Minsk – Riga 2:0 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Dinamo Riga
Pondělí 02.11.2015, 17:30 • Minsk Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! HC Dinamo Minsk dokázalo po velmi dobrém výkonu porazit Dinamo Riga poměrem 2:0!

    První třetina dnešního utkání nabídla velmi rychlý a přímočarý hokej bez mnoha přerušení. Do vedení se dostalo již v páté minutě domácí Dinamo, kdy nahození Kaljužného tečoval Ryan Vesce. Po úvodní brance byla lepší Riga, kterou však zastavily dvě vyloučení. Dinamo své přesilové hry nesehrálo špatně, nicméně prosadit se nedokázalo, a stav se již do konce třetiny nezměnil.

    Druhá třetina v Minsk Ice Palace byla v hodně ohledech vyrovnaná. Hostující Dinamo mělo ve druhé třetině celkem tři přesilové hry, avšak ty lotyšský celek nesehrál dobře. Jedinou branku prostřední třetiny tak zaznamenal Minsk, ve 36. minutě se dokázal prosadit Paul Szczechura!

    Ve třetí části byl jednoznačně lepší hostující celek, který se pokoušel vstřelit kontaktní branku. Svým skvělým výkonem však svůj celek držel Kevin Lalande! Necelých pět minut před koncem byl navíc vyloučen Lukáš Krajíček, a Riga měla velký tlak v útočném pásmu. Běloruského brankáře však do konce nedokázala překonat, a ten tak udržel zcela zaslouženě čisté konto!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Lukáš Krajíček (MIN) – 0+0, žádná střela, TOI – 22:17
    Tomáš Kundrátek (RIG) – 0+0, 3 střely, TOI – 20:19

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:43:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Od modré tvrdě vypálil obránce Guntis Galvins, který však těsně přestřelil!
     
    59:26
    Domácí celek však závěr utkání zvládá na jedničku! Paul Szczechura vybojoval kotouč u mantinelu, a vyhodil ho do středního pásma!
     
    59:19
    Kaspars Saulietis už ze středního pásma nahodil kotouč na Lalandeho, který raději přerušil hru, a bude se vhazovat v pásmu domácího Dinama!
     
    59:06
    Domácí Sergej Drozd dokázal dostat kotouč do středního pásma, a domácí celek šetří čas!
     
    58:50
    Parádní přihrávku před branku posílal Idrasis, který však Sestita těsně nenašel. Kotouč však doputoval na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil Kundrátek. Lalande však jeho střelu vyrazil betonem!
     
    58:26
    Hostující celek to opět zkouší bez brankáře!
     
    58:11
    Kombinaci lotyšského celku zakončil střelou od modré obránce Tomáš Kundrátek. Střelu českého obránce tečoval Pavlovs, nicméně Lalande opět skvěle zasáhl!
     
    57:55
    Domácí celek zvládl těžké chvíle při oslabení, a Lukáš Krajíček je zpět na ledě! Dinamo však i nadále kombinuje v útočném pásmu!
     
    57:36
    Domácí celek si bere oddechový čas! Lukáš Krajíček se navíc dostane zpět do hry, a hostující trenér posílá Erikssona zpět do branky.
     
    57:26
    Hostující Dinamo teď "mačká" svého soupeře, nicméně prosadit se stále nemůže. Od modré to zkoušel opět Dzerins, nicméně Lalandeho nepřekonal!
     
    56:56
    Kombinaci lotyšského celku zakončil střelou z hranice pravého kruhu Andris Dzerins, do jehož střely však skočil obránce Bailen!
     
    56:33
    Domácí opět vyhodili kotouč, nicméně hostující celek se velmi rychle dostal zpět do útočného pásma, a kombinuje.
     
    56:18
    Domácímu celku se však hned po vhazování podařilo vyhodit kotouč až do pásmu lotyšského týmu!
     
    56:03
    Dinamo teď velmi riskuje, a zkouší to v šesti! Od modré nebezpečně pálil Tim Seigo, avšak jeho střelu zastavil Lalande!
     
    55:50
    Kaspars Saulietis zavezl kotouč za branku, a následně se dostával před branku. Jeho postup však zastavil Lukáš Krajíček, který lotyšského útočníka hákoval. Dinamo si tak čtyři minuty před koncem zahraje přesilovou hru!
     
    55:19
    Hostujícímu celku se tentokrát vůbec nepovedla rozehrávka, a u kotouče je domácí Dinamo, které šetří drahocenný čas ve vlastním pásmu.
     
    54:37
    Domácí Dinamo se v posledních minutách soutředí spíše na obranu, teď však při rozehrávce chyboval Saulietis, a ke kotouči se dostal Matt Ellison, jehož pohotovou střelu však dokázal Eriksson lapit!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 5. Vesce (Kaljužnyj, Ellison), 36. Szczechura (Stěpanov)


    HC Dinamo Minsk: Lalande (Glass) – Šinkevič, Bailen, Lisovec, Krajíček, Znacharenko, Gunderson – Vesce, Elison, Kaljužnyj (C), Stěpanov, Szczechura, Cheechoo (A) – Meleško (A), Drozd, Komarov – Kolcov, Michaljov, Pavlovič
    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – Redliš (A), Galvins, Kundrátek, Seigo, Jeforejevs, Sotnieks – Darzinš (C), Dzerins, Redliš – Indrasis, Sestito, Leino – Saulietis, Bicevskis, Meija – Skvorcovs, Berzins, Pavlovs – Locans

    Rozhodčí: Kadjrov, Safiullov – Golovjov, Sazonov
    bahis siteleri