Rusko – Švédsko 1:4 (kon.) | Česko – Finsko 0:3 (kon.)
konec
Rusko
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Švédsko
Čtvrtek 17.12.2015, 17:00 • Ice Palace, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Oscar MÖLLER - 1:4
     
    59:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sborné ovšem vabank nevyšel. OSCAR MÖLLER trefil z vlastní třetiny prázdnou bránu, a zpečetil cennou výhru svého týmu. Asistence: Mattias Sjögren.
     
    59:15
    Rusové odvolali Sorokina, a zkouší to v šesti.
     
    54:55
    Kovalčukovi vytekly nervy, a tak se po buly nejprve pustil do Sundströma, následně hodně nevybíravě udeřil hokejkou do obličeje Thuressenovi. To byl zkrat kapitána sborné, který evidentně není spokojený s vývojem tohoto duelu. Kovalčuk dostal 2+2 minuty a šance sborné na srovnání jsou opět o podstatný kus menší. Desetiminutový osobní trest navíc vyinkasovala další hvězda Ruska Alexander Radulov.
     
    52:17
    Komplikace pro domácí celek. Ten v těchto chvílích potřebuje intenzivně útočit, místo toho se ale bude bránit. Alexander Radulov nedovoleně dohrál jednoho ze švédských hráčů, za což od české rozhodcovské dvojky Hodek – Šír obdržel dvouminutový trest.
     
    49:55
    Radulov nabil do mezikruží Bělovovi, jehož vychytal pohotovým zákrokem Fasth!
     
    49:25
    Andronov to zkusil individuálně. Nakonec si vykoledoval faul, když jej při průniku podrazil Johan Sundström. Dvě minuty pro švédského útočníka.
     
    44:10
    Rusové si zahrají svou třetí přesilovou hru. Andreas Engqvist podrazil Ilju Kovalčuka.
     
    43:37
    Byli to však Švédové, kteří si vypracovali největší šanci. Hersley našel volného Ahnelova, jenž se tváří v tvář Sorokinovi neprosadil.
     
    39:09
    Kombinaci přesilovkového komanda sborné zakončoval z levého kruhu Bělov. Fasth měl zakrytý výhled vlastním bránícím hráčem, ale instinktivně dokázal zakročit lapačkou.
     
    38:48
    Tři korunky si však sami dost zbytečně komplikují zbytek druhé třetiny. Daniel Rahimi úplně zbytečně udeřil na modré čáře Prochorkina do oblasti hlavy a krku, za což rozhodčí švédského obránce vyloučil na 2+10 minut.
     
    34:21
    Dvě minuty se bude hrát čtyři na čtyři. Rozhodčí současně vyloučil na dvě minuty Patrika Hersleyho a Vadima Šipačjova. Švédského obránce za hákování a ruského útočníka za držení hole.
    33:15 John NORMAN - 1:3
     
    33:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Konors dokonale využívají momenta, které je jednoznačně na jejich straně, a dostávají se do trháku! Rahimi poslal puk do skrumáže před Sorokinem, v níž se nejlépe zorientoval JOHN NORMAN a bekhendem překonal ruského gólmana. Asistence: Daniel Rahimi, Andreas Johnson.
    29:33 Jonas AHNELÖV - 1:2
     
    29:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nečekaně otáčejí stav zápasu. Protiútok Tří korunek zakončoval JONAS AHNELOV, jehož střelecký pokus z levého kruhu propadl Sorokinovu tentokrát mezi lapačkou a tělem. Mladý ruský gólman opět neměl úplně čisté svědomí u inkasované branky. Asistence: Linus Omark, Daniel Rahimi.
    26:57 Andre PETERSSON - 1:1
     
    26:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nakonec svou přesilovku pět na tři využívají a srovnávají stav zápasu. ANDRE PETERSSON využil prostoru, který se nabízí při přesilovce pět na tři, vybruslil si zpoza brankové čáry do levého kruhu a odtud vypálil, Sorokinovi kotouč propadl mezi vyrážečkou a tělem. Asistence: Patrick Hersley, Linus Omark.
     
    25:29
    To je velká nepříjemnost pro sbornou, která bude hrát takřka dvě minuty oslabení tři na pět! Dvě minuty za napadení dostal Jegor Jakovlev.
     
    25:26
    První formace Švédska se dokázala na chvíli usadit v útočném pásmu, a vykoledovala si faul. Dvě minuty za držení hole obdržel Igor Grigorenko. Tre Konors mají možnost své první početní převahy v utkání.
     
    23:03
    A další velká šance sborné. Po chybě švédského obránce se dostal ke kotouči Dadonov a při přečíslení dva na jednoho jej nahrál Mozjakinovi, jenž zamířil svou střelu mimo bránu.
     
    22:27
    Rusové jsou nyní očividně při chuti. Při další útočné akci nahrál Radulov do mezikruží svému spoluhráči z CSKA Moskva Děnisovovi, jehož střelecký pokus nadělal Fasthovi velké problémy. Švédský gólman nakonec dokázal zakročit.
    21:04 Maxim ČUDINOV - 1:0
     
    21:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové výborně sehráli svou početní převahu, díky čemuž otevírají skóre utkání. Zaripov nahrál na modrou MAXIMU ČUDINOVOVI, který propálil vše před sebou včetně brankáře Fastha, který měl zakrytý výhled. Asistence: Danis Zaripov, Alexander Radulov.
     
    20:20
    Mozjakin uvolnil přesnou přihrávkou Dadonova, který se ocitl tváří v tvář Fasthovi. Ruský útočník zakončoval bekhendem, ovšem narazil na připravený beton švédského gólmana.
     
    Rusové si na začátku druhé třetiny zahrají první přesilovou hru zápasu. Dvě minuty za krosček obdržel Daniel Rahimi.
    Gól Igora Grigorenka (RUS) přišel příliš pozdě a nebyl uznán.
     
    To nejzajímavější z první třetiny se stalo v posledních vteřinách. Radulov uvolnil Igora Grigorenka, který ovšem překonal Fastha těsně po uplynutí konce první třetiny. První formace sborné stejně jako fanoušci v zaplněné VTB Ice Palace se radovali, ovšem marně. Rozhodčí po konzultaci se svým kolegou u videa gól neuznal.
     
    12:06
    To je neuvěřitelné. Až nyní, po takřka dvanácti minutách hry byla teprve podruhé přerušena hra. Mohl za to ofsajd švédského celku.
    Marken.cz

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 22. Čudinov (Zaripov, Radulov) – 27. Petersson (Hersley, Omark), 30. Ahnelov (Omark, Rahimi), 34. Norman (Rahimi, Johnson), 60. Möller (Sjögren)


    Rusko: Sorokin (Košečkin) – Děnisov, Zajcev, Jakovlev, Bělov, Antipin, Čudinov, Zubarev, Višněvskij – Grigorenko, Prochorkin, Radulov – Mozjakin, Šipačjov, Dadonov – Kovalčuk, Andronov, Kokarev – Averin, Kartajev, Zaripov – Apalkov
    Švédsko: Fasth (Svensson) – Hersley, Kronwall, Junland, Gustafsson, Ahnelov, Rahimi, Nilsson, Wallmark – Petersson ,Engqvist, Omark – Möller, Sjögren, Lindström – Johnson, Rosén, Norman – Sundström, Zackrisson, Thuresson.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Šeljanin, Sivov
    bahis siteleri