentokrát na levé straně chyboval střídající Anatolij Sosnin, a do protiútoku se hnal Denis Davydov. Ruský záložník však postupoval opravdu pomalu, dostihl ho Igor Denisov, který ho čistě obral o míč.
     
    85
    Příliš čistě teď nezahrál Denis Glušakov, který nestíhal v souboji s Romanem Zobninem, kterého poslal k zemi. Hlavní rozhodčí v tomto případš neváhal, a udělil žlutou kartu!
     
    86
    Denis Davydov byl velmi tvrdě dohrán u postranní čáry Alexejem Kozlovem. Hostující hráč by měl být v pořádku, nicméně si myslím, že hlavní rozhodčí teď nezvládl situaci, neboť v tomto případě měla přijít žlutá!
     
    87
    Tak hlavní rozhodčí zřejmě čekal na tvrdý zákrok Igora Denisova, který přišel o pár desítek sekund později. Ruský záložník převedl ukázkový šlapák v souboji s Glušakovem, a dostává žlutou kartu!
     
    88
    Střídající Zujev si naběhl na levou stranu, odkud poslal nebezpečný centr do vápna. Jurij Žirkov však dokázal míč dostat za vápno. Do tohoto prostoru naběhl Sergej Paršivljuk, který měl na noze rozhodnutí, avšak jeho střela mířila těsně mimo!
     
    90
    Spartak se ještě pokouší kombinovat na útočné polovině, a chce rozhodnout o své výhře! Mezitím rozhodčí rozhodl, že nastaví dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak, a je to tady! Spartak se v nastaveném čase opravdu dočkal, a dokonal svůj obrat! Po přihrávce Kombarova se míč dostal do středu hřiště, odkud poslal krásný lob za obranu Dinama Davydov, který našel přesně QUINCYHO PROMESE, který dokázal s velkou porcí štěstí dostat míč do branky!
    90+1. Quincy PROMES - 2:3
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Velká radosta na straně Spartaku, velké zklamání na straně domácích hráčů
     
    Dnešní moskevské derby je u konce! FK Dinamo Moskva v dnešním utkání hned dvakrát vedlo, nicméně Spartak dokázal vždy srovnat, a v nastavení rozhodl o výhře 3:2!

    První pološas moskevského derby nabídl hned dvě branky, a rozhodně jsme se nenudili. Hned v šesté minutě měl velkou šanci Özbiliz, jehož ránu z hranice pokutového území však lapil Gabulov. V sedmnácté minutě už šlo Dinamo do vedení! Žirkov našel na zadní tyči Alexandera Kokorina, který otevřel gólový účet zápasu. O pět minut později však srovnal Quincy Promes! Nebezpečnou ránu ještě vyslal Zobnin, více šancí jsem již neviděli.

    Ve druhém poločasu se v 67. minutě dostalo Dinamo znovu do vedení, když se prosadil z dorážky Pavel Pogrebňak. Moskevský Spartak však přispěchal velmi rychle s odpovědí! Na centr Glušakova si naběhl střídající Denis Davydov, který poslal míč do sítě! Velký šok přišel pro domácí fanoušky v nastaveném čase, kdy střídající Davydov korunoval svůj perfektní výkon krásnou přihrávkou na Quincyho Promese, který rozhodl o vítězství Spartaku!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (13:24:25)

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Kokorin (Žirkov), 67. Pogrebňak – 22. Promes (D. Kombarov), 70. D. Davydov (Glušakov), 90+1. Promes (D. Davydov)

    Karty:   77. Žirkov (DMO), 87. Igor Denisov (DMO) – 7. Tasci (SPM), 34. Paršivljuk (SPM), 52. Bocchetti (SPM), 85. Glušakov (SPM)


    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:5.
    Dynamo Moskva: V. Gabulov – Živogljadov, Kozlov, Morozov, Žirkov – Igor Denisov, Katrič (75. Sosnin) – Tašajev, Zobnin, Kokorin – Pogrebňak.
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Sosnin, Kaljašin, Levin, Saramutin, Obolski.

    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Paršivljuk, Tasci, Makejev (59. Zujev), Bocchetti, D. Kombarov – Glušakov, Zotov (46. D. Davydov), Širokov – Özbiliz (73. Leontěv), Promes.
    Náhradníci: Mitrjuškin – K. Kombarov, D. Davydov, Granat, Leontěv, Bakajev, Zujev.

    Rozhodčí: Vitalij Meškov – Demeško, Bogač (vš. Rusko)
    bahis siteleri