Hertha – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Ingolstadt – Darmstadt 3:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 22.11.2015, 15:30 • Olympiastadion Berlin (kapacita: 74 475) • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na berlínském Olympiastadionu sledovalo 37 045 diváků, se s Vámi loučím! Děkuji za pozornost, u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (17:43:20)
     
    Je tomu tak, utkání končí a Hertha Berlín poráží Hoffenheim 1:0! Bůhvíjak pohledná podívaná to dnes na Olympijském stadionu tedy nebyla, v první půli oběma týmům život značně znepříjemňovalo husté sněžení, které si vybralo svou daň i na travnaté ploše. I přes to jsme ale jediný gól dnešního mače viděli v úvodní pětačtyřicetiminutovce, míč si hlavou do vlastní sítě srazil hostující kapitán Eugen Polanski! Druhá půle už se hrála za výrazně lepších podmínek, ovšem ti, kdo očekávali atraktivnější hru od obou mužstev, museli být značně zklamáni. Hoffenheim sice tlačil svého soupeře, avšak žádnou velkou šanci si vytvořit nedokázal. Svěřenci trenéra tak už potřetí za sebou nedokázal vsítit ani jednu branku a i nadále uzavírají bundesligovou tabulku, naopak tým z hlavního německého města se opět posunul na čtvrté místo!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zuber však rohový kop zahrál opět velice špatně, domácí obrana nebezpečí odvrátila a tohle vítězství už si Hertha utéct nenechá!
     
    90+2
    Teď musel domácím fanouškům spadnout obrovský balvan ze srdce! Po přízemním centru od Strobla totiž kulatý nesmysl nešťastně zasáhl obránce John Brooks a poslal jej jen kousek vedle levé tyče vlastní branky!
     
    90+1
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Alexander Baumjohann.
     
    90
    Sudí nad rámec základní hrací doby nastavuje jen dvě minuty!
     
    89
    Dobrá šance pro hosty! Z nějakých pětadvaceti metrů se ke střele odhodlal Nadiem Amiri a nutno poznamenat, že balón netrefil vůbec špatně, kulatý nesmysl totiž zamířil jen kousek nad horní tyč berlínské svatyně!
     
    89
    Obrovský potlesk za své sólo sklidil Genki Haraguči, který s míčem přilepeným na kopačce přestál hned několik tvrdých soubojů a opět pošetřil trochu času pro domácí.
     
    88
    Berlínští v těsné blízkosti šestnáctky soupeře sbírali cenné vteřinky, Kalou to však se svými kličkami přehnal a o míč po dobrém skluzu v podání Süleho přišel.
     
    87
    Po nepřehledném souboji mezi Regäselem a Zuberem se míč odporoučel za brankovou čáru, sudí dlouho váhal a k souhlasnému potlesku domácích příznivců nakonec přisoudil balón Herthě.
     
    86
    Fotbalisté TSG měli k dispozici další standardní situaci, k jejíž exekuci se postavil Zuber, ovšem kopl to přímo otřesně. Míč skončil až za brankovou čárou, nikdo z jeho spoluhráčů neměl sebemenší šanci na něj dosáhnout.
     
    85
    Po dlouhé době tu máme žlutou kartu, kterou od rozhodčího po falu na Vargase dostává Per Skjelbred.
     
    84
    Zničehonic mohli udeřit domácí, avšak po van den Berghově pasu Kaloua v poslední možný okamžik parádně odzbrojil vracející se Bičakčić.
     
    83
    Poslední střídání hostí, Rudyho na závěrečné minutky nahrazuje jednoznačně ofenzivněji laděný Kevin Kurányi.
     
    82
    Hosté se nyní hodně zlobí, dle názoru sudího si totiž Volland pomohl ofenzivním faulem a akce Hoffenheimu tak musí skončit.
    81.
     
    81
    Asi největší šance hostujícího týmu! Rohový kop rozehrál Hoffenheim na krátko, Zuber následně vyslal do vápna nepříjemný centr, na nějž si pohotově naskočil Ermin Bičakčić, ale hlavou míč poslal jen těsně vedle Jarsteinovy pokladnice!
     
    80
    Avšak domácí obrana si dnes s podobnými situacemi zatím počíná na výbornou, ve vzduchu si nejlépe vedl Langkamp, který hlavou míč posunul na Regäsela, jenž si velice ochotně došel pro faul.
     
    79
    Brooks ostře přibrousil Vargase, hosté budou zahrávat volný přímý kop z poměrně zajímavé pozice.
     
    78
    Vargas teď měl moře volného času a prostoru, ovšem skákavý míč nakonec po podklouznutí nedokázal zkrotit. Tohle bude chilského útočníka Hoffenheimu hodně mrzet.
     
    77
    Další střídání na straně domácí Herthy. Odpracováno už má Lustenberger, ve středu zálohy jej zastoupí příchozí Jens Hegeler.
     
    76
    Volland roztáhl hru doleva, kde se míče ujal Zuber, který se pohrál s Regäselem a následně jej vrátil Vollandovi, jehož rána však jen podtrhla střeleckou krizi, jíž si Hoffenheim v posledních zápasech prochází.
     
    74
    První střídání na straně domácích, ze hřiště odchází Ciğerci, kterého na poslední čtvrthodinku nahradí Johannes van den Bergh.
     
    73
    Po Langkampově faulu měli hosté k dispozici možnost na vyrovnání v podobě volného přímého kopu, ovšem obrana Herthy si opět počínala bezchybně, a střelecké trápení Hoffenheimu tak stále nebere konců.
     
    72
    Baumann si vyměnil míč se Suem, následně svým nepovedeným výkopem pořádně vystrašil Lustenbergera, který však balón před dotírajícím Kalouem dokázal uhájit.
     
    71
    Ve středu hřiště si své neshody vyřizovali Skjelbred a Rudy, sudí kvůli tomu dokonce přerušil hru a oběma kohoutům důrazně vysvětlil, že tohle je od něj poslední varování.
     
    70
    Zuberův centr mimo šestnáctku domácích odhlavičkoval Langkamp, ovšem pouze do míst, kde stál osamocený Volland, který následně našel Vargase, ten si ale nepohlídal ofsajdové postavení a akce Hoffenheimu znovu končí neúspěšně.
     
    69
    Hoffenheim nyní uklidňuje hru a v hloubi vlastní poloviny travnaté plochy vymýšlí své další útočné snažení.
    68.
     
    68
    Ze standardní situace hosté branku neohrozili, k dispozici však dostali rohový kop. Míč nejprve protečoval Haraguči a z druhé strany jej zpět do vápna vrátil Polanski, ovšem Jarstein si na balón zkušeně počkal a ve vzduchu jej ukořistil pro sebe.
     
    67
    Domácí teď zcela zbytečně přišli o míč a následný požár musel Skjelbred uhasit pouze pomocí nedovoleného zákroku, za který klidně mohla přijít karta.
     
    66
    Hosté chybovali v kombinaci ve středu hřiště a Vladimír Darida dlouhým pasem oslovil Kaloua, těsně před ním však míč do hlediště odkopl vyběhnuvší brankář Baumann.
     
    65
    Vargas se ihned zapojil do hry, když posunul míč na Amiri, který se přízemním centrem do vápna pokusil najít Volanda, avšak proti byl pozorný Sebastian Langkamp.
     
    63
    Hned dvojí střídání si připravil trenér Stevens. Ze hřiště odchází Uth a Schmid, na jejich místa nastupují Eduardo Vargas a Steven Zuber.
     
    62
    Z ochozů Olympijského stadionu se ozývá pískot. Sudí totiž zapískal Daridův sporný zákrok na Süleho a domácí jsou nuceni míč odevzdat.
     
    61
    Haraguči měl před sebou spoustu volného prostoru, kvůli nepovedenému pasu od Skjelbreda byl však nucen celou akci zpomalit. Následně si však došel pro faul, volný přímý kop pro Berlín.
     
    60
    Hertha se konečně vydala předvést své ofenzivní schopnosti, ovšem Ciğerci příliš daleko nedošel, o balón jej totiž ideálně načasovaným skluzem připravil Strobl.
     
    59
    Ve středu hřiště se vzájemně srazili Rudy a Skjelbred, sudí Winkmann nakonec rozhodl, že nedovoleného zákroku se dopustil domácí hráč.
     
    58
    Regäsel ne úplně povedenou malou domů vystrašil Jarsteina, který si ovšem s dotírajícím Uthem poradil a díky dlouhému odkopu prekérní situaci přestál.
     
    57
    Až nyní se domácí aspoň na chvilku osvobozují, vše rezolutním odkopem vyřešil Lustenberger, ovšem na vlastní polovině míč sbírá Bičakčić a zahajuje další nápor Hoffenheimu.
     
    56
    Berlínští se ze sevření svého soupeře stále nemohou dostat, na útočnou polovinu se s míčem podívali naposledy zhruba před šesti minutami! Dokáže Hoffenheim z tohoto tlaku něco vytěžit?
     
    55
    Opět Kevin Volland, ten má v posledních okamžicích prsty ve všem! Hostující útočník svým centrem na zadní tyč našel nabíhajícího si Schmida, který ranou z první míč však poslal vedle pokladnice domácí Herthy.
     
    54
    Kevin Volland to po pasu od Polanskiho vzal opět na sebe, avšak Jarsteina neohrozil, poněvadž trefil jen před sebou blokujícího Brookse.
     
    53
    Rudy to nemyslel vůbec špatně, když velice chytrým pasem vyslal vpřed Utha. Ovšem přihrávka byla o trošku prudší než asi být měla a před sprintujícím útočníkem hostí míč do své moci získal včas vyběhnuvší Rune Jarstein.
     
    52
    Svěřenci kouče Stevense se nyní kousek po kousku stále přibližovali na dostřel Jarsteinovy pokladnice, jejich snažení ovšem ofenzivním faulem utnul Nadiem Amiri.
     
    51
    Hosté zatím po většinu druhé půle drží balón na svých kopačkách, k vážnějšímu ohrožení svatyně soupeře se však ještě nedostali. Rudy nyní zpětným pasem pořádně zahnal Langkampa, kterému nakonec musel pomoci brankář Baumann.
     
    50
    Tohle šlo určitě provést lépe. Kevin Volland dostal ve středu hřiště hodně času a prostoru na to něco s míčem vymyslet. Německý útočník to myslel dobře, ale jeho „ulička“ směrem na Utha postrádala razanci a stala se tak snadnou kořistí pro obranu Herthy.
     
    49
    Hosté jsou směrem dopředu zatím doslova bezzubí. Nyní Kim Džin-Su dlouhatánským nákopem hledal Uth, ten však v souboji 1 na 1 nevyzrál na důsledného stopera Brookse.
     
    48
    Polanski to nekopl ale vůbec špatně, na přední tyči totiž přesně našel hlavu Niklase Süleho, ten však vypadal poněkud překvapeně z toho, že se míč dostal až k němu, a podle toho jeho následné zakončené také vypadalo.
     
    47
    Teď byl nejlepší střelec Hoffenheimu tvrdě sražen Skjelbredem – hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    47
    Po sérii nepřesností se balón ve středu hřiště dostal ke Kevinu Vollandovi, který jej chtěl poslat směrem doprava na volného Amiriho, avšak nepočínal si vůbec šťastně.
     
    46
    Jdeme na to! Rozehrávky se nyní ujali hosté, kteří se ihned po hvizdu sudího vrhají směrem vpřed.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči se vracejí zpět na hrací plochu, druhý poločas začne každým okamžikem! Dobrou zprávou je, že v Berlíně přestalo sněžit, tudíž bychom mohli sledovat výrazně ofenzivnější hru v podání obou týmů!
     
    Sudí nad rámec pětačtyřiceti minut už nic nenastavil, první půle je tedy za námi! Zatím nesledujeme příliš oku lahodící utkání, ovšem vzhledem k hustému sněžení, které se výrazně podepsalo na kvalitě terénu, se tomu ani nemůžeme divit. Aktivnějším celkem je zcela jistě domácí Hertha, která také zaslouženě vede 1:0. Po Plattenhardtově centru z volného přímého kopu si totiž míč smolně do vlastní branky srazil hostující kapitán Polanski. V závěru mohli Berlínští přidat druhý zásah, ovšem Ciğerci před z poloviny odkrytou brankou na kulatý nesmysl jen o kousíček nedosáhl. Doufejme, že se počasí umoudří, druhý poločas začne zhruba v 16:36.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Další akce hostí končí opět nezdarem, po levé straně se snažil prodrat Jonathan Schmid, avšak narazil do spolehlivé zdi v podobě Regäsela.
     
    43
    V šestnáctce Herthy míč obdržel Mark Uth, útočníka Hoffenheimu však kulatý nesmysl v dnešním mači vůbec neposlouchá. Uthova zaváhání využil Brooks a rezolutním odkopem zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    42
    To je škoda, domácí mohli vést už o dvě branky! Na levé straně si Plattenhardt vyměnil míč se Skjelbrdem a povedeným centrem jej následně vyslal do vápna, kde se ke kulatému nesmyslu jen opravdu o kousíček nedostal Tolga Ciğerci! Kdyby se mu to povedlo, Baumann by byl bez šance!
     
    41
    Tohle byla dobrá příležitost pro Hoffenheim, ze které šlo určitě vytěžit o něco více. Po pravé straně si míč potáhl Amiri a centrem našel z druhé vlny si nabíhajícího Rudyho, který však ranou z první trefil jen blokujícího Lustenbergera.
     
    40
    Domácí svého soupeře sice po většinu času tlačí, ovšem ke střeleckému ohrožení branky se stále ne a ne dostat. Nyní k tomu neměl daleko Ciğerci, tomu se ovšem balón zamotal mezi nohama a křídelník Herthy jej nakonec získal zpět jen za cenu faulu.
     
    39
    Salomon Kalou zpracoval pas od Daridy, rozhlédl se kolem sebe a nahrál volnému Haragučimu, který však kulatý nesmysl přijímal v ofsajdovém postavení.
     
    38
    Z rohu ale nic důležitého nevzešlo, Plattenhardt balón sice kroutil do vápna, avšak svůj centr o dost přetáhl, a nikdo z jeho spoluhráčů tak neměl šanci na něj dosáhnout.
     
    37
    Haraguči uvolnil Kaloua, který míč zasekl a následně jej pravačkou poslal směrem k Daridovi, před něhož ale včas předstoupil Süle a hlavou míč odvrátil na rohový kop.
     
    36
    Sám na sebe to nyní vzal Kevin Volland, ovšem částečně díky své nešikovnosti a částečně také kvůli ne úplně ideálnímu terénu o míč přišel.
     
    35
    Žlutit se bude i na druhé straně, v souboji kapitánu Polanskiho velice tvrdě dohrál Fabian Lustenberger – tady není o čem diskutovat.
     
    34
    Tohle šlo proměnit! Nebezpečný centr do vápna poslal opět Genki Haraguči, Salomon Kalou se snažil seč mu síly stačily ale před poloprázdnou brankou na míč ani ve skluzu nedosáhl!
     
    33
    Míč dostal napravo opět Haraguči, kterému si fantasticky naběhl Salomou Kalou, jenž na hranici šestnáctky oklamal obránce, avšak následným centrem našel pouze náruč připraveného Baumanna.
     
    32
    Polanski neprožívá zrovna optimální a příjemné okamžiky v utkání, po vlastním gólu jej nyní za faul na Lustenbergera sudí ocenil žlutou kartou.
    30. Eugen POLANSKI - 1:0
     
    30
    Hertha právě vstřelila branku!
    Volný přímý kop Hertha přetavila v úvodní branku! Exekuce standardní situace se ujal Plattenhardt, míč ve vápně nešťastně protečoval hostující kapitán EUGEN POLANSKI a kulatý nesmysl nakonec skončil až za brankovou čárou!
     
    29
    Kim Džin-Su si u pravého rohového praporku zcela očividně přidržel Haragučiho, což sudí nemohl ponechat bez povšimnutí. Následuje standardní situace pro Berlín.
     
    28
    Vraťme se zpět na travnatou plochu, tam nyní domácí Hertha uklidňuje hru a kombinuje s míčem na vlastní polovině.
     
    27
    Trenér domácího týmu si vyžádal k diskuzi rozhodčího. Probíráno bylo zcela jistě možné přerušení utkání z důvodu nepříznivých podmínek, ovšem sudí Winkmann rozhodl, že prozatím se bude pokračovat.
     
    26
    Hosté to nesehráli vůbec zle, Vollandův centrovaný balón se snášel do vápna, kde na něj jen o vlásek nedosáhl Süle a o kousek za ním i Schmid.
     
    25
    Skjelbred podkopl Utha a Hoffenheim bude zahrávat přímý kop z velice zajímavé pozice. Dočkáme se úvodní branky utkání?
     
    24
    Volland zvedl hlavu a dlouhým nákopem vyslal na steč Utha, který nakonec prohrál sprinterský souboj s Langkampem, ovšem obránce Herthy se rozhodl míč pro jistotu odkopnout do zámezí.
     
    23
    Haraguči je zatím asi nejaktivnějším mužem na hřišti, nyní si šikovně poradil s Rudym a našel Kaloua, který mu chtěl míč ihned vrátit zpátky, ale počínal si velmi nepřesně.
     
    22
    Sníh je stále hustější a hustější, hráčům se v tomto počasí a na tomto terénu pochopitelně nehraje vůbec dobře. Nyní jsme viděli další faul hostí, rozehrávky přímého kopu se ujme stoper Herthy Brooks.
     
    21
    Mark Uth teď velice nepříjemně napadal rozehrávku soupeře a dotíral na Langkampa, který ovšem celou prekérní situaci nakonec s přispěním paní Štěstěny dokázal zvládnout.
     
    20
    Šance i na druhé straně. Po pasu od Amiriho se dobře zorientoval Kevin Volland, přehodil si míč na levačku a vyslal jej směrem na branku. Tu však o nějaký ten metřík minul, Jarstein mohl zůstat zcela v klidu.
     
    19
    Hostující obrana teď mírně zaváhala v rozehrávce, Süle ve snaze odkopnout míč trefil jen Haragučího, jenž si potáhl kulatý nesmysl směrem vpravo a vypálil, avšak jeho rána nebyla vůbec nebezpečná.
     
    18
    Po Rudyho nákopu Volland hlavou míč prodloužil až k Uthovi, jehož ale zradilo zpracování a útočník Hoffenheimu balón získal zase zpět jen za cenu faulu.
     
    17
    No vida, konečně nějaké vzrušení! Na pravé straně se přes Sua probil Genki Haraguči, který velice povedeným přízemním centrem našel na hranici vápna stojícího Kaloua, jemuž ale střela vůbec nesedla a Baumann mohl zůstat zcela klidný.
     
    15
    Máme za sebou čtrvrthodinku a zatím musíme přiznat, že nesledujeme příliš pohledné utkání. Žádnou šanci jsme ještě neviděli, ani jeden z gólmanů zatím vážnější situaci řešit nemusel.
     
    14
    V Berlíně začalo vydatně sněžit a hlavní sudí nakonec po domluvě s hráči zažádal o míč oranžové barvy, který bude v tomto nečasu jistě lépe vidět.
     
    13
    Na levé straně se povedeně uvolnil Plattenkardt, který zvedl hlavu a dlouhatánským pasem přes celou šíři hřiště hledal kolegu Regäsela, ten však na letící balón o chloupek nedosáhl.
     
    12
    Karty se nám obrátily, Polanski o míč zbytečně přišel a nyní jej v blízkosti středového kruhu kontrolují domácí středopolaři.
     
    11
    Po kratší odmlce s míčem operují hosté, stopeři Hoffenheimu si kulatý nesmysl vyměňují na vlastní polovině hřiště a do kombinace opět zapojují Olivera Baumanna.
     
    10
    Schmidovo dlouhé autové vhazování si Kevin Volland dokázal zpracovat, ovšem následně se ocitl proti přesile. Z této nepříjemné situace však vytěžil to nejvíc, co mohl, tedy další aut pro hosty.
     
    9
    Domácí zatím po většinu hrací doby drží míč na svých kopačkách. Nyní se opět prokombinovali až k šestnáctce svého oponenta, ovšem znovu je zradila neúspěšná finální přihrávka – Kalou nepochopil Ciğerciho zájem a míč má ve své moci brankář Baumann.
     
    8
    Povedená kombinace domácích nakonec nekončí úspěchem. Darida si kulatý nesmysl několikrát hezky vyměnil s Haragučim, ten poté dobře myšleným průnikovým pasem hledal rozběhnutého Kaloua, jeho záměr ale přečetl pozorný obránce Bičakčić.
     
    7
    Domácí ovšem přímý kop rozehráli bídně a Hoffenhemští mohli přispěchat s trestem. Vollanda šikovnou uličkou našel Utha, kterého však balón, stejně jako před chvíli, neposlechl a utekl mu od nohy.
     
    6
    Další nedovolený zákrok. Tentokráte se proti pravidlům provinil Sebastian Rudy, ani nyní se však karta udělovat nebude.
     
    5
    Poprvé v tomto mači se směrem vpřed vydali hosté. Schmid si poradil se svým strážcem a pěkným pasem našel Marka Utha, který si však ve snaze obejít Langkampa míč ukopl až za brankovou čáru.
     
    4
    Kevin Volland v hlavičkovém souboji zasáhl Brookse loktem do obličeje a může být rád, že sudí zvolil domluvu a rovnou neudělil varování v podobě žluté karty.
     
    3
    Schmid teď velice nevydařenou malou domů pořádně vylekal všechny spoluhráče a především pak brankáře Baumanna, který míč před dotírajícím Kalouem jen tak tak stihl odkopnout do hlediště.
     
    2
    Z něho ale nic převratného nevzniklo, hostující obrana nebezpečí odvrátila. Momentálně Hoffenheim kombinuje na vlastní polovině, u míče brankář Oliver Baumann.
     
    2
    A hostující obrana měla práci hned od samotného začátku, Kalou šikovně narazil Regäselovi, jehož centr stoper Süle raději odhlavičkoval na rohový kop!
     
    1
    Sudí Winkmann právě odstartoval dnešní utkání! Výkopu se ujali Berlínští, kteří nastupují v modro-bílých pruhovaných dresech, naopak hosté zvolili žlutou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem bude minutou ticha uctěna památka obětí, které si vyžádaly nedávné teroristické útoky v Paříži.
     
    Oba celky právě vstupují na trávník velice slušně zaplněného Olympijského stadionu v Berlíně!
     
    Start zápasu třináctého kola německé Bundesligy mezi Herthou a Hoffenheimem se blíží! Marodka domácího týmu je poměrně rozsáhlá, dnes nemohou hrát třeba Schieber, Allagui, Ben-Hatira nebo Weiser. Drobné zdravotní potíže nakonec překonali Langkamp a Baumjohann, od samotného začátku se však představí pouze první jmenovaný. Na český souboj ale bohužel nedojde, protože obránce hostí Pavel Kadeřábek opět není ani na lavičce.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Regäsel, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (C) – Haraguči, Darida, Tolga Ciğerci – Kalou.
    Náhradníci: Körber – Ronny, Hegeler, Baumjohann, Stocker, van den Bergh, Beerens.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Süle, Bičakčić, Kim Džin-Su – Amiri, Rudy, Polanski (C), Schmid – Volland, Uth.
    Náhradníci: Grahl – Schär, Toljan, Zuber, E. Vargas, T. Elyounoussi, Kurányi.

    Rozhodčí: Giudo Winkmann – Christian Bandurski, Arno Blos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    TSG 1899 Hoffenheim

    To hráči Hoffenheimu se dají považovat za možná největší zklamání dosavadního průběhu německé nejvyšší soutěže. Po dnešní výhře Augsburgu se svěřenci trenéra Stevense dokonce propadli na samotné dno ligové tabulky! Po dvanácti utkáních mají Hoffenheimští pouhopouhých osm bodů, jedinou výhru si připsali právě proti již zmíněnému Augsburgu. Tým z jihu Německa už tři zápasy čeká na vstřelenou branku, v posledních dvou mačích uhrál Hoffenheim bezbrankovou remízu s Kölnem a poté s Frankfurtem. Jediným hráčem, který snese přísnější měřítko, je pětigólový Kevin Volland. Uvidíme, zda zítra proti Herthě nastoupí Pavel Kadeřábek, jenž poslední dvě střetnutí strávil pouze na tribuně.
     
    Hertha BSC

    Berlínští si zatím vedou velice dobře a patří mezi nejpříjemnější překvapení uplynulé části Bundesligy. Po dvanácti odehraných zápasech má Hertha na svém kontě dvacet bodů, což jí zatím stačí na velmi solidní páté místo. Momentální forma Berlína je nevyrovnaná, z posledních čtyřech zápasů vyhráli svěřenci kouče Dárdaie dvakrát. V posledním utkání se celek z hlavního německého města představil na hřišti Hannoveru, kde zvítězili 3:1, na čemž se největším dílem podílel útočník Salomon Kalou, který dokázal vsítit hattrick! V zítřejším mači visí otazníky nad starty dvou hráčů: obránce Langkampa trápí záda, Alexandera Baumjohana zase lýtko.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitního fotbalu! Německá Bundesliga dnes pokračuje dvěma zápasy, v tomto online přenosu se společně zaměřím na střetnutí mezi týmy Hertha BSC a TSG 1899 Hoffenheim. Utkání začíná v 15:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 30. Polanski (vla.)

    Karty:   35. Lustenberger (HER), 85. Skjelbred (HER) – 32. Polanski (HOF)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 24:16.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Regäsel, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (C) (77. Hegeler) – Haraguči, Darida, Tolga Ciğerci (74. van den Bergh) – Kalou (90+1. Baumjohann).
    Náhradníci: Körber – Ronny, Hegeler, Baumjohann, Stocker, van den Bergh, Beerens.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Süle, Bičakčić, Kim Džin-Su – Amiri, Rudy (83. Kurányi), Polanski (C), Schmid (63. Zuber) – Volland, Uth (63. E. Vargas).
    Náhradníci: Grahl – Schär, Toljan, Zuber, E. Vargas, T. Elyounoussi, Kurányi.

    Rozhodčí: Giudo Winkmann – Christian Bandurski, Arno Blos
    bahis siteleri