Česko – Rusko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Rusko
Pondělí 21.12.2015, 18:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den, v útulném a zbrusu novém stadionu v Turnově dnes odehraje česká hokejová reprezentace do šestnácti let druhý ze tří vzájemných duelů proti vrstevníkům z Ruska.
     
    Češi mají co napravovat, včera totiž Rusům podlehli 3:7. Herně sice výrazněji nezaostávali (soupeře dokonce přestříleli), ale vaz jim zlomil nedůraz v obraně. Sborná byla i velice produktivní.
     
    Ruský tým je znovu velký favoritem, domácí ze sebe musí setřepat i lehkou nervozitu, která jim možná trochu svazovala ruce. Vždyť včera jim drželo palce do posledního místa zaplněné hlediště.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dvořák (Dostál) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský "C" – Blümel, Adámek, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.
    Trenér: Petr Haken.

    Rusko: Dubrovskij (Miftachov) – Žhiljakov, Malyšev "C", Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.
    Trenér: Jevgenij Filinov.

    Rozhodčí: Souček – Zavřel, Kis.
     
    Oba týmy udělaly změnu na brankářském postu. V ruské bráně bude Georgij Dubrovskij, ačkoliv jeho kolega Miftachov včera zachytal hodně slušně. Do českého brankoviště se postaví Daniel Dvořák z Hradce Králové.
     
    Na led naposledy vjela rolba. Všichni hráči jsou i v kabině, tedy kromě brankáře Dostála, který se protahuje na středovém kruhu. Stadion v Turnově se znovu začíná slušně plnit. Včera tu bylo skoro 800 lidí, tedy beznadějně vyprodáno. V hledišti je i několik ruských vlajek.
     
    Mužstva už jsou nastoupena na modrých čarách. Zní státní hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Rusové se jako první vydali do útoku. Svečnikov prolétl hřištěm a ze strany se natlačil až před Dvořáka, ten jeho lehké zakončení kryje.
     
    00:33
    Vzápětí se Svečnikov provinil proti pravidlům a ze sevření kotouče jde na trestnou lavici. Češi hrají první přesilovku.
     
    01:38
    Domácí drží pásmo, ale kombinaci chybí přesnější střelba. Zábranský z vrcholu kruhu několikrát napřáhl, avšak nikdy netrefil do černého.
     
    02:34
    Vyloučený hráč už je zpět na ledě, Češi početní převahu nevyužili. Ale začali dobře, Rusové jsou od začátku utkání pod tlakem.
     
    03:13
    Pokorný měl na levé straně trochu času i prostoru, tak švihem vypálil. Mířil ke vzdálenější tyči a Dubrovskij chytil kotouč do lapačky.
     
    04:10
    Velká šance Ruska! Sborná získala puk ve středním pásmu a rázem ujížděla do přečíslení. Gól na čepeli měl Svečnikov, jenže střelou ze spodní části kruhu přesouvajícího se gólmana nepokořil.
     
    05:27
    Přihrávka na rozjetého Denisenka byla příliš prudká – zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici ruského brankáře.
     
    06:09
    Babincev nahodil puk do pásma a odchází střídat. Z obou stran je to zatím poněkud kostrbaté, hraje se hlavně v neutrální zóně.
     
    07:18
    Další příležitost Rusů, hosté jsou zatím jednoznačně nebezpečnější. Česká defenziva nezachytila rozjetého Svečnikova, jehož přihrávku mohl zužitkovat volný Chovanov. V dobré pozici však selhal.
     
    08:36
    Na druhé straně pálil Gajarský, hůl beka ovšem srazila černou pryž do rohu. Tam prohrál souboj Bernáth a v akci je opět soupeř.
     
    09:49
    Poprvé zahrozil i český tým. Sedlák utekl se spoluhráčem do přečíslení a místo přihrávky si vybruslil mezi kruhy a pálil. Levou tyč minul o malý kousek.
     
    10:29
    Rusové si zahrají přesilovou hru. Obránce Kowalczyk se provinil podražením.
     
    11:30
    Minuta přesilovky je pryč a Rusko ještě nic nepředvedlo. Češi už stihli několikrát vyhodit a v poklidu vystřídat.
     
    12:12
    Až teď hostující mladíci soka přitlačili. Ovšem chyběla střelba. Kotouč po sražené ráně nakonec skončil v ochranné síti nad Dvořákem a sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    12:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Češi už byli v plném počtu, přesto inkasují. Sedlák byl nejprve u ruské branky na hranici pravidel zastaven, Rusové získali puk, otočili hru a poprvé slaví. Trefil se GRIGORIJ NĚSVETAJEV, jenž se dostal po přihrávce Sokolova do samostatného úniku a nezaváhal. Asistence: Egor Sokolov – 0:1.
     
    13:42
    Český tým má evidentní problémy s rychlostí Rusů. Útočníci sborné jsou bruslařsky lépe vybavení a domácí obrana s nimi má plné ruce práce.
     
    13:57
    Platonov se snažil vyšťourat puk zpod betonů Dvořáka, za což schytal pár ran od soupeřů. Často se nyní přerušuje, jako teď kvůli přihrávce rukou.
     
    14:53
    Blümelovo lehké nahození nemohlo gólmana ohrozit. Češi teď na chvíli obsadili pásmo, ale chybí jim větší klid i přesnost v přihrávkách.
     
    16:25
    Škoda. Bernáth nyní od modré čáry pálil a kotouč byl několikrát tečovaný. Dezorientovaný Dubrovskij měl štěstí, že střela nemířila mezi tři tyče.
     
    18:03
    Práci měl i Dvořák, který čelil nepříjemné střele Kizimova z prostoru mezi kruhy. Obránci ho nepokryli, ale Rus trefil jen dobře postaveného brankáře.
     
    18:48
    Kotouč vyskočil mimo hrací plochu. Buly ve střední třetině.
     
    19:46
    Bláha se s ničím nepáral a poté, co Babincev odehrál kotouč, ho tvrdě narazil na hrazení. Rus ztratil rovnováhu a spadl na led. Diváci oceňují počin českého útočníka potleskem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je u konce, k vidění je poměrně vyrovnaný hokej. Češi byli o něco více na puku, ovšem více šancí si rozhodně vytvořil soupeř, který také vede nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    Střely na bránu: 7:6.
     
    Druhé dějství začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Gólmani už mají za sebou první lehké zákroky. Ruskému muži s maskou teď bezesporu zatrnulo, Kvasnicova tvrdá střela z kruhu ovšem orazítkovala jen plexisklo.
     
    22:08
    Vyloučení na české straně. Kropáček při obranné práci podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici. Přesilovka pro Rusko
     
    23:15
    Česká čtveřice je pod velkým tlakem, ale brání se statečně. Dvořák vlastně ještě ani nemusel zasahovat. Rusové čekají na vhodnou příležitost ke střele.
     
    23:48
    Až teď vypálil od mantinelu Svečnikov a trefil brankáře do hrudi. Hra je přerušena a domácí mužstvo může poslat na led čerstvé síly.
     
    24:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Češi oslabení přečkali bez úhony a krátce nato se poprvé radují. Přiťuknutí Malíka zužitkoval DOMINIK ARNOŠT, jenž prostřelil brankáře střelou zprava. Asistence: Zack Malík.
     
    26:18
    Další trest, tentokrát však na ruské straně a domácí mají možnost soupeři odskočit. Šabanov pyká za držení protihráče.
     
    27:08
    Bernáth dobře zakombinoval s Laukem a druhý jmenovaný střílel těsně vedle. Čechy nakonec z pásma "vyhnalo" postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    27:57
    A Rusové jdou do tří! Češi si zahrají 48 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Za katr byl vykázán Degtiarev za faul loktem.
     
    28:13
    Dajčar napálil příklepem protihráče, puk je ve středním pásmu. Čechům se zatím nedaří.
     
    28:45
    Sborná už je ve čtyřech. Dajčar znovu napřáhl na modré, ani tentokrát ale gólmana neohrozil a soupeř se opět osvobozuje.
     
    29:37
    Rusko už hraje v plném počtu, Češi si v početní výhodě nevytvořili ani jednu vážnější příležitost. Nyní navíc špatně rozehráli a sudí odpískali icing.
     
    30:59
    Hru teď přerušil ofsajd. Domácí jsou určitě aktivnější, ale jakoby by jim byla hokejová brána malá. Střelecké pokusy duní hlavně o mantinel a Dubrovskij je bez práce.
     
    32:15
    Lauko byl v tísni, tak o hrazení poslal puk z vlastní třetiny až do středního pásma. Češi střídají.
     
    32:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná povstala z defenzivy, utekla do přečíslení a znovu vede. Rusové vyřešili situaci dva na jednoho učebnicově: Svečnikov poslal pod padajícím bekem puk na ALEXANDRA CHOVANOVA, který ze spodní části kruhu poslal kotouč pod víko. Asistence: Andrej Svečnikov – 1:2.
     
    33:38
    Češi se navíc budou bránit ve čtyřech. Dajčar si odsedí dvouminutový trest za hákování.
     
    33:50
    Solopanov měl na vrcholu kruhu nebezpečně moc prostoru, naštěstí pro Čechy však lehkou střelou do gólmanovy hrudi kotouč víceméně jen odevzdal.
     
    34:47
    Skvělý Dvořák! Českému brankáři teď tleská zaplněné hlediště, neb se stihl přesunout a zlikvidovat přízemní pokus Svečnikova z kruhu. Útočník s číslem 10 je vůbec hodně aktivní, jeho další rána teď byla zblokovaná.
     
    35:39
    Domácí se ubránili a jsou v plném počtu. Gajarský se prodral přes modrou čáru a švihem v tísni vypálil. Dubrovskij kotouč lapil a hráči se už staví na buly u jeho klece.
     
    36:46
    Další zákrok ruského gólmana. Střelou od mantinelu ho prověřil Bernáth, Dubrovskij byl připraven a střelu chytil.
     
    37:33
    Teď měl český tým štěstí. Agilní Chovanov se natlačit až do brankoviště a Dvořák dobře zasáhl. Nicméně přišel o hůl a při dorážce Svečnikova ležel dezorientovaný na ledě. Rusové se snažili natlačit puk do sítě, ale domácí nebezpečnou situaci přečkali.
     
    39:16
    Za českou obranou si znovu o puk klepal ruský útočník Přihrávku na něj však intuitivně vystihl Lauko a zamezil další pohromě.
     
    39:57
    Pokus o poslední útok Čechům nevyšel. Zábranského pas byl zastaven už ve středu hřiště a domácí kapitán byl později také posledním hráčem, který se ve druhé části dotkl puku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Češi sice ztrácí jeden gól, ale rozhodně nejsou bez šance. Ve druhé části měli mírnou herní převahu, těžko se však dostávají do větších šancí. Rusové si naopak počínají mnohem zkušeněji a dělají obraně soupeře velké problémy.
     
    Střely na branku v prostřední části: 8:9 (celkově 15:15).
     
    Třetí část začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Kizimov jde po devíti vteřinách hry na trestnou lavici. Provinil se hákováním a domácí mají k dispozici přesilovku.
     
    40:35
    Dvakrát nyní zahrozil Gajarský. Nejprve z vrcholu kruhu trefil gólmanovu vyrážečku a poté z mezikruží lapačku. Sám pak vztekle praštil holí o led.
     
    41:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým v početní převaze srovnává se soupeřem krok. Kropáček vystřelil, Dubrovskij jeho střelu vytěsnil před MATĚJE BLÜMELA, který už měl z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Vojtěch Kropáček, Jakub Lauko – 2:2.
     
    42:48
    Kotkov aktivním forčekingem puk nevybojoval, na druhou stranu vystartoval Kropáček a střelou z křídla ruskou svatyni netrefil.
     
    43:45
    Něsvetajev v situaci dva na dva využil přihrávku Šabanova a nebezpečně vystřelil. Jistý Dvořák střelu pohodlně zneškodnil.
     
    44:50
    Češi trochu zvolnili, místo bezhlavého útočení si raději ještě několikrát vymění puk v zadních řadách. Jakoby je stav 2:2 uspokojoval. Bernáth teď sice vystřelil, ale jen do brankářovy lapačky.
     
    46:27
    Duel trochu ztratil na kvalitě a převládají silové souboje. Svečnikov se zkoušel prokličkovat až před Dvořáka, ovšem zakončení mu nevyšlo.
     
    48:03
    Sborná se snaží tvořit hru, česká obrana je však pozorná. Hraje se sice častěji před brankou Dvořáka, ten však moc práce nemá.
     
    49:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí poprvé v zápase vedou a stadion bouří. Kvasnica předložil černou pryž ZACKU MALÍKOVI, jehož střelecký pokus z kruhu zaplul až do sítě. Asistence: Michal Kvasnica – 3:2.
     
    49:35
    Česká střídačka si vyžádala oddechový čas. Kouč Petr Haken chce zřejmě své svěřence připravit na ruský tlak, který lze s přibývajícími minutami očekávat.
     
    50:08
    Svečnikov už nabíral rychlost, ale čeští obránci ho vytlačili až do rohu kluziště. Vzápětí se domácí ubránili pouze zakázaným uvolněním.
     
    50:21
    Kvasnica puk příliš podebral a vyhodil až mimo hřiště. Odchází na trestnou lavici za zdržování hry a Rusové hrají v přesile.
     
    51:42
    Svečnikov dostal puk na brusle a utekl mu. Domácí se osvobodili, ale Rusové brzy znovu získali pásmo, kde teď kombinují.
     
    52:22
    Denisenkova střela zleva přesně v době, kdy se Kvasnica vrátil na led, Dvořáka neohrozila. Češi jsou v pěti, Rusové toho za dvě minuty moc nepředvedli.
     
    53:12
    Čtveřice borců se nyní v rohu českého útočného pásma přetahovala o kotouč tak dlouho, až sudí hru přerušil. Buly ve střední třetině.
     
    54:02
    Na Lauka se nalepil protivník, domácí forvard přesto od mantinelu nepříjemně vypálil. Rozvlnil boční síť.
     
    54:20
    Zákrok večera! Svečnikov střílel z mezikruží a Dvořák fantastickým semaforem lapil černou pryž do lapačky. I ruský útočník ho uznale poklepal po betonech.
     
    55:05
    Zbytečný faul u střídaček. Kropáček dostal dvě minuty za držení protihráče a Čechy čekají další krušné chvilky.
     
    55:32
    A opět Dvořák. Střela Žhiljakova od modré čáry ovšem nebyla nikterak nebezpečná. Puk skončil v gólmanově výstroji.
     
    57:08
    Domácí se opět ubránili a jsou v plném počtu. V závěru přesilovky ještě Dvořáka pozdravil skvěle hrající Svečnikov. Gólman českého týmu jeho pokus vytěsnil.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Rusové už působí trochu bezradně, obětavě bojující soupeř teď brání na jedničku.
     
    58:39
    Dobiáš nyní při přečíslení prováhal vhodný moment k přihrávce. Sám následně pálil, avšak z úhlu snad ani nemohl trefil branku. Češi každopádně našetřili pár cenných vteřin.
     
    58:50
    Rusko si vyžádalo oddechový čas. Vhazuje se v útočném pásmu Česka, minuta a deset vteřin do konce
     
    59:20
    Dubrovskij už byl napůl cesty venku z brány, ale peláší zpátky, protože kotouč je ve středním pásmu.
     
    59:42
    Ruská brána už je prázdná! Zbývá osmnáct vteřin a po icingu domácích se vhazuje před Dvořákem.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí střídačka odklepala poslední vteřiny, pak naskákala na brankáře Dvořáka. Češi dali zapomenout na včerejší porážku a Rusko dnes zdolali 3:2. Diváci sledovali vyrovnaný duel, který rozhodla třetí třetina. Češi v ní dali dva góly a v závěru předvedli nesmírně obětavý výkon.
     
    Nejlepším hráčem českého týmu byl naprosto po zásluze vyhlášen brankář Daniel Dvořák, z ruského mužstva převzal ocenění obránce Nikita Solopanov.
     
    Čeští mladíci si užívají děkovačku s fanoušky, stadionem zní píseň We are the champions od skupiny Queen. Takové chvíle nikdy neomrzí.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině – 7:10, celkově 22:25.
     
    Z Turnova je to vše, zítra se oba týmy utkají na severu Čech naposledy. Přeji příjemný zbytek večera. (20:18:57)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 25. Arnošt (Malík), 42. Blümel (Kropáček, Lauko), 50. Malík (Kvasnica) – 13. Něsvetajev (Sokolov), 33. Chovanov (Svečnikov)


    Česko: Dvořák (Dostál) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský "C" – Blümel, Arnošt, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.
    Trenér: Petr Haken.

    Rusko: Dubrovskij (Miftachov) – Žhiljakov, Malyšev "C", Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.
    Trenér: Jevgenij Filinov.

    Rozhodčí: Souček – Zavřel, Kis.

    Diváci: 595
    bahis siteleri