Kärpät – Blues 5:1 (kon.) | Rauma – TPS 2:1 (1:0 po s.n.) | Skellefteå – Davos 1:4 (kon.)
Frölunda – Luleå 6:4 (3:1 po s.n.)
konec
Skellefteå AIK
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
HC Davos
Úterý 08.12.2015, 19:00Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký večer všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Liga mistrů pomalu finišuje. Dnes jsou na řadě odvetná čtvrtfinálová klání, ve kterých se mimo jiné utkají také HC Davos (Švýcarsko) a Skellefteå AIK (Švédsko). Tento duel budeme sledovat v našem online přenosu, tak si ho rozhodně nenechte ujít.
     
    První čtvrtfinálové utkání

    První zápas v Davosu skončil nerozhodně 1:1. Ten, kdo v dnešním utkání zvítězí v základní hrací době, tak postupuje do semifinále LM. Pokud se znovu budou body dělit, bude následovat prodloužení, pokud ani to nerozhodne, budou muset o semifinalistovi rozhodnout samostatné nájezdy. Máme se tedy opravdu na co těšit.

    Davos – Skellefteå 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    17. Aeschlimann (Wieser D., Setoguchi) – 24. Calof (Broadhurst, Forssell)
     
    Skellefteå AIK

    Švédská Skellefteå měla jako osmifinálového soupeře německý Eisbären Berlín a na jeho ledě si připsala vysoké vítězství poměrem 5:2. Doma pak výhru z ledu Berlína potvrdila výsledkem 2:1 a mohla se radovat z postupu do čtvrtfinále. V odvetném utkání s Davosem, který má obrovskou tradici, to bude jistě znovu velmi zajímavá hokejová podívaná. Povede se Skelleftee na domácím ledě stvrdit postup do semifinále?
     
    HC Davos

    Tento tradiční švýcarský celek si cestu do čtvrtfinále vybojoval přes český tým, když dvakrát v osmifinále porazil Bílé Tygry z Liberce. Nejprve v Liberci urval výhru 5:3 a i na domácím ledě byl stoprocentní, když po velkém boji nakonec zvítězil 4:3 a postoupil mezi osm nejlepších evropských celků. V dnešním odvetném souboji se budou chtít hokejisté Davosu na ledě švédského týmu vytáhnout a pokusí se urvat postup do semifinále. Zda se jim to povede nám ukáže až průběh samotného utkání. Na ledě Skeleftey je totiž nečeká vůbec nic lehkého.
    Hokejisté Davosu dorazili do Skeleftey a už si také zatrénovali. Na důležitý zápas jsou tak plně připraveni.
    Zveřejnil(a) HC Davos dne 8. prosinec 2015
     
    Jak dnešní pikantní duel dopadne, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás budu mile ráda provázet. O nejdůležitější momenty či videa z brankových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Hanses (Svensson) – Burström, Urbom, Pettersson M., Lundberg A., Lindholm A., Aho, Öhman – Forssell, Ericsson, Norman – Zackrisson, Pettersson A., Calof – Lindholm P., Petterström, Broadhurst – Wingerli, Holmström, Ohlsson

    HC Davos: Genoni (Senn) – Guerra, Du Bois, Schneeberger, Paschoud, Brejčák, Jung, Heldner – Ambühl, Sciaroni, Paulsson – Lindgren, Axelsson, Wieser M. – Setoguchi, Wieser D., Corvi – Jörg, Walser, Simion – Aeschlimann

    Rozhodčí: Anisimov (RUS), Salonen (FIN) – Käck, Yletyienen (oba SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hned po úvodním vhazování se dopustili domácí hokejisté zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před jejich branku.
     
    01:00
    Marc Wieser se proháčkoval až před domácí branku, ke střele se ale nakonec nedostal. O puk ho připravila pozorná obrana Skeleftey.
     
    01:49
    Nyní už si ale Svensson připisuje svůj první zákrok, když pohotově zneškodnil střelu Sciaroniho. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    02:29
    Stejný hráč pak tvrdě, ale čistě odzbrojil Burströma, jenž končí na mantinelu v rohu vlastní branky. Sudí přerušují hru a bude se znovu vhazovat v blízkosti Svenssona.
     
    03:36
    Felicien Du Bois si jako obránce drze najel do útočného pásma, kde obešel své kolegy na protější straně, ale zakončení k úvodní brance nevedlo. Celou situaci zastavil Svensson dalším zákrokem.
     
    04:07
    Davos právě vstřelil branku!
    Menší tlak hostí je nyní korunován první brankou. Marc Wieser našel z vlastního pásma svou přihrávkou rozjetého DICKA AXELSSONA, jenž se poté vydal do úniku. V blízkosti domácí branky pak svou bekhendovou střelou nedal žádnou šanci Svenssonovi a jeho tým tak jde do důležitého a hlavně velmi brzkého vedení. Asistence: Marc Wieser.
    04:07 Dick AXELSSON - 0:1
     
    04:53
    Na druhé straně to zkoušel svou přízemní střelou Forssell, ale proti Genonimu neuspěl. Ten si po delší době sáhl na puk a byl úspěšný.
     
    05:16
    Před brankou Davosu dobře clonil Lindholm a zároveň čekal na přihrávku. Té se ale nedočkal a do rychlého brejku tak mohou zamířit hokejisté Davosu.
     
    06:13
    Domácí budou mít výhodu přesilové hry. Za sekání putuje na trestnou lavici hostující Schneeberger.
     
    06:46
    Domácí rozestavěli přesilovkovou formaci a už pálí na Genoniho. Ten zlikvidoval tři střely a poté posílá puk až před svého protějška, a sice před Svenssona. Davos tak může jít střídat.
     
    07:35
    Nyní se ani domácí nedostali do pásma, puk si převzala davoská obrana a vyváží ho do bezpečí a daleko od své vlastní branky.
     
    08:13
    Davos své oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    08:37
    Domácí hokejisté se nyní natlačili před branku Davosu, kde nebezpečně vystřelil Calof, ale jeho táhlá střela nakonec končí v náruči Genoniho.
     
    09:52
    Davos právě vstřelil branku!
    A hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Domácí propadli v obraně, čehož hosté okamžitě využili a dostali se do úniku. Před brankou Svenssona našel Dino Wieser úplně volného ENZA CORVIHO, jenž taktéž bekhendovou střelou uklidil puk za záda Svenssona. To je pro domácí rozhodně velká rána. Asistence: Dino Wieser.
    09:52 Enzo CORVI - 0:2
     
    11:10
    Početná skupinka fanoušků Davosu neustále povzbuzuje svůj tým, který svými hlasivkami žene dopředu. Naopak domácí příznivci jsou po dvou brankách dost potichu.
     
    11:43
    Hosté byli v další šanci před domácí brankou, tentokráte si ale Svensson dokázal poradit a jejich jedovatou střelu z prostoru mezi kruhy chytá.
     
    12:49
    Další marný pokus o snížení předvedli domácí hokejisté, kteří neví, jak na výborně hrající Davos hrát. Naopak hosté hrají uvolněně a je na nich vidět, jak si zápas užívají.
     
    13:27
    Střela Adama Petterssona nyní hodně zaměstanala Genoniho, který si připsal velmi důležitý zákrok a podržel tak nejen svůj tým, ale také nulu na svém kontě.
     
    13:47
    Lindgren se rozjel od modré čáry mezi kruhy, kde vystřelil, ale jeho projektil ukryla pozorná obrana Skeleftey. Ta má puk ve své moci a uhání dopředu.
     
    14:17
    Další útok zakládá Skeleftea z hloubi vlastního pásma a zkouší se ohrozit branku Davosu. Zatím se jí to ale příliš nedaří.
     
    15:00
    Daleko od skórování nebyl tentokrát Lindholm, jenž měl před sebou odkrytou hostující klec, ale puk dobře nezpracoval a rázem tak bylo po velké šanci domácích.
     
    15:28
    Genoni se musel mít na pozoru, když zlikvidoval jedovku Calofa. Po ní je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    15:37
    Za držení odchází Paschoud a je tu další přesilovka pro domácí Skelefteu. Podaří se domácím snížit na rozdíl jediné branky?
     
    16:17
    Domácí hokejisté se natlačili před hostující branku, kde pálili snad z každé pozice. Genoni ale svůj tým znovu drží a po přerušení hry se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    16:30
    Davos se dostal ve vlastním pásmu ke kotouči a okamžitě ho Setoguchi vyhazuje do bezpečí.
     
    17:02
    Znovu se domácím nepodařilo projít před Genoniho a opět je z toho jen vyhození puku přes všechny čáry hostujícím Davosem.
     
    17:37
    Další oslabení Davos zvládl a už je kompletní.
     
    18:06
    Sciaroni se dostal z ničeho nic ke střele v blízkosti Svenssona, jenže ten vše dobře viděl a kotouč má ve své moci. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    18:29
    Od modré čáry se k mohutné střele napřáhl domácí Urbom, ale svou střelou jen provětral pohotovou lapačku Genoniho. Před ním byla k vidění ještě jedna šance, ale i tu dokázal zneškodnit.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Znovu měl Genoni napilno, ale znovu byl pozorný. Lehký kotouč ale raději ukrývá ve své lapačce a přerušuje hru. Poté se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    19:37
    Davoští mají puk pod kontrolou a přecházejí ze svého pásma do toho útočného a vypadá to, že v této třetině se už nic nestane.
     
    19:42
    Tak ještě šance Skeleftey, konkrétně se ke slibnému zakončení dostal Broadhurst, ale pálil jen do připraveného Genoniho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Hosté na domácího favorita doslova vlétli a zásluhou Axelssona a Corviho vedou, a to na prosto zaslouženě, nad domácí Skelefteou o dvě branky. Prakticky svého soupeře k ničemu nepustili a když už se zrodily akce na domácí straně, byl ve své brance stoprocentní Genoni. Zatím mají hosté zápas velmi dobře rozehraný, uvidíme, co na to domácí v dalším průběhu hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté začali druhou třetinu více než skvěle. Dostávají se totiž Davosu na dostřel jediné branky. Jimmie Ericsson pálil z levého kruhu, Genoni ale puk vyrazil pouze před sebe, kde byl připravený ERIK FORRSELL, jenž posílá pohotovou střelou puk za záda Genoniho a připravuje ho o dosavadní čisté konto. Asistence: Jimmie Ericsson, Niclas Burström.
    20:23 Erik FORSSELL - 1:2
     
    20:59
    Gregory Sciaroni si najel do blízkosti domácí branky a mohl znovu odskočit na rozdíl dvou gólů, ale Svensson neuvěřitelným zákrokem jeho šikovnou teč zneškodnil!
     
    21:54
    Domácí ožili a nyní je jich plné kluziště. Další akci zmařila obrana Davosu, která nakonec do svého pásma domácí hokejisty nepustila.
     
    23:45
    Nyní však musel čelit nájezdu dva na jednoho domácí brankář Svensson, jenž vytáhl další efektní zákrok a proti Ambühlovi byl znovu pozorný.
     
    23:57
    Za sekání na trestnou lavici usedá Ján Brejčák a pro domácí je tu další přesilová hra.
     
    24:58
    Davos se ale dostal k puku už po vhazování v jeho vlastním pásmu a okamžitě puk vyhazuje do bezpečí. Unavená čtveřice hráčů hostí tak může jít vystřídat.
     
    25:37
    Znovu se domácím nepodařilo usadit se v pásmu Davosu a puk znovu míří až před Svenssona.
     
    25:57
    Davos i další své oslabení ubránil a nyní je už zase kompletní. Hned na to následuje komerční přestávka.
     
    26:28
    U puku jsou hokejisté Davosu a zaváží ho ze svého pásma do útoku.
     
    27:43
    Jimmie Ericsson si najel do levého kruhu, odkud také vypálil jako při brance Skeleftey, ale tentokrát si s jeho projektilem poradil Genoni a hned raději přerušuje hru.
     
    27:56
    První přesilovku si v dnešním utkání zahraje také Davos. Urbom usedá na trestnou lavici za hrubost.
     
    28:29
    Du Bois pálil od modré čáry, jeho prudkou střelu ale za pomoci obrany domácích likviduje Svensson a zastavuje raději hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    28:49
    Davoští u puku nadále zůstanou, po tom, co sebrali domácím puk u své branky, pokračují dál do útoku a nechávají hru plynout.
     
    29:56
    I domácí se ubránili a nyní jsou už v plném počtu, Urbom je na ledě.
     
    30:32
    Lung držel svého soupeře a dostává za to dvě minuty. Navíc ještě inkasoval další dvě minuty za nesportovní chování a trest do konce zápasu. Je tu dlouhá početní výhoda pro Skelefteu v délce čtyř minut.
     
    30:43
    Davos se osvobozuje vyhozením puku přes celé kluziště a domácí musejí zakládat svou útočnou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    31:10
    Síly na ledě se ale srovnají. Dvě minuty za držení dostává domácí Sebastian Aho. Uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    31:52
    Tato početní varianta ale zatím nesvědčí ani jednomu týmu, hrálo se převážně ve středním pásmu.
     
    32:15
    Střela Adama Petterssona měla gólové parametry, ale Genoni si s ní dokázal poradit. Puk má ve své moci a uklidňuje hru.
     
    33:10
    Skleftea je kompletní a bude pokračovat její přesilová hra.
     
    33:27
    Domácí znovu obléhají branku Davosu, ale marně se snaží překonat Genoniho, který předvedl další parádní zákrok. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    34:08
    Öhman zamíchal pukem na modré čáře, poté okamžitě vystřelil, ale jeho dalekonosná střela končí znovu na pozorném Genonim, který puk kryje svým tělem.
     
    34:32
    Davos už je také kompletní a po delší době uvidíme hru v klasické početní sestavě.
     
    35:33
    Paulsson našel skvěle volného Andrese Ambühla, který si ještě nabruslil blíže domácí brance, ale jeho následná přízemní střela končí na Svenssonovi, jenž ji chytá do své lapačky.
     
    36:18
    Hra se otočila znovu na opačnou stranu a před Genonim tvrdě vystřelil Forssell, jenž poslal puk jen těsně vedle branky Davosu.
     
    37:11
    Další střela domácích. Tentokráte si v prostoru mezi kruhy s pukem pohrál Wingerli a dost ohrozil davoského brankáře. Ten má nakonec puk ve své moci a přerušuje hru.
     
    38:02
    Jako na houpačce nyní probíhá hra. Znovu se do útoku dostali hosté, kteří bez rozpaků pálili Sciaronim, ale i jeho projektil se minul účinku. Končí totiž v lapačce Svenssona.
     
    38:28
    Slibně se rozvíjející akci Skeleftey zmařilo postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Ještě se k jedné střele dostali hokejisté Davosu, ale Svensson si s ránou od modré z hole Paschouda dokázal poradit a puk má ve své náruči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda je za námi. V ní se už v její první minutě prosadili domácí zásluhou Axelssona, který snížil na rozdíl jediné branky a dal svému celku naději na úspěch v dnešním utkání. Hosté ale své těsné vedení o jednu branku zatím drží, ale hra je rozhodně ještě pro oba celky otevřená. Jak to celé nakonec dopadne? Sledujte dál náš online přenos a o nic nepřijdete. Třetí dějství začne přibližně ve 20:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Do prvního útoku ve třetí třetině míří hostující Davos, jenž zakládá svou akci z vlastního pásma.
     
    41:48
    Po nenápadné střele Calofa musel na zem Genoni, aby ukryl jeho skákavý kotouč po střele z jeho čepele. Hra je přerušena a bude se vhazovat po levici právě Genoniho.
     
    42:06
    Davos nabízí domácím přesilovku a šanci na srovnání nepříznivého stavu. Guerra dostává dvě minuty za zdržování hry a je tu přesilovka pro Skelefteu.
     
    42:41
    Domácí se sice dostali v pásmu Davosu ke střele, tu zlikvidovala pozorná obrana a okamžitě puk vyhazuje do bezpečí a daleko od své svatyně.
     
    43:40
    Po třech střelách na hostujícího gólmana se Davoští ubránili a znovu posílají puk až před Svenssona. Přesilovka se domácím už hodně krátí.
     
    44:06
    Davos je v plném počtu.
     
    44:34
    Hosté nahazují puky do útočného pásma a příliš se nikam neženou. Spíše se zaměřují na obranu a drží tak stále těsný náskok.
     
    45:41
    Lindgren se ocitl před domácí brankou, ale ke střele se nakonec nedostal. Obrana Skeleftey včas dokázala vypíchnout kotouč a ohrožení Svenssona je tak zažehnáno.
     
    46:49
    Znovu útočili hosté v pásmu Skeleftey, ta se ale nyní velmi dobře brání a hosty k pořádným střelám nepouští.
     
    47:39
    Nahození Paulssona před Svenssenem raději ukrývá do své lapačky druhý jmenovaný a raději zastavuje hru. Vhazovat se poté bude po jeho levé ruce.
     
    48:38
    Blíží se nám polovina třetí třetiny a Davos stále vede o jednu branku. Je tak stále blíže k postupu do semifinále. Aby byli domácí znovu ve hře, museli by vyrovnat a vynutit si alespoň prodloužení.
     
    49:23
    Sciaroni inkasuje dvě minuty za sekání a nabízí domácím další přesilovou hru.
     
    50:06
    Po šanci Lundberga se k puku dostala obrana hostí a vyhazuje ho až před Svenssona. Unavená čtveřice Davosu jde střídat.
     
    50:32
    Davos právě vstřelil branku!
    Paradoxně ale ve vlastním oslabení skórují hosté. Chybu domácí obrany potrestal ANDRES AMBÜHL, jenž pláchl doslova všem a ve svém samostatném úniku se nemýlil. Jeho tým tak vede rozdílem dvou branek a to je pro domácí už větší oříšek. Uvidíme, jak na tuto situaci zareagují. Bez asistence.
    50:32 Andres AMBÜHL - 1:3
     
    51:07
    Domácí hokejisté jsou natlačeni před Genonim a na něho jde rána za ranou. Hostující brankář je ale pozorný a neinkasuje.
     
    51:23
    Davos je v plném počtu.
     
    52:11
    Hostující fanoušci neustále podporují svůj tým a ženou ho dopředu. Nyní se ke střele dostal znovu Ambühl, ale tentokráte nebyl přesný.
     
    53:13
    Skeleftea vrhá všechny své síly do útoku a nyní zapřáhla pořádně obranu Davosu a Genoniho. Ti ale zatím stále drží svůj náskok o dvě branky.
     
    54:08
    Znovu jsou domácí nastěhováni v pásmu Davosu, kde na Genoniho pálí snad ze všech pozic. Zatím se jim však nedaří vsítit znovu kontaktní gól.
     
    54:50
    Na druhé straně byli v úniku hosté, ke střele se dostal Marc Wieser, ale jeho bekhendový projektil skončil jen v náruči připraveného Svenssona.
     
    55:31
    Oddechový čas si vyžádala domácí lavička.
     
    55:31
    Skeleftea zkouší hru bez brankáře.
     
    55:43
    Hosté se dostali do pásma, kde z pravé strany střílel Marc Wieser, ale jeho střela jen těsně minula opuštěnou domácí klec.
     
    56:24
    V pásmu Davosu jsou už nastěhováni domácí a jejich šestice nyní zatápí hostujícímu brankáři.
     
    57:17
    Další střela domácích končí na pozorném Genonim. Ten předává puk svým spoluhráčům.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Hosté nikam nespěchají a vyhazují puky šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:03
    Davos právě vstřelil branku!
    A je hotovo. PERTTU LINDGREN se dostal k puku, který jen takovým nahozením poslal z velké dálky na domácí branku a kotouč nakonec končí mezi třemi tyčemi. Je rozhodnuto, Davos postupuje do semifinále letošního ročníku Ligy mistrů. To si troufám napsat už nyní, takový náskok domácí jen těžko doženou. Bez asistence.
    59:03 Perttu LINDGREN - 1:4
     
    59:03
    Domácí už zápas jenom dohrají, Svensson je zpět v brance a hosté na ledě už pomaličku začínají slavit.
     
    59:16
    Marcus Pettersson ještě dostává dvě minuty za držení a přesilovku si zahrají hosté.
     
    59:45
    Ještě střela domácích, u které byl Calof, ale ta neměla takovou razanci, aby skončila za zády Genoniho. Zápas se už bude pouze a jen dohrávat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Davos dokonale zaskočil favorita dnešního utkání a vítězí na ledě Skeleftey 4:1. Pro domácí letošní pouť Ligou mistrů tak končí, naopak pro hosty vše pokračuje dál. Zahrají si totiž semifinále.
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (21:15:02)
    Davos postupuje do semifinále LM po výhře 4:1 nad Skelefteou.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 21. Forssell (Ericsson, Burström) – 5. Axelsson (Marc Wieser), 10. Corvi (Dino Wieser), 51. Ambühl, 60. Lindgren


    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Burström, Urbom, Pettersson M., Lundberg A., Lindholm A., Aho, Öhman – Forssell, Ericsson, Norman – Zackrisson, Pettersson A., Calof – Lindholm P., Petterström, Broadhurst – Wingerli, Holmström, Ohlsson
    HC Davos: Genoni (Senn) – Guerra, Du Bois, Schneeberger, Paschoud, Brejčák, Jung, Heldner – Ambühl, Sciaroni, Paulsson – Lindgren, Axelsson, Wieser M. – Setoguchi, Wieser D., Corvi – Jörg, Walser, Simion – Aeschlimann

    Rozhodčí: Anisimov (RUS), Salonen (FIN) – Käck, Yletyienen (oba SWE)
    01.12.2015
    Davos - Skellefteå 1:1

    Branky a nahrávky: 17. Aeschlimann (Wieser D., Setoguchi) – 24. Calof (Broadhurst, Forssell)

    bahis siteleri