Boston – Dallas 3:5 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 2:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 5:2 (kon.)
Montreal – Ottawa 1:2 (po pr.) | Detroit – Tampa 2:1 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 0:3 (kon.)
Colorado – Calgary 6:3 (kon.) | Edmonton – Philadelphia 4:2 (kon.) | San Jose – Columbus 2:5 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Ottawa Senators
Středa 04.11.2015, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:34 Kyle TURRIS - 1:2
     
    60:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    O první útok v prodloužení se sice postarali domácí hráči, ale ti velmi záhy propadli a výsledkem bylo přečíslení Ottawy. To skvělým pasem vyřešil Hoffman, který našel KYLEA TURRISE, jenž poslal v pohodě puk za záda přesunujícího se Condona. Asistence: Mike Hoffman
     
    57:35
    Jeff Petry si sjel před bránu, nicméně jeho zakončení Andersonovu svatyni nakonec přeletělo. Montreal je ale opravdu hodně blízko možná rohodující brance!
     
    56:19
    Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu a Ottawu teď zachránil její brankář! Plekancovo překvapivé nahození se na brankovišti snažil dvakrát dorazit Gallagher ale Craig Anderson si lehl před brankovou čáru a puk za svá záda nepustil. O zbytek práce se postaral velmi důrazný Mark Borowiecki, který zpracoval Gallaghera.
     
    56:09
    Dobrá šance pro Montreal! Na trestnou lavici usedá za vysokou hůl Mark Methot (OTT). Po komerční přestávce budou mít domácí k dispozici dvouminutovou přesilovou hru.
     
    52:58
    A na druhé straně se musel ohánět Condon, který čelil hned několika dorážkám z bezprostřední blízkosti. I gólman domácího celku si poradil skvěle.
     
    52:36
    Díky přistrčení Paciorettyho se puk dostal na hůl Gallaghera, jenž projel ze strany až k Andersonovi, avšak ten velmi nebezpečnou situaci zvládl dokonale.
     
    47:04
    Fantastický zákrok ottawského brankáře! Vyraženou střelu dokázal Pacioretty poslat zpátky na bránu a Craig Anderson se musel předvést parádním zákrokem, když stačil do proti pohybu zareagovat svým betonem!
     
    44:55
    Po střele od modré čáry se puk mezi Condonovými betony došoural až do brány, ale hlavní rozhodčí už předtím přerušil hru a neuznaného gólu jsme se tak dočkali i na straně Ottawy. Na brankovišti se poté strhla menší mela. Uvidíme, zda se bude vylučovat.
     
    43:27
    První přesilovou hru v zápase si zahraje Ottawa. Dale Weise (MTL) poslal puk bez teče mantinelu rovnou do hlediště a je za to potrestán dvěma minutami na lavici hanby.
     
    41:11
    Montreal sice měl menší problémy s rozehrávkou, ale nakonec se dostal do velmi slibné šance. Gallagher zakončoval jen do Andersona, avšak od něj se puk odrazil mezi kruhy a Plekanec zaměstnal gólmana Senátorů další jedovatou střelou. Skóre se ale nemění!
     
    38:44
    Lars Eller to nyní udělal výborně když si rychlou změnou směru našel prostor mezi kruhy. Tím se domácí hráč dostal do fantastické střelecké pozice, avšak následnou svižnou ranou Eller bránu minul.
     
    35:20
    Po obrovská chybě Cowena u modré čáry se Montreal tlačil do přečíslení. Puku se ujal Lars Eller, který jej však v tísni dokázal jen nahrnout na Andersona a ten, zdá se, kotouč udržel někde před brankovou čárou. Následná rozmíška mezi Borowieckim a Smithem-Pellym v nic většího nepřerostla.
     
    32:27
    Jenže Sens se v útočném pásmu nepohodli a výsledkem bylo možné přečíslení domácích. K tomu sice úplně nedošlo, ale Galchenyuk se dostal do slibné střelecké pozice, kterou však nepřesnou ranou z mezikruží pokazil.
     
    28:12
    Domácí se několik desítek vteřin drželi v útočném pásmu, avšak k zakončení se nedostali a trestat mohla Ottawa! Chiasson s Michálkem se dostali do dalšího přečíslení, které po přihrávce od spoluhráče zakončoval opět český útočník, jenž místo odkryté brány trefil jen horní tyč!
    26:13 Dale WEISE - 1:1
     
    26:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Senátoři byli pod opravdu obrovským tlakem a nyní už inkasují. Borowiecki s Chiassonem se srazili u mantinelu čehož využili domácí k bleskové kombinaci. Po ose Markov-Galchenyuk se puk dostal od modré čáry až na brankoviště, kde stál zcela osamocený DALE WEISE, jenž již neměl problém s překonáním brankáře Ottawy. Asistence: Alex Galchenyuk, Andrej Markov
     
    25:36
    Weise obdržel dobrou přihrávku od Markova, ale z mezikruží pohotově mezi tři tyče poslat nedokázal!
     
    25:08
    Senátoři si v pěti příliš dlouho nezahráli. Za nedovolené bránění je totiž vyloučen Mark Methot (OTT).
    23:16 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:1
     
    23:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hned první střela Montrealu v přesilové hře byla zastavena blokujícím hráčem Ottawy a ten se rázem dostal do úniku. Tím hráčem byl JEAN-GABRIEL PAGEAU, který bleskově přesprintoval celé kluziště a poté rychlou střelou mezi betony překonal Condona v bráně domácího týmu. Bez asistence.
     
    22:31
    Je tady první vyloučení zápasu. Cody Ceci (OTT) dostává dvě trestné minuty za to, že Desharnaise trefil vysokou holí.
     
    21:10
    Rychle zpátky ke Condonovi. Toho kvalitní střelou prověřil Mike Hoffman a poté se k dorážce tlačilo hned několik hráčů Ottawy. Ani jeden z hostujících hráčů však puk za rozhozeného brankáře Habs nedostal.
     
    17:34
    Když nepočítáme neuznaný gól Montreal, tak tohle byla dosud největší šance zápasu! Pageau po zaváhání domácího hráče získal puk ve středním pásmu a rázem z toho bylo přečíslení dvou na jednoho. Obrovskou šanci nakonec zakončoval Cody Ceci, který byl volný na pravé straně, avšak Condon se stačil přesunout a připsal si důležitý zákrok.
     
    14:24
    Jak jsem již napsal, gól uznán není! Sám trenér Montrealu si situaci zhlédl na tabletu a musí s tímto rozhodnutím souhlasit. Gallagher byl v brankovišti přeci jenom příliš aktivní a Andersonovi opravdu bránil.
     
    14:24
    Hráči Montrealu sice slaví, ale hlavní rozhodčí okamžitě ukazuje, že gól uznán nebude! Po dalším vyhraném buly v útočném pásmu se kotouč dostal k Plekancovi, jenž zakončoval do odkryté části branky. Problémem je však postavení Gallaghera, který bránil Andersonovi v brankovišti. Vše se ale ještě řeší u videa!
     
    14:18
    Subbanovu velmi nebezpečnou dělovku od modré tečoval Smith-Pelly krásně, ale kotouč nakonec míjí bránu Andersona. Další pokus v podání Markova už hostující brankář schoval v lapačce.
     
    09:55
    Solidní šance na druhé straně ledové plochy! Rychlý protiútok Ottawy skončil po sražené přihrávce mezi kruhy u Ceciho, avšak ten tvrdou ránu poslal jen do náruče Mikea Condona.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 27. Weise (Galchenyuk, Markov) – 24. Pageau, 61. Turris (Hoffman)


    Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) – Subban, Markov, Petry, Jemelin, Gilbert, Beaulieu – Gallagher, Plekanec, Pacioretty – Smith-Pelly, Galchenyuk, Eller – Weise, Desharnais, Fleischmann – Flynn, Mitchell, Byron
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Cowen, Borowiecki – Lazar, Turris, Hoffman – Ryan, Zibanejad, Prince – Chiasson, Pageau, Michálek – Neil, Smith, Puempel

    Rozhodčí: Chris Lee, Garrett Rank – Scott Driscoll, Scott Cherrey

    Diváci: 21.288
    bahis siteleri