Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 27.10.2015, 17:30 • DRFG Arena • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky ledního hokeje! Dnes se v rámci 13. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu představí na domácím ledě HC Kometa Brno, která přivítá HC Dynamo Pardubice.
     
    HC Kometa Brno
    Celek z jihomoravské metropole má po dvanácti odehraných zápasech vzácně shodný počet proher a výher. Domácí si doposud připsali šest vítězství a mají na svém kontě 18 bodů. V tabulce jim patří 6. místo, přičemž se o svou příčku dělí s Českými Budějovicemi, které však mají lepší skóre. Na vedoucí Hradec Králové ztrácí již propastných 15 bodů. V posledním utkání se Brňané představili právě na ledě vedoucího celku z východu Čech, kde však prohráli vysoko 2:6 a domu odjížděli s prázdnou.
     
    HC Dynamo Pardubice
    Východočeský tým je na tom v úvodu nového ročníku o poznání lépe, když mu po třinácti odehraných zápasech patří 4. příčka a na svém kontě mají již 24 bodů osm výher. Na vedoucího rivala z Hradce Králové ztrácí 9 bodů, nicméně dnes tuto ztrátu může snížit. V minulém kole. V rámci posledního kola extraligy mladšího dorostu zavítal celek Dynama na led Havlíčkova Brodu, kde však po vyrovnaném průběhu zápasu prohrál těsně 3:4.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Dostál (Pleticha) – Holemý, Věžník, Vašíček, Zábranský (C), Gloz, David, Sedláček – Kudrna, Čajkovič, Novák, Kučeřík, Konečný, Gajarský, Meluzín, Svoboda, Kunc, Vašíček, Lašák.
    Trenér: Jiří Mifek

    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Klas) – Dubovči, Secký, Leder, Rudy, Sýkora, Hybeš, Blažej – Šír, Mazura, Zeman, Blümel (C), Bucek, Kostka, Chára, Rohlík, Rozlílek, Koffer.
    Trenér: Michal Mikeska

    Rozhodčí: Michal Dědek – Martin Musil, Vladislav Bernard.
     
    Oba celky v těchto chvílích ukončují své rozbruslení a utkání za malou chvíli začne. Domácí dnes nastupují v tradičních bílých dresech, zatímco hosté oblékli pro dnešní utkání červenou sadu svých dresů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly ovládli hostující hráči, kteří míří do obranného pásma Komety.
     
    00:18
    Domácí se ale rychle zmocnili puku a dokázali ohrozit Vlka střeleckým pokusem, nicméně hostující brankář byl u levé tyče včas.
     
    00:33
    Na opačné straně se však hosté mohli dostat bleskově do vedení! Na levé straně si sjel pro povedenou přihrávku obránce Dominik Dubovči, který svojí střelou zápěstím orazítkoval břevno domácí branky!
     
    01:02
    Následně si při pokračování akce vybruslil z rohu před branku Blümel, ovšem Dostál stačil včas sklapnout betony a nepustil kotouč za svá záda.
     
    01:52
    Domácí se nyní usadili v útočném pásmu Dynama již několik desítek vteřin kombinují v prostoru za brankou.
     
    02:23
    Pardubice se z tlaku dokázali vymanit a míří do obranné třetiny domácích.
     
    02:59
    Při další pěkné kombinaci vyjel zpoza branky až na brankoviště hostující útočník Chára, avšak i tentokrát byl Dostál připraven a sevřel kotouč v lapačce.
     
    03:44
    Za domácí poprvé výrazněji zahrozil útočník Kučeřík, jenž se prosmýkl kolem mantinelu, ale jeho rána z pravého kruhu zamířil pouze do náruče připraveného Vlka.
     
    04:16
    Posléze vypálil z obdobné pozice také útočník Adam Gajarský, nicméně také jeho pokus skryl hostující brankář na své hrudi a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    04:43
    Dynamo rychle přešlo po úspěšném vhazování dopředu, kde ale jejich akce kvůli ofsajdu prozatím končí.
     
    05:30
    Krásnou akci předvedl domácí útočník Gajarský, kterého nejdříve skvěle vyrážečkou vychytal hostující brankář a následná dorážka šla jen do boční sítě!
     
    06:02
    O pár chvil později vypálil obránce Sedláček, ale jeho pokus byl sražen nad branku.
     
    06:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jsou do vedení! Perfektní přihrávku vystřihl na vlastní modré čáře obránce a kapitán domácích Libor Zábranský, který přesným pasem najel za obranou rozjetého ADAMA GAJARSKÉHO, který si sám proti Vlkovi počínal velmi zkušeně a hostující brankáře překonal povedenou kličkou do bekhendu – 1:0! Asistence: Libor Zábranský.
     
    07:05
    Hostující borci se ihned vydali do třetiny Brna, kde dobrým zákrok předvedl Dostál, jenž ukryl v náručí skryté nahození z levého kruhu.
     
    07:48
    Brněnští následně předvedli další rychlou akci, již však zastavil hvizd čárového sudího – ofsajd.
     
    08:23
    Po vyhraném buly se ke střele z levého kruhu dostal hostující útočník Blümel, jehož pokus skryl Dostál na svých betonech.
     
    09:09
    Následovala pasáž hry, kdy oba celky předváděly mnoho chyb a nepřesností v rozehrávce. U kotouče jsou nyní Pardubičtí, kteří rozjedou svou další akci z obranné třetiny.
     
    09:59
    Po přechodu do útočného pásma se k dobré ráně dostal po přihrávce zpoza branky útočník hostí Zeman, jemuž ale střelecký pokus příliš nevyšel a branku neohrozil.
     
    10:32
    Hosté se poté sami dostali chybou z pásma a jejich pokus o rychlé založení dalšího útoku končí ofsajdem.
     
    11:18
    Přečíslení 2 na 1 v podání domácích vzal na sebe útočník Martin Lašák, jehož prudkou ránu dokázal brankář Vlk nadvakrát zkrotit!
     
    11:53
    Po dalším ryclém překročení modré čáry pálil z hranice mezikruží hostující útočník Bucek, nicméně ani jeho rána neskončila za zády Dostála, který si připsal další důležitý zákrok.
     
    12:55
    Po chybě v rozehrávce Komety a dobré objetí obrany pálil nebezpečně útočník Tomáš Zeman, jeho pokus ale znovu zadunil o hruď Lukáše Dostála, který předvádí v úvodu velmi jistý výkon.
     
    13:31
    Zeman v další šanci! Hostující útočník využil pádu jednoho z obránců a zprava mířil sám na Dostála, který si však jeho střelu na vzdálenější tyč pohlídal povedeným zákrokem vyrážečkou!
     
    14:15
    Domácí hokejisté si v těchto chvílích příliš neví rady při rozehrávce, předvádějí mnoho chyb a hosté se snadno dostávají do pásma.
     
    14:58
    Nepovedenou pasáž Brňanů mohl napravit útočník Lašák, jemuž však střelecký pokus z ostrého úhlu příliš nesedl.
     
    16:10
    Znovu tak musel zasahovat brankář Dostál, který si v klidu pohlídal nahození z levé strany a kotouč ukryl v lapačce.
     
    16:49
    Po vyhraném buly domácích a následném přechodu do pásma pálil po krásné přihrávce z mezikruží útočník Vašíček, ale jeho pokus k tyči skvěle vyrazil brankář Vlk!
     
    17:26
    První přesilová hra por Kometu v dnešním utkání. Potrestána hráčská lavice hostujícího celku menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Vít Rozlílek.
     
    17:49
    A přesilovka domácích se zdvojnásobí! Vyloučen hostující Juraj Rudy na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.
     
    18:02
    Dynamo vhazování zvládlo a vyhodilo puk až za branku Lukáše Dostála.
     
    18:27
    Po další pěkné kombinaci domácích hokejistů si na přihrávky mezi kruhy sjel zatím autor jediné branky Adam Gajarský, jehož rána ale šla vysoko nad branku a následně se hosté osvobodili.
     
    19:00
    Brněnští se pokusili překvapit Pardubice rychlou rozehrávkou, nicméně jejich počínání končí ofsajdem.
     
    19:26
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    19:49
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    Po úvodním dějství odcházejí do šaten spokojenější domácí borci, kteří vedou po povedeném úniku zakončeném blafákem do bekhendu v podání Adama Gajarského 1:0! Po obdržené brance byli aktivnější hostující hráči, kteří však zatím marně hledají recept na skvěle chytající Lukáše Dostála. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dvacetiminutovka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Blesková akce domácích znamená dvoubrankové vedení! Gajarský našel hned po vyhraném vhazování na modré čáře volného Svobodu, který se protáhl kolem obrany a následně poslal střílenou přihrávku na MICHALA KUNCE, který před odkrytou klecí pouze nastavil svůj bekhend a zvýšil náskok domácích – 2:0! Asistence: Matěj Svoboda, Adam Gajarský.
     
    20:51
    Hosté jsou viditelně opařeni nástupem domácích do prostřední části, ti však znovu dobře kombinují v obranné pásmu a pokoušejí se založit další útočnou akci.
     
    21:59
    Po tlaku domácích přišla také první střela Pardubických v prostřední dvacetiminutovce, ovšem Dostál si se střelou z úhlu v klidu poradil.
     
    22:32
    Následně se vydal po vyhraném vhazování dopředu po pravé straně útočník Meluzín, jehož přihrávka na volného spoluhráče byla zablokována obětavým obráncem.
     
    22:58
    O pár desítek vteřin později pálil dobře zpoza obrany Zábranský, ale s jeho pokusem si Vlk dokázal poradit.
     
    23:45
    První přesilová hra pro Pardubice. Vyloučen domácí Michal Kunc na dvě minuty za hákování.
     
    24:08
    Kometa se ovšem ihned po vhazování dokázala osvobodit a hosté musí svoji akci rozjet znovu.
     
    24:45
    Úvod přesilovky zatím není podle představ. Domácí dobře napadají hostující hráče a nepouštějí je do souvislejší kombinace.
     
    25:45
    Domácí v plném počtu.
     
    26:06
    Při další rychlé akci Brna dostal puk do tandemu sjíždějící Čajkovič, který následně našel křížně volného Věžníka, ale tomu rána vůbec nesedla.
     
    26:48
    Další dobrou akci převedl dnes aktivní Gajarský, který se prodral přes obránce, ale jeho ránu z těžké pozice dokázal brankář Vlk nadvakrát zkrotit v náručí!
     
    27:15
    Další přesilová hra pro Brno. Vyloučen hostující Václav Leder na dvě minuty za držení protihráče.
     
    27:54
    Přesilovka domácích však brzy končí. Vyloučen domácí Martin Lašák na dvě minuty za podražení.
     
    28:38
    Při hře 4 na 4 se do pěkné přihrávky zpoza branky krásně opřel Gajarský, jehož střela jen těsně minula pravou tyč Vlkovy branky!
     
    29:10
    Na opačné straně zahrozil útočník Zeman, který vzal akci 2 na 2 na sebe, vybruslil si na střed, ale poté mířil nad branku.
     
    29:15
    Hosté v plném počtu.
     
    29:48
    Další akci Komety po pravé straně zastavuje hvizd čárového sudího – ofsajd.
     
    29:54
    Domácí v plném počtu.
     
    30:29
    Uvidíme další početní převahu Dynama. Vyloučen Matěj Svoboda na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    31:16
    Při přesilovce hostí zapracoval dobře Čajkovič, který ušetřil cenné vteřinky v útočném pásmu.
     
    31:37
    Čajkovič však následně mohl vstřelit také branku! Po chybě Dynama vypíchl puk, skvělou stahovačkou si položil obránce, ale poté sám proti Vlkovy střelou na lapačku neuspěl!
     
    32:01
    Na druhou stran posléze rychle zamířil Filip Hybeš, který projel hostující obranou, ale jeho pokus na bližší tyč Dostálovy branky skončil vedle.
     
    32:29
    Domácí v plném počtu.
     
    33:24
    V útočném pásmu se po chybné přihrávce hostů ocitl útočník Gajarský, který ale následně proti dvojnásobné přesile neuspěl.
     
    34:06
    Přesilová hra pro Brňany. Vyloučen hostující Tomáš Zeman na dvě minuty za hákování.
     
    34:30
    Po dlouhé kombinaci domácích v pásmu vypálil od modré čáry útočník Konečný, ale brankář Vlk jeho pokus ukryl v lapačce.
     
    35:09
    Po nepřesnosti v domácích řadách se k nebezpečné ráně dostal na brankoviště Rozlílek, bohužel pro něj však byl jeho pokus sražen mimo.
     
    36:06
    Hosté v plném počtu.
     
    36:20
    Po návratu z trestné lavice se sám na Dostála vyřítil útočník Zeman, domácí brankář však stihl sklapnout betony včas a jeho střelu zastavil!
     
    37:40
    Trestné střílení pro Pardubice po faulu Zábranského na Blümela!
     
    37:40
    Hostující kapitán hledal mezírku mezi betony Lukáše Dostála, který však stihl srazit včas a stále zůstává nepřekonán!
     
    38:00
    Při další akci domácích se trochu šťastně dostal mezi kruhy obránce Zábranský, tomu však rána vůbec nesedla.
     
    38:29
    Následně se domácí opět vydali do třetiny Pardubic, nicméně Kuncovi přihrávka nevyšla podle představ.
     
    39:09
    Závěr prostřední části patří domácím, kteří kontrolují puk v obranném pásmu.
     
    39:43
    Ještě jednu ránu vyslal útočník Gajarský, který však prostor nad ramenem Vlka netrefil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    Prostřední část je za námi a opět jsme viděli jedinou brankou, o kterou se postarali znovu domácí. Již po jedenácti vteřinách od úvodního vhazování druhé dvacetiminutovky se trefil Michal Kunc, který pouze nastavil svou hůl po přihrávky Matěje Svobody. Hosté měli několik možností snížit, tu největší v 38. minutě kapitán Blümel, který však trestné střílení neproměnil a domácí odcházejí do kabin s dvoubrankovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Hned po úvodním buly poslední části si připsal dobrý zákrok Lukáš Dostal, který vyrazil tečovanou střelu z levého kruhu.
     
    40:30
    Následně hostů nevyšel přechod přes modrou čáru – ofsajd.
     
    41:01
    Po vyhraném vhazování a dobré práci v pásmu pálil od modré čáry obránce Holemý, nicméně jeho pokus byl zablokován obětavým pádem.
     
    41:44
    Na druhé straně se za pukem z vlastní třetiny řítil do pásma Dominik Chára, ale u kotouče byl dřív Dostál, který jej ukryl v lapačce.
     
    41:58
    Po nepřesné přihrávce přichází zakázané uvolnění domácího celku.
     
    42:11
    Další dobrý pokus od modré čáry adresoval pře branku Kučeřík, ale ani jeho skrytá rána nezapadla za záda brankáře Vlka.
     
    42:44
    Přesilová hra pro Pardubice. Vyloučen domácí útočník Jakub Konečný na dvě minuty za podražení.
     
    43:12
    Přesilová hra ale neměla dlouhého trvání. Vyloučen hostující Tomáš Zeman na dvě minuty za podražení.
     
    44:01
    Při hře 4 na 4 se domácí dokázali usadit v pásmu, ale ke střele se přes urputně bránící hosty nedostali.
     
    44:44
    Domácí v plném počtu.
     
    45:12
    Hosté v plném počtu.
     
    45:31
    Hra 4 na 4 žádné vzrušení nepřinesla, následně přišla nepřesná přihrávka domácích, která končí zakázaným uvolněním.
     
    45:48
    Vyloučen hostující Tomáš Zeman na 10 minut za nesportovní chování.
     
    46:00
    Po překročení modré čáry pálil pohotově Adam Gajarský, ale Vlk jeho ránu ztlumil vyrážečkou mimo tři tyče.
     
    46:40
    Nyní se oba celky dlouho dobu praly o kotouč v rohu obranného pásma Komety, vítězně nakonec vzešli domácí, kteří se osvobodili vyhozením do středního pásma.
     
    47:30
    Posléze zkusil svoje štěstí z uctivé vzdálenosti útočník Maxim Čajkovič, ale jeho rána branku neohrozila.
     
    48:04
    Zakázané uvolnění hostujícího Dynama.
     
    49:11
    Utkání je nyní hodně neurovnané. Oba celky předvádějí hodně chyb a nemůžou se dostat do ideálního tempa.
     
    49:50
    Dynamo postupovalo do akce 2 na 1, z druhé vlny však přispěchal obránce Holemý, který pohotovým obranným zákrokem zamezil hostujícímu hráči ve střele!
     
    50:30
    Při další akci Pardubic pálil od modré čáry rozjetý Václav Leder, jeho pokus ztlumil Dostál svým plastronem.
     
    51:07
    Na druhé straně pálil po vyhraném buly obránce Vašíček, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    51:54
    Po přihrávce z pravého kruhu pálil ostře domácí Kunc, jehož ránu vyrazil na poslední chvíli reflexivním zákrokem brankář Vlk.
     
    52:38
    Po chybné rozehrávce domácích, pálil z těžké pozici kapitán Pardubic Blümel, ani jeho pokus ale branku neohrozil.
     
    53:31
    Kometa v těchto chvílích kontroluje kotouč a šetří cenný čas v obranném pásmu.
     
    54:13
    Následně dobře zapracoval znovu Michal Kunc, který účinným napadáním ušetřil cenné vteřinky ve třetině Dynama.
     
    54:55
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    55:47
    Po vyhraném buly se ke střele dostal domácí útočník Erik Meluzín, jehož pokus zazvonil o tyč hostující branky!
     
    56:26
    Po přečíslení hostů pálil od modré čáry ostře útočník Zeman, jehož pokus příklepem byl sražen těsně vedle levé tyče domácí branky.
     
    57:05
    Následující akci Brna táhl Matěj Svoboda, jenž se již za modrou čarou rozhodl pro střelu, ale jeho pokus skončil pouze v náručí brankáře Vlka.
     
    57:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Že by drama? Domácí při střídání zachybovali a chyby využil kapitán Pardubic Blümel, který přesnou přihrávkou našel rozjetého FILIPA KOFFERA, kterým proti Dostálovi vystřihl ukázkový bekhendový blafák a snížil na rozdíl jedné branky – 2:1! Asistence: Matěj Blümel.
     
    58:35
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    58:59
    Za dorážkou se tlačil v útočném pásmu Dubovči, ale puk netrefil!
     
    59:31
    Následně se domácí z velké tlaku vymaňují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:39
    Dobře zapracoval v obranné pásmu po vyhraném buly hostí Meluzín, který zablokoval ránu Ledera.
     
    59:50
    Posléze se domácí dostali ke střele, ale rána byla sražena do ochranné sítě. Vhazuje se v obranném pásmu Pardubic.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Hosté sice dokázali dvě minuty před konce snížit, když se po přihrávce Blümela rozjel do samostatného úniku Filip Koffer, který překoval Dostála bekhendovým blafákem, ale následně se již vyrovnání nedočkali a domácí si připisují veledůležitou výhru za 3 body! (19:40:10)

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 7. Gajarský (Zábranský), 21. Kunc (Svoboda, Gajarský) – 58. Koffer (Blümel)


    HC Kometa Brno: Dostál (Pleticha) – Holemý, Věžník, Vašíček, Zábranský (C), Gloz, David, Sedláček – Kudrna, Čajkovič, Novák, Kučeřík, Konečný, Gajarský, Meluzín, Svoboda, Kunc, Vašíček, Lašák.
    Trenér: Jiří Mifek

    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Klas) – Dubovči, Secký, Leder, Rudy, Sýkora, Hybeš, Blažej – Šír, Mazura, Zeman, Blümel (C), Bucek, Kostka, Chára, Rohlík, Rozlílek, Koffer.
    Trenér: Michal Mikeska

    Rozhodčí: Michal Dědek – Martin Musil, Vladislav Bernard
    bahis siteleri