SHK Hodonín – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Opava – Frýdek-M. 2:8 (kon.) | Vsetín – SK Karviná 3:2 (po pr.)
Sokolov – Řisuty 4:3 (2:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Klášterec nO – Kobra 0:6 (kon.)
Pelhřimov – Tábor 4:2 (kon.) | Písek – Nymburk 2:1 (kon.) | Jindř. Hradec – Děčín 2:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – Bílina 3:7 (kon.) | Klatovy – Trutnov 9:1 (kon.) | Nový Jičín – Technika Brno 4:5 (po pr.)
Mor. Budějovice – Kopřivnice 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Břeclav 3:1 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 3:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:7 (3:1, 0:4, 0:2)
HC Draci Bílina
Středa 28.10.2015, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Západ • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká zápas BK Havlíčkův Brod – HC Draci Bílina, který se odehraje v rámci 11. kola 2. ligy. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod si chce v domácím prostředí spravit chuť, protože poprvé v sezoně prohrál dva zápasy za sebou. Nejdříve na svém ledě nestačil na silné Klatovy, jimž podlehl 3:5, a potom se vrátil s prázdnou i z Trutnova, kde prohrál v oslabené sestavě 2:4. Bruslaři mají na kontě 18 bodů a drží v tabulce 6: místo.
     
    Bílina si od začátku soutěžního ročníku připsala zatím jen 3 výhry a patří jí se ziskem deseti bodů 14. příčka tabulky. Naposledy před svými fanoušky zdolala v důležitém zápasu Jindřichův Hradec, který přetlačila po výsledku 4:3. Zajímavostí je, že Draci nastříleli dokonce víc branek než Havlíčkův Brod.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Zvolánek (Dusík) – Lacina, Duben "A", Kolda, Kořínek, Pecen, Vala, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Chlubna – Kondratěv, Vlasov, Jelínek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    HC Draci Bílina: Šljusarčur (Horák) – Polák "A", Šefl, Cvrk, Fučík, Machač, Bittner, Chmel, Hulcr – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Řezníček, Trubenecker, Čmolík, J. Procházka, Kýhos "C", Nedrda, Brandejský, Štěpka, Böhm.
    Trenér: Miroslav Kanis.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka.
     
    Led už brázdí brusle trojice delegovaných rozhodčích, na hráče obou týmů ještě čekáme.
     
    Na hrací ploch už naskakují hráči Bíliny.
     
    Za jásotu tribun a oficiální hymny MS 2015 v Praze a Ostravě od skupiny Kabát už naskakují na led domácí Bruslaři, které přivedl z kabiny brankář Jiří Zvolánek.
     
    Vše je připraveno na začátek zápasu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Bílina zvládla lépe krátkou přetlačovanou ve středovém kruhu po úvodním vhazování a může od své modré čáry založit první útočnou akci.
     
    00:20
    Havlíčkův Brod získal puk a může s ním rozehrát od své brány.
     
    00:35
    Domácí se vydali kupředu po kombinaci na pravém křídle, ale Bílina dobře zahustila prostor v neutrální zóně a svého soupeře dál nepustila.
     
    00:55
    Teď už se útok souboru z Kotliny povedl a může kombinovat v blízkosti gólmana Sljusarčura.
     
    01:13
    Brankář Zvolánek se vydal za bránu a chtěl pomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale kotouč netrefil vůbec ideálně. Radim Řezníček toho však nevyužil!
     
    01:30
    Draci se usadili v útočném pásmu a vyměňují si puk kolem gólmana Zvolánka. Zatím se však neodhodlali ke střele.
     
    01:50
    Nakonec to Bílina zkusila od modré čáry. Vyletěla prudká dělovka, která ale neměla vůbec potřebnou přesnost a puk proplachtil daleko vedle levé Zvolánkovy tyčky.
     
    02:06
    Havlíčkův Brod počínající požár u své brány rychle dokázal uhasit a už se zabydlel v útočném území. Obrana Bíliny ho však zatím nepustila ke střele.
     
    02:25
    Nakonec to zkusil z pravého kruhu Jevgenij Kondratěv. ale jeho projektil brankář Šljusarčur dobře viděl a u kryl ho u první tyčky ve své náruči.
     
    02:41
    Hosté nechtěli riskovat rozehrávku i proto, že byli pod velkým tlakem. Zvolili to nejjednodušší možné řešení a odpálili puk na icing.
     
    03:06
    Domácí vyhráli vhazování a kombinují na dostřel bílinské brány.
     
    03:22
    Nakonec z toho byl nepříjemný závar pro Draky, když se důrazní útočníci Bruslařů natlačili těsně před brankoviště, ale puk jen proletěl prostorem před gólmanem Šljusarčurem.
     
    03:48
    Severočeši vybojovali kotouč a uklidnili hru, když přesunuli její děj alespoň do středního pásma. Havlíčkův Brod však pokračuje v útočné aktivitě.
     
    04:10
    Bílina se pomalu začíná dostávat pod tlak svého soupeře, ale její obrana v čele s gólmanem Šljusarčurem, který působil i v zámořských juniorských soutěžích a má i ukrajinské občanství,. zatím odolává.
     
    04:28
    Tlak domácích nakonec vyústil ve faul Karla Šefla (BIL), který držel protihráče.
     
    04:40
    Hosté rychle po vhazování získali puk a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    04:56
    Havlíčkův Brod už se probil do středního pásma a hledá si cestu do blízkosti soupeřovy brány.
     
    05:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je to gól, Bruslaři využili svou přesilovku! Bránu svého soupeře zasypali sprškou střel, jež se sice neuchytily, ale potom Miroslav Duben posunul puk na modré čáře vedle sebe na JEVGENIJE KONDRATĚVA, který se vůbec nerozmýšlel a z okraje levého kruhu napálil golfákem kotouč nechytatelně do protější šibenice! Asistence: Miroslav Duben, Kirill Vlasov.
     
    05:46
    A pozor, Bruslaři mohli vést už 2:0! Do gólové šance se probil Patrik Přidal, který se prosmýkl až před bránu a zblízka trefil jen Šljusarčurovu náruč!
     
    06:06
    velká šance i na druhé straně, Milan Böhm a Dominik Štěpka ujeli do přečíslení 2 na 1, ale prvně jmenovaný neprocedil přes protihráče puk na svého parťáka!
     
    06:28
    zápas nabral pořádné tempo, teď zase pořádně zahrozil Havlíčkův Brod! Lukáš Endál po krásné kombinaci zblízka nepřekonal brankáře Šljusarčura, ale vzápětí se společně s Miroslavem Třetinou probili k dorážkám zblízka, ale ty brankou neskočily!
     
    06:48
    Bílina se usadila v útočném pásmu a postupnou kombinací se snaží vytvořit si palebnou pozici. Zatím bez úspěchu.
     
    07:06
    Rána z prostoru u modré čáry byla hodně nepřesná. Puk se odrazil od zadního mantinelu k bráně, kde pomohl svým spoluhráčům brankář Zvolánek, jenž kus černé gumy přikryl pod rukavicí.
     
    07:15
    Bruslaři už znovu okupují útočné pásmo a Bílina má plné ruce s tím, aby udržela jeho střelce, kteří jsou pořádně při chuti, na uzdě.
     
    07:38
    Jan Trubenecker (BIL) – 2 minuty – hákování.
     
    07:56
    Bruslaři se vlastní nepřesností vyhnali z útočného pásma a musejí se pro puk vracet až ke svému brankáři Zvolánkovi.
     
    08:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí si dnes v přesilovkách počínají na jedničku podtrženou, i druhou z nich využili a odskakují svému soupeři na dvoubrankový rozdíl! První útok sehrál krásnou kombinaci v útočném pásmu, když puk putoval po ose Miroslav Třetina – Lukáš Endál – PATRIK PŘIDAL, přičemž posledně jmenovaný po přesné nahrávce zpoza brány tvrdě vypálil z voleje a zblízka prostřelil brankáře Šljusarčura! Asistence: Lukáš Endál, Miroslav Třetina.
     
    08:56
    Hosté se nechtějí nechat zahanbit a rádi by snížili na nejtěsnější rozdíl. teď operují s pukem na dostřel gólmana Zvolánka, ale ten zatím práci neměl.
     
    09:11
    Havlíčkův Brod už získal puk do své moci a hledá si co nejkratší cestu do útočného pásma.
     
    09:35
    Domácí dlouho kombinovali v útočném území, ale ze své útočné snahy nakonec nevytěžili žádné nebezpečnější zakončení. Hrát mohou Severočeši.
     
    09:59
    Bruslaři se hnali do rychlého protiútok v hojném počtu a mohou jen litovat toho, že se jim nepovedlo přejít přes útočnou modrou čáru, protože se odpískal jejich ofsajd.
     
    10:14
    Havlíčkův Brod už má znovu puk a kombinuje ve středním pásmu.
     
    10:40
    Bílina se nakonec protlačila ve svém pásmu ke kotouči a už s ním napříč středním pásmem uhání vpřted.
     
    11:06
    Jaromír Chmel přebral puk v útočném pásmu, vyjel si od hrazení až do prostoru kruhu a tvrdě vypálil, ale trefil jen před sebou stojícího Miroslava Třetinu.
     
    11:26
    Havlíčkův Brod už se protlačil ke kotouči a zabydlel se s ním v blízkosti brankáře Šljusarčura, Jeho obrana je však zatím pozorná a nepouští soupeře k zakončení.
     
    11:56
    Lukáš Endál dostal nabito mezi kruhy a z první nastřelil jen hruď gólmana Šljusarčura, který měl teď velké štěstí! V ochozech to jen smutně zahučelo!
     
    12:11
    Havlíčkův Brod je jednoznačně aktivnější a dál tlačí svého soupeře u jeho brány.
     
    12:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se dnes hodně dobře vyspali a pokračují v kanonádě! Parádní souhru předvedl fanouškům v Kotlině i druhý útok, když od Petra Kuchty putoval puk přes Davida Kozlíka až mezi kruhy k TOMÁŠI LUDVÍKOVI, jenž neváhal a svižnou ranou z první propálil brankáře Šljusarčura! Asistence: David kozlík, Petr Kuchta.
     
    12:32
    Bílina okamžitě reaguje a bere si oddechový čas.
     
    12:57
    Po vhazování se bojuje o puk hlavně v neutrální zóně, ani jednomu ze soupeřů se nedaří přejít do útočného pásma.
     
    13:14
    Havlíčkův Brod ztratil puk a musí o něj znovu bojovat. Bílina se zatím drží s pukem v prostoru středního pásma.
     
    13:37
    Bruslaři si teď po zisku kotouče neporozuměli a nepřesně rozehráli. Vše končí zakázaným uvolněním, buly proběhne u brankáře Zvolánka.
     
    14:00
    Soubor z Kotliny se rychle prohnal do útočného pásma, ale jen za cenu postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    14:12
    Havlíčkův Brod zatím potvrzuje roli papírového favorita a má utkání plně pod kontrolou. Bílina se musí po většinu času soustředit na obranu.
     
    14:33
    Bruslaři znovu rozjeli v útočném pásmu svižný ofenzivní kolotoč, ale na jeho konci nebyla přesná střela. Rychle se tak musí vracet zpět ke své bráně.
     
    14:59
    Draci získali postavení v útočném pásmu a pokouší se projít do příznivé palebné pozice. Havlíčkův Brod dobře střeží ošemetný předbrankový prostor.
     
    15:15
    Štěpán Štěpánek, jenž dříve působil v Havlíčkově Brodě, se probil dvakrát do koncovky. Nejdříve zblízka v dobré pozici přestřelil bránu a vzápětí nechal z pravého kruhu vyniknout u první tyčky brankáře Zvolánka.
     
    15:32
    Severočeši se postupem času osmělují čím dál tím víc a Bruslaři musí být vzadu hodně pozorní. Jan Trubenecker tvrdě vypálil z levého kruhu, brankář Zvolánek jeho ránu vyrazil před sebe a rychle přikryl puk pod lapačku před Jakubem Čmolíkem.
     
    15:47
    Hosté se pokusili projít zpět do útočného pásma, které před chvílí ztratili, ale povedlo se jim to jen za cenu postavení mimo hru.
     
    16:07
    Domácí soubor sice získal puk, ale nenaložil s ním vůbec dobře, když dlouhá nahrávka doklouzala jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    16:30
    Bojovníci z Kotliny už znovu operují s pukem v útočném pásmu, což znamená pro bílinskou defenzivu stupeň nejvyššího možného ohrožení.
     
    16:51
    Havlíčkův Brod se nakonec k zakončení neprobil a musí uhánět zpět do obranných pozic, Draci se ženou do protiútoku.
     
    17:07
    Vladimír Kýhos, kapitán hostů, se prohnal po ose hřiště dopředu, ale byl faulován a hosté mají ponechanou výhodu.
     
    17:20
    Jakub Lacina (HBR) obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    17:37
    Zelenobílí vůbec na nic nečekají a hned kombinují v útočném pásmu v přesilovkovém postavení.
     
    17:58
    Na bránu gólmana Zvolánka zatím neletěla žádná kloudná střela, Severočeši mají zatím hodně vychýlenou mušku. I tak ale drží puk v útočné zóně.
     
    18:17
    I v přesilovce si ale musejí dávat dobrý pozor na zadní vrátka! Kupředu se hnal po pravé straně Miroslav Třetina, který se natlačil za beka a zblízka vyprášil Šljusarčurovy betony, po čemž neuspěl z dorážky ani Lukáš Endál!
     
    18:40
    Bílina už dobyla útočné pásmo a vyměňuje si puk u gólmana Zvolánka.
     
    19:10
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak tohle by mohlo hosty nakopnout, v poslední minutě první třetiny snižují na dvougólový odstup! David Cvrk tvrdě vypálil z okraje kruhů a brankář Zvolánek skvěle zasáhl ramenem, ale puk se odrazil k JANU TRÜBENECKEROVI, který sice na první pokus rovněž neuspěl, ale z dorážky už zavěsil puk pod horní tyčku! Asistence: David Cvrk.
     
    19:39
    Domácí získali puk a měli ještě po rychlém brejku obrovskou šanci! Tomáš Chlubna vykouzlil parádní zadovku mezi kruhy na jednoho ze svých spoluhráčů, nejspíš to byl Petr Kuchta, ale ten neprostřelil brankáře Šljusarčura!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Havlíčkův Brod byl v úvodní dvacetiminutovce jednoznačně aktivnější a dostal se už do tříbrankového vedení. Dvakrát udeřil v přesilové hře, když se trefili Jevgenij Kondratěv a Patrik Přidal, při hře 5 na 5 skóroval Tomáš Ludvík. Hosté se potom začali čím dál víc osmělovat a dočkali se zaslouženého snížení, když se z dorážky prosadil v početní převaze Jan Trübenecker. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:50, vede soubor z Kotliny nad Draky 3:1.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Havlíčkův Brod – 13
    Bílina – 11
     
    Hokejisté obou týmů i rozhodčí už jsou zpět na hrací ploše.
     
    Uvidíme, s čím vyrukují oba soupeři do prostřední části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Severočeši byli úspěšnější na vhazování a od své modré čáry mohou v klidu rozehrát.
     
    20:15
    Bílina získala vhazování v útočném pásmu. Rána od modré čáry byla hodně nepřesná a puk se po ní odrazil od zadního mantinelu pod lapačku brankáře Zvolánka.
     
    20:30
    Kotouč má na holi Jakub Lacina a může rozehrát z blízkosti Zvolánkovy svatyně. Hosté se pokoušejí napadat.
     
    20:47
    Miroslav Třetina se hnal neohroženě mezi přesilu protihráčů do útočného pásma, ale nakonec byl tělem čistě zastaven.
     
    21:07
    V samostatném úniku se ocitl bílinský kapitán Vladimír Kýhos, který předvedl kličku do forhendu, ale brankář Zvolánek ho skvěle vychytal! Domácí by si měli vzadu dávat větší pozor.
     
    21:17
    Havlíčkův Brod už má puk na svých holích a kombinuje ve středním pásmu. Draci ho zatím nepustili přes svou modrou čáru.
     
    21:39
    Tomáš Chlubna rozkmital na pravém křídle své rychlé nohy, vybruslil si až do kruhu a zápěstní ranou našel náruč brankáře Šljusarčura u první tyče.
     
    21:57
    Bílina vyhrála vhazování ve svém území a rozvíjí novou útočnou akci.
     
    22:18
    Oba týmy se teď trápí s přechodem do útoku, na hole hráčů se začínají lepit nepřesnosti, které zabraňují vzniku slibnější příležitosti.
     
    22:36
    Bruslaři založili rychlý útok, ale nakonec z něj vzešla jen hodně nepřesná rána z levé strany. Brankář Šljusarčur mohl zůstat v klidu.
     
    22:57
    Hosté si počínají dopředu čím dál tím odvážnější, brankář Zvolánek má oproti první části utkání mnohem více práce.
     
    23:29
    Radim Řezníček (BIL) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    23:29
    Patrik Přidal předtím nahazoval puk z okraje levého kruhu a hezkou tečí se před gólmanem Třetinou prezentoval Miroslav Třetina.
     
    23:56
    Draci vybojovali kotouč a rychle ho odstřelili do bezpečí.
     
    24:17
    Havlíčkův Brod si proklestil cestu zpět do útočného pásma, kde kombinuje.
     
    24:31
    Bílina opět odrazila soupeřův útok a osvobodila se dlouhým vyhozením.
     
    24:55
    Severočeši si zaslouží pochvalu, zatím se brání naprosto skvěle. Havlíčkův Brod si vůbec neví rády s precizní obranou svého soupeře, brankář Šljusarčur nemá vůbec práci.
     
    25:29
    Draci právě vstřelili branku!
    A máme tady drama, Havlíčkův Brod polevil a Draci toho využili, když snížili na nejtěsnější rozdíl! Domácí po velké chybě přišli o puk a pustili soupeře do přečíslení 2 na 1, které táhl ZDENĚK PETRÁŠ. Ten to udělal bravurně, když si sjel mezi kruhy, naznačil nahrávku, ale místo ní vypálil zápěstím a skóroval nad lapačku gólmana Zvolánka! Bez asistence.
     
    25:48
    A Bílina stále nemá dost a i nadále hýří aktivitou. Domácí jsou jako opaření, nepomohli si ani v přesilovce, kterou zahráli naprosto katastrofálně a na jejím konci inkasovali.
     
    26:06
    Brankář Zvolánek si nemůže ani na chvilku odpočinout, Bílina hraje dopředu opravdu velmi dobře a přidělává brodské obraně spoustu práce.
     
    26:31
    Souboj za bránou hostů končí vyloučením na obou stranách. Lukáš Machač (BIL) vyloučen na 2 minuty za pád pod nohy a Lukáš Endál (HBR) za nafilmovaný pád. Hraje se 4 na 4.
     
    26:47
    Hraje se 4 na 4. Od modré čáry vypálili domácí, ale brankář Šljusarčur měl dobrý výhled na letící puk a ukryl ho ve své náruči do přerušení hry.
     
    27:07
    Broďáci znovu propadli v defenzivě a opět pustili Severočechy do úniku 2 na 1, při němž na sebe vzal zodpovědnost Štěpán Štěpánek a z mírného úhlu na levé straně nechal vyniknout pozorného brankáře Zvolánka!
     
    27:28
    Čisté svědomí teď nemá ani defenziva Bíliny, když si nepohlídala Petra Kuchtu, který se protáhl až před gólmana Šljusarčura a vypálil po ledě těsně vedle jeho pravé tyčky!
     
    27:49
    Soubor z Kotliny je teď aktivnější a tlačí svého soupeře v jeho pásmu.
     
    28:31
    Už se hraje 5 na 5, žádnou velkou šanci jsme teď neviděli.
     
    28:54
    Havlíčkův Brod poznal, že už mu začíná téct do bot, a v posledních minutách pořádně přidal na svém výkonu. Bílinská obrana toho má rázem po krk.
     
    29:09
    Patrik Přidal se objevil sám mezi kruhy, kde měl dost času na to, aby si srovnal puk na hůl a vypálil zápěstím. Nastřelil však jen spoluhráče před sebou.
     
    29:28
    Do samostatného úniku pláchl defenzivě Draků Miroslav Třetina, jenž si sjel až před bránu a ranou z bezprostřední blízkosti nevyzrál na brankáře Šljusarčura!
     
    29:52
    Brankář Šljusarčur si teď musí připadat za svou přetíženou obranou jako na střelnici, havlíčkobrodští útočníci ho zasypávají ranami ze všech možných pozic.
     
    30:12
    Bílina se probila ke kotouči a už míří napříč neutrálním územím kupředu.
     
    30:30
    Domácí jsou teď pod tlakem a mají co dělat, aby nepustili Bílinu do větší šance, z níž by jim hrozilo soupeřovo vyrovnání.
     
    30:54
    Hraje se nahoru – dolů, Draci přišli zbytečně o kus černé gumy v útočném pásmu a musí se rychle vracet do svého pásma před hrozícím kontrem.
     
    31:08
    Jevgenij Kondratěv to udělal teď moc hezky, když ukázal velký klid. Mezi kruhy si srovnal puk na hůl a zápěstím svižně po ledě vystřelil, ale jeho projektil o kousek minul protější tyč.
     
    31:24
    Draci se zabydleli na dostřel brankáře Zvolánka a pokusili se ho prověřit, ale rána z prostoru kruhů byla sražena do ochranné sítě.
     
    31:24
    Vypadá to, že trenér Aleš Totter není spokojený se hrou svého týmu. Vyžádal si oddechový čas.
     
    31:40
    Patrik Přidal teď měl sice k puku dál, ale pronásledoval soupeřova obránce až k bílinské bráně a moc mu nechybělo k tomu, aby nakonec puk získal.
     
    32:03
    Tak tohle je to, co potřeboval Havlíčkův Brod v současné době ze všeho úplně nejméně. Bílina si zahraje přesilovku, protože na lavici hanby usedl ke dvěma minutám Miroslav Duben (HBR) za podražení.
     
    32:21
    Havlíčkův Brod začal oslabení skvěle, když zavezl puk do útočného pásma a hru tam chvíli zdržel.
     
    32:37
    Draci už mají puk na svých holích a kombinují s ním na dostřel brankáře Zvolánka.
     
    33:03
    Draci právě vstřelili branku!
    To je opravdu neuvěřitelné, jak domácí dokázali promrhat tříbrankový náskok, v Kotlině se začíná v podstatě od nuly! Kotouč putoval po ose Jakub ČMolík – Jan Trübenecker – ROMAN FUČÍK, přičemž posledně jmenovaný tvrdě vypálil od modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě! Brankář Zvolánek měl zřejmě zcela zakrytý výhled, možná puk ještě tečoval ze jeho záda jeden ze spoluhráčů! Asistence: Jan Trübenecker, Jakub Čmolík.
     
    33:29
    Havlíčkův Brod se snaží rychle odpovědět, teď zamkl soupeře v jeho pásmu.
     
    33:56
    Jakub Lacina tvrdě vypálil od modré čáry, ale brankář Šljusarčur předvedl velmi dobrý zákrok, když puk vyrazil betony do rohu pásma.
     
    34:14
    Draci jsou teď pod velkým tlakem, Havlíčkův Brod se konečně probudil a zase se vrátil ke své hře, jež mu přinesla tříbrankový náskok.
     
    34:39
    Rána střídá ránu, brankář Šljusarčur si nemůže ve svém brankovišti ani na chvíli vydechnout, ale zatím náporu na svou osobu skvěle odolává.
     
    34:58
    Bílina ne a ne se probít ke kotouči a má ve svém pásmu obrovské problémy.
     
    35:09
    Na modré čáře přebral puk obránce Josef Kolda a rychle vypálil po mohutném nápřahu, brankář Šljusarčur si puk pohlídal v náruči.
     
    35:24
    David Kozlík (HBR) se dopustil zbytečného útočného faulu a obdržel dvě minuty za podražení.
     
    35:56
    Draci právě vstřelili branku!
    To je opravdu něco neuvěřitelného, Havlíčkův Brod nejenže promrhal třígólové vedení, ale kvůli vlastní nedisciplinovanosti už dokonce prohrává! David Cvrk s Romanem Fučíkem připravili ideální palebnou pozici pro RADIMA ŘEZNÍČKA, který potvrdil pověst střelce a z prostoru mezi kruhy propálil přesouvajícího se brankáře Zvolánka! Asistence: Roman Fučík, David Cvrk.
     
    36:18
    Bruslaři jsou jako opaření, vůbec teď neví, kam dřív skočit. Naopak Draci jsou fenomenálním obratem neuvěřitelně nakopnutí. Kdo by se na ně přitom za stavu 3:0 v první třetině vsadil?
     
    36:39
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a vyměňuje si puk.
     
    37:24
    Lukáš Machač (BIL) za bránou sestřelil Lukáše Endála a pyká za napadení.
     
    37:36
    Domácí zatlačili Draky k jejich bráně a mohutně teď buší do jejich obranného valu.
     
    37:52
    Bílina stále nedokázala vyhodit a tlak Havlíčkova Brodu narůstá víc a víc.
     
    38:04
    Miroslav Třetina vypálil z pravého kruhu, u přední tyčky puk vyrazil brankář Šljusarčur a dorážkou do jeho betonů se rychle prezentoval i Tomáš Ludvík.
     
    38:29
    Až teď se povedlo Drakům využít špatné nahrávky soupeře a vyhodit.
     
    38:57
    Miroslav Třetina tvrdě vypálil z okraje kruhů, ale jeho projektil byl sražený. Tlak Havlíčkova Brodu však pokračuje.
     
    39:29
    Draci právě vstřelili branku!
    Havlíčkobrodská obrana je děravá jako ementál a hosté toho dál využívají ve svůj prospěch, vedou už o dvě branky a opět zasadili soupeři ránu do vazu těsně před přestávkou! Jan Trübenecker se štěstím protlačil puk mezi kruhy, kde číhal JAKUB ČMOLÍK, který svižnou ranou zvedl puk nad beton padajícího gólmana Zvolánka! Asistence: Jan Trübenecker.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část dopadla tak, jak by asi vůbec nikdo nečekal. Havlíčkův Brod prohospodařil naprosto trestuhodným způsobem slibné dvoubrankové vedení a malátnou Bílinu sám posadil na koně. Draci nastříleli čtyři branky a už v Kotlině vedou o dva góly! Postupně se trefili Zdeněk Petráš, Roman Fučík, Radim Řezníček a Jakub Čmolík. Před třetí periodou, jež začne zhruba v 19:38, je stav v Kotlině 3:5.
     
    Střely na branku po 2. třetině (celkem):

    Havlíčkův Brod – 10 (23)
    Bílina – 13 (24)
     
    Hráčům Havlíčkova Brodu opravdu nezávidím, o druhé přestávce museli trenéři Aleš Totter a Ladislav Fixa spustit pořádnou bouřku. Jsem moc zvědavý, jak si povedou Bruslaři ve třetí periodě. Soupeře hodně posadili na koně.
     
    Hráči obou týmů už jezdí po ledové ploše, třetí třetina každou chvíli začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Miroslav třetina vyhrál vhazování ve středovém kruhu na Miroslava Dubna.
     
    40:24
    Bílina se dostala do útočného pásma, ale brzy přišla o puk a musí zpátky, protože Havlíčkův Brod hrozí nebezpečným protiútokem.
     
    40:42
    Patrik přidal ale obdržel hodně těžkou nahrávku, po které se musel natahovat, a bleskový přechod do útoku se tím zpomalil. Nakonec z toho nebylo ani zakončení.
     
    40:56
    Draci opět ukořistili hrací předmět do své moci, ale ten se v jejich moci moc neohřál. Hrát tak mohou opět havlíčkobrodští hokejisté.
     
    41:15
    Bruslaři sice přešli do útočného území, ale neobešlo se to bez technického prohřešku v podobě postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    41:30
    Tak tohle byla obrovská šance hostů!" Vladimír Kýhos vykouzlil parádní nahrávku z pravé strany před brankoviště na volného Jakuba Procházku, který trestuhodně minul ze vzdálenosti dvou kroků odkrytou bránu!
     
    41:57
    Bruslaři teď uklidnili hru a tlačí se do útočného území.
     
    42:17
    Lukáš Endál dojel jako první nahozený puk až za soupeřovu bránu a udržel pro svůj tým útočné pásmo.
     
    42:36
    Havlíčkův Brod se stále drží na dostřel gólmana Šljusarčura, ale zatím mu moc práce nepřipravil.
     
    42:57
    Jako kdyby mě slyšel obránce Miroslav Duben a chtěl to změnit. Nejzkušenější hokejista domácích však o kousek minul z okraje levého kruhu protější tyčku.
     
    43:12
    Havlíčkův Brod začal třetí třetinu dobře a tlačí soupeře v hloubi jeho území.
     
    43:41
    Severočeši nakonec sice získali puk, ale nedokázali s ním dobře naložit a pod tlakem napadajícího soupeře ho odpálili na zakázané uvolnění.
     
    44:09
    Kirill Vlasov se objevil ve slibné pozici a z mírného úhlu na levé straně vypálil, ale trefil jen betony gólmana Šljusarčura. Potom už se k dorážce neprobil.
     
    44:31
    Draci právě vstřelili branku!
    Opravdu nemám slov pro to, co se znovu stalo, Bílina znovu potrestala lehkovážnost soupeře a vede v Kotlině už o tři branky! A kdepak znovu byla havlíčkobrodská obrana? Jan Trübenecker vyslal parádní pas z rohu pásma před brankoviště na úplně volného JAKUBA ČMOLÍKA, který si v pohodě srovnal puk na hůl a rychlým příklepem nedal bezmocnému brankáři Zvolánkovi, kterého nechali jeho spoluhráči na holičkách, vůbec žádnou šanci! Asistence: Jan Trübenecker, Radim Řezníček.
     
    44:59
    Brankář Zvolánek si poradil s dalekonosným nahozením.
     
    45:21
    Havlíčkův Brod se zabydlel v útočném pásmu a vykoledoval si faul. Dominik Štěpka (BIL) zamířil za katr kvůli hákování.
     
    45:49
    Bílina dvakrát v krátkém časovém sledu ukořistila puk a vyhodila.
     
    46:05
    Bruslaři už se usadili v útočném pásmu. Nutně by potřebovali přesilovku využít a vrátit se zpět do hry o body.
     
    46:19
    Znovu toho však moc nebezpečného nevymysleli. Brzy přišli o kotouč a Draci toho opět využili k vyhození puku do bezpečí.
     
    46:37
    Bruslaři pokračují v obléhání brány Draků, kteří se brání s vypětím všech sil. Zatím úspěšně.
     
    46:58
    Havlíčkův Brod hodně málo střílí a soupeři tím jeho pozici v oslabení hodně ulehčuje. Brankář Šljusarčur zatím neměl takřka vůbec žádnou práci.
     
    47:13
    Štěpán Štěpánek přebral nahrávku na pravém křídle a okamžitě z toho byla zápěstní střela. Ta měla sice dobrou razanci, ale bránu nezasáhla.
     
    47:28
    Další útočná akce bojovníků z Kotliny je přerušena hvizdem rozhodčího. Píská se přihrávka rukou, buly ve středním pásmu.
     
    47:49
    Jakub Lacina se prohnal po pravé straně, kde si sklepl do jízdy prudkou nahrávku, vyjel si až do pravého kruhu a zápěstím minul přední tyčku.
     
    48:03
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu a získali tam alespoň vhazování, když brankář Šljusarčur musel v obležení protihráčů přerušit hru.
     
    48:18
    Na straně Havlíčkova Brodu už je znát i narůstající frustrace, protože slibně rozjetý zápas neuvěřitelně ztrácejí a zatím to vůbec nevypadá, že by se mělo dít nějaké drama. Trest na 5 minut plus do konce zápasu vyfasoval Tomáš Ludvík (HBR) za vražení zezadu.
     
    48:35
    Bílina si připravovala gólovou pozici, ale vše zhatila nepřesná poslední nahrávka. Havlíčkův Brod vzápětí vyhodil.
     
    48:52
    Na hřišti zůstal ležet další z hráčů hostů, tentokrát mezi kruhy bílinského pásma.
     
    48:52
    Troufám si říct, že je z velké části hotovo. Rozhodčí spolu celou situaci zkonzultovali a znovu vylučují na havlíčkobrodské straně. Trest na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl vyfasoval Kirill Vlasov (HBR). Hosté mají obrovskou šanci vstřelit sedmý gól.
     
    49:22
    Havlíčkův Brod je hned pod velkým tlakem a Bílina tlačí, co jí síly stačí.
     
    49:58
    Vladimír Kýhos měl na holi jasný gól, když dorážel odražený puk u tyčky, ale brankář Zvolánek předvedl famózní zákrok, když dokázal puk udržet před brankovou čarou ve výstroji!
     
    50:08
    zápas sleduje 562 diváků. Draci mají dál velký tlak.
     
    50:26
    Hosté si několikrát přihráli a vyslali od modré čáry tvrdou ránu, jež však letěla vysoko nad Zvolánkovu horní tyčku.
     
    50:50
    David Cvrk si sjel až mezi kruhy a vypálil zápěstím, jeho ránu zlikvidoval skvěle vyrážečkou pozorný gólman Zvolánek. Bílina dál drží pásmo.
     
    51:15
    Obranná trojice Havlíčkova Brodu už je na ledě neuvěřitelně dlouho a musí toho mít plné zuby.
     
    51:35
    Hosté nakonec ztratili puk a dopředu se vydal po pravé straně Lukáš Endál, ale jeho postup byl u hrazení zastaven dřív, než se mohl probít ke střele.
     
    52:09
    Roman Fučík vypustil od modré čáry štiplavou ránu, která měla dobrý směr, ale gólman Zvolánek, který je jednoznačně nejlepším hráčem Havlíčkova Brodu, skvěle schoval puk do lapačky.
     
    52:27
    Bílina pochopitelně dál tlačí soupeře u jeho brány, ale tresty Havlíčkova Brodu už se pomalu krátí.
     
    52:57
    Nepřesná rána od modré čáry v podání Bíliny a následně i Zvolánkův zákrok betony. Další vyhození Havlíčkova Brodu.
     
    53:20
    Draci právě vstřelili branku!
    Je hotovo, Bílina už si tři body dnes utéct určitě nenechá, a to je velké překvapení! Gólman Zvolánek dělal, co mohl, ale po ráně Jakuba Čmolíka, jíž vyrazil vedle sebe, se před naprosto odkrytou bránou ocitl JAN TRÜBENECKER a dnes suverénně nejlepší hráč zápasu neměl problém s tím, aby uklidil kotouč do sítě! Asistence: Jakub Čmolík.
     
    53:39
    Havlíčkův Brod už hraje v plném počtu, ale zbývá mu už hodně málo času na to, aby něco udělal se čtyřbrankovým mankem.
     
    54:03
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu a obléhá gólmana Šljusarčura.
     
    54:29
    Domácí se snažili v nepřehledné skrumáži před bránou dostat puk do brány, ale nepovedlo se jim to a strhla se z toho hromadná mela. Rozhodčí budou vylučovat.
     
    54:29
    Na trestnou lavici usedl Milan Böhm (BIL) na 2 minuty za hrubost, Havlíčkův Brod tak hraje přesilovku.
     
    54:46
    Domácí soubor se protlačil ze středního pásma až do blízkosti soupeřovy brány, kde o puk bojuje.
     
    54:59
    Havlíčkův Brod prohrál další souboj v rohu svého pásma a nervy neudržel na uzdě David Vala (HBR). Tak to ta přesilovka Bruslařů moc dlouho netrvala... Rozhodčí mu udělil dvouminutový trest za sekání.
     
    55:09
    Bruslaři vyvezli puk do útočného pásma, ale než stihli zakončit, Severočeši kus černé gumy získali do své moci.
     
    55:34
    Domácí hokejisté vyhnali soupeře ze svého pásma a hraje se teď v blízkosti středového kruhu. Klobouk dolů před fanoušky Havlíčkova Brodu, kteří dál fandí z plných plic. Žádný pískot slyšet není.
     
    55:55
    Soubor z Kotliny vybojoval vhazování v útočném pásmu a fanoušci si přejí gól.
     
    56:15
    Domácí dál bojují, ale čas ubíhá a ubíhá. Bílina dobře střeží svůj předbrankový prostor a jde si pevným krokem pro plný bodový zisk.
     
    56:36
    Bruslaři dlouho bojovali o kus černé gumy v rohu útočného území, ale ale nakonec ho ztratili a musejí se vracet rychle ke svému brankáři Zvolánkovi.
     
    56:59
    Draci se zabydleli v útočném území a už si nahrávkami hledají cestu k ohrožení brankáře Zvolánka.
     
    57:21
    Hra je přerušena, vhazovat se bude v havlíčkobrodském pásmu po pravé ruce brankáře Zvolánka.
     
    57:46
    Kotouč teď několikrát hodně nebezpečně poskakoval před havlíčkobrodským brankovištěm, ale nakonec z toho nic nebylo.
     
    58:02
    Naprosto zbytečné emoce udělaly ze zápasu naprostou bramboračku. Havlíčkův Brod už se více než na vstřelení alespoň ještě jedné branky soustředí na vyvolávání potyček. Znovu se to za bránou gólmana Šljusarčura pořádně pralo.
     
    58:02
    Rozhodčí se znovu dlouze radí, jak rozdělí tresty. Zápas se naprosto zbytečně protahuje, i když už je o vítězi dávno rozhodnuto. Domácí riskují jen to, že vyfasují zbytečně vysoké tresty, které jim třeba neumožní v dalších utkáních nastoupit.
     
    58:02
    Konečně se jde pokračovat ve hře.
     
    58:02
    Rozhodčí vykázal na trestnou lavici ke dvouminutovému trestu Romana Fučíka (BIL) na 5 minut plus do konce utkání, Jiří Brandejský (BIL) obdržel stejný trest, David Vala (HBR) trest na 5 minut plus do konce utkání, Miroslav Třetina (HBR) vyfasoval trest na 2 minuty plus 5 minut a osobní trest do konce zápasu.
     
    58:19
    Bruslaři opravdu nezvládají emoce, to je naprosto zbytečné a je to velká škoda. Ve svém brankovišti zůstal ležet brankář Šljusarčur a Petr Kuchta (HBR) je potrestán za napadení.
     
    59:00
    Bílina má obrovský tlak, ale brankář Zvolánek čaruje ve svém brankovišti. Znovu předvedl perfektní práci a připsal si několik skvělých zákroků.
     
    59:50
    Domácí získali puk a vyhodili, na ledě už se nic zajímavého neděje.
     
    Konec zápasu.
     
    Konečně je konec. Ve třetí periodě stříleli přesně do černého jen hosté z Bíliny, když na konečných 7:3 ve prospěch svého týmu uzavřeli Jakub Čmolík a Jan Trübenecker. Draci předvedli fantastický obrat, když se trefili hned sedmkrát za sebou a odvezli si zaslouženě všechny tři body. Havlíčkův Brod prohrál už potřetí za sebou a má o čem přemýšlet. Ode mě je to pro dnešek, vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou!
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Havlíčkův Brod – 8 (31)
    Bílina – 19 (43) (20:50:23)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Kondratěv (Duben, Vlasov), 9. Přidal (Endál, Třetina), 13. Ludvík (Kozlík, Kuchta) – 20. Trübenecker (Cvrk), 26. Petráš, 34. Fučík (Trübenecker, Čmolík), 36. Řezníček (Fučík, Cvrk), 40. Čmolík (Trübenecker), 45. Čmolík (Trübenecker, Řezníček), 54. Trübenecker (Čmolík)


    BK Havlíčkův Brod: Zvolánek (Dusík) – Lacina, Duben "A", Kolda, Kořínek, Pecen, Vala, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Chlubna – Kondratěv, Vlasov, Jelínek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    HC Draci Bílina: Šljusarčur (Horák) – Polák "A", Šefl, Cvrk, Fučík, Machač, Bittner, Chmel, Hulcr – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Řezníček, Trubenecker, Čmolík, J. Procházka, Kýhos "C", Nedrda, Brandejský, Štěpka, Böhm.
    Trenér: Miroslav Kanis.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka

    Diváci: 562
    bahis siteleri