Trenčín – Nitra 4:5 (0:1 po s.n.) | Zvolen – Žilina 4:1 (kon.) | Skalica – Banská Bystrica 4:2 (kon.)
Poprad – Košice 2:1 (kon.) | Martin – Piešťany 4:0 (kon.)
konec
HK Poprad
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HC Košice
sk Neděle 25.10.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní atraktívneho východniarskeho derby medzi HK Poprad a HC Košice! Začiatok stretnutia 16. kola Tipsport ligy je naplánovaný na 17:00 a my z portálu Onlajny.eu budeme, samozrejme, pri tom. Stretnutím vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti sa už pomaly dostávajú späť do formy po nevydarenej sérii zápasov. V poslednom kole síce zaváhali na ľade Nitry, s ktorou prehrali 4:3, no predtým doma jednoznačne porazili Banskú Bystricu 5:2, Žilinu vonku 2:5 a Skalicu tesne po predĺžení 4:3. Aktuálne sa teda nachádzajú na 7. mieste so ziskom 23 bodov a minimálne nepriaznivým skóre 50:51. Najproduktívnejším hráčom popradského celku je Richard Rapáč, ktorý je v tabuľke produktivity na 6. mieste so ziskom 16 bodov za 7 gólov a 9 asistencií.

    HC Košice
    „Oceliari“ sa už dlhšiu dobu sústredia iba na domácu súťaž a postupne zaznamenávajú výkony, ktoré ich posúvajú tabuľkou napred. Košice v posledných stretnutiach Tipsport ligy vyhrali v Banskej Bystrici 0:3, doma s Nitrou 3:2 a so Zvolenom 4:3. V 14. kole síce podľahli Piešťanom vonku 2:1 po nájazdoch, ale chuť si napravili i v domácom stretnutí s Martinom, ktorý porazili 2:1. Patrí im teda 6. priečka so ziskom 24 bodov a gólovým skóre 34:31. Najproduktívnejšími hráčmi Košíc sú Peter Sojčík, Marek Bartánus, Peter Bartoš a Matej Češík, ktorí majú všetci po osem bodov.

    V tejto sezóne sme zatiaľ videli jedno vzájomné stretnutie „kamzíkov“ a „oceliarov“. V Steel Aréne boli 27. septembra úspešní domáci hráči, ktorí porazili Poprad trpko 5:1.
    Podtatranci majú teda v domácom prostredí šancu na reparát, očakáva sa taktiež aj vysoká návšteva. V Poprade to bude zaujímavé stretnutie a v pozore budú určite aj stávkové kancelárie. Na výhru domácich je vypísaný kurz vyšší, a to 2.50. Výhra hostí je ohodnotená kurzom okolo 2.10. Na remízu je stanovený kurz približne 4.30.

    Góly, všetky dôležité informácie a celý priebeh derby môžete sledovať prostredníctvom nášho on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Buďte s nami a nič podstatné vám neujde. Prajem vám pekný športový zážitok!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, Ťavoda, Gáborčík – Bartečko (A), Paukovček, Huna – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak

    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Dudáš, Matúš Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Hričina – Bartoš (A), Jenčík, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Hrnka, Češík, Šoltés – Bortňák, Lelkeš, Mikula – Boltun

    Rozhodca: Lokšík, Stano – Junek, Šefčík.
     
    Oba tímy máme na ľadovej ploche. Hostia sa predstavia v tmavomodrých dresoch, domáci hráči v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní bol úspešnejší domáci tím. Bartečko ihneď zatiahol puk do pásma. Košičania ho už do koncovky nepustili.
     
    00:52
    Poprad sa aj na druhýkrát dostal do útočného pásma, Brijákovi však puk ušiel a Hvila ho už zachytiť nedokázal.
     
    01:44
    Oba tímy začínajú veľmi opatrne. Žiaden z brankárov ešte nezaznamenal nejaký zákrok. Derby je naozaj o malých chybách a toho sú si oba celky vedomé.
     
    02:13
    Andreas Štrauch preveril brankára Riečického strelou od modrej čiary. Košický gólman bol v pozore a puk mu skončil v lapačke.
     
    02:50
    Košickí hráči ihneď blokovali rozohrávku domáceho tímu. Je to však iba za cenu zakázaného uvoľnenia, a tak sa hra sťahuje pred Riečického zrak.
     
    03:01
    Na opačnej strane sa vysunul Richard Jenčík, ktorý vystrelil z pravého kruhu. Kostúr zmenšil strelecký uhol a vyrážačkou usmernil strelu do rohu klziska.
     
    03:34
    Suja s Bartánusom si pekne vymenili puk pred popradskou bránkou, nakoniec Bartánusovu prihrávku spred brány tečoval Suja, no Kostúr betónmi dokázal zastaviť nebezpečenstvo zo strany "oceliarov".
     
    03:42
    Poprad sa bude brániť. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    04:11
    Lapšanský sa s Jenčíkom zamotali a to využil Briják, ktorý odstrelil puk cez celé ihrisko. Do tej chvíle sa však Košičania držali v pásme slušne.
     
    04:40
    Jiří Bicek tvrdo príklepom pálil od modrej čiary, Kostúr vyrazil pred seba, kde boli ešte nejakí hráči, no nakoniec sa "kamzíkom" podarilo upratať puk mimo nebezpečnej zóny.
     
    05:19
    Košice dali gól!
    Hostia napokon využívajú presilovú hru 23 sekúnd pred jej koncom a dostávajú sa do vedenia! Košice predviedli rýchlu akciu po ľavom krídle. Na jej konci bol ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý iba jednou rukou stečoval prihrávku od Petra Bartoša poza popradských obrancov.
    Asistencia: Peter Bartoš.
    LAPŠANSKÝ - 0:1
     
    05:56
    Podtatranci ihneď zvýšili svoju aktivitu. Zavreli súpera v útočnom pásme, ktorý sa musel oslobodiť za cenu icingu. Vhadzovanie pred Riečickým.
     
    06:41
    Domáci so svojou štvrtou formáciu nedokázali získať útočné pásmo. Štrauch zo stredného pásma iba tečoval puk ku Riečickému a následne oba tímy prestriedali.
     
    07:45
    Fabian sa po pravej strane nedostal cez Šedivého, následne ešte puk v medzikruží získal Hvila, ktorého bekhend skončil opäť iba na súperových hokejkách. Košice zatiaľ maximálne pozorne bránia a Popradu nechávajú minimum priestoru.
     
    08:12
    V medzikruží ostal úplne voľný Jakub Suja, spracoval si prihrávku od Biceka a strieľal. Kostúr strelu videl dobre a dokázal ju teda výstrojou eliminovať.
     
    08:50
    Poprad vybojoval puk v rohu klziska, Branislav Rapáč sa natlačil ku Riečickému, kde to mal ťažké a navyše pri ňom boli dvaja Košičania. Nakoniec z akcie nevyťažil gól.
     
    09:33
    Deyl iba poľahky vyhodil puk cez mantinel. Následne sa dokotúľal až ku Kostúrovi, ktorý ho pre istotu pred ďalším košickým hráčom prikryl.
     
    09:50
    Huna potiahol útok po pravej strane klziska a cez bránkovisko hľadal Bartečka. Ten však už nakoniec nebol na dostrel a puk teda iba prefrčal pred Riečického očami.
     
    10:39
    Deyl perfektnou vzdušnou žabkou zo stredu na ľavé krídlo poslal do prieniku Jakuba Suju. Jeho zakončenie Kostúr vyrážačkou zneškodnil a pripísal si úspešný zákrok!
     
    11:18
    Arne Kroták získal puk v medzikruží a nakrátko ho posunul Lukášovi Hvilovi. Jeho delovku brankár Riečický zastavil na betóne.
     
    11:49
    Pavúk vystrašil svojich spoluhráčov na striedačke, pretože spoza brány posielal puk priamo na mantinel, kde je košická lavička. Našťastie už mantinel neprestrelil a hra sa teda neprerušila.
     
    12:28
    Branislav Rapáč zo stredného pásma vyslal puk na Riečického, ktorý pre istotu už prikryl puk. Poprad získal aspoň vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    13:14
    HC Košice budú hrať druhú presilovú hru v zápase. Patrik Števuliak dostáva dve minúty za držanie.
     
    13:47
    Bartánus napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu a nekompromisne pálil. Nedokázal však trafiť priestor bránky a po krátkom súboji v rohu klziska sa zadarilo domácim, ktorí sa oslobodili.
     
    14:21
    Popradská defenzíva vykonala chybu, ktorá ich mohla stáť druhý gól v sieti. Bartoš so Sujom sa nepríjemne rútili k bráne, puk však ostal pred bránkoviskom. Z medzikružia následne nahadzoval Jenčík, no iba do tela popradského brankára.
     
    14:48
    Pálil aj Martin Dudáš. Jeho projektil od modrej našiel priestor brány, ale jeden z košických korčuliarov sa ocitol v bránkovisku, čo znamenalo prerušenie hry.
     
    15:14
    Poprad predýchal druhé oslabenie zápasu bez ujmy na skóre. Po uplynutí času ešte Hvila potiahol akciu a nahadzoval od modrej. Riečický nemal s riešením situácie žiadne problémy.
     
    16:07
    Heizer vysunul prihrávkou cez šírku stredného pásma Branislava Rapáča. Ten síce nabral rýchlosť, no kľučkou sa nedokázal dostať cez Macejka, ktorý si stopercentne plnil svoje defenzívne povinnosti.
     
    16:23
    Paukovček z obranného pásma vyhodil iba na modrú čiaru ku Matúšovi Chovanovi. Jeho zakončenie smerovalo na bránku, v ktorej však Kostúr s istotou použil svoju lapačku.
     
    16:48
    Češík sa šikovne obtočil okolo brány a snažil sa Kostúra prekvapiť jednoduchou koncovkou. Gólman domácich ostal koncentrovaný a zakončenie prikryl lapačkou.
     
    17:25
    Poprad dostáva v závere prvej tretiny ideálnu možnosť na vyrovnanie. Peter Bartoš je poslaný na trestnú lavicu za držanie.
     
    17:42
    Bartečkovi nevyšla križná prihrávka, ku modrej čiare. Hvila zachytával puk až v strednom pásme.
     
    18:25
    Krotákovi v individuálnom prieniku pri modrej čiare zavadzal Huna, a tak už popradský kapitán nedokázal ísť do zakončenia.
     
    19:00
    Fabian sa s pukom zastavil za chrbtom brankára Kostúra a odtiaľ bude rozohrávať asi poslednú presilovkovú akciu.
     
    19:44
    Heizer nahodil puk zo stredného pásma smerom na Riečického. Ten reagoval pohotovo, ukryl puk vo výstroji a ešte sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej časti hre sme boli svedkami rýchleho a bojovného hokeja. Diváci videli jediný gól, keď skóre stretnutia v 6. minúte otvoril Lapšanský.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
    Po 1. tretine: Poprad – Košice 0:1
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Lapšanský potiahol puk do útočného pásma, prešiel poza bránu a hľadal na modrej čiare Dudáša, ktorý však už na prihrávku nestihol reagovať.
     
    21:01
    Gól v košickej bránke visel na vlásku! Arne Kroták sa vysunul po ľavom krídle a strieľal z kruhu. Riečický nemal puk pod kontrolou a bol navyše mimo brány. Dorážali Rusnák s Krotákom, no obranca hostí uchránil svoj tím pred vyrovnaním!
     
    21:41
    Popradčanom nevyšla rozohrávka, puk unikol cez celé ihrisko. Za týchto okolností to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    21:50
    Richard Rapáč sa nenápadne hrnul za pukom, prekorčuľoval Dudáša, no následne mu ešte problémy narobil Macejko a Riečický už v pokoji prikryl puk pod lapačkou.
     
    21:55
    Poprad dal gól!
    Na začiatku 23. minúty stretnutia Poprad vyrovnáva skóre stretnutia! Števuliak bol úspešný v útočnom pásme na vhadzovaní a puk dostal na modrú čiaru ku JÁNOVI ŤAVODOVI, ktorý tvrdou krásnou strelou prestrelil všetkých, ktorí mu stáli v ceste!
    Asistencia: Patrik Števuliak.
    ŤAVODA - 1:1
     
    22:28
    Bartečko zachytil rozohrávku súpera pri mantineli a pred bránkoviskom hľadal Paukovčeka. Popradský center však napokon vystreliť nedokázal.
     
    23:12
    Šoltés korčuľoval za pukom po ľavej strane klziska, Fabian bol však rovnako rýchly a dokázal okamžite odstreliť puk po mantineli.
     
    23:44
    Klbko hráčov ostalo stáť pri modrej čiare. Puk bol nalepený na mantineli a rozhodcovia nad ním stratili dohľad. Hru teda prerušili.
     
    23:47
    Po vhadzovaní v útočnom pásme Popradu si úspešný zákrok pripísal na konto Dominik Riečický. Malina strieľal od modrej čiary a puk skončil v lapačke košického gólmana.
     
    24:40
    Andreas Štrauch potiahol akciu po ľavom krídle, na ľavom kruhu sa otočil s pukom a následne vystrelil. Puk letel na bližšiu žrď!
     
    25:21
    Bartečko rozohral smerom na Paukovčeka na pravý kruh, Paukovček vystrelil, Riečický bol úspešný a s istotou zastavil strelu vo svojej výstroji.
     
    25:39
    Pavúk pri mantineli síce poslal k ľadu Hvilu. Popradčania si pýtali dve minúty pre košického hráča, no márne. Nedovolený zákrok nebol zaznamenaný.
     
    26:04
    Košice šli do protiútoku. Češík smeroval s pukom do pásma po ľavej strane. Dobrým obranným zákrokom sa divákom prezentoval Briják, ktorý sa ideálne hodil do prihrávky a zastavil ju.
     
    26:56
    Košice v tejto chvíli zatvárajú Poprad v ich obrannom pásme. Bicek vystrelil z pravého kruhu, no jeho strela bola tečovaná na ochrannú sieť. Malina sa snažil puk dať dole, no márne. S úsmevom hlavnému rozhodcovi oznámil, že v tejto chvíli puk asi nespadne.
     
    27:25
    Košice budú hrať v početnej výhode. Ľubomír Malina dostáva dve minúty za krosček.
     
    27:49
    Paukovček s Bartečkom ešte potiahli akciu do útočného pásma a tam následne nazbierali dôležité sekundy pre svoj tím.
     
    28:38
    Lukáš Hvila získal puk v útočnom pásme Košíc a elegantne ho vyviezol von z tretiny až do stredného pásma a bol vyprevadený búrlivým potleskom od popradských divákov.
     
    29:06
    Teraz sa už na pozore musel mať Kostúr. Jenčík sa dostal do zakončenia z ľavého kruhu, gólman domácich bol pripravený a vyrážačkou likvidoval strelu.
     
    29:38
    Poprad ustál svoje oslabenie aj vďaka bojovnej hre v útočnom pásme "oceliarov", ktorí v predošlých chvíľach vypustili z tempa a nechali súperovi až moc priestoru.
     
    30:13
    Presilovú hru budú, pre zmenu, hrať domáci. Martin Dudáš dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    30:27
    Kroták od modrej čiary nahodil na bránku, pred ktorou pracoval Rusnák, no nedokázal odvrátiť Riečického pozornosť. Košický gólman s prehľadom zastavil puk vo výstroji.
     
    30:45
    Z osi ihriska na modrej čiare pálil Štefan Fabian. Riečický síce vytiahol svoj betón, no nemusel. Puk letel vedľa jeho ľavej nohy a žrde.
     
    31:14
    Jakub Suja strieľal z ľavého kruhu. Kostúr bol v permanencii aj v týchto momentoch a betónom zlikvidoval pokus zo Sujovej hokejky.
     
    31:56
    Cenné sekundy pre košický tím nazbieral aj Richard Jenčík, ktorý vyviezol puk cez stredné pásmo a potom ho iba jednoducho nahodil po mantineli.
     
    32:32
    Košický tím dokázal prečkať oslabenie, no črtala sa šanca pre domácich. Heizer z rohu klziska našiel pred bránkou Andreasa Štraucha, ktorý mal však zablokovanú hokejku a bol aj zasiahnutý hokejkou. Vylúčenie sa však nekoná.
     
    33:15
    Za posledných tridsať sekúnd sme svedkami krátkych a relatívne zbytočných súbojov pri mantineli za popradskou bránkou.
     
    34:07
    Obojstranné vylúčenie. Lauris Bajaruns dostáva dve minúty za hákovanie a Richard Lelkeš rovnako dlhý trest, no za filmovanie.
     
    34:41
    Rudolf Huna získal puk v strednom pásme, dokázal sa natlačiť ako ľavák forhendom cez Macejka, no následné zakončenie už nebolo príliš razantné.
     
    35:24
    Bartoš skúsene vzal puk do útočného pásma. Na modrej čiare následne našiel Šedivého, ktorý pálil. Kostúr betónom vytlačil strelu do rohu klziska.
     
    36:45
    Heizer nepresne prihral na modrú čiaru Malinovi. Ten bol už okamžite stíhaný Lelkešom a aj telom si dopomohol pri súboji.
     
    37:12
    Richard Jenčík sa mohol dostať do samostatného zakončenia, Jaroslav Kasík ho však fauloval a hlavný rozhodca Stano nariadil trestné strieľanie!
     
    37:12
    Richard Jenčík naznačil strelu a potom si potiahol puk na forhendovú stranu, no už mu ušiel z hokejky a zakončiť teda nedokázal!
     
    37:20
    Košice budú hrať v oslabení. Jakub Suja je poslaný na trestnú lavicu za podrazenie protihráča.
     
    37:45
    Po viacerých šermiarskych pasovačkách pri mantineli napokon puk získal Miroslav Macejko a nekompromisne ho poslal von z obranného pásma.
     
    38:26
    Huna sa šikovne natlačil po pravom krídle, snažil sa Riečického prekvapiť strelou z krátkej vzdialenosti. Brankár Košíc ostal v strehu a neinkasoval.
     
    39:09
    Suchý prihrávkou po osi ihriska nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Riečický predsa len musel hokejkou zasahovať a prihrať puk svojim spoluhráčom.
     
    39:56
    Bartoš nepríjemne smeroval do útočného pásma po pravom krídle, cez Fabiana presunul puk na Lapšanského. Ten sa snažil Bartošovi vrátiť ešte do prázdnej brány, no popradský gólman Kostúr skvelo predvídal hru a puk prikryl!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V priebehu tretej tretiny sme videli taktiež veľmi aktívny a pekný hokej. Vyrovnať sa podarilo domácim, keď v 22. minúte potešil divákov Ťavoda. Košice sa mohli dostať do vedenia aj vďaka trestnému strieľaniu Jenčíka v 38. minúte, no ten proti Kostúrovi neuspel.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    Počet striel po druhej tretine:
    Poprad – 20
    Košice – 21
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:31
    Huna, Paukovečk a Bartečko si vymenili puk v útočnej tretine. Nakoniec z pravého kruhu strieľal posledný menovaný, no bránku netrafil.
     
    40:57
    Z vhadzovania v útočnom pásme pálil Lukáš Hvila, no jeho strelu Riečický s použitím všetkých svojich kvalitných reflexov vyrazil.
     
    41:51
    Od modrej čiary vystrelil Šedivý. Jeho zakončenie bolo tečované a napokon skončilo v rohu hracej plochy.
     
    42:46
    Ťavoda si nakorčuľoval pred bránkovisko a Štrauch sa mus nažil spoza bránky naservírovať puk, no nakoniec ho obranca Popradu správne netrafil.
     
    43:33
    Miroslav Macejko vystrelil od modrej čiary, Kostúr mal svoju hokejku pripravenú a v pokľaku ňou odrazil puk.
     
    44:11
    Macejko síce peknou prihrávkou našiel na útočnej modrej čiare Jiřího Biceka, no ten si puk spracoval už v ofsajdovom postavení.
     
    44:49
    Hvila sa pretláčal cez stred klziska smerom do útočného pásma. Košický obranca Dudáš si na neho a predovšetkým na jeho rýchlosť dal pozor a zastavil ho.
     
    45:39
    Kasík hľadal dlhou krížnou prihrávkou Branislava Rapáča, ktorý ju napokon nezachytil, a to znamenalo zakázané uvoľnenie. Vhadzuje sa po Kostúrovej pravici.
     
    46:05
    Šedivého koncovka od modrej čiary bola zablokovaná. Kostúr nemusel zasahovať, pretože puk skončil na ochrannej sieti.
     
    46:19
    Icingom sa v tejto chvíli previnili "oceliari". Hra sa teda sťahuje pred Riečického ľavú ruku. Na vhadzovaní vidíme Števuliakovu a Češíkovu formáciu.
     
    46:25
    Poprad dal gól!
    "Kamzíci" sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Hneď po buly získal puk Bajaruns, ktorý ho prihral na vrchol pravého kruhu. Odtiaľ vypálil ANDREAS ŠTRAUCH a brankára Riečického tvrdou strelou prekonal!
    Asistencie: Lauris Bajaruns a Patrik Števuliak.
    ŠTRAUCH - 2:1
     
    47:03
    Hvila s Paukovčekom si nádherne vymenili puk pred bránkoviskom, no napokon Paukovčekovo zakončenie skončilo v Riečického výstroji!
     
    47:36
    Ďalšia skvelá akcia od domáceho tímu! Kroták po šírke ihriska nabíjal Hvilovi, ktorý pálil z prvej, no mieril tesne vedľa pravej žrde bránky!
     
    48:17
    Nahodením puku z hokejky Heizera získal Poprad útočné pásmo. Riečický už musel prikrývať, pretože sa k nemu blížili súrodenci Rapáčovci.
     
    48:44
    Poprad v tejto chvíli zbiera sekundy z času, tie maximálne potrebuje, ak pomýšľa, že získa tri body z takéhoto stavu.
     
    49:32
    Boltun z rohu klziska hľadal pred bránkou Suju, ten sa k zakončeniu nedostal a následne aj Bartánus bol zablokovaný.
     
    50:56
    Popradčania si v útočnej tretine spracovali puk nedovoleným spôsobom. Rozhodcovia odpískali hru vysokou hokejkou.
     
    51:53
    Domácim hráčom sa podarilo súpera vyprevadiť von z obrannej tretiny. Pomaly začínajú oba tímy záverečnú fázu zápasu. Poprad sa snaží ubrániť vedenie a Košice chcú stretnutie zdramatizovať.
     
    52:29
    Z tesnej blízkosti brány boli v obrovskej šanci Paukovček s Branislavom Rapáčom. Rapáč dorážal Paukovčekovu strelu, no Riečický aj s pomocou obrancov nedovolili puku prekročiť bránkovú čiaru!
     
    53:34
    Suchý za popradskou bránou zbavil puku Dudáša a vyhodil von z obrannej tretiny. Následne oba tímy prestriedali svoje formácie.
     
    54:08
    Branislav Rapáč predviedol pekný samostatný prienik po ľavom krídle. Z ľavého kruhu vystrelil spoza obrancu, no Dominik Riečický krásnou lapačkou zastavil puk a ponúkol divákom nádherný pohľad!
     
    54:25
    Bartoš spoza brány nabil Eduardovi Šedivému prichádzajúcemu z druhej vlny pred bránku. Kostúr mal betón dobre postavený a puk vyrazil.
     
    54:40
    Košičania si teraz vo svojej rozohrávke nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzuje sa po pravej ruke gólmana Riečického.
     
    54:54
    Hostia smerovali do nepríjemnho protitútoku. Napokon sa domáci dokázali vrátiť a bola z toho "iba" strela Dudáša z ľavého kruhu, ktorú Kostúr lapil v lapačke.
     
    55:34
    Suchého vyhodenie puku z obranného pásma v strednej tretine Bartečko nezachytil. Puk sa dostal ku Chovanovi a Košice okamžite smerujú dopredu.
     
    56:13
    Kroták neposlal puk von z tretiny. Zachytil ho na modrej čiare Jenčík, ktorý nahodil síce vedľa bránky, ale Kostúr pre istotu puk zachytil v lapačke.
     
    56:18
    Po vhadzovaní sa do zakončenia vysunul Jiří Bicek, natlačil sa pred bránku, no Kostúr dokázal svoj tím podržať aj v týchto chvíľach! Vyrovnanie bolo blízko.
     
    56:30
    Po Macejkovej tvrdej strele z medzikružia nebol zákrok brankára Matúša Kostúra potrebný. Puk letel do rohu klzsika a potom ho Richard Rapáč poslal von.
     
    57:16
    Riečický zle vyhodil puk von od svojej brány. Bajaruns ho zachytil ešte na modrej čiare a vypálil. Brankár Košíc musel vyťahovať zákrok!
     
    58:16
    Popradu sa teraz podarilo nazbierať čas, keďže dve rozohrávky Košíc v pomerne krátkom slede zastavili v strednom pásme.
     
    58:45
    Bartečkovi rýchly únik nevyšiel a od modrej ešte strieľal Dinda, no jeho delovka bola zablokovaná.
     
    59:09
    Dudáš z obranného pásma poslal puk von cez všetky čiary, znamená to zakázané uvoľnenie. Bude sa vhadzovať pred Riečickým. Tréner Rostislav Čada zatiaľ nemôže gólmana Riečického stiahnuť z brány.
     
    59:31
    Ďalšie zakázané uvoľnenie zo strany "oceliarov". Hra sa teda sťahuje pred košickú bránku, v ktorej musí Riečický zostať.
     
    59:45
    Puk je v strednom pásme a Riečický na striedačke, vyzerá to tak, že z toho už nič nebude...
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledná tretina teda skvelo vyšla domácim hráčom. Žolíkom v rukáve trénera Paukovčeka bola štvrtá formácia. Napokon o víťazstve Popardu v 47. minúte rozhodol Štrauch, pre ktorého to bude jeden z doterajších najdôležitejších gólov kariéry.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera a úspešný návrat do pracovného týždňa! (19:21:32)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 22. Ťavoda (Števuliak), 47. Štrauch (Bajaruns, Števuliak) – 6. Lapšanský (Bartoš)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, Ťavoda, Gáborčík – Bartečko (A), Paukovček, Huna – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak
    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Dudáš, Matúš Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Hričina – Bartoš (A), Jenčík, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Hrnka, Češík, Šoltés – Bortňák, Lelkeš, Mikula – Boltun

    Rozhodčí: Lokšík, Stano – Junek, Šefčík
    bahis siteleri