Banská Bystrica – Zvolen 2:5 (kon.) | Košice – Skalica 5:2 (kon.) | Martin – Poprad 4:0 (kon.)
Nitra – Žilina 4:2 (kon.) | Piešťany – Trenčín 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
HK Skalica
sk Pátek 04.12.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie, v ktorom HC Košice poráža HK 36 HANT Skalicu pomerom 5:2 a zo zápasu si tak odnáša zaslúžené 3 body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 37:12

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčime. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:44:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Na záver ešte nádherný zákrok Romančíka, Lelkeš dostal puk pred bránku, kde stál sám a chcel si tak vychutnať gólmana Skalice, ten však výborne zasiahol lapačkou.
     
    59:20
    Skaličania to chceli zmeniť, to by sa však nemohli dopustiť zakázaného uvoľnenia, po ktorom navyše nemôžu ani prestriedať.
     
    58:45
    Nasvedčuje tomu aj hra prevažne v obrannej tretine, kde sa hosťujúci celok zdržiava aj v tejto chvíli.
     
    58:10
    Hra sa pomaly blíži k svojmu záveru, zdá sa, že už aj hráči hostí sa zmierili s tým, že z metropoly východu si dnes body neodvezú.
     
    57:40
    Opäť sa hra prelievala zo strany na stranu a opäť sme videli dobrý úmysel, Deyl nezodvihol zrak a prekvapil tak súpera prihrávkou, ktorou hľadal Lelkeša, ten to mal ale len na dlhú hokejku.
     
    57:00
    Košičania s pukom za vlastnou bránou, potrebujú však prestriedať, prečo sa s rozohrávkou zbytočne ponáhľať nebudú.
     
    56:30
    Diváci sa rýchlej hre potešili, hráči oboch celkov teraz nechali vyniknúť brankárov, stalo sa tak aj po zakončení Klímu, ktorý Melicherčíka neprekonal.
     
    55:30
    Na pozore sa musel mať aj Melicherčík, avšak muž medzi troma žrďami domácej svätyne napokon zakončovať nemusel, keďže puk smeroval len na plexisklo.
     
    54:20
    Bartoš to teraz vymyslel dobre, keď sa pri modrej čiare zbytočne neunáhlil k strele, puk radšej zaviezol do priestoru medzikružia a následne to skúsil bekhendom, toto ale Romančík pokryl.
     
    53:47
    Hričina vyhodil nepresnú rozohrávku Nováka na rýchly prechod útočnou modrou čiarou, následne si puk zaviezol k ľavému kruhu, odkiaľ ranou švihom hľadal štrbinku medzi betónmi Romančíka, avšak neúspešne.
     
    52:55
    Sily na ľadovej ploche sa nám medzičasom opätovne vyrovnali, do diania na klzisku sa môže zapojiť už aj Trenčan.
     
    51:50
    Bartoš mohol zvýšiť už na 6:2, pred bránkou ale ponúknutú šancu nevyužil a puk do siete neprepasíroval. Bartoš sa s pukom ocitol v pozícii, kedy mu ho stačilo mierne pridvihnúť a ten by skončil v sieti.
     
    51:15
    Puk letel na striedačku hostí, bolo to s tečom Skaličana, čo znamená, že vhadzovať sa bude po ľavici Romančíka,
     
    50:51
    Košičania hrajú v tejto chvíli v pätici, to znamená skrátenú presilovú hru pre domáci celok.
     
    50:32
    Skalica – Trenčan – 2 minúty za držanie.
     
    50:20
    Češík prešiel s pukom z obrannej tretiny do stredného pásma, kde sa chcel odlepiť od mantinelu, bol však dobre zatavený pozorným hráčom hostí.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 22. Bartoš (Deyl), 23. Bartánus (Suja, Šedivý), 25. Bortňák (Boltun), 35. Češík (Šedivý, Bicek), 47. Boltun (Lelkeš, Bortňák) – 5. Reichel (Pašek, Mickievics), 40. Barák (Klíma)


    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Cebák, Deyl, Dudáš, Macejko, Pavúk, Šedivý – Bicek, Suja, Bartánus – Lelkeš, Hrnka, Bartoš – Hričina, Češík, Jenčík – Chovan, Boltun, Bortňák
    HK Skalica: Romančík – Reichel, Barák, Opalek, Novák, Polata, Jankovič, Horváth – Pašek, Zálešák, Mickievics – Korytko, Brendl, Komínek – Lantoš, Klíma, Bazúch – Zukal, Markulinec, Trenčan

    Rozhodčí: Snášel – Bednár, Gavalier
    thejrc.org