Hertha – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Ingolstadt – Darmstadt 3:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 22.11.2015, 15:30 • Olympiastadion Berlin (kapacita: 74 475) • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na berlínském Olympiastadionu sledovalo 37 045 diváků, se s Vámi loučím! Děkuji za pozornost, u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (17:43:20)
     
    Je tomu tak, utkání končí a Hertha Berlín poráží Hoffenheim 1:0! Bůhvíjak pohledná podívaná to dnes na Olympijském stadionu tedy nebyla, v první půli oběma týmům život značně znepříjemňovalo husté sněžení, které si vybralo svou daň i na travnaté ploše. I přes to jsme ale jediný gól dnešního mače viděli v úvodní pětačtyřicetiminutovce, míč si hlavou do vlastní sítě srazil hostující kapitán Eugen Polanski! Druhá půle už se hrála za výrazně lepších podmínek, ovšem ti, kdo očekávali atraktivnější hru od obou mužstev, museli být značně zklamáni. Hoffenheim sice tlačil svého soupeře, avšak žádnou velkou šanci si vytvořit nedokázal. Svěřenci trenéra tak už potřetí za sebou nedokázal vsítit ani jednu branku a i nadále uzavírají bundesligovou tabulku, naopak tým z hlavního německého města se opět posunul na čtvrté místo!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zuber však rohový kop zahrál opět velice špatně, domácí obrana nebezpečí odvrátila a tohle vítězství už si Hertha utéct nenechá!
     
    90+2
    Teď musel domácím fanouškům spadnout obrovský balvan ze srdce! Po přízemním centru od Strobla totiž kulatý nesmysl nešťastně zasáhl obránce John Brooks a poslal jej jen kousek vedle levé tyče vlastní branky!
     
    90+1
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Alexander Baumjohann.
     
    90
    Sudí nad rámec základní hrací doby nastavuje jen dvě minuty!
     
    89
    Dobrá šance pro hosty! Z nějakých pětadvaceti metrů se ke střele odhodlal Nadiem Amiri a nutno poznamenat, že balón netrefil vůbec špatně, kulatý nesmysl totiž zamířil jen kousek nad horní tyč berlínské svatyně!
     
    89
    Obrovský potlesk za své sólo sklidil Genki Haraguči, který s míčem přilepeným na kopačce přestál hned několik tvrdých soubojů a opět pošetřil trochu času pro domácí.
     
    88
    Berlínští v těsné blízkosti šestnáctky soupeře sbírali cenné vteřinky, Kalou to však se svými kličkami přehnal a o míč po dobrém skluzu v podání Süleho přišel.
     
    87
    Po nepřehledném souboji mezi Regäselem a Zuberem se míč odporoučel za brankovou čáru, sudí dlouho váhal a k souhlasnému potlesku domácích příznivců nakonec přisoudil balón Herthě.
     
    86
    Fotbalisté TSG měli k dispozici další standardní situaci, k jejíž exekuci se postavil Zuber, ovšem kopl to přímo otřesně. Míč skončil až za brankovou čárou, nikdo z jeho spoluhráčů neměl sebemenší šanci na něj dosáhnout.
     
    85
    Po dlouhé době tu máme žlutou kartu, kterou od rozhodčího po falu na Vargase dostává Per Skjelbred.
     
    84
    Zničehonic mohli udeřit domácí, avšak po van den Berghově pasu Kaloua v poslední možný okamžik parádně odzbrojil vracející se Bičakčić.
     
    83
    Poslední střídání hostí, Rudyho na závěrečné minutky nahrazuje jednoznačně ofenzivněji laděný Kevin Kurányi.
     
    82
    Hosté se nyní hodně zlobí, dle názoru sudího si totiž Volland pomohl ofenzivním faulem a akce Hoffenheimu tak musí skončit.
    81.
     
    81
    Asi největší šance hostujícího týmu! Rohový kop rozehrál Hoffenheim na krátko, Zuber následně vyslal do vápna nepříjemný centr, na nějž si pohotově naskočil Ermin Bičakčić, ale hlavou míč poslal jen těsně vedle Jarsteinovy pokladnice!
     
    80
    Avšak domácí obrana si dnes s podobnými situacemi zatím počíná na výbornou, ve vzduchu si nejlépe vedl Langkamp, který hlavou míč posunul na Regäsela, jenž si velice ochotně došel pro faul.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 30. Polanski (vla.)

    Karty:   35. Lustenberger (HER), 85. Skjelbred (HER) – 32. Polanski (HOF)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 24:16.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Regäsel, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (C) (77. Hegeler) – Haraguči, Darida, Tolga Ciğerci (74. van den Bergh) – Kalou (90+1. Baumjohann).
    Náhradníci: Körber – Ronny, Hegeler, Baumjohann, Stocker, van den Bergh, Beerens.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Süle, Bičakčić, Kim Džin-Su – Amiri, Rudy (83. Kurányi), Polanski (C), Schmid (63. Zuber) – Volland, Uth (63. E. Vargas).
    Náhradníci: Grahl – Schär, Toljan, Zuber, E. Vargas, T. Elyounoussi, Kurányi.

    Rozhodčí: Giudo Winkmann – Christian Bandurski, Arno Blos
    bahis siteleri