Norsko – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Norsko
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Slovensko
sk Úterý 08.12.2015, 14:30Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovensko zvíťazilo v osemfinále MS 2015 nad Nórskom 4:2 a dosiahlo historický postup do štvrťfinále, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (16:31:53)
     
    Slovenky o svojom triumfe rozhodli v tretej tretine, keď v rozmedzí šiestich minút strelili tri góly a vybudovali si rozhodujúci trojgólový náskok. Nórky ešte v závere korigovali, to však bolo z ich strany všetko a skvelú Mládenkovú už potom ani raz neprekonali.

    Slovensko postupuje zaslúžene, po dvoch vyrovnaných tretinách hrali Slovenky v tretej časti aktívnejšie, čo potvrdili tromi gólmi, podporenými spoľahlivým výkonom obrany na čele s Mládenkovou. V štvrťfinále si zahráme so Švédkami.
     
    SLOVENSKO postupuje do štvrťfinále MS 2015 vo florbale!!! Gratulujeme našim reprezentantkám, to je úžasný úspech!
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Košturiaková strieľala od stredovej čiary, tesne minula odkrytú bránu, to nám však už vôbec nemusí vadiť, dva góly už neinkasujeme!
     
    59:28
    Už nórsky nápor, Naessovej strela k bližšej žrdi bola zrazená do autu.
     
    59:19
    Loptičku sme poslali len k Nórkam, Fosmarková už na striedačke, Nórsko hrá so šiestimi hráčkami!
     
    59:17
    Nórky faulovali na našej polovici, bola tam vysoká hokejka. Teraz si tréner Nórska vzal oddychový čas, naše súperky to zrejme skúsia v šestici. Teraz však ešte nie, nakoľko rozohrávať bude Slovensko.
     
    59:12
    Torpová späť na ihrisku, Nórsko v plnom počte!
     
    58:54
    Hrá sa za nórskou bránou, presilovka pomaly končí, sme naozaj veľmi blízkou k postupu!
     
    58:22
    Ferenčíková už v dobrej streleckej pozícii prihrala napravo Košturiakovej, tej pred odkrytou bránou loptička dobre nesadla a mierila mimo!
     
    57:21
    Slovensko skúsene drží loptičku na hokejkách, Farnesová navyše za našou bránou faulovala zozadu Z. Šponiarovú, získavame ďalšie sekundy, ktoré sú teraz najpodstatnejšie.
     
    57:20
    Kristine Torpová po strelenom góle oslabuje svoj tím, budeme hrať presilovku! Torpová zozadu sekla našu hráčku, za čo inkasuje dve minúty.
     
    56:57
    Avizované vylúčenie Nórska, Slovenky získavajú cenné sekundy za našou bránou!
     
    56:34
    Nórky sa už tlačia dopredu a vysoko napádajú, teraz však po Klapitovej prihrávke jedna z hráčok hostí poslala loptičku za mantinel, hráme teda my.
    55:39 TORPOVÁ - 2:4
     
    55:39
    Nórsko dalo gól!
    Tak ešte nie je koniec, Nórsko sťahuje stratu na dva góly a do konca pre Slovenky až príliš veľa času. Nórky rýchlo rozohrali voľný úder pri pravom mantineli, KRISTINE TORPOVÁ vyslala nenápadnú krížnu polovysokú strelu, Mládenkovej clonila Benková a tak naša brankárka nestihla zareagovať, loptička skončila v sieti!
    Asistencia: Charlotte Hermansenová
     
    55:09
    Košturiaková teraz udržala loptičku na útočnej polovici Slovenska, pohrala sa tam s obrankyňou a len málo chýbalo k tomu, aby nebezpečne zakončila.
     
    54:40
    Výborne nás dnes drží Mládenková, pripísala si ďalší úspešný zákrok. Radka je dnes stopercentne spoľahlivá a je veľkou oporou.
     
    53:57
    Slovenská prvá päťka v prečíslení, po snahe Z. Šponiarovej si jedna z hráčok Nórska dala takmer vlastný gól, Fosmarková loptičku vykopla reflexívne ľavou nohou!
     
    53:24
    Slovenky prepadli pri mantineli, boli tam dve Nórky, Naessová neváhala a z otočky vypálila do pravej žrde! Druhý raz dnes nás zachránila bránková konštrukcia.
     
    52:45
    Nórska hráčka v rohu ihriska príliš dlho rozohrávala, je z toho loptička pre Slovenky. Získali sme cenný čas, záver stretnutia sa nám pomaly blíži.
     
    52:33
    Momentálne sa hrá za našou bránou, Nórsko ale nepúšťame do vyložených streleckých pozícií. Musíme však byť v pozore, Nórky postupne kombinujú.
     
    51:53
    Viková nahadzovala pred malé bránkovisko, loptička sa tam trochu čudne odrazila a skončila tesne nad brvnom. Nórky potom faulovali, Slovenky rozohrávajú.
     
    51:08
    Pozor na opačnej strane, Nórky sa nevzdávajú. Einstulenová strieľala, mala však vychýlenú mušku a namierila mimo priestoru troch žrdí.
     
    50:42
    Toto vyzeralo ako malá domov v podaní Nóriek, Fosmarková stiahla loptičku, ktorú prihrávala spoluhráčka o mantinel. Voľný úder z atraktívnej pozície nám rozhodcovia neprisúdili.
     
    50:14
    Náznak slovenského prečíslenia, Janegová šprintovala s loptičkou po pravej strane a dávala ešte na stred jednej zo sestier Hudákových, proti bola súperka, ktorá zrazila do rohu ihriska.
     
    49:47
    Hráme však my, Michaela Šponiarová strieľala od pravého mantinelu, trajektória loptičky však smerovala od brány, a preto skončila až v rohu ihriska.
     
    49:32
    Nórsko už v plnom počte, florbalistky zo Škandinávie majú vyše 10 minút na to, aby stiahli trojgólovú stratu. Ťažká úloha, ale vo florbale je možné všetko.
     
    49:17
    Zatiaľ nie príliš vydarená slovenská presilovka, K. Hudáková poslala prihrávku len k Fosmarkovej, tá loptičku udržala a mohla rozohrávať.
     
    48:09
    V kombinácii sme urobili chybu, Einstulenová obkrúžila s loptičkou bránu a už z vlastnej polovice nahrala dopredu Naessovej, ktorá bola sama pred Mládenkovou! Radka však skvele zmenšila strelecký uhol a zablokovala Naessovej snahu o strelu.
     
    47:31
    A navyše ešte budeme hrať presilovú hru! Benková nedodržala predpísanú vzdialenosť pri našej rozohrávke, inkasuje dvojminútový trest.
    47:14 JANEGOVÁ - 1:4
     
    47:14
    Slovensko dalo gól!
    Fantázia, skvelé, za 7 minút a 14 sekúnd tretej tretiny zrazu vedieme rozdielom triedy a sme čoraz bližšie k štvrťfinále! Zavreli sme Nórky pred ich bránou, Ďuríková nahodila takmer zo stredu ihriska, Fosmarková veľa nevidela a s námahou dokázala len vyraziť. Loptičku potom neudržala, ROMANA JANEGOVÁ to využila a na dvakrát napálila do odkrytej brány!
    Asistencia: Alžbeta Ďuríková
    46:24 KOŠTURIAKOVÁ - 1:3
     
    46:24
    Slovensko dalo gól!
    Už vedieme o dva góly, to je úžasný začiatok tretej časti a sme o niečo bližšie k vytúženému postupu! Kristína Hudáková z rohu ihriska našla ideálnou prihrávkou pod seba nabiehajúcu LUCIU KOŠTURIAKOVÚ, ktorá v plnom behu dokázala loptičku poslať smerom k bráne, šokovaná Fosmarková sa len pomaly presúvala a loptička jej pomedzi nohy doputovala k pravej žrdi!
    Asistencia: Kristína Hudáková
     
    46:03
    Mládenková vyrazila strelu zo zadných radov, mala tam pred sebou viacero hráčok, dobre si ale pokryla priestor pri svojej ľavej nohe.
     
    45:39
    Košturiaková zo stredu ešte dávala naľavo M. Šponiarovej, tá už si chystala strelu, možno by to letelo zaujímavo, Michaela však loptičku nezasiahla a ušla jej do rohu ihriska.
     
    44:48
    Z ničoho nič vystrelila zo zadných radov Torpová, Mládenková to vôbec nemala jednoduché, napokon však loptičku vytlačila mimo bránu!
     
    44:15
    Dlhší čas sme podržali loptičku na našich hokejkách, Bobotová ale potom nepresne prihrávala o mantinel. Nórky pri loptičke, Slovensko strieda a pokračuje taktická bitka.
     
    43:09
    Pri loptičke aj Radka Mládenková, stiahla si dlhú loptičku a umne rozohrala spoluhráčkam. Nórky už napádajú vyššie, v rozohrávke to tak máme náročnejšie.
     
    42:12
    Od historického postupu do štvrťfinále nás delí ešte necelých 18 minút, čo je vo florbale naozaj množstvo času. Momentálne sme však na koni, bolo by dobré to potvrdiť ešte jedným gólom.
    41:36 P. HUDÁKOVÁ - 1:2
     
    41:36
    Slovensko dalo gól!
    Skvelé, to je ten najlepší vstup do tretej tretiny! Kristína Hudáková už tiesnená na pravej strane chrbtom k bráne, už v páde nahrala krížne za seba na protiľahlú stranu, kde bola pripravená PAULÍNA HUDÁKOVÁ a proti padajúcej brankárke krásne trafila pod brvno!
    Asistencia: Kristína Hudáková
     
    41:11
    Problémy v našej obrane, Bobotová proti Oisethovej loptičku na hokejke neudržala, Nórky sa tlačili pred bránu, aj za cenu faulu sme ich udržali pri mantineli.
     
    40:27
    Ferenčíková si vyšla z rohu do dobrej streleckej pozície na pravej strane a vystrelila k bližšej žrdi, Fosmarková s výborným zákrokom, loptičku vyrazila!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina nepriniesla ani jeden presný zásah, popravde, ani tých šancí na skórovanie toľko nebolo. Sledovali sme vyrovnanú druhú časť, príležitosti boli na oboch stranách, v tej najväčšej trafila Benková zdiaľky do žrde. Tretia tretina môže, ale aj nemusí priniesť rozuzlenie, v prípade nerozhodného výsledku bude nasledovať predĺženie. Pri tretej časti sa na vás teším od 15:56.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:26
    Zdalo sa, že Z. Šponiarová schytala do hokejky poriadnu sekeru, rozhodcovia však majú pomerne voľný meter a ani teraz neodpískali nedovolený zákrok.
     
    38:41
    Paulína Hudáková sa individuálne presadila cez Nórku na ľavej strane, a spoza tela pálila nepríjemne k ľavej žrdi, Fosmarková polovysokú strelu vytlačila pravou rukou!
     
    38:08
    Klapitová mala na krížnu prihrávku na pravej strane voľnú M. Šponiarovú, tá by strieľala z dobrej parkety, ešte pred ňou do prihrávky vložila hokejku jedna z nórskych hráčok.
     
    37:12
    Nórsko opäť s nahodenou loptičku pred slovenskú bránu, nepríjemne sa to tam odrážalo a Mládenková veľa nevidela, Bobotová napokon odpálila do bezpečia.
     
    36:26
    Na opačnej strane obrovská príležitosť Nóriek, bola tam opäť Benková, ktorá zblízka v skrumáži bekhendom zakončovala k pravej žrdi, Mládenková sa tam skvele hodila a vykryla tento priestor!
     
    36:06
    Košturiaková nahrávala do dobrej pozície M. Šponiarová, zdalo sa, že tá bola faulovaná, rozhodca však necháva v hre pokračovať.
     
    35:38
    Nórska aktivita pokračuje, naše súperky sú v druhej časti mierne aktívnejšie. Bergová krížne strieľala od mantinelu, mierila ale veľmi nepresne.
     
    34:19
    Benková len tak zľahka vystrelila z polovice ihriska, pred Mládenkovou však bolo klbko hráčok, naša brankárka nič nevidela a loptička doputovala k prvej žrdi, od ktorej sa odrazila pred čiaru! Následná dorážka letela vedľa, mali sme aj kúsok šťastia.
     
    33:25
    Kristína Hudáková po strete s brankárkou našťastie v poriadku, už nastupuje v druhej päťke, ktorá je práve na palubovke.
     
    32:58
    Michaela Šponiarová strieľala švihom takmer až od ľavého mantinelu, Fosmarková na loptičku videla a na dvakrát ju skrotila.
     
    31:58
    Nórsko to skúsilo dlhou nastrelenou loptičkou z obrany, Ďuríková pred bránou nepokryla Farnesovú, ktorá zblízka zo vzduchu zakončovala k prvej žrdi, Mládenková sa fantasticky presunula a telom vykryla túto nepríjemnú strelu!
     
    31:29
    Ferenčíkova z rohu ihriska dávala pod seba na strelu M. Šponiarovej, tá však mala k loptičke ďaleko, hrajú teda naše súperky.
     
    31:02
    Obrovská príležitosť Sloveniek, P. Hudáková vysunula vpredu svoju sestru Kristínu, tá si prihrávku ideálne prebrala, Fosmarková však rýchlo zareagovala a vystrčila nohu dopredu. Brankárka najprv vyrazila loptičku a potom cez ňu prepadla Hudáková, tá sa ťažšie dvíhala zo zeme, mala by však byť v poriadku.
     
    30:41
    Loptička sa aj s kúskom nórskeho šťastia dostala pred Mládenkovú, z veľkého bránkoviska tam letiacu loptičku trafila Hermansenová, namierila nad!
     
    30:02
    K. Hudáková hrala pri mantineli vysokou hokejkou, Nórky rozohrajú voľný úder, ktorý bude nasledovať po reklamnej prestávke.
     
    29:36
    Košturiaková príliš odvážne kľučkovala tesne pred veľkým bránkoviskom, prišla o loptičku a Einstulenová zakončovala sama pred Mládenkovou, ktorá výborne zareagovala a v páde loptičku vyrazila!
     
    29:02
    Veronika Turčáková vypálila po prihrávke Malichovej, pred bránou bolo rušno, Fosmarková však ani teraz nekapitulovala!
     
    28:31
    Bobotovej ako poslednej hráčke nevyšla prihrávka na Ďuríkovú, zrazu tam boli dve Nórky proti Bobotovej, krížna prihrávka na voľnú hráčku bola našťastie nepresná.
     
    27:46
    Po nepresnej rozohrávke Vikovej prišiel náznak slovenského prečíslenia, Viková však chybu napravila a zablokovala Košturiakovej prihrávku dopredu.
     
    26:55
    Turčáková nahrávala popri mantineli Sádeckej, tá sa v rohu nepresadila. Pri loptičke Nórky, na ihrisku už naša prvá formácia. Je to stále veľmi taktické a opatrné.
     
    26:01
    Ďuríková P. Hudákovej, tá si potiahla loptičku na stred a švihom nádherne mierila k ľavej žrdi, loptička by zrejme letela do siete, tesne však minula bránu!
     
    25:10
    P. Hudáková už vyštartovala z trestnej lavice, Košturiaková jej mohla dávať do samostatného úniku, loptičku však držala trochu pridlho a prihrávka prišla neskoro, naše dievčatá si nerozumeli. Už hráme v plnom počte.
     
    24:31
    V oslabení sme mohli zaútočiť, Košturiaková v náznaku prečíslenia 2 na 1 nahrávala krížne M. Šponiarovej, k nej sa však loptička nedostala.
     
    24:14
    Nórky v plnom počte, majú k dispozícii niečo cez 40 sekúnd presilovky.
     
    23:50
    Na opačnej strane nórska akcia, na jej konci bola nebezpečná strela do pravého horného rohu, Mládenková tam v poslednej chvíli vystrčila ruku a vytlačila loptičku vedľa!
     
    23:27
    Hra 4 na 4 nám zatiaľ vyhovuje, Bobotová napriahla zo zadných radov a len tesne minula ľavú žrď, Fosmarková nemusela zasiahnuť.
     
    23:02
    Sily na palubovke sa vyrovnajú! Paulína Hudáková sa pri mantineli previnila nedovoleným bránením, miesto lopty "hrala" protihráčku, ktorú trafila. Inkasuje dvojminútový trest, po hre 4 na 4 začne nórska presilovka.
     
    22:38
    Naša presilovková formácia kombinovala pred bránou, nedošlo však k streleckému pokusu, ba naopak, Nórky sa dokázali oslobodiť a vyhadzujú loptičku do bezpečia.
     
    21:50
    Slovensko bude hrať presilovú hru! Tone Einstulenová postrčila zozadu Malichovú, inkasuje menší trest.
     
    21:17
    Ďuríková zrejme inkasovala tvrdý úder v súboji, na striedačku odchádza zo sebazaprením, uvidíme, či bude môcť pokračovať.
     
    20:24
    Prvá formácia pri nórskej bráne, Košturiaková tam strieľala zo stredu, loptička jej ale zle sadla. Ferenčíková ešte dorážala, loptičku ale nezasiahla, zdalo sa, že navyše išlo aj o došvih.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1. tretine:

    Strely na bránu: 5:10
    Vylúčenia (na 2 min.): 0:0
     
    Slovensko hrá s Nórskom zatiaľ nerozhodne 1:1 a všetky reči o jasnom priebehu sa zatiaľ javia ako predčasné. Slovenky čelia náročnému protivníkovi, Nórky zápas zvládajú výborne po taktickej stránke a v siedmej minúte šli dokonca do vedenia. Gól Oisethovej bol dosiahnutý nohou a preto platiť nemal, verdikt rozhodcov sa už ale nezmenil. V 17. minúte vyrovnala po peknej strele M. Šponiarová, pri nerozhodnom stave je dnes ešte všetko absolútne otvorené. Pri začiatku druhej časti sa na vás teším od 15:12.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:25
    Janegová v pokračovaní slovenského tlaku, vyšla si spoza brány a tlačila sa k žrdi, ramenom ju odstavila jedna z Nórok, ktorá tak pomohla Fosmarkovej.
     
    18:30
    Zuzana Šponiarová z priestoru kruhu na vhadzovanie vystrelila smerom do pravého horného rohu, Fosmarková loptičku videla a stihla vyraziť ľavým ramenom, krásna strela a skvelý zákrok brankárky!
     
    18:07
    M. Šponiarová je po góle pri chuti, tentoraz to skúsila z ešte väčšej diaľky od ľavého mantinelu, pre brankárku to však bola nepríjemná, dlho letiaca loptička, navyše jej clonila Ferenčíková. Fosmarková to zvládla a vyrazila do rohu ihriska.
     
    17:26
    Nórky šikovne rozohrali voľný úder, Gidskeová bola po nastrelenej loptičke voľná pri ľavej žrdi, vo výbornej pozícii letiacu loptičku nezasiahla!
    16:09 M. ŠPONIAROVÁ - 1:1
     
    16:09
    Slovensko dalo gól!
    Je to tam, skvelé! Slovensko vyrovnáva a hneď je to veselšie. Prvá formácia si umne rozhodila loptičku, Zuzana Šponiarová prihrala na pravú stranu svojej sestre MICHAELE ŠPONIAROVEJ, ktorá z prvej trafila krížne prudko po zemi, loptička prešla popod pravú nohu nórskej brankárky, ktorá nestihla zareagovať!
    Asistencia: Zuzana Šponiarová
     
    15:44
    Stále je to taktická bitka, nevidíme toľko príležitostí, ako v dueloch základných skupín. Pomaly sa blížime ku koncu prvej tretiny, Slovensko mierne aktívnejšie v snahe o vyrovnanie.
     
    15:08
    Na konci striedania Sádecká našla pred bránou voľnú Kristínu Hudákovú, tá bola sama pred brankárkou, loptička jej však nesadla ideálne a Fosmarková stihla vyraziť!
     
    14:48
    V akcii sestry Hudákové, snažili sa vpredu o rýchlu kombináciu, krížna prihrávka Paulíny na Kristínu však nebola presná.
     
    13:45
    Viková na opačnej strane s mocným náprahom, letelo by to niekam pod brvno, ešte pred Mládenkovou obetavo zablokovala jedna zo Sloveniek.
     
    13:19
    Turčáková priťukla Sádeckej, ktorá si potiahla na stred a strieľala spoza hráčky k pravej žrde, myšlienka bola dobrá, loptička však napokon minula pravú žrď.
     
    12:42
    Nórky zatiaľ hrajú takticky vyspelo, popri pevnej obrane robia problémy aj našej obrane pri rozohrávke. Čaká nás veru náročné popoludnie pri ceste do štvrťfinále.
     
    11:42
    Košturiaková mala voľný priestor na ľavej strane, len tak nastrelila loptičku po zemi k protiľahlej žrdi, Fosmarková vykopla ľavú nohu a vyrazila.
     
    11:09
    Trošková si vyšla od mantinelu a skúsila to lišiacky na bližšiu žrď, škoda, že Fosmarkovej nikto neclonil, takto zvládla vyraziť polovysokú strelu.
     
    10:12
    Skrumáž pred nórskou bránou, Janegová i K. Hudáková sa tam zblízka snažili dotlačiť loptičku do siete, Fosmarková to však aj s pomocou obrany doslova rukami-nohami zvládla a drží čisté konto!
     
    09:18
    Z protiútoku sa vyrútili dopredu tri Nórky proti dvom našim hráčkam, Gillbergová už zakončovala do odkrytej brány, ktorú trestuhodne prestrelila!
     
    09:13
    Turčáková na konci slovenskej akcie, vypálila z prvej k bližšej žrdi po zemi, Fosmarková zasiahla v páde rukou.
     
    08:41
    Janegová bola faulovaná v rohu ihriska pri nórskej bráne, rozohrávame voľný úder zo zaujímavej pozície.
     
    08:02
    Prvá formácia získala loptičku pri dobrom napádaní, Ferenčíková si vyšla spoza bránky a snažila sa zasunúť k pravej žŕdke, Fosmarková tam nechala nohu a postrážila si tento priestor.
    06:42 OISETHOVÁ - 1:0
     
    06:42
    Nórsko dalo gól!
    Tak bohužiaľ, Nórky využívajú svoju prvú väčšiu príležitosť a ujímajú sa dôležitého vedenia! Gillbergová strieľala z ľavej strany, Mládenková loptičku vyrazila, tá však už smerovala na čiaru. Ďuríková ju odtiaľ v poslednej chvíli odpálila, dobiehajúca HEGE OISETHOVÁ však evidentne nohou dokopla loptičku do siete! Gól by podľa pravidiel platiť nemal, rozhodcovia však ukázali na stred a prehrávame.
    Asistencia: Lena Gillbergová
     
    05:40
    M. Šponiarová našla na pravej strane voľnú Košturiakovú, tá z prvej trafila priam ideálne, Fosmarková sa stihla presunúť k žrdi a maskou loptu vytlačila do bezpečia, to bola prvá obrovská šanca!
     
    05:08
    Veľmi dobre to teraz zvládla Turčáková, dve Nórky na ňu vyvinuli tlak v rohu ihriska, Veronika si poradila a po odraze loptičky od súperky budeme rozohrávať.
     
    04:50
    Slovenky veľmi rýchlo rozohrali voľný úder, P. Hudáková po krížnej prihrávke strieľala od mantinelu, Nórky loptu stečovali nad bránu.
     
    04:12
    Na druhej strane si Lucia Košturiaková potiahla loptu okolo obrankyne naľavo, mala voľný priestor a strieľala po zemi proti vybiehajúcej Fosmarkovej, ktorá zasiahla ľavou rukou. Pekná akcia v podaní Slovenska.
     
    03:39
    Radka Mládenková s prvým zákrokom, Bergová unikla po ľavej strane a vyslala nepríjemnú, polovysokú strelu na bližšiu žrď. Mládenková vyrazila rukou.
     
    02:48
    Slovenská druhá formácia s odpoveďou, Ďuríková strieľala švihom z ľavej strany, mierila pekne, proti nej stojaca hráčka zrazila loptu nad bránu, máme k dispozícii voľný úder z rohu.
     
    02:21
    Evidujeme prvý pokus zo strany Nórska, Viková z prvej obrannej dvojice strieľala zo zadných radov, Mládenková zasahovať nemusela, loptička bola zrazená nad bránu.
     
    01:28
    Slovenky zatiaľ prakticky nepustili Nórky k lopte, čakáme ale na prvý strelecký pokus. Striedame, na ihrisku je slovenský tretí útok vedený Sádeckou.
     
    00:31
    Po úvodnom vhadzovaní v akcii naša prvá formácia, Ferenčíková skúšala krížnu prihrávku z pravej strany, nenašla naľavo Z. Šponiarovú. Ostávame však pri loptičke.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Prajeme vám príjemné popoludnie, vo Fínsku sa už o niekoľko minút začne osemfinálový duel MS vo florbale medzi Slovenskom a Nórskom! Arénou práve znie slovenská hymna, na hracej ploche už sú oba tímy. Naše dievčatá nastúpia v bielo-modrých dresoch, Nórky v ich typickej červeno-modrej kombinácii. Začneme zľava-doprava, Nórky budú hrať sprava-doľava. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko: Fosmarková (Holtová) – Viková, Bergová, Christensenová, Benková, Torpová, Hansenová, Lundeová – Farnesová, Einstulenová, Naessová – Gillbergová, Hermansenová, Oisethová – Gidskeová, Amundsenová – Eriksenová, Simosenová

    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová, Gáliková – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Ješšová – Boľová, Šidlová.
     
    Slovenské florbalistky čaká na MS 2015 zápas pravdy. V prípade víťazstva budú hrať vo štvrťfinále proti elitnému Švédsku, ak neuspejú, zahrajú si o 9. – 12. miesto. Naše hráčky však zatiaľ vo Fínsku predvádzajú vynikajúce výkony a proti Nórsku budú rozhodne favoritkami. My vám pred začiatkom osemfinálového duelu prinášame podrobné predzápasové informácie aj s exkluzívnymi vyjadreniami brankárky Radky Mládenkovej i extraligového rozhodcu Romana Cíbika.

    Slovensko vyhralo základnú skupinu D, keď získalo plný počet 6 bodov s úžasným skóre 32:5. Naše reprezentantky mali najťažšiu úlohu hneď v úvodnom stretnutí s Ruskami, ktoré veľmi dobre bránili a výsledok bol až do konca otvorený. Slovenky napokon prvý duel zvládli, ďalšie dva už boli najmä o ich gólostroji podporovanom spoľahlivými výkonmi brankárok. Výsledky Sloveniek sú nasledovné:

    SLOVENSKO – Rusko 4:2 (góly Janegová 3, P. Hudáková)
    SLOVENSKO – USA 15:2 (Košturiaková 5, P. Hudáková 3, Ferenčíková 3, Z. Šponiarová, Ďuríková, M. Šponiarová, K. Hudáková)
    Holandsko – SLOVENSKO 1:13 (P. Hudáková 3, Košturiaková 2, Janegová 2, Ferenčíková, M. Šponiarová, Ďuríková, Bobotová, Boľová, Malichová)

    Popri výbornej streleckej produktivite výborne zachytali obe brankárky. Radka Mládenková i Karolína Krištofová nemali v dueloch základnej skupiny ľahkú úlohu, slabšie tímy útočia skôr sporadicky, často sú to však veľké príležitosti z brejkov a brankárka sa musí ešte intenzívnejšie koncentrovať. Naše strážkyne troch žrdí predviedli viaceré výborné zákroky a aj vďaka nim ideme do play-off z 1. miesta.

    Čo sa týka formácií, tak o veľkú väčšinu gólov sa postali prvé dva útoky, konkrétne v zložení Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková, a P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková. Trochu zatiaľ zaostáva tretia formácia, ktorá ale spoľahlivo bráni a ku gólu jej zatiaľ chýba len kúsok šťastia. Paulína Hudáková je s úžasnou bilanciou 13 bodov (7+6) najproduktívnejšou hráčkou šampionátu!

    Nórsko skončilo na poslednom 4. mieste základnej skupiny A. Florbalistky zo Škandinávie nezískali ani bod a zaznamenali skóre 4:27. Výsledky Nóriek boli v skupine nasledovné:
    Nórsko – Fínsko 1:14 (gól Eriksenová)
    Poľsko – Nórsko 4:2 (Gidskeová, Viková)
    Švajčiarsko – Nórsko 9:1 (gól Farnesová)

    Z uvedeného vyplýva, že Slovensko bude favoritom osemfinále, florbal je však tak nepredvídateľný šport, že papierové predpoklady sa môžu ľahko roztrhať na franforce. Naše reprezentantky však nechcú nič ponechať náhode a celé Slovensko pevne verí, že budú pokračovať v skvelej reprezentácii krajiny a prebojujú sa do štvrťfinále. My vám osemfinále sprostredkujeme v priamom prenose v utorok od 14:30.
     
    Pred zápasom sme sa pre vás pripravili exkluzívny rozhovor so slovenskou brankárkou Radkou Mládenkovou. Tá si s Karolínou Krištofovou rovnomerne rozdelila zápasy základných skupín, odchytala celý duel proti Rusku a polovicu zápasu s Holandskom. Mládenková zatiaľ na MS čelila 15 strelám, z toho 12 zneškodnila a má tak úspešnosť 80 %, čo je vo florbale pre brankára slušná štatistika.

    "Pozerala som nórske zápasy v základnej skupine. Nórky sú veľmi dôrazné v bránkovisku a tlačia sa do striel z každej pozície. Zápas môže rozhodnúť akákoľvek chyba," prezradila Radka Mládenková, čo možno od nášho najbližšieho súpera očakávať. Slovenky sú favoritky, naše reprezentantky si však túto rolu veľmi nepripúšťajú. "Obom tímom ide o všetko. Čakáme náročný zápas," pokračovala naša brankárka. V pondelok mal slovenský výber voľný deň, oddych zrejme našim florbalistkám padol pred osemfinále vhod. "Voľný deň sme využili na teambuilding, boli sme si zahrať laser game. Popoludní sme mali na programe ľahký tréning," zakončila Radka Mládenková.
     
    Pred zápasom nám poskytol svoj pohľad Roman Cíbik, bývalý hráč najvyššej slovenskej florbalovej ligy v drese Dubnice a v súčasnosti extraligový rozhodca. Spolu s Michalom Tomášom tvorí Cíbik elitnú rozhodcovskú dvojicu s medzinárodnými skúsenosťami na prestížnom podujatí Czech Open.

    R. Cíbik: "Osemfinálový zápas by sme mali z môjho pohľadu bez väčších ťažkostí zvládnuť. Z dočasného vývoja MS vidieť skvelú streleckú formu našich dievčat, naopak nórske hráčky sa nevedia strelecky presadiť. Nórska defenzíva a brankárky tiež zatiaľ neukázali príliš florbalového umenia. Ak bude naša strelecká efektivita pokračovať aj v osemfinále, Nórky by sme mali zdolať. Netreba však preceňovať naše sily aj napriek dočasným výsledkom. Florbal je rýchly a úžasný šport, v ktorom je možné všetko. Verím však, že z tohto duelu zíde ako štvrťfinalista práve Slovensko."
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Branky a nahrávky: 7. Oisethová (Gillbergová), 56. Torpová (Hermansenová) – 17. M. Šponiarová (Z. Šponiarová), 42. P. Hudáková (K. Hudáková), 47. Košturiaková (K. Hudáková), 48. Janegová (Ďuríková)


    Norsko: Fosmarková (Holtová) – Viková, Bergová, Christensenová, Benková, Torpová, Hansenová, Lundeová – Farnesová, Einstulenová, Naessová – Gillbergová, Hermansenová, Oisethová – Gidskeová, Amundsenová – Eriksenová, Simosenová
    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová, Gáliková – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Ješšová – Boľová, Šidlová
    bahis siteleri