Česko – USA 1:6 (kon.)
konec
Česko
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
USA
Pondělí 02.11.2015, 03:00 • Encana Events Centre (Dawson Creek, B.C.) • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    To je ode mě takto nad ránem vše, jdu se ještě před prací dospat a budu se těšit na další zápas proti výběru Canada Black, který začíná v noci na zítřek, opět od 03:00. Tentokrát pouze jako fanoušek, další přenos pro vás budu komentovat v přijatelější čas ani ne 24 hodin poté – v úterý (22:30) proti Canada White. Zatím se mějte dobře! (05:36:28)
     
    Dnešní zápas byl přesnou ukázkou skutečnosti, že skóre nemusí vždy úplně přesně reflektovat dění na ledě. Rozdíl mezi oběma týmy dnes určitě nebyl pětigólový – čeští mladíci sehráli s Američany herně vyrovnanou partii, troufnu si říct, že od druhé třetiny byli i o něco lepší na puku a dokázali se dostat do mnoha dobrých gólových příležitosti, koncovka je ale tradiční bolestí našich mládežnických výběrů. Američané naše hráče extrémně nepřebruslovali a většina střel nebyla nebezpečná, pouze byli důraznější v předbrankovém prostoru, odkud vstřelili čtyři ze šesti branek. Pokud český tým zpřesní střelbu, může se v dalších dvou zápasech ve skupině s kanadskými výběry v pohodě měřit.
     
    Nejlepším českým hráčem vyhlášen střelec jediného gólu MATYÁŠ SVOBODA, na druhé straně dnes téměř bezchybný brankář Dylan St. Cyr.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Utkání už se dohraje ve středním pásmu...
     
    59:20
    Zadina ve střelecké pozici po výměně puku s Machalou trefil boční síť. Pardubický talent byl dnes hodně vidět, snad v dalším průběhu turnaje ještě trochu lépe sešteluje mířidla.
     
    58:01
    Chytil ve velké šanci před brankou, St. Cyr opět skvěle zasáhl! Kotouč byl ještě chvíli volný v brankovišti, Svoboda se k němu ale nedostal včas a americký brankář ho zalehl.
     
    57:33
    Zadina to zkoušel od modré čáry, střela ale neprošla přes hradbu těl před americkou brankou.
     
    56:52
    Přesilovková kombinace českého týmu zatím nevede k žádné nebezpečné střele.
     
    56:10
    Šalda předvedl dobrý důraz proti Torturovi ve vlastním obranném pásmu, frustrovaný americký útočník se mu pak "pomstil" tvrdým hitem ve středním pásmu. Rozhodčí posoudili jeho zákrok právem jako nedovolený, český obránce se těžce zvedá z ledu, ale bude v pořádku.
    55:22 Tommy MILLER - 1:6
     
    55:22
    USA právě vstřelilo branku!
    Český tým teď vrhnul všechny síly do útoku a Američané se prosazují z rychlého kontru – TOMMY MILLER se po Torturově přihrávce dostal za obranu a bekhendovou kličkou překonal Škarka. Asistence: Jacob Tortura.
     
    53:37
    Icing Američanů, na buly se staví formace ve složení Safin – Kondelík – Zadina. Trenér českého celku se tak snaží s výsledkem něco udělat dalším proházením útočných řad.
     
    52:49
    Bukač zastavil rozvíjející se protiútok a přesně rozehrál, rozjetého Škvrněho ale na modré čáře zastavil ofsajd.
     
    51:41
    Kern po Nečasově přihrávce vyzkoušel pozornost amerického brankáře z levého kruhu. I v této třetině jsou čeští mladíci opticky lepším týmem.
     
    50:48
    Škarek zakročil proti nahození Farrance, puk byl potom ještě chvíli volný na hranici brankoviště, tentokrát si ale česká obrana poradila.
     
    49:51
    Toman šel sám proti St. Cyrovi, se svou střelou na lapačku ale neuspěl! Dorážet se pak z ostrého úhlu snažil ještě z trestné lavice naskakující Kaut, také neúspěšně.
     
    48:35
    Češi se dobře brání v oslabení, soupeře drží daleko od své branky.

    Karel Málek

    Branky a nahrávky: 45. Svoboda (Zadina, Galvas) – 4. Tortura (Norris, Mismash), 5. Cassetti (Hutsko, Chmelevski), 15. Reedy (Tkachuk, Hughes), 39. Chmelevski (Mismash, Tortura), 40. Reedy (Barratt), 56. Miller (Tortura)


    Česko: Škarek (Vomáčka) – Galvas, Bednář, Mikyska, Gaspar, Král, Šalda, Zelingr, Bukač – Safin, Kondelík, Svoboda – Kaut, Nečas "C", Kern – Machala, Chytil, Zadina – Novák, Škvrně, Toman
    USA: St. Cyr (Scheel) – Farrance, Gildon, Hughes, Kemp, Knoepke, Maniscalco, Miller – Barratt, Cassetti, Chmelevski, Cockerill, Dhooghe, Hernandez, Hutsko, Mismash, Norris, Reedy, Slaggert, Tkachuk, Tortura
    bahis siteleri