Trenčín – Piešťany 2:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 3:4 (0:1 po s.n.) | Žilina – Nitra 3:4 (kon.)
Skalica – Košice 1:0 (kon.) | Poprad – Martin 4:0 (kon.)
konec
HK Skalica
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Košice
sk Neděle 01.11.2015, 17:00 • HANT aréna, Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítam pri 18. kola najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, Tipsport ligy, v ktorom si sily skrížia HK 36 HANT Skalica a HC Košice. Pre oba celky pôjde o druhý vzájomný zápas v priebehu týždňa, keďže v utorok sa odohral odložený zápas práve medzi Košicami a Skalicou.

    HK 36 HANT Skalica bude mať v tomto prípade výhodu domáceho prostredia, ktorá môže byť oproti ostatným zápasov azda najvýraznejšia. Košice totiž cestujú cez celé Slovensko, domáci sa preto budú spoliehať na ich vyčerpanosť. Domáci celok zažíva pod novým trénerom Romanom Šimíčkom, ktorý sa v uplynulej sezóne tešil z pozície asistenta Petra Oremusa v Košiciach z majstrovského titulu, akési hokejové znovuzrodenie. Hráči HK 36 si so skóre 40:70 "vybojovali" síce len priebežnú 10. priečku tabuľky, no zisk 21 bodov za 6 výhier a 3 prehry po predĺžení naznačuje, že vôbec nejde o absolútneho outsidera súťaže.

    Posledné 3 zápasy Skalice:

    HK 36 HANT Skalica – HC 05 Banská Bystrica 4:2
    HC Košice – HK 36 HANT Skalica 2:1 pp
    HK Nitra – HK 36 HANT Skalica 7:1

    HC Košice sa po posledných kolách posúvajú v tabuľke Tipsport ligy stále vyššie a tento trend nebudú chcieť rozhodne prerušiť ani v Skalici. Aktuálnemu majstrovi Slovenska patrí momentálne so ziskom 29 bodov priebežná 6. priečka tabuľky, hostia si ju vystrieľali so skóre 43:34. V riadnej hracej dobe vyhrali pritom sedemkrát, v dvoch prípadoch sa tešili z dvojbodového zisku a v štyroch stretnutiach si Oceliari na svoje konto uchmatli aspoň bod. Hostia sa pokúsia nadviazať predovšetkým na posledné domáce stretnutie, kedy zdolali Trenčín vysoko 6:0 a konečne tak dokázali poraziť svojho súpera rozdielom triedy.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    HK Poprad – HC Košice 2:1
    HC Košice – HK 36 HANT Skalica 2:1 pp
    HC Košice – Dukla Trenčín 6:0
     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 HANT Skalica: Romančík (Ďuriš) – Ďurák, Polata, Opalek, J. Novák, Barák, Zukal, Jaborník – Jass, Školiak, Studenič – Klíma, Brendl, Komínek – Brodek, Lantoš, Bezúch – Rožník, Mickievics, M. Trenčan

    HC Košice: Halász (Riečický) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk – Bartoš (A), Jenčík, Lapšanský – Bartánus (C), Češík, Bicek (A) – Hričina, Suja, Šoltés – Bortňák, Lelkeš, Hrnka, Boltun.

    Rozhodca: J. Konc – Junek, Výleta.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Na buly Školiak proti Bartošovi, prvý menovaný bol úspešnejší a puk okamžite poslal na hokejky svojich spoluhráčov, ktorí sa pokúsia o založenie útočnej akcie.
     
    00:40
    A Skalica to napokon myslela veľmi dobre, medzi kruhmi sa objavil Mickievics, po ktorého strele sa puk ešte vrátil na modrú čiaru, odkiaľ prišla síce nepríjemná strela, Halász ale v spolupráci s defenzívou Košíc všetko zvládol.
     
    01:00
    Na opačnej strane rana Biceka spoza ľavého kruhu, nepríjemná strela, Romančík toho veľa nevidel, napokon sa ale puku obávať nemusel.
     
    01:55
    Skalica sa na malý moment usadila pred bránu svojho súpera, tam ale nič zaujímavé nevymyslela, aj preto Košice poľahky vyviezli puk do stredného pásma.
     
    02:40
    Oba celky teraz odišli prestriedať, Košice tak učinili po tom, čo sa smerom dopredu neprezentovali presnejšou kombináciou. Skaličania mali na ľade len dvoch hráčov, preto počkali na čerstvé sily.
     
    03:18
    Skalica bola teraz rýchlejšia, ako puk. Páska sa tak ofsajd.
     
    03:27
    Hra je teraz pomerne často prerušovaná., po postavení mimo hry sa puk pobral mimo ľadovú plochu, nasledovať preto bude vhadzovanie v stredovom kruhu.
     
    03:49
    Mladý Studenič to teraz nemyslel zle, svojou zadovkou ale nenašiel spoluhráča pri modrej čiare, ktorý medzičasom prekorčuľoval okolo puku.
     
    04:20
    Košice sa teraz dobre bránia pred nahadzovanými pukmi svojho súpera, hostia čakajú na svoju chvíľu v hĺbke vlastnej defenzívy, zadné dvierka príliš neotvárajú.
     
    05:00
    Brendl získal na svoju hokejku stratený puk Košíc, nevymyslel to ale vôbec dobre, keďže v obrannej tretine presne nerozohral, následne sa k puku dostali Košice, ktoré mohli otvoriť skóre. Nebyť však dobrého zákroku Romančíka.
     
    05:33
    Košičania si v krátkom časovom slede dokázali vybojovať hneď niekoľko vhadzovaní pred bránkou domácich, nevymysleli tam ale nič zaujímavé.
     
    05:57
    Češík teraz odohral skvelé striedanie, najskôr sa prezentoval peknou individuálnou akciou následne aj dobrou krížnou prihrávkou pred bránkou, Romančík sa teraz musel mať na pozore, keďže puk sa od Bartánusa odrazil medzi tri žrde.
     
    07:06
    na druhej strane tlak Skalice, tá ale pred Halászom nedokázala nič podstatné vymyslieť, všetko je to bez presnejšej strely, ktorá by do hry mohla priniesť akýsi impulz.
     
    07:25
    Školiak teraz hľadal v útočnej tretine Studeniča, puk napokon skončil až na zadnom mantineli, odkiaľ ho Košice nemali problém dostať do bezpečia.
     
    07:55
    Puk sa veľmi rýchlo dostal až pred Romančíka, odkiaľ ho Skalica narýchlo upratala cez všetky čiary – zakázané uvoľnenie.
     
    08:20
    Vôbec nie márna akcia Košíc, puk dostal na svoju hokejku Hričina, ktorý sa teraz snažil nájsť štrbinku medzi betónmi Romančíka, nanešťastie pre Košice sa mu to ale nepodarilo.
     
    09:15
    Ďalšia skvelá šanca Košíc, tie súperovi nedovolili presne rozohrať, naopak, opätovne sa dostali k puku, s ktorým sa jeden z hostí rútil priamo na Romančíka, ten svoj tím podržal.
     
    10:00
    Košičania sa s pribúdajúcimi sekundami nadýchli k väčšiemu tlaku, aj Skalica by sa ale rada pripomenula, preto posiela na ľadovú plochu čerstvé sily.
     
    10:35
    Košice to teraz s rýchlosťou korčuľovania mierne prehnali, jeden z och hráčov vletel do pásma skôr, ako puk, pískal sa tak ofsajd.
     
    10:55
    Skalica buly v strednom pásme vyhrala, následne sa jej hráči pokúsili o rýchle prenesenie hry až pred Halásza, avšak bezúspešne.
     
    11:34
    Chovan teraz zrazil jednu zo striel domácich na ochrannú sieť, to znamená, že puk sa do hry vhodí po ľavici Tomáša Halásza.
     
    11:45
    Košice celú situáciu ustáli, vyhrali buly, následne puk nahodili až do útočného pásma a hoci sa domáci dožadovali zakázaného uvoľnenia, bolo to s tečom v strednom pásme.
     
    12:10
    Studenič vo veľkej šanci, mladík v službách Skalice sa na malý moment ocitol s pukom osamotený pred Halászom, ktorého ale prekonať nedokázal.
     
    12:20
    Košice – Šedivý – dve minúty za seknutie.
     
    13:00
    V tej prvej časti presilovej hry Skalica nevymyslela absolútne nič, Košice dokázali puk viackrát vyhodiť až k Romančíkovi.
     
    13:25
    Pokračujeme v podobných obrázkoch, ako tomu bolo pred malou chvíľou, paradoxne, počas vylúčenia Šedivého môžeme vravieť o väčšej aktivite Košíc, ako Skalice.
     
    13:55
    Klíma puk zaviezol do útočného pásma, kde ho prenechal svojim spoluhráčom, ako prví sa k nemu dostali ale hostia, ktorí ho poslali ďaleko od Halásza.
     
    14:15
    Zdá sa, že Košice sa už ubránia.
     
    14:50
    Košice hrali už s piatimi korčuliarmi, na ľade bola Bicekova formácia, práve skúsený útočník hľadal v útočnom pásme Suju, ktorý strelou do lapačky Romančíka neprekvapil.
     
    15:13
    Hrnka teraz, síce nechcene, ale puk predsa len zasadol za bránkou Romančíkom, čo znamenalo koniec útočného snaženia Košíc a buly v strednom pásme.
     
    15:45
    Suja zakombinoval v útočnej tretine s Macejkom, druhý menovaný mal ale puk len na dlhú hokejku, navyše sa ešte snažil vyhnúť stretu s protihráčom, preto ho už nestihol.
     
    16:10
    Chovan bojoval pri zadnom mantineli s Bezúchom pri zadnom mantineli, domáci hráč si puk síce dobre pokryl, Chovan ho ale predsa len spod jeho korčule vydoloval.
     
    16:30
    Prvá tretina sa pomaly blíži k svojmu záveru, v tejto chvíli vidíme viacero nepresností na oboch stranách, všetko to ukončilo zakázané uvoľnenie Skalice.
     
    17:00
    Dudáš teraz dobre zapracoval na modrej čiare pred Romančíkom, puk proti dvojici súperov pre Košice vybojoval, následne ho ale poslal len do priestoru, kde nestál nik v modrom.
     
    17:40
    Jass zaviezol puk do útočnej tretiny, kde sa odhodlal aj k strele po ľade, tá ale Halászovi výrazné problémy nenarobili, gólman hostí puk zrazil do rohu klziska.
     
    18:40
    Dlhý súboj o puk v rohu klziska vyhrali napokon Košice, ktoré ho ale poslali k Romančíkovi a odišli striedať.
     
    18:55
    Ale pozor! Košice v ďalšej dobrej šanci, Bartoš si teraz s pukom nakorčuľoval pred Romančíka, tiesnený zakončil bekhendom do jeho tela, puk sa ale ešte vrátil do hry, pálil aj Jenčík, ktorý prvý gól do domácej siete nedal.
     
    19:30
    Videli sme ešte dve strely Dudáša od modrej, razancia im nechýbala, no presnosť predsa len áno.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou úvodnú tretinu stretnutia medzi Skalicou a Košicami. To, že hostia dnes pricestovali na opačný koniec Slovenska ako favorit, sa pokúšali dokázať už v prvej časti hry. V tej si vypracoval ihneď niekoľko zaujímavých príležitostí na otvorenie skóre, keďže ale gól nepadol, do šatní sa pôjde za nerozhodného stavu.

    Druhá tretina začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Úvodné buly druhej časti hry bolo vhodené, tentokrát úspešnejší Peter Bartoš, jeho spoluhráči ale v útočnej tretine nedokázali nič vymyslieť.
     
    20:55
    Jenčík ešte puk udržal pred Romančíkom, Skalica sa ale dobre ubránila a svojho súpera k vážnejšiemu ohrozeniu Romančíka nepustila.
     
    21:30
    Romančík sa teraz musel mať na pozore, bezprostredne po výhernom buly pre Košice tam prišlo k dobrému zakončeniu, Romančík musel hru prerušiť.
     
    22:00
    Košice nasťahované pred bránkou svojho súpera, Skalica sa v týchto chvíľach nedokáže s pukom dostať do bezpečnej vzdialenosti od Romančíka.
     
    22:10
    Tento fakt sa na gól snažil premeniť Macejko, ktorý sa do puku od modrej čiary poriadne oprel. Romančík napokon dobre zakročil.
     
    22:30
    Hrnka vyhral ďalšej vhadzovanie pred bránou súpera, k odrazenému puku sa dostal Dudáš, ktoré má potrebné parametre na to, aby jeho strely trhali siete na bránkach, tentokrát puk zastavil obranca Skalice.
     
    23:30
    Nuž, ak bude Skalica aj naďalej v obrane taká statická, veľmi rýchlo môže prísť o vyrovnaný stav zápasu. Postarať sa o to mohol Chovan, ktorý zakončoval k vzdialenejšej žrdi – bez úspechu.
     
    24:25
    Na opačnej strane aj šanca Skalice, ktorá sa teraz veľmi rýchlo presunula pred Halásza, ktorý sa musel mať na pozore aj pred hokejkou súpera, keďže tá tam nepríjemne lietala vzduchom.
     
    24:50
    Skalica – Brendl – držanie.
     
    25:10
    Bartoš to teraz nevymyslel vôbec dobre, ťažký puk si totiž chcel spracovať jediným dotykom s hokejkou, čo znamenalo jeho odskočenie k čepeli súpera.
     
    25:50
    Skalica sa do tejto chvále dobre bráni, puk často lieta cez všetky čiary až k Halászovi, oba celky teraz dostanú priestor na prestriedanie.
     
    26:20
    Po osi Suja – Deyl sa puk dostal až k Bartánusovi, ktorý ho ale nedostal do ideálneho priestoru, zakončiť preto chcel zo záklonu, bránu netrafil.
     
    27:00
    Skalica sa teraz bude brániť už s piatimi korčuliarmi.
     
    27:20
    Košice vo veľkej šanci, Bortňák sa ocitol s pukom pred Romančíkom, gólmana Skalice ale nedokázal prekonať.
     
    27:55
    Dudáš mohol vyslať poriadne tvrdú ranu na bránku svojho súpera, puk však vyťahoval spod korčulí, preto jeho strela napokon nemala potrebné gólové parametre.
     
    28:40
    Košice s množstvom striel, hoci mnoho z nich je aj nepresných.
     
    28:50
    To neplatilo po skvelej prihrávke do jazdy Lapšanskému, ktorý si z priestoru medzikružia nakočuľoval do zaujímavej pozície, tiesnený ale Romančíka neprekonal.
     
    29:20
    Zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    29:35
    Košice – Bartánus – 2 minúty za podrazenie.
     
    29:45
    Skalica sa v úvode presilovej hry usadila v pásme svojho súpera, uvidíme, ako dlho sa pred Halászom domáci dokážu udržať.
     
    30:00
    Nuž, veľmi dlho to napokon nebolo. Puk totiž letí cez všetky čiary až do obrannej tretiny Skalice.
     
    30:25
    Podobná situácia sa o malý moment zopakoval, Košičania zbierajú pred Romančíkom dôležité sekundy.
     
    30:50
    Hostia sa navyše mohli dostať do vedenia, v strednom pásme si puk prebral Bicek, ktorý dal do korčuľovania všetky sily, následne si vytvoril akýsi samostatný nájazd proti Romančíkovi, ktorý v poslednej chvíli dobre zakročil.
     
    31:40
    Medzičasom sa sily na hracej ploche vyrovnali, vhadzovať sa bude teraz v strednom pásme po tom, čo sa domáci celok dopustil ofsajdu.
     
    31:45
    Dnešné stretnutie sleduje 839 divákov.
     
    32:17
    Košice – Šoltés – 2 minúty za seknutie.
     
    32:20
    Barák puk teraz dobre posunul po mantineli do priestoru, kde stála až dvojica hráčov Skalice, ktorý súpera vyhodiť nenechala.
     
    32:40
    Tak napokon to predsa len neplatilo, Košice sa dokázali oslobodiť.
     
    33:20
    Košice viackrát prestriedali počas hry, napokon, prečo nie, keď sa ich súper ani len nedokáže dostať k puku, tobôž nie sa usadiť pred Tomášom Halászom.
     
    34:00
    Lapšanský následne v dobrej šanci, situácia 1 proti 1, útočník Košíc sa rozhodol vypáliť spoza obrancu nebola to vôbec propagačná strela, Romančík mal teraz čo robiť, aby dokázal puk zachytiť.
     
    34:30
    Prihrávka teraz smerovala na Šoltésa, ktorý sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, ťažký puk z hokejky Bartoša si ale mladý útočník Košíc nedokázal spracovať.
     
    35:00
    Pohodový zákrok Halásza, ktorý ale puk radšej do hry späť nepustil,. vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
     
    35:30
    Skvelá šanca Košíc, Šedivý od modrej čiary tvrdo vypálil, pred bránkou bol puk ešte dobre zastavený obranou, ale len priamo pred Hričinu, ktorý odkrytú časť bránky nedokázal trafiť.
     
    36:28
    Na opačnej strane veľký šanca Opálka, Halász sa musel prezentovať dobrým zákrokom lapačkou, ktorou nedal puku šancu zatrepotať sa v sieti.
     
    36:30
    Bortňák sa teraz poriadne ťažko zdvíhal z ľadu, veríme, že to nebude nič vážne a hráč Košíc bude v zápase pokračovať.
     
    37:10
    Oba celky si po predošlý príležitostiach dávajú v obranných radoch väčší pozor, ani jeden z tímov totiž nechce v závere prostrednej časti hry inkasovať smolný gól.
     
    37:55
    Veľmi dobrá strela od modrej čiary, pred bránkou ešte Školiak puk skúsene stečoval, Halász zakončoval skôr reflexívne, no puk dokázal zbolokovať!
     
    38:45
    Puk bol v strednom pásme zašliapnutý, to znamená, že oba celky teraz môžu krátke prerušenie hry využiť na kompletné dostriedanie formácií.
     
    39:40
    Puk je v strednom pásme, kde ho ale do svojej moci nedokáže získať ani jeden z celkov, zdá sa tak, že v druhej tretine sa už nič neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani v druhej tretine sme gól nevideli, stále sledujeme dominanciu Košíc, ktoré si dokázali vypracovať kvantum šancí, výrazne ale nezaostáva ani Skalica, ktorá mohla z minima vyťažiť maximum, jej hráči ale puk za Halászov chrbát upratať nedokázali.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Po krátkom súboji v stredovom kruhu puk napokon smeroval na hokejky hostí, ktorí sa pokúsia o založenie rýchlej útočnej akcie.
     
    40:20
    Dokonca až tak rýchlej, že z toho bolo zakázané uvoľnenie.
     
    40:30
    Studenič teraz proti dvojici Dudáš – Bartoš na výborný. mladík vybojoval puk pre Skalicu a napokon aj sám zakončil, Halász svoje betóny včas sklopil.
     
    41:00
    Už od úvodu prevej časti hry sledujeme rýchly hokej zo strany na stranu, v šanci aj Košice, ich strela bola ale napokon dobre zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    41:25
    Suja s Hričinom teraz priniesli do útoku Košíc potrebný vánok, po ich aktivite pálil nepresne od modrej čiary mladý Pavúk.
     
    41:45
    Hoci nešlo o presné zakončenie, Skalica si s pukom poradiť nedokázala, dostal sa tak k nemu opäť Hričina, ktorý donútil Romančíka k dobrému zákroku.
     
    42:00
    Tak toto je neuveriteľná smola Košíc, ktorá pokračuje aj v tretej tretine. Bortňák sa teraz ocitol pred prázdnou bránkou, Romančík ostal ležať na ľade, ani napriek tomu ale puk nezasiahol a nenapol sieť v domácej bráne.
     
    42:45
    Skalica kombinovala v strednom pásme a následne i v tom útočnom, tam sa ale jej hráči príliš dlho nezdržali.
     
    43:10
    Napokon nepresvedčivé vyhodenie puku, Barák sa k nemu vrátil a preveril pozornosť Halásza, ktorý podržal Košice.
     
    43:35
    Skalica – Bezúch – 2 minúty za vrazenie na mantinel.
     
    43:40
    Už prvá prihrávka Košíc v presilovej hre bola nepresná, Školiak vložil všetky sily do korčuľovania za voľným pukom a následne ho poslal von z pásma.
     
    44:15
    Košice sa teraz až príliš tlačia do útočnej tretiny, v tejto chvíli si neustrážili rýchlosť a pykali, keďže sa pískal ofsajd.
     
    44:25
    Deyl napádaný jedným z domácich nemohol rozohrať, navyše, štyria hráči Košíc krúžili okolo striedačky a Deyl bol tak na moment jediným hráčom odetým v modrom vo vlastnej tretine.
     
    45:20
    Presilové hry dnes nie sú silnou stránkou ani jedného celku, puk aj počas vylúčenia Bezúcha často lieta cez všetky čiary.
     
    45:30
    Platilo to aj po bombe Dudáša od modrej čiary, Romančík puk vyrazil pred seba, odtiaľ ho defenzíva Skalice upratala.
     
    46:09
    Lelkeš teraz korčuľoval do strany, položil si Romančíka na ľad, lapačka domáceho gólmana ale vystrelila v tom správnom momente a puk sa tak v nej zatrepotal.
     
    46:35
    Romančík sa teraz musel mať vo viacerých prípadoch na pozore, zatiaľ možno za hviezdu zápasu označiť jednodznačne muža medzi troma žrďami v drese Skalice, ktorý prehlbuje vrásky na čelách hostí.
     
    47:20
    Po tom, čo sa v útoku na malý moment udržala Skalica sa o niečo podobné pokúšali aj hostia, Dudáš ale puk v útočnom písme udržať nedokázal.
     
    47:40
    Košice – trest pre hráčsku lavicu – 2 minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest za Košice odsedí Tomáš Hrnka.
     
    47:55
    Po jednej zblokovanej strele domácich Košice puk zaviezli aspoň do stredného pásma, kde sa Skalica bude musieť vrátiť.
     
    48:20
    Videli sme viacero zakončení, ani Studenič, ani Brendl ale puk medzi tri žrde neposlali, v prípade strely druhého menovaného následne išlo len o zakončenie do obrancu.
     
    48:48
    Skalica dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia. LUKÁŠ KLÍMA teraz po individuálnej akcii zakončil presne k pravej žrdi, od ktorej sa puk napokon odrazil do siete Halászovej bránky.
    Lukáš KLÍMA - 1:0
     
    48:55
    To teda znamená, že Skalica využíva presilovú hru, ktorá tak môže Košice ešte poriadne mrzieť. Zabúdať však netreba ani na fakt, že podobné to bolo aj v utorok v Steel aréne, kde sa vedenia ujala taktiež Skalica.
     
    49:10
    Košice pri puku, z obrannej tretiny sa pokúsia o čo najrýchlejší prechod až pre Romančíka.
     
    49:25
    O čosi podobné, ako predviedol pred malou chvíľou Klíma, sa pokúšal aj Šedivý, jeho strela švihom ale zazvonila len na plexiskle za bránou Romančíka.
     
    49:45
    Hostia sa teraz museli mať na pozore, na štadióne to pri tejto šanci len tak zhučalo, našťastie pre Košice ale gól nepadol a hostia tak ostávajú v hre.
     
    50:00
    Na opačnej strane klziska odpoveď Dudáša, ktorý to dnes často skúša od modrej čiary, Romančík je ale pri jeho zakončeniach proti a puk dobre ukrýva vo svojej lapačke.
     
    50:20
    Školiak sa s pukom ocitol v útočnom pásme, aj preto sa pokúsil o ohrozenie Halásza medzi troma žrďami, gólman Košíc sa prezentoval dobrým zákrokom ramenom.
     
    50:45
    Ďurákov pokus od modrej čiary bol dobre zblokovaný, puk preto napokon ani neprešiel pred Halásza.
     
    51:05
    Lelkeš to teraz nemyslel vôbec zle, pred bránkou hľadal Bortňáka, ten ale jeho zámer nepochopil a okolo puku prekorčuľoval ďalej.
     
    51:40
    Šoltés priťukol puk Hrnkovi, ktorý sa ešte pokúšal o presnejšiu kombináciu v útočnej tretine, to mu síce nevyšlo, ale rýchly Suja sa napokon predsa len ešte k puku vrátil.
     
    52:00
    Suja následne krížnou prihrávkou hľadal obrancu Košíc, ktorý si nakorčuľoval pred priestor troch žrdí, hráč odetý v modrom puk napokon netrafil.
     
    52:45
    Tlak Košíc sa postupne zvyšuje, v tejto chvíli ale postrádame presnejšiu strelu.
     
    53:30
    Skalica sa teraz bráni len spôsobom, akým im to dovoľuje súper. Puk aj preto letí cez všetky čiary – zakázané uvoľnenie.
     
    54:00
    Bicek chcel napraviť svoju pasivitu pri úniku proti Romančíkovi, to sa mu ale ani v tomto prípade nepodarilo, puk skončil mimo priestoru troch žrdí.
     
    54:45
    Obrany oboch celkov sa teraz priadne otvorili, aj preto sa hralo zo strany na stranu, ani jeden z celkov tento fakt na strelenie dôležitého gólu nevyužil.
     
    55:07
    Puk sa do hry vrátil po vhadzovaní v stredovom kruhu, keďže krátko predtým opustil ľadovú plochu.
     
    55:25
    Jenčík už nemal dostatok síl na to, aby sa s pukom vydal na útočný výpad, preto ho aspoň poslal do útočného pásma, čím Skalicu zdržal.
     
    56:01
    Po Sujovej aktivite Košice dostanú priestor na presnejšou kombináciu, uvidíme, čo hostia napokon predvedú.
     
    56:20
    Lelkeš to teraz nemyslel vôbec zle, puk ale skončil za bránkou Skalice, kde oň bojoval klbko hráčov, napokon ho do svojej moci získala Skalica.
     
    56:55
    Dudáš puk udržal v útočnom pásme, priťukol ho Lapšanksému, ktorý si nakorčuľoval do priestoru medzikružia, jeho strelu švihom sa ešte pred bránkou snažil tečovať Bartoš, ak by sa mu to podarilo, puk sa mohol zatrepotať v sieti.
     
    57:42
    Krásna zadovka Češíka spoza bránky Skalice, útočník Košíc sa teraz ani nepozeral, kam prihráva, cítil tam ale kapitána Bartánusa, ktorý z prvej napálil puk do Romančíka.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:20
    Košice sú teraz nasťahované v útočnom pásme, je len otázkou času, kedy Halász odkorčuľuje na striedačku.
     
    58:35
    Bartánus v ďalšej veľkej šanci, opäť sa ocitol s pukom pred bránkou, opäť prišla strela z prvej, tentokrát dobrý zákrok Romančíka ľavým betónom,
     
    58:35
    Oddychový čas hostí.
     
    58:35
    Halász ostáva na striedačke, Košice hrajú power-play!
     
    58:40
    Košičania roztáčajú kolotoč pred Romančíkom, kde sa pokúsia o rozhodenie obrany svojho súpera i presné zakončenie.
     
    59:05
    Češíkova prihrávka pred priestor troch žrdí, tam sa ocitol Jiří Bicek, ktorý presne zakončiť nedokázal! Tak toto môže útočníka Košíc ešte poriadne mrzieť.
     
    59:27
    Ale pozor! Na strane Skalice sa bude vylučovať!
     
    59:27
    Skalica – trest pre hráčsku lavicu – 2 minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odsedí Brodek.
     
    59:40
    Puk bol v útočnom pásme Košíc zašliapnutý, vhadzovať sa bude po ľavici Romančíka, čo je pre Košice nepochybne dobrá správa.
     
    59:45
    Bicekova strieľaná prihrávka pred Romančíka adresáta nenašla, zdá sa tak, že Skalica sa už dokáže ubrániť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HK 36 HANT Skalica a HC Košice, domáci celok možno trochu prekvapivo poráža svojho súpera najtesnejším možným rozdielom, 1:0. Pre Košice ide nepochybne o smolný výsledok, keďže dnes mali množstvo skvelých šancí, premeniť ale nedokázali ani jednu.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:07:16)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 49. Klíma


    HK Skalica: Romančík (Ďuriš) – Ďurák, Polata, Opalek, J. Novák, Barák, Zukal, Jaborník – Jass, Školiak, Studenič – Klíma, Brendl, Komínek – Brodek, Lantoš, Bezúch – Rožník, Mickievics, M. Trenčan
    HC Košice: Halász (Riečický) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk – Bartoš (A), Jenčík, Lapšanský – Bartánus (C), Češík, Bicek (A) – Hričina, Suja, Šoltés – Bortňák, Lelkeš, Hrnka, Boltun.

    Rozhodčí: J. Konc – Junek, Výleta
    bahis siteleri