AS Řím – Spezia 0:0 (2:4 po pen.) | Fiorentina – Carpi FC 0:1 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 3:0 (kon.)
Juventus – Turín 4:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
3:0 (2:0)
Hellas Verona
Středa 16.12.2015, 19:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italský pohár
Předzápasové kurzy
     
    87
    Domácí Neapol je i v samotném závěru velmi aktivní na útočné polovině. Marek Hamšík vymýšlel průnikovou přihrávku na Mertense, který by šel sám na branku. Belgický křídelník však na míč těsně nedosáhl!
    81. Dries Mertens druhou penaltu v zápase nevybojoval
     
    81
    Aktivní Dries Mertens dostal opět prostor na levé straně, a namířil si to přímo do vápna. Po souboji s Hallfredssonem skončil belgický reprezentant na trávníku, nicméně v tomto případě se penalta pískat nebude!
     
    79
    I Verona však umí zahrozit! Do vápna dostal povedený centr Boško Janković, který elegantní patičkou sklepl míč pro Wszoleka. Polský útočník se opřel do míče, nicméně jeho střelu dokázal Reina pokrýt!
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Vangel Moras, přichází Cláudio Winck.
    75. José CALLEJÓN - 3:0
     
    75
    Neapol právě vstřelila branku!
    No jo, ale domácí borce neproměněná penalta vůbec nemusí mrzet, neboť hned o několik desítek sekund později se prosazují potřetí! Na pravou stranu dostal centr El Kaddouri, který se zbavil protihráčů, a ve vápně našel zcela osamoceného JOSÉ CALLEJÓNA, který si dokázal poradit!
    75. Neproměněná penalta Marka Hamšíka
     
    75
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Marek Hamšík, který penaltu nekopl špatně, a brankář Ferdinando Coppola mířil na opačnou stranu. Rána slovenského reprezentanta však mířila pouze do tyče!
     
    74
    Parádní práci opět odvedl na levé straně Dries Mertens, který nejdříve poslal "na párek" Bianchettiho, a dál postupoval do vápna. Následně však malého Belgičana poslal k zemi Fares, a je z toho penalta!
     
    74
    Penalta pro Neapol!
     
    72
    Maurizio Sarri provádí své poslední střídání v tomto zápase! Skvělý výkon dnes podal Gonzalo Higuaín, který připravil první branku pro El Kaddouriho, a objevil se i v dalších šancích. Na jeho místo přichází José Callejón!
     
    70
    To je pro domácí velká škoda! Marek Hamšík vymyslel parádní centr do vápna, na který si naběhl Dries Mertens! Belgický reprezentant si však míč špatně zpracoval, a ten skončil v zámezí!
     
    67
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Nathan Chalobah.
    62. Nebezpečná hlavička Higuaína
     
    62
    Tlak Neapole pokračoval, a domácí celek vybojoval další rohový kop! Tentokrát Dries Mertens našel centrem na přední tyči Higuaína, jehož hlavička mířila těsně mimo!
     
    61
    Obrovská šance Neapole! Domácí SSC vybojovalo rohový kop, kterého se ujal Dries Mertens. Jeho velmi povedený centr našel ve vápně zcela volného Gonzala Higuaína, který se z voleje opřel do míče. Jeho ránu však dokázal vyrazit Coppola!
     
    61
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Luca Checchin, přichází Zaccagni.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Raffael (Hellas Verona FC).
    54. Nepovedený přímý kop Higuaína
     
    54
    Ale, ale, ale! Exekuce přímého kopu se ujal Dries Mertens, který přiťukl míč pro Gonzala Higuaína, tomu se však střela vůbec nepovedla, a míč skončil vysoko nad brankou Verony!
     
    53
    Velká chyb zkušeného brankáře Ferdinanda Coppola! Stoper Moras poslal zpětnou přihrávku do vápna, na kterou si dělal zálusk. Coppola následně míč vyboxoval, čímž porušil pravidla, a je z toho zajímavá standardní situace pro Neapol!
     
    49
    Své první střídání přichystal také Maurizio Sarri. Španělský středopolař David López si zjevně přivodil lehčí zranění, a tak ho italský kouč posílá ze hřiště. Na jeho místo přichází Slovák Marek Hamšík!
     
    46
    Hostující trenér Delneri provádí hned na začátku druhého poločasu první střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Luca Siligardi, na jehož místo přichází Greco!
    42. Hallfredsson trefil břevno
     
    42
    Verona teď byla velmi blízko snížení! Pawel Wszolek dokázal na hranici vápna udržet míč v souboji s Chirchesem, a našel ve středu Hallfredssona. Následná technická rána islandského záložníka však skončila na břevně! Dorážka Mohameda Farese zase mířila mimo!
     
    32
    Velká šance domácího celku! Z levé strany se dostal k centru Dries Mertens, jehož centr našel před brankou Koulibalyho, jehož zakončení však mířilo nad branku!
     
    25
    Gonzalo Higuaín si narazil ve středu hřiště s Mertensem, a upaloval sám na Coppolu. Argentinský forvard se pokoušel o lob, ten se mu však nepovedl, a pro zkušeného italského brankáře to byl lehký zákrok!
     
    20
    Verona rozehrávala velmi divoce, a zpětná přihrávka Jankovice našla pouze Higuaína. Argentinský útočník byl však bez rychlosti, a s dvojicí protihráčů si nedokázal poradit!
    12. Dries MERTENS - 2:0
     
    12
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak Neapol zatím potvrzuje papírové předpoklady, a vede již dvoubrankovým rozdílem! Nádhernou akci předvedl DRIES MERTENS, který si to namířil přesně mezi dva protihráče, udělal si prostor pro střelu, a propálil brankáře Coppolu!
     
    7
    A domácí celek se také dočkal druhé branky, jenže ta pro ofsajd platit nemůže! Lopez rozehrál rohový kop s Mertensem, který našel naběhnutého Allana. Jeho střílenou přihrávku tečoval do branky Higuaín, jenže ten se nacházel v ofsajdu!
    4. Omar El KADDOURI - 1:0
     
    4
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní vstup do utkání domácího celku, který se dostává již po čtyřech minutách do vedení! Nádhernou přihrávku za obranu dostal Gonzalo Higuaín, který zatáhl míč do vápna, a skvěle načasovanou přihrávkou našel před brankou zcela volného OMARA EL KADDOURIHO, a ten už měl pozici jednoduchou ...

    Jan Havlovic

    Branky: 4. El Kaddouri, 12. Mertens, 75. Callejón

    Karty:   53. Coppola (VRN), 59. Raffael (VRN)

    Neproměněná penalta: 75. Hamšík (NEA), mimo


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:14.
    SSC Neapol: Reina – Maggio, Chirches, Koulibaly, Strnič – Allan (67. Chalobah), Valdiflori, Lopez (49. Hamšík) – El Kaddouri, Higuain (71. Callejón), Mertens
    Náhradníci: Raffael, Hysaj, Henrique, José Callejón, Hamšík, Dezi, Gabriel, Insigne, Ghoulam, Chalobah, Luperto, Jorginho

    Hellas Verona: Coppola – Bianchetti, Moras (77. Cláudio Winck), Helander, Pisano – Checchin (61. Zaccagni), Hallfredsson – Jankovic, Siligardi (46. Greco), Fares, – Wszolek
    Náhradníci: Rafael, Greco, Zaccagni, Sala, Tupta, Cláudio Winck, Guiglielmelli, Gollini
    bahis siteleri