Česko – Finsko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Česko
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Finsko
Pátek 06.11.2015, 18:00 • Zimní stadion Vlašim • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové umlčeli domácí fanoušky. Pěknou přihrávku z rohu kluziště dokázal mezi Kváčovy betony zasunout Patrik VIRTA. Asistence: Jesper Mattila, Miikka Pitkanen.
     
    61:12
    Hosté na malou chvíli přitlačili Čechy v obranné třetině a Hopponen měl dobrou příležitost skórovat. Kváča ale jeho nájezd vykryl.
     
    58:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká smůla. Už to vypadalo, že Češi vyvezou puk do středního pásma, ale Finové ho dokázali znovu ukořistit. Následně sehráli parádní akci na jeden dotek, kterou z levého kruhu zakončil přesnou střelou do rohu branky Teemu LAMSA. Asistence: Eetu Elo, Miikka Pitkanen.
     
    58:05
    Finská branka zůstává prázdná!
     
    56:42
    Kusý mohl rozhodnout! Rychlý nájezd z pravého křídla ale zakončil bekhendem pouze do finského brankáře!
     
    54:45
    Virta jel sám na branku, ale z obou stran se ho snažili rozhodit čeští beci. Finský útočník tak neměl ideální palebnou pozici a Kváča ho stačil dobře vybruslit.
     
    50:55
    Slušný tlak Finů končí na bezchybném Kváčovi. Po další střele hostů končí puk v ochranné síti.
     
    49:42
    Domácí se ale budou bránit znovu. Suchý si jde odpykat trest za podražení.
     
    47:19
    Komplikace pro domácí. Dvouminutovým trestem byl za sekání potrestán Guman.
     
    45:18
    Velká příležitost pro Ďurače! Mladoboleslavský útočník se ocitl sám před Kahkonenem a několikrát zkoušel puk doklepávat do sítě, finský brankář ale odolal.
     
    42:58
    O poznání nebezpečnější byla střela Mattily, který jen těsně minul pravou tyč české branky.
     
    36:23
    Pitkanen ujel po pravém křídle, Kváča musel předvést další skvělý zákrok!
     
    33:22
    Bude se znovu vylučovat a opět to bude jeden z Finů – tentokrát Niemelä za faul kolenem. Češi si zahrají 17 sekund proti třem.
     
    31:39
    Přesilovka pro hráče v červeném. Mattila odpyká dvouminutový trest za podražení.
     
    30:21
    V české obranné třetině je ale pořád dusno. Další příležitost měl Virta, který úplně sám dorážel střelu svého spoluhráče. Kváča byl však znovu bezchybný.
     
    27:58
    Po závaru před finskou brankou se k puku dostal úplně volný Jandus! Jeho tvrdá rána z mezikruží Kahkonenovi vypadla, nikdo z Čechů ale nedokázal zamést puk do odkryté branky.
     
    26:42
    Mattila ujel v oslabení po levé straně a nebezpečně pálil na českou branku. Střela ale naštěstí těsně minula pravou tyč.
     
    25:21
    A tohle oslabení už zřejmě Češi přečkají. Za sevření puku rukou si jde na dvě minuty sednout Pitkanen.
     
    24:51
    Neobvyklá situace na druhé straně! Kuťák se ve dvojnásobném oslabení dostal do úniku, sám před finským brankářem ale nedokázal uspět. Kahkonen vyráží jeho střelu do rohu kluziště.
     
    24:32
    Až teď Gymer dokázal ohrozit českou branku. Finský hráč byl úplně sám na pravém kruhu, trefil ale Kváču do masky.
     
    23:35
    Domácí se bránili velice dobře, bohužel si ale sami způsobili další komplikace. Zbytečným faulem ve středu hřiště se provinil Dvořák a Češi tak jdou na minutu a půl do tří.
     
    23:00
    Makinen vystihl přihrávku českého týmu a upaloval sám na českou branku. Jandus zastavil finského útočníka jen za cenu dvouminutového trestu.
     
    19:43
    Finové pořádně zatlačili na Kváču a ve skrumáži těl chtěli dotlačit puk do branky. Český gólman ale zůstal jistý a prostor před ním následně vyklidili obránci.
     
    16:14
    Teď se ale český gólman zapotil trochu víc! Finský útočník Elo vyřešil přečíslení střelou zápěstím, Kváča ale předvedl dobrý zákrok a podržel svůj tým.
     
    12:47
    Až teď pořádně zatopili finské obraně Kotala s Ďuračem. Druhý jmenovaný chtěl ještě dorážet střelu svého kolegy, Kahkonen ale ležící puk lapil včas.
     
    11:34
    Češi si zahrají další přesilovku. Bude se opakovat scénář z první minuty zápasu – dvě minuty si za držení odsedí Rouhiainen.
     
    01:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale naši mladíci prosazují. Po Bartkově přihrávce se před brankou nejlépe zorientoval Jakub KOTALA. Útočník Mladé Boleslavi posílá povedenou střelou českou devatenáctku do vedení. Asistence: Jan Bartko
     
    01:35
    Koblížek v první velké šanci! Český útočník nebezpečně tečoval střelu od modrá, Kahkonen byl ale pozorný a vyrazil betonem.
     
    00:09
    První útok dovezli do útočného pásma čeští hráči a hned je z toho přesilovka! Koblížka nedovoleně přidržel Rouhiainen a Češi tak mají první početní výhodu.

    Jakub Slunečko

    Branky a nahrávky: 2. Kotala (Bartko) – 59. Lamsa (Elo, Pitkanen), 64. Virta (Mattila, Pitkanen)


    Česko: Kváča (Slavíček) – Rudl, Adámek, Pýcha, Weinhold, Bartko, Walter, Adam, Jandus – Wágner, Dvořák, Koblížek – Kotala “C“, Kuťák, Ďurač – Krliš, Kusý, Suchý – Anděl, Furch, Guman
    Finsko: Kahkonen (Ruusu) – Rouhiainen “C“, Pelli, Mattila, Vainio, Parikka, Ruuskanen, Rautanen – Elo, Pitkanen, Virta – Gymer, Borgström, Lamsa – Vidgren, Ruotsalainen, Hopponen – Makinen, Mattila, Niemelä – Väyrynen

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Komárek, Ondráček

    Diváci: 750
    bahis siteleri