Švýcarsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Česko – Německo 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Německo
Pátek 06.11.2015, 20:15 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj pěti zemí (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Peslarové vypadl nepříliš razantní pokus Eisenschmidové. Česká brankářka své zaváhání naštěstí napravila a z dorážky neinkasovala.
     
    59:24
    Horálková netrefila od modré čáry prázdnou bránu.
     
    58:23
    Harssová prchá na střídačku, Němky to zkouší v šesti.
     
    57:16
    Trenér Jiří Vozár nenechává nic náhodě a bere si oddechový čas.
     
    55:53
    Oddechový čas Německa. Hráčky ze země našich západních sousedů potřebují skórovat, místo toho se ale brání.
     
    55:52
    Kolikátá šance dnes pro Vanišovou? Česká hráčka se tentokrát dostala ke střele z mezikruží, ovšem na Harssovou si nepřišla.
     
    52:39
    Jenomže se nedokázaly dostat ke střele a na druhé straně mohla skórovat Vanišová. Dnes bezpochyby nejaktivnější hráčka, které je doslova plný led, se šikovně proháčkovala před Harssovou, jíž ovšem tentokrát nepřekonala.
     
    51:25
    Vanišová následně mohla dostat domácí reprezentaci do trháku, z levého kruhu těsně přestřelila bránu.
    Barbora PATOČKOVÁ - 3:2
     
    50:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naše hokejistky se hnaly za vedoucí brankou a nakonec se jí po zásluze dočkaly! Po střele Tejralové od modré čáry dorážela nejprve Rohanová, ta se sice neprosadila, ale BARBORA PATOČKOVÁ už ano a dostává potřetí v zápase českou reprezentaci do vedení. Asistence: Petra Rohanová, Aneta Tejralová.
     
    49:57
    Další velká šance českých hráček. Rohanová ani Bucifalová z bezprostřední blízkosti nepropasírovaly puk přes Harssovou.
     
    48:40
    Zornová poslala do brejku Lanzlovou, kterou vychytala Peslarová.
     
    48:11
    V obrovské šanci se ocitla Vanišová. Ta ovšem ležící německou brankářku nepřekonala.
     
    44:50
    Harssová zazmatkovala u své brány a dostala se za bránu. Křížová nahrávala před puk před prázdnou bránu. Její přihrávka ovšem byla příliš prudká, aby ji někdo stačil zasáhnout.
     
    43:28
    Tejrarová našla střílenou přihrávkou před bránou volnou Křížovou, která ale kotouč neposlala do odkryté klece.
     
    43:10
    Rychlá šance domácího celku na to dostat se znovu do vedení. Dvě minuty za podražení obdržela Paula Nixová.
    Sophie KRATZEROVÁ - 2:2
     
    42:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky se ze své první střely ve třetí třetině prosazují a podruhé vyrovnávají. Peslarovou překonala střelou z velké vzdálenosti SOPHIE KRATZEROVÁ. Asistence: Nina Kameniková.
     
    35:17
    Přibylová se protáhla až před Harssovou. Na rozdíl od autorky první branky Vanišové však kotouč mířený na zadní tyč nezapadl do brány, ale zamířil do mimo klec německé brankářky.
     
    32:20
    Polenská se proháčkovala přes několik hráček až před Harssovou, kterou ovšem zblízka nepřekonala. Následně vjela do brankoviště německé brankářky, kvůli čemuž byla hra přerušena.
    Alena POLENSKÁ - 2:1
     
    29:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naše reprezentantky se vrací do vedení! Kapitánka ALENA POLENSKÁ usměrnila neomylně do pravého horního růžku střílenou příhrávku Hymlárové zpoza pravého kruhu. Harssová neměla moc šancí. Asistence: Klára Hymlárová, Denisa Křížová.
     
    26:09
    Po závaru před bránou se strhla menší potyčka, kvůli níž putovaly na trestnou lavici na straně Německa Nicola Eisenschmidová a na straně Česka Vendula Přibylová. Bude se hrát čtyři na čtyři.
    Andrea LANZLOVÁ - 1:1
     
    25:59
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky si vypracovaly solidní tlak a nakonec se ze své první vážnější šance prosazují. Klugeová našla před bránou volnou ANDREU LANZLOVOU, která překonala přesouvající se Peslarovou a vyrovnala stav zápasu. Asistence: Laura Klugeová.
     
    24:26
    Třetí vyloučení českých hráček v dnešním zápase a potřetí se jednalo o útočný faul! Tentokrát zamířila za katr autorka první branky Tereza Vanišová na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    24:11
    Na druhé straně se dostala do dobré střelecké pozice zpoza levého kruhu Polenská a její dobrý pokus Harssová vychytala.
    Tereza VANIŠOVÁ - 1:0
     
    18:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky otevírají k velké radosti fanoušků v Hodoníně skóre zápasu. TEREZA VANIŠOVÁ se podruhé dostala díky důrazu, a rychlosti před Harssovou, přičemž tentokrát nebyla nikým faulována. Toho česká útočníce využila a poslal kotouč na zadní tyč, na což německá gólmanka nedokázala zareagovat. Asistence: Aneta Lédlová.
     
    14:38
    Dvě minuty za podražení obdržela Ann – Kathrin Voogová.
     
    14:35
    Vanišová se dostala i díky dobrému důrazu a správné dynamice téměř až před Harssovou. Při své snaze o průnik do šance byla faulována a Češky si za malou chvíli zahrají přesilovku.
     
    12:53
    Na tohle si musí dávat naše hráčky pozor. I druhé oslabení si zahrají kvůli faulu v útočném pásmu. Znovu je potrestána Aneta Lédlová, která dostala dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    09:20
    Dobrá střela Křížové zpoza levého kruhu a ještě lepší zákrok Harssové.
     
    08:58
    Tlak české reprezentace ještě může umocnit následující přesilová hra! Dvě minuty za hákování totiž obdržela Bernadette Karpfová (GER).
     
    08:47
    Povová v dobré pozici svou prudkou střelou jen těsně minula klec, kterou střeží Harssová.
     
    03:14
    Těsně před vypršením trestu se dostala do samostatného úniku Pavlína Horálková, tváří v tvář ovšem Harssovou nepřekonala.
     
    01:15
    První přesiovou hru utkání si zahrají Němky. Aneta Lédlová si pomohla v útočném pásmu přidržením soupeřky, za což obdržela dvouminutový trest.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 19. Vanišová (Lédlová), 30. Polenská (Hymlárová, Křížová), 51. Patočková (Rohanová, Tejralová) – 26. Lanzlová (Klugeová), 43. Kratzerová (Kameniková)


    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová, Zíková, Herzigová, Horálková, Zedníková, Flchsová, Kolowratová – Polenská (C), Hymlárová, Křížová, Lédlová, Přibylová, Vanišová, Manhartová, Povová, Studentová, Rohanová, Pátková, Bucifalová, Patočková.
    Německo: Harssová (Alblová) – Heiseová, Gleissnerová, Bartschová, Strobelová, Düsbergová, Voogová, Pauratová – Lanzlová, Klugeová, Zornová (C), Eisenschmidová, Karpfová, Schmidová, Spielbergerová, Kratzerová, Kameniková, Wagnerová, Nixová, Hahnová.

    Rozhodčí: Celarová – Šťastná, Štreitová
    bahis siteleri