Česko – Rusko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Rusko
Pondělí 21.12.2015, 18:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Turnova je to vše, zítra se oba týmy utkají na severu Čech naposledy. Přeji příjemný zbytek večera. (20:18:57)
     
    Střely na bránu ve třetí třetině – 7:10, celkově 22:25.
     
    Čeští mladíci si užívají děkovačku s fanoušky, stadionem zní píseň We are the champions od skupiny Queen. Takové chvíle nikdy neomrzí.
     
    Nejlepším hráčem českého týmu byl naprosto po zásluze vyhlášen brankář Daniel Dvořák, z ruského mužstva převzal ocenění obránce Nikita Solopanov.
     
    Domácí střídačka odklepala poslední vteřiny, pak naskákala na brankáře Dvořáka. Češi dali zapomenout na včerejší porážku a Rusko dnes zdolali 3:2. Diváci sledovali vyrovnaný duel, který rozhodla třetí třetina. Češi v ní dali dva góly a v závěru předvedli nesmírně obětavý výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Ruská brána už je prázdná! Zbývá osmnáct vteřin a po icingu domácích se vhazuje před Dvořákem.
     
    59:20
    Dubrovskij už byl napůl cesty venku z brány, ale peláší zpátky, protože kotouč je ve středním pásmu.
     
    58:50
    Rusko si vyžádalo oddechový čas. Vhazuje se v útočném pásmu Česka, minuta a deset vteřin do konce
     
    58:39
    Dobiáš nyní při přečíslení prováhal vhodný moment k přihrávce. Sám následně pálil, avšak z úhlu snad ani nemohl trefil branku. Češi každopádně našetřili pár cenných vteřin.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Rusové už působí trochu bezradně, obětavě bojující soupeř teď brání na jedničku.
     
    57:08
    Domácí se opět ubránili a jsou v plném počtu. V závěru přesilovky ještě Dvořáka pozdravil skvěle hrající Svečnikov. Gólman českého týmu jeho pokus vytěsnil.
     
    55:32
    A opět Dvořák. Střela Žhiljakova od modré čáry ovšem nebyla nikterak nebezpečná. Puk skončil v gólmanově výstroji.
     
    55:05
    Zbytečný faul u střídaček. Kropáček dostal dvě minuty za držení protihráče a Čechy čekají další krušné chvilky.
     
    54:20
    Zákrok večera! Svečnikov střílel z mezikruží a Dvořák fantastickým semaforem lapil černou pryž do lapačky. I ruský útočník ho uznale poklepal po betonech.
     
    54:02
    Na Lauka se nalepil protivník, domácí forvard přesto od mantinelu nepříjemně vypálil. Rozvlnil boční síť.
     
    53:12
    Čtveřice borců se nyní v rohu českého útočného pásma přetahovala o kotouč tak dlouho, až sudí hru přerušil. Buly ve střední třetině.
     
    52:22
    Denisenkova střela zleva přesně v době, kdy se Kvasnica vrátil na led, Dvořáka neohrozila. Češi jsou v pěti, Rusové toho za dvě minuty moc nepředvedli.
     
    51:42
    Svečnikov dostal puk na brusle a utekl mu. Domácí se osvobodili, ale Rusové brzy znovu získali pásmo, kde teď kombinují.
     
    50:21
    Kvasnica puk příliš podebral a vyhodil až mimo hřiště. Odchází na trestnou lavici za zdržování hry a Rusové hrají v přesile.
     
    50:08
    Svečnikov už nabíral rychlost, ale čeští obránci ho vytlačili až do rohu kluziště. Vzápětí se domácí ubránili pouze zakázaným uvolněním.
     
    49:35
    Česká střídačka si vyžádala oddechový čas. Kouč Petr Haken chce zřejmě své svěřence připravit na ruský tlak, který lze s přibývajícími minutami očekávat.
     
    49:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí poprvé v zápase vedou a stadion bouří. Kvasnica předložil černou pryž ZACKU MALÍKOVI, jehož střelecký pokus z kruhu zaplul až do sítě. Asistence: Michal Kvasnica – 3:2.
     
    48:03
    Sborná se snaží tvořit hru, česká obrana je však pozorná. Hraje se sice častěji před brankou Dvořáka, ten však moc práce nemá.
     
    46:27
    Duel trochu ztratil na kvalitě a převládají silové souboje. Svečnikov se zkoušel prokličkovat až před Dvořáka, ovšem zakončení mu nevyšlo.
     
    44:50
    Češi trochu zvolnili, místo bezhlavého útočení si raději ještě několikrát vymění puk v zadních řadách. Jakoby je stav 2:2 uspokojoval. Bernáth teď sice vystřelil, ale jen do brankářovy lapačky.
     
    43:45
    Něsvetajev v situaci dva na dva využil přihrávku Šabanova a nebezpečně vystřelil. Jistý Dvořák střelu pohodlně zneškodnil.
     
    42:48
    Kotkov aktivním forčekingem puk nevybojoval, na druhou stranu vystartoval Kropáček a střelou z křídla ruskou svatyni netrefil.
     
    41:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým v početní převaze srovnává se soupeřem krok. Kropáček vystřelil, Dubrovskij jeho střelu vytěsnil před MATĚJE BLÜMELA, který už měl z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Vojtěch Kropáček, Jakub Lauko – 2:2.
     
    40:35
    Dvakrát nyní zahrozil Gajarský. Nejprve z vrcholu kruhu trefil gólmanovu vyrážečku a poté z mezikruží lapačku. Sám pak vztekle praštil holí o led.
     
    40:09
    Kizimov jde po devíti vteřinách hry na trestnou lavici. Provinil se hákováním a domácí mají k dispozici přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí část začne přibližně v 19:35.
     
    Střely na branku v prostřední části: 8:9 (celkově 15:15).
     
    Češi sice ztrácí jeden gól, ale rozhodně nejsou bez šance. Ve druhé části měli mírnou herní převahu, těžko se však dostávají do větších šancí. Rusové si naopak počínají mnohem zkušeněji a dělají obraně soupeře velké problémy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Pokus o poslední útok Čechům nevyšel. Zábranského pas byl zastaven už ve středu hřiště a domácí kapitán byl později také posledním hráčem, který se ve druhé části dotkl puku.
     
    39:16
    Za českou obranou si znovu o puk klepal ruský útočník Přihrávku na něj však intuitivně vystihl Lauko a zamezil další pohromě.
     
    37:33
    Teď měl český tým štěstí. Agilní Chovanov se natlačit až do brankoviště a Dvořák dobře zasáhl. Nicméně přišel o hůl a při dorážce Svečnikova ležel dezorientovaný na ledě. Rusové se snažili natlačit puk do sítě, ale domácí nebezpečnou situaci přečkali.
     
    36:46
    Další zákrok ruského gólmana. Střelou od mantinelu ho prověřil Bernáth, Dubrovskij byl připraven a střelu chytil.
     
    35:39
    Domácí se ubránili a jsou v plném počtu. Gajarský se prodral přes modrou čáru a švihem v tísni vypálil. Dubrovskij kotouč lapil a hráči se už staví na buly u jeho klece.
     
    34:47
    Skvělý Dvořák! Českému brankáři teď tleská zaplněné hlediště, neb se stihl přesunout a zlikvidovat přízemní pokus Svečnikova z kruhu. Útočník s číslem 10 je vůbec hodně aktivní, jeho další rána teď byla zblokovaná.
     
    33:50
    Solopanov měl na vrcholu kruhu nebezpečně moc prostoru, naštěstí pro Čechy však lehkou střelou do gólmanovy hrudi kotouč víceméně jen odevzdal.
     
    33:38
    Češi se navíc budou bránit ve čtyřech. Dajčar si odsedí dvouminutový trest za hákování.
     
    32:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná povstala z defenzivy, utekla do přečíslení a znovu vede. Rusové vyřešili situaci dva na jednoho učebnicově: Svečnikov poslal pod padajícím bekem puk na ALEXANDRA CHOVANOVA, který ze spodní části kruhu poslal kotouč pod víko. Asistence: Andrej Svečnikov – 1:2.
     
    32:15
    Lauko byl v tísni, tak o hrazení poslal puk z vlastní třetiny až do středního pásma. Češi střídají.
     
    30:59
    Hru teď přerušil ofsajd. Domácí jsou určitě aktivnější, ale jakoby by jim byla hokejová brána malá. Střelecké pokusy duní hlavně o mantinel a Dubrovskij je bez práce.
     
    29:37
    Rusko už hraje v plném počtu, Češi si v početní výhodě nevytvořili ani jednu vážnější příležitost. Nyní navíc špatně rozehráli a sudí odpískali icing.
     
    28:45
    Sborná už je ve čtyřech. Dajčar znovu napřáhl na modré, ani tentokrát ale gólmana neohrozil a soupeř se opět osvobozuje.
     
    28:13
    Dajčar napálil příklepem protihráče, puk je ve středním pásmu. Čechům se zatím nedaří.
     
    27:57
    A Rusové jdou do tří! Češi si zahrají 48 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Za katr byl vykázán Degtiarev za faul loktem.
     
    27:08
    Bernáth dobře zakombinoval s Laukem a druhý jmenovaný střílel těsně vedle. Čechy nakonec z pásma "vyhnalo" postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    26:18
    Další trest, tentokrát však na ruské straně a domácí mají možnost soupeři odskočit. Šabanov pyká za držení protihráče.
     
    24:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Češi oslabení přečkali bez úhony a krátce nato se poprvé radují. Přiťuknutí Malíka zužitkoval DOMINIK ARNOŠT, jenž prostřelil brankáře střelou zprava. Asistence: Zack Malík.
     
    23:48
    Až teď vypálil od mantinelu Svečnikov a trefil brankáře do hrudi. Hra je přerušena a domácí mužstvo může poslat na led čerstvé síly.
     
    23:15
    Česká čtveřice je pod velkým tlakem, ale brání se statečně. Dvořák vlastně ještě ani nemusel zasahovat. Rusové čekají na vhodnou příležitost ke střele.
     
    22:08
    Vyloučení na české straně. Kropáček při obranné práci podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici. Přesilovka pro Rusko
     
    20:51
    Gólmani už mají za sebou první lehké zákroky. Ruskému muži s maskou teď bezesporu zatrnulo, Kvasnicova tvrdá střela z kruhu ovšem orazítkovala jen plexisklo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhé dějství začne přibližně v 18:47.
     
    Střely na bránu: 7:6.
     
    Úvodní část je u konce, k vidění je poměrně vyrovnaný hokej. Češi byli o něco více na puku, ovšem více šancí si rozhodně vytvořil soupeř, který také vede nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Bláha se s ničím nepáral a poté, co Babincev odehrál kotouč, ho tvrdě narazil na hrazení. Rus ztratil rovnováhu a spadl na led. Diváci oceňují počin českého útočníka potleskem.
     
    18:48
    Kotouč vyskočil mimo hrací plochu. Buly ve střední třetině.
     
    18:03
    Práci měl i Dvořák, který čelil nepříjemné střele Kizimova z prostoru mezi kruhy. Obránci ho nepokryli, ale Rus trefil jen dobře postaveného brankáře.
     
    16:25
    Škoda. Bernáth nyní od modré čáry pálil a kotouč byl několikrát tečovaný. Dezorientovaný Dubrovskij měl štěstí, že střela nemířila mezi tři tyče.
     
    14:53
    Blümelovo lehké nahození nemohlo gólmana ohrozit. Češi teď na chvíli obsadili pásmo, ale chybí jim větší klid i přesnost v přihrávkách.
     
    13:57
    Platonov se snažil vyšťourat puk zpod betonů Dvořáka, za což schytal pár ran od soupeřů. Často se nyní přerušuje, jako teď kvůli přihrávce rukou.
     
    13:42
    Český tým má evidentní problémy s rychlostí Rusů. Útočníci sborné jsou bruslařsky lépe vybavení a domácí obrana s nimi má plné ruce práce.
     
    12:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Češi už byli v plném počtu, přesto inkasují. Sedlák byl nejprve u ruské branky na hranici pravidel zastaven, Rusové získali puk, otočili hru a poprvé slaví. Trefil se GRIGORIJ NĚSVETAJEV, jenž se dostal po přihrávce Sokolova do samostatného úniku a nezaváhal. Asistence: Egor Sokolov – 0:1.
     
    12:12
    Až teď hostující mladíci soka přitlačili. Ovšem chyběla střelba. Kotouč po sražené ráně nakonec skončil v ochranné síti nad Dvořákem a sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    11:30
    Minuta přesilovky je pryč a Rusko ještě nic nepředvedlo. Češi už stihli několikrát vyhodit a v poklidu vystřídat.
     
    10:29
    Rusové si zahrají přesilovou hru. Obránce Kowalczyk se provinil podražením.
     
    09:49
    Poprvé zahrozil i český tým. Sedlák utekl se spoluhráčem do přečíslení a místo přihrávky si vybruslil mezi kruhy a pálil. Levou tyč minul o malý kousek.
     
    08:36
    Na druhé straně pálil Gajarský, hůl beka ovšem srazila černou pryž do rohu. Tam prohrál souboj Bernáth a v akci je opět soupeř.
     
    07:18
    Další příležitost Rusů, hosté jsou zatím jednoznačně nebezpečnější. Česká defenziva nezachytila rozjetého Svečnikova, jehož přihrávku mohl zužitkovat volný Chovanov. V dobré pozici však selhal.
     
    06:09
    Babincev nahodil puk do pásma a odchází střídat. Z obou stran je to zatím poněkud kostrbaté, hraje se hlavně v neutrální zóně.
     
    05:27
    Přihrávka na rozjetého Denisenka byla příliš prudká – zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici ruského brankáře.
     
    04:10
    Velká šance Ruska! Sborná získala puk ve středním pásmu a rázem ujížděla do přečíslení. Gól na čepeli měl Svečnikov, jenže střelou ze spodní části kruhu přesouvajícího se gólmana nepokořil.
     
    03:13
    Pokorný měl na levé straně trochu času i prostoru, tak švihem vypálil. Mířil ke vzdálenější tyči a Dubrovskij chytil kotouč do lapačky.
     
    02:34
    Vyloučený hráč už je zpět na ledě, Češi početní převahu nevyužili. Ale začali dobře, Rusové jsou od začátku utkání pod tlakem.
     
    01:38
    Domácí drží pásmo, ale kombinaci chybí přesnější střelba. Zábranský z vrcholu kruhu několikrát napřáhl, avšak nikdy netrefil do černého.
     
    00:33
    Vzápětí se Svečnikov provinil proti pravidlům a ze sevření kotouče jde na trestnou lavici. Češi hrají první přesilovku.
     
    00:32
    Rusové se jako první vydali do útoku. Svečnikov prolétl hřištěm a ze strany se natlačil až před Dvořáka, ten jeho lehké zakončení kryje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Mužstva už jsou nastoupena na modrých čarách. Zní státní hymny.
     
    Na led naposledy vjela rolba. Všichni hráči jsou i v kabině, tedy kromě brankáře Dostála, který se protahuje na středovém kruhu. Stadion v Turnově se znovu začíná slušně plnit. Včera tu bylo skoro 800 lidí, tedy beznadějně vyprodáno. V hledišti je i několik ruských vlajek.
     
    Oba týmy udělaly změnu na brankářském postu. V ruské bráně bude Georgij Dubrovskij, ačkoliv jeho kolega Miftachov včera zachytal hodně slušně. Do českého brankoviště se postaví Daniel Dvořák z Hradce Králové.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dvořák (Dostál) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský "C" – Blümel, Adámek, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.
    Trenér: Petr Haken.

    Rusko: Dubrovskij (Miftachov) – Žhiljakov, Malyšev "C", Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.
    Trenér: Jevgenij Filinov.

    Rozhodčí: Souček – Zavřel, Kis.
     
    Ruský tým je znovu velký favoritem, domácí ze sebe musí setřepat i lehkou nervozitu, která jim možná trochu svazovala ruce. Vždyť včera jim drželo palce do posledního místa zaplněné hlediště.
     
    Češi mají co napravovat, včera totiž Rusům podlehli 3:7. Herně sice výrazněji nezaostávali (soupeře dokonce přestříleli), ale vaz jim zlomil nedůraz v obraně. Sborná byla i velice produktivní.
     
    Hezký den, v útulném a zbrusu novém stadionu v Turnově dnes odehraje česká hokejová reprezentace do šestnácti let druhý ze tří vzájemných duelů proti vrstevníkům z Ruska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 25. Arnošt (Malík), 42. Blümel (Kropáček, Lauko), 50. Malík (Kvasnica) – 13. Něsvetajev (Sokolov), 33. Chovanov (Svečnikov)


    Česko: Dvořák (Dostál) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský "C" – Blümel, Arnošt, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.
    Trenér: Petr Haken.

    Rusko: Dubrovskij (Miftachov) – Žhiljakov, Malyšev "C", Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.
    Trenér: Jevgenij Filinov.

    Rozhodčí: Souček – Zavřel, Kis.

    Diváci: 595
    bahis siteleri