AS Řím – Spezia 0:0 (2:4 po pen.) | Fiorentina – Carpi FC 0:1 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 3:0 (kon.)
Juventus – Turín 4:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
3:0 (2:0)
Hellas Verona
Středa 16.12.2015, 19:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! SSC Neapol šla od úvodu utkání s Hellasem Verona za vítězstvím, a nakonec svého soupeře porazila 3:0!

    První poločas dnešního osmifinálového utkání nabídl velmi pěkný fotbal! Domácí do utkání vlétli, a hned ve čtvrté minutě se prosadil po krásné přihrávce Higuaína Omar El Kaddouri! Neapol v aktivním výkonu pokračovala, a o další zásah se postaral Dries Mertens, který po krásné akci propálil Coppolu! Hostující Verona se k pořádné šanci dostala až v závěru poločasu, kdy Hallfredsson trefil břevno!

    Neapol byla velmi aktivní, a i ve druhém poločase měla velké šance! V 75. minutě mohl navýšit vedení SSC z pokutového kopu Marek Hamšík. Jeho střela však mířila pouze do tyče! O pár desítek sekund později se však prosadil José Callejón, který upravil na konečných 3:0!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (20:59:07)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídající Nathan Chalobah si všiml, že Coppola stojí pouze na hranici pokutového území, a tak to zkoušel z opravdu velké vzdálenosti. Myšlenka dobrá, nicméně provedení již bylo horší ...
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě dvě minutky nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Exekuce třetího rohového kopu Hellasu se ujal Cláudio Winck, jehož centr se snesl do levé části vápna. Obrana Neapole se však dokázala ubránit!
     
    89
    Švédský stoper Helander posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde míč zpracoval Cláudio Winck. Jeho následný postup však zastavil stoper Koulibaly, který poslal míč do zámezí!
     
    87
    Domácí Neapol je i v samotném závěru velmi aktivní na útočné polovině. Marek Hamšík vymýšlel průnikovou přihrávku na Mertense, který by šel sám na branku. Belgický křídelník však na míč těsně nedosáhl!
    Radost domácích hráčů po úvodní brance dnešního utkání

     
    86
    Hostující Hellas vyrazil do protiútoku, který po pravé straně táhl obránce Eros Pisano. Jeho postup zastavil Stirnič, nicméně akce Hellasu pokračuje!
     
    85
    Tentokrát se hosté již dokázali dostat k míči, o ten však vzápětí přišli! Omar El Kaddouri následnou přihrávkou našel ve vápně Callejóna, který skončil po souboji s Helanderem na zemi. Penalta se ani v tomto případě pískat nebude!
     
    84
    Neapol v pohodě kombinovala na vlastní polovině, následně však hosté začali velmi agresivně napadat, a domácím rozehrávku neulehčili. Hráči SSC však situaci zvládli výborně!
     
    83
    Další útočnou akci Neapole táhl po levé straně Dries Mertens, který skvěle načasoval přihrávku do vápna pro Marka Hamšíka. Slovenský záložník měl pálit z voleje, což neudělal, a následně mu míč odskočil!
    81. Dries Mertens druhou penaltu v zápase nevybojoval
     
    81
    Aktivní Dries Mertens dostal opět prostor na levé straně, a namířil si to přímo do vápna. Po souboji s Hallfredssonem skončil belgický reprezentant na trávníku, nicméně v tomto případě se penalta pískat nebude!
     
    80
    Verona se hnala do dalšého postupného útoku, nicméně přišla ztráta. Přihrávka Jankoviće byla hodně nepřesná, a Neapol bude mít čas na rozehrávku!
     
    79
    I Verona však umí zahrozit! Do vápna dostal povedený centr Boško Janković, který elegantní patičkou sklepl míč pro Wszoleka. Polský útočník se opřel do míče, nicméně jeho střelu dokázal Reina pokrýt!
     
    78
    Verona se probojovala k zajímavé standardní situaci. Exekuce se ujal Emil Hallfredsson, jehož rána nevypadala špatně, nicméně mířila mimo, a Pepe Reina mohl zůstat v klidu!
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Vangel Moras, přichází Cláudio Winck.
    75. José CALLEJÓN - 3:0

    Jan Havlovic

    Branky: 4. El Kaddouri, 12. Mertens, 75. Callejón

    Karty:   53. Coppola (VRN), 59. Raffael (VRN)

    Neproměněná penalta: 75. Hamšík (NEA), mimo


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:14.
    SSC Neapol: Reina – Maggio, Chirches, Koulibaly, Strnič – Allan (67. Chalobah), Valdiflori, Lopez (49. Hamšík) – El Kaddouri, Higuain (71. Callejón), Mertens
    Náhradníci: Raffael, Hysaj, Henrique, José Callejón, Hamšík, Dezi, Gabriel, Insigne, Ghoulam, Chalobah, Luperto, Jorginho

    Hellas Verona: Coppola – Bianchetti, Moras (77. Cláudio Winck), Helander, Pisano – Checchin (61. Zaccagni), Hallfredsson – Jankovic, Siligardi (46. Greco), Fares, – Wszolek
    Náhradníci: Rafael, Greco, Zaccagni, Sala, Tupta, Cláudio Winck, Guiglielmelli, Gollini
    bahis siteleri