Vysoké Mýto – Interobal Plzeň 6:8 (po pr.) | Zruč n/S – Chrudim 1:5 (kon.)
konec
FC Benago Zruč nad Sázavou
1:5 (0:2)
FK Chrudim
Pátek 18.12.2015, 20:30 • Sportovní hala Chrudim • Pohár FAČR • Semifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Chrudimská sportovní hala dnes uvidí souboj dvou nejlepších futsalových klubů na našem území! V semifinále Poháru FAČR se proti sobě postaví týmy Benaga Zruč nad Sázavou a ERA-PACKu Chrudim!
     
    Pro sedminásobného vítěze české pohárové soutěže z Chrudimi nebyla cesta do "chrudimského" Final Four příliš strastiplná. V osmifinálovém duelu nejprve ERA-PACK vyprášil Zelená křídla Ludslavice vysoko 16:4, střelecké hody zopakoval i v duelu proti druholigovému lídrovi z Jeseníku, z jehož palubovky si odvezl výhru 10:1. Nyní v semifinálovém zápasu proti Benagu Zruč nad Sázavou přijde naprosto jiný kalibr. Soupeř prošel do semifinále přes Internazionale Teplice výsledkem 8:5, následně proti Volfířovu inkasoval o jednu branku méně a mohl si po právu užít postupovou radost.
     
    Také Chrudim již v letošní sezóně s Benagem jednu velkou bitvu svedla. Před kamerami České televize se skóre houpalo ze strany na stranu, ani jedno z mužstev nedokázalo vyšším poměrem svému soupeři odskočit. Do kabin po dvou rychlých gólech v úvodu duelu nakonec odcházel ERA-PACK za příznivějšího stavu, v celkovém součtu nakonec porazil tým Beniho Simitčiho 5:4. Jako rozhodující trefa se jeví gól Radima Záruby z 31. minuty. Benago ukázalo, že v letošním roce bude Chrudimi hodně silným konkurentem nejen v poháru, ale také samotné ligové soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Benago Zruč nad Sázavou: Cristiano (Pytloun, Bezstarosti) – Rodek, Brahimi, Marcelo (C), Diego, André Galvao, Leonardo, Dvořák, Gabčo, Hochman

    FK ERA-PACK Chrudim: Ton (Žďánský) – R. Mareš, M. Mareš, Kovács, Max, Záruba, Koudelka, Sidnei, Marcinho, Rodrigo, Rešetár (C), Slováček, Felipe.

    Rozhodčí: Slanina, Vomastek – Ježek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Hned na úvod si Chrudimští připsali úvodní akumulovaný faul, postup Lea totiž nedovoleně ukončil Marcinho.
     
    00:44
    Michal Kovács čistým způsobem zastavil Diega, následně ale postup Maxe skončil neúspěchem.
     
    01:06
    Chrudim je v úvodu výrazně aktivnější, směrem dopředu se ukázal kvalitně Sidnei, který se uvolnil na levé straně. Následná rána na vzdálenější tyč však postrádala přesnost.
     
    01:51
    André Galvao svádí hned od začátku opravdu ostré souboje s Maxem, dnešní duel se v rukavičkách rozhodně hrát nebude.
     
    02:06
    ERA-PACK má rázem na kontě již dva akumulované fauly, což se postupem času může projevit jako velká nepříjemnost.
     
    02:16
    Hodně rychlé nohy ukázal na levé straně hráč Benaga Diego, který se uvolnil proti Felipemu a střílel na vzdálenější tyč! Naštěstí pro ERA-PACK těsně minul!
     
    02:39
    Benago přebralo aktivitu a tlačí se dopředu. S rychlým a přesným obranným zákrokem přispěchal tentokrát Radim Záruba.
     
    02:42
    To již začíná být kritické. Na konci třetí minuty zápasu dosáhla Chrudim již třetího akumulovaného faulu.
     
    02:49
    Matěj Slováček zablokoval nejprve ránu Josefa Gabča, následně se obětavě položil i do Rodkovy dorážky. Složité chvíle obrana jedenáctinásobného mistra prozatím zvládla.
     
    03:19
    Poprvé se do hry musel výrazněji vložit i brankář Ton, který výkop o Gabča poslal daleko mimo hrací plochu.
     
    03:33
    Následně ukázala i Chrudim něco ze své kuchyně! Radim Záruba si hodně šikovně na levé straně pustil balon do nohy, předložil ho Tomáši Koudelkovi, který tísněn nedokázal vměstnat míč mezi tři tyče!
     
    03:59
    Marcinhova rána zablokováno, Marcelo následně odevzdal balon do chrudimské moci.
     
    04:03
    V úvodu hodně aktivní Brazilec Max vystihl rozehrávku Zruče a vybojoval balon zpátky na sálovky chrudimských futsalistů.
     
    04:27
    Sidnei hodně rychle šněroval nohama před brankou Benaga, nakonec ze všeho vznikla rána, kterou Marcelo v pádu přizvedl až ke střeše haly.
     
    05:02
    Souboje Sidnei – Marcelo budou dnes hodně časté a zřejmě hodně vyhecované. Hráč ze Zruče má zatím s bráněním chrudimského pivota výrazné potíže.
     
    05:49
    Marcinho čistým způsobem zastavil útok Benaga na půlící čáře, následně už jen sledoval, jak Max stříleným centrem hledá Sidneiho na vzdálenější tyči! Tomu chyběl k balonu pouze krůček!
     
    06:12
    Felipe si přichystal míč na svoji levačku, prudká rána se ale ke Cristianovi nedostala.
     
    07:07
    Benago vysílá brankáře Cristiana na útočnou polovinu a chystá kombinaci.
     
    07:25
    Obrana ERA-PACKu dala až příliš mnoho prostoru Marcelu Rodkovi, který měl čas na kloudné zakončení. Nakonec poslal balon pouze do připraveného Tona.
     
    07:58
    Tonův výkop pod tlakem nepatřil mezi nejpřesnější, Benago se může těšit z dalších chvil strávených s balonem před brankou Chrudimi.
     
    08:52
    Chrudimská defenzíva zatím pracuje velmi svědomitě a mnoho soupeři nedovoluje.
     
    09:08
    Tentokrát ale zůstal na pravé straně nepokrytý Marcel Rodek, který se dostal do další přímé konfrontace s gólmanem Tonem! I z tohoto souboje vyšel lépe chrudimský brankář, který udržel nerozhodný stav!
     
    09:50
    Azem Brahimi poslal hodně nešetrně k zemi rozehrávajícího Michala Kovácse, za což po zásluze vyfasoval od sudího žlutý kartónek.
     
    10:13
    Následně se chtěl Michal Kovács pomstít vstřeleným gólem, střela mu ale nesedla podle představ.
     
    11:11
    Směrem dopředu je zatím nejvíce vidět Brazilec Sidnei, který znovu vyslal na branku soupeře hodně prudkou ránu! Cristiano musel předvést skvělý zákrok, kterým míč vytěsnil mimo branku!
     
    12:03
    Kombinačně to Zruči příliš nešlo, tak to zkusil Diego samostatně. Na Marcinha si ale nepřišel.
     
    12:47
    Felipe neotálel s rozehrávkou autu, čímž vybojoval dobrou střeleckou pozici pro Tomáše Koudelku. Rána chrudimského mladíka končí dalším zákrokem Cristiana.
     
    13:28
    Matěj Slováček zkusil zaskočit soupeřova brankáře prudkou ranou po zemi k tyči, hbitý Cristiano byl ale u tyče včas.
     
    13:47
    Felipe se sice zbavil bránícího Gabča, následná střela však skončil mimo.
     
    13:58
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Na konci čtrnácté minuty utkání zde máme úvodní branku! RADIM ZÁRUBA obral soupeře na půlící čáře o balon, v následném přečíslení dva na jednoho si narazil s Tomášem Koudelkou a zakončil do prázdné branky – 0:1!
     
    14:03
    Prakticky ihned po rozehrávce předvedla defenzíva Benaga další hrubici! Sidnei postupoval sám na gólmana, volil razanci a bohužel pro Chrudim těsně přestřelil břevno branky Benaga!
     
    14:45
    Následně přistupuje Benago k regulérní hře bez brankáře, rozlišovací dres si vzal Marcel Rodek!
     
    15:39
    André Galvao posílal balon do středu hřiště, obránci ERA-PACKu se ale stihli včas přesunout a zabránili nejhoršímu.
     
    16:08
    Leonardova prudká rána tentokrát prošla chrudimskou defenzívou, její cestě do branky zamezil až pozorný Ton.
     
    16:44
    Tonův výkop pozdravil gólmana Cristiana, který ho před naskakujícím Sidneim rukavicemi raději uklidil do zámezí.
     
    17:03
    Tři minuty před koncem prvního poločasu je stav akumulovaných faulů 4:3, desetimetrového kopu se zřejmě, na rozdíl od druhého semifinále v Heřmanově Městci, nedočkáme.
     
    18:10
    Benago v poklidu kombinuje a nikam nespěchá. Marcelo dlouho drží míč na svých sálovkách.
     
    18:55
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hodně nevídaná branka znamená navýšení chrudimského vedení! Marcinho prosvištěl po pravé straně jako vítr, prudké zakončení zachytil až na brankové čáře Diego. Ten si ale nesmyslně s balonem hrál až do té doby, než k němu skluzem zajel MAX a poslal ho až za brankovou čáru – 0:2!
     
    19:25
    Marcel Rodek se dostal ke střele, ta ale byla sražena na rohový kop. Benago si žádnou velkou příležitost zatím nevypracovalo.
     
    19:31
    Trocha emocí na závěr. Marcelo rozehrávkou trefil Felipeho, který podle jeho soudu nestál tři metry od místa rozehrání. Rozhodčí vše vyřešili žlutou kartou pro chrudimského hráče!
     
    19:35
    Marcelův rohový kop přistál na noze Marcela Rodka, který se položil do střely! Ton plachtil ke své tyči a měl velké štěstí, že balon skončil o centimetry mimo!
     
    19:44
    Koudelka faulován Rodkem, na fauly srovnáno 4:4.
     
    19:56
    Zřejmě poslední střela první půle vzešla od Marcela a skončila zhruba metr nad břevnem.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dvacetiminutovka druhého semifinálového střetnutí přinesla dvě branky na straně ERA-PACKu, který je zatím domácímu finálovému střetnutí o krok blíže. Přišlo mi, že první poločas zvládl daleko lépe po taktické stránce, Benagu mnoho nepovolil a zejména díky dobré defenzívě svítí na světelné tabuli stav 0:2.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:11
    Hned na úvod druhé půle mohl navýšit rozdíl mezi oběma týmy Lukáš Rešetár, který využil Leonardova pádu! V přímém souboji ho ale gólman Cristiano fantasticky vychytal!
     
    20:35
    Marcelo pálil z otočky přímo do náruče připraveného brankáře Tona.
     
    21:51
    Benago je nyní usazeno na chrudimské polovině a snaží se přiblížit se svému soupeři na dostřel.
     
    22:35
    Nadějné přečíslení Chrudimi pokazil Marcinho, který nedokázal najít nabíhajícího si Michala Kovácse. Chrudimští se rázem zatahují do svého obranného postavení.
     
    23:26
    Mužstvo Beniho Simitčiho vysílá Cristiana na útočnou polovinu. Ihned se gólman Zruče nad Sázavou dostal do střelecké příležitosti, míč ale těsně přeletěl břevno Tonovy branky.
     
    23:55
    Na druhé straně postupoval Tomáš Koudelka s Matějem Slováčkem sám na brankáře, s touto situací ale chrudimské mládí nenaložilo zrovna nejlépe! První jmenovaný vzal vše na sebe a prudkou střelou otřel balon pouze o tyčku!
     
    24:58
    Následně zastavil Ton střelu Diega z levé strany a stále zůstal nepřekonán. Vydrží mu to až do konce zápasu?
     
    25:52
    André Galvao ukončil obléhání chrudimské svatyně stříleným centrem na přední tyč, Ton byl včas a neomylně připraven.
     
    26:30
    Na druhé straně pálil od postranní čáry Michal Kovács, v dnešním zápase si ale zatím pouze seřizuje mířidla.
     
    26:54
    Záruba zkusil samostatný únik po lajně, pouze ale balon odevzdal. Benago nastupuje ke hře bez gólmana.
     
    28:12
    Obléhání chrudimské branky nebere konce, Ton ale stále bez zákroku.
     
    28:49
    Ton příliš dlouho váhal s rozehrávkou, díky čemuž nabídl Benagu více než kvalitní pozici na zkorigování stavu.
     
    28:52
    Zruč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    V deváté minutě druhé půle se Benago dočkalo kontaktní branky! MARCEL RODEK ze standardní situace trefil pouze bránící zeď, opakovaná střela však již skončila za zády gólmana Tona – 1:2!
     
    29:35
    Benago ucítilo příležitost a kombinuje na útočné polovině.
     
    29:43
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Nadšení Benaga ale hodně rychle zvlažil Brazilec SIDNEI! Chrudimský pivot po chybné rozehrávce postupoval sám na branku, tentokrát se svojí příležitostí naložil daleko lépe než v prvním poločase a vrátil ERA-PACKu dvoubrankové vedení – 1:3!
     
    30:43
    Marcel Rodek se mohl podruhé zapsat do střelecké listiny, gólman Ton byl ale bleskurychle venku z branky a skvělým zákrokem udržel dvougólový náskok Chrudimi!
     
    31:12
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Chrudimský mistr rázem odskakuje na rozdíl tří gólů! Kombinace Benaga nevyšla zrovna ideálně, míč se dostal k MARCINHOVI, který střelou přes celé hřiště trefil více než přesně – 1:4!
     
    31:37
    Následně se ERA-PACK dostal do dalšího přečíslení, které uhasil v pozici brankáře Marcelo. Stejný hráč chytá o několik sekund později do náruče i střelu Koudelky.
     
    33:06
    Trenér Beni Simitči se pokusí na nepříznivý stav zareagovat oddechovým časem.
     
    33:20
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hráči Benaga kupí při hře bez brankáře chybu za chybou, za což jsou vždy náležitě potrestáni! Tentokrát stál ve správný čas na ideálním místě MAX, který následně pouze dovedl míč do branky Benaga – 1:5!
     
    34:33
    Benagu se vůbec nedaří, na finálovou účast může tým ze Zruče v letošním roce znovu zapomenout.
     
    36:00
    Do konce zápasu zbývají poslední čtyři minutky, Benago se ještě snaží o zdramatizování závěru.
     
    36:55
    Navýšit rozdíl mohl vzápětí Max, jeho lob na prázdnou branku ale nevyšel.
     
    37:14
    Leonardo na pravé straně zastaven gólmanem Tonem! Chrudimský brankář je dnes znovu oporou svého celku!
     
    37:21
    André Galvao hodně chytrým centrem našel před brankou stojícího Josefa Gabča, který patičkou minul prostor mezi třemi tyčemi!
     
    38:06
    Vzápětí si brankář Ton troufl i na kličku proti Leonardovi, za což byl od fanoušků odměněn potleskem.
     
    38:18
    Po Felipeho nevyužité stoprocentní příležitosti přichází time out Chrudimi.
     
    38:54
    Jedna z posledních kombinací v podání Benaga nedopadla úspěšně, Max ale hattrick střelou přes celé hřiště nedokonal.
     
    39:26
    Vzápětí si mohl svůj střelecký účet zlepšit i Tomáš Koudelka, proti Marcelovi ale v přímém souboji znovu neuspěl.
     
    Konec zápasu.
     
    Chrudimští poráží Benago Zruč nad Sázavou výsledkem 5:1 a po zásluze si vybojovali účast v zítřejším finále proti Interobalu Plzeň! Pro dnešek je to vše, přihlásím se zase zítra z finálového utkání. Hezký večer! (22:10:16)

    Petr Dejnožka

    Branky: 29. Rodek – 14. Záruba (Koudelka), 19. Max, 30. Sidnei, 32. Marcinho, 34. Max

    Karty:   10. Brahimi (ZNS) – 20. Felipe (CHR)


    FC Benago Zruč nad Sázavou: Cristiano (Pytloun, Bezstarosti) – Rodek, Brahimi, Marcelo (C), Diego, André Galvao, Leonardo, Dvořák, Gabčo, Hochman
    FK Chrudim: Ton (Žďánský) – R. Mareš, M. Mareš, Kovács, Max, Záruba, Koudelka, Sidnei, Marcinho, Rodrigo, Rešetár (C), Slováček, Felipe.

    Rozhodčí: Slanina, Vomastek – Ježek
    bahis siteleri