Česko – Rusko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Rusko
Pondělí 21.12.2015, 18:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:05
    Zbytečný faul u střídaček. Kropáček dostal dvě minuty za držení protihráče a Čechy čekají další krušné chvilky.
     
    54:20
    Zákrok večera! Svečnikov střílel z mezikruží a Dvořák fantastickým semaforem lapil černou pryž do lapačky. I ruský útočník ho uznale poklepal po betonech.
     
    50:21
    Kvasnica puk příliš podebral a vyhodil až mimo hřiště. Odchází na trestnou lavici za zdržování hry a Rusové hrají v přesile.
     
    49:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí poprvé v zápase vedou a stadion bouří. Kvasnica předložil černou pryž ZACKU MALÍKOVI, jehož střelecký pokus z kruhu zaplul až do sítě. Asistence: Michal Kvasnica – 3:2.
     
    41:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým v početní převaze srovnává se soupeřem krok. Kropáček vystřelil, Dubrovskij jeho střelu vytěsnil před MATĚJE BLÜMELA, který už měl z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Vojtěch Kropáček, Jakub Lauko – 2:2.
     
    40:09
    Kizimov jde po devíti vteřinách hry na trestnou lavici. Provinil se hákováním a domácí mají k dispozici přesilovku.
     
    37:33
    Teď měl český tým štěstí. Agilní Chovanov se natlačit až do brankoviště a Dvořák dobře zasáhl. Nicméně přišel o hůl a při dorážce Svečnikova ležel dezorientovaný na ledě. Rusové se snažili natlačit puk do sítě, ale domácí nebezpečnou situaci přečkali.
     
    34:47
    Skvělý Dvořák! Českému brankáři teď tleská zaplněné hlediště, neb se stihl přesunout a zlikvidovat přízemní pokus Svečnikova z kruhu. Útočník s číslem 10 je vůbec hodně aktivní, jeho další rána teď byla zblokovaná.
     
    33:38
    Češi se navíc budou bránit ve čtyřech. Dajčar si odsedí dvouminutový trest za hákování.
     
    32:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná povstala z defenzivy, utekla do přečíslení a znovu vede. Rusové vyřešili situaci dva na jednoho učebnicově: Svečnikov poslal pod padajícím bekem puk na ALEXANDRA CHOVANOVA, který ze spodní části kruhu poslal kotouč pod víko. Asistence: Andrej Svečnikov – 1:2.
     
    27:57
    A Rusové jdou do tří! Češi si zahrají 48 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Za katr byl vykázán Degtiarev za faul loktem.
     
    26:18
    Další trest, tentokrát však na ruské straně a domácí mají možnost soupeři odskočit. Šabanov pyká za držení protihráče.
     
    24:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Češi oslabení přečkali bez úhony a krátce nato se poprvé radují. Přiťuknutí Malíka zužitkoval DOMINIK ARNOŠT, jenž prostřelil brankáře střelou zprava. Asistence: Zack Malík.
     
    22:08
    Vyloučení na české straně. Kropáček při obranné práci podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici. Přesilovka pro Rusko
     
    12:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Češi už byli v plném počtu, přesto inkasují. Sedlák byl nejprve u ruské branky na hranici pravidel zastaven, Rusové získali puk, otočili hru a poprvé slaví. Trefil se GRIGORIJ NĚSVETAJEV, jenž se dostal po přihrávce Sokolova do samostatného úniku a nezaváhal. Asistence: Egor Sokolov – 0:1.
     
    10:29
    Rusové si zahrají přesilovou hru. Obránce Kowalczyk se provinil podražením.
     
    09:49
    Poprvé zahrozil i český tým. Sedlák utekl se spoluhráčem do přečíslení a místo přihrávky si vybruslil mezi kruhy a pálil. Levou tyč minul o malý kousek.
     
    07:18
    Další příležitost Rusů, hosté jsou zatím jednoznačně nebezpečnější. Česká defenziva nezachytila rozjetého Svečnikova, jehož přihrávku mohl zužitkovat volný Chovanov. V dobré pozici však selhal.
     
    04:10
    Velká šance Ruska! Sborná získala puk ve středním pásmu a rázem ujížděla do přečíslení. Gól na čepeli měl Svečnikov, jenže střelou ze spodní části kruhu přesouvajícího se gólmana nepokořil.
     
    00:33
    Vzápětí se Svečnikov provinil proti pravidlům a ze sevření kotouče jde na trestnou lavici. Češi hrají první přesilovku.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 25. Arnošt (Malík), 42. Blümel (Kropáček, Lauko), 50. Malík (Kvasnica) – 13. Něsvetajev (Sokolov), 33. Chovanov (Svečnikov)


    Česko: Dvořák (Dostál) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský "C" – Blümel, Arnošt, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.
    Trenér: Petr Haken.

    Rusko: Dubrovskij (Miftachov) – Žhiljakov, Malyšev "C", Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.
    Trenér: Jevgenij Filinov.

    Rozhodčí: Souček – Zavřel, Kis.

    Diváci: 595
    bahis siteleri