Omsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Barys – Čerepovec 4:3 (po pr.) | Toljatti – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Jaroslavl – Novosibirsk 2:0 (kon.) | Kazaň – Vladivostok 2:3 (kon.) | Soči – Novokuzněck 2:3 (po pr.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 27.12.2015, 15:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Puk mířící do branky zastavil Tomáš Vincour, který zůstal stát v předbrankové prostoru, a tak se stav utkání už nezmění.
     
    59:11
    Po zakázaném uvolnění domácího celku si hostující trenér bere oddechový čas pro hosty. Český brankář po něm samozřejmě zůstane na střídačce.
     
    58:55
    Alexander Salák opouští branku a pouští šestého spoluhráče do hry!
     
    53:34
    Zpoza branky až před ní se nacpal Calle Riddewall, který na dvakrát nedokázal překonat domácího gólmana, jenž zasahoval betonem.
     
    51:21
    Menší trest dostává za podražení Jegor Averin, který dává Sibiru šanci na vrácení se do hry. Hostující hráči musejí začít ovšem více střílet.
     
    Ve druhé třetině nebyl ve hře Andrej Meszároš, jenž se nejspíš v první periodě zranil!
     
    40:00
    Hlavní sudí bude ještě rozdávat tresty. Po siréně ukončující druhou třetinu se sekáním provinil Oleg Gubin, což si nenechal líbit Vladislav Gavrikov a udeřil soupeře do obličeje.
     
    38:05
    Kotouč proti holi dostal Petri Kontiola, jehož pokus z mezikruží mířil jen těsně nad horní tyč. Alexander Salák se za nebezpečným zakončení jen ohlédl.
     
    33:07
    Hostující se hráč se dostal přes Petriho Kontiolu, který se rychle otočil a soupeře podrazil. Je tu šance pro Sibir na to, aby se vrátil zpátky do hry.
     
    27:32
    Z trestné lavice naskočil Andrej Loktjonov, jehož si nepohlídali obránce, a tak šel domácí hráč na českého brankáře sám. Loktjonov si kotouč hodil na bekhend a hledal mezeru mezi betony, ale Alexander Salák si toto zakončení pohlídal a drží svůj tým ve hře o body!
     
    25:37
    Jenže přesilová hra je u konce, jelikož Andrej Loktjonov se ohnal po soupeři a podrazil ho, takže i on putuje na lavici hanby.
     
    25:10
    Oleg Gubin se ohnal po soupeře, kterého následně podrazil a dostává menší trest. Ovšem Lokomotiv byl v šesti na ledě, ale ani jeden z rozhodčích si toho nevšiml.
     
    24:03
    Viktor Bobrov přenechal kotouč spoluhráči, jehož tvrdá rána minula horní tyč jen o pár centimetrů. Domácí tým měl obrovské štěstí, protože Alexej Murygin se pouze ohlédl!
     
    21:56
    Emil Galimov a Maxim Ignatovič dostávají dvouminutové tresty za hrubost. Vše se odehrálo po odpískání před brankou Sibiru, kde hráči použili pěsti.
    Denis MOSALJOV - 2:0
     
    19:11
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Obrovská chyba jednoho z hostujících obránců, který neudržel puk na modré čáře a pustil dva domácí hráče na Alexandera Saláka. Celou situaci střelou z pravé strany vzal na sebe DENIS MOSALJOV, jenž švihem poslal kotouč do sítě. Český brankář byl při této situaci bezmocný a dostává branku v přesilové hře svého týmu. Asistence: Andrej Loktjonov.
     
    17:38
    Zcela zbytečným podražením si pomohl Stanislav Čistov, který dává soupeři šanci na vyrovnání. Hlavní trenér se ke svému svěřenci jen vyčítavě podíval.
     
    11:20
    Sergej Šumakov si ve středním pásmu pomohl hákováním a po zásluze dostává od hlavního sudího dvouminutový trest.
    Petri KONTIOLA - 1:0
     
    09:21
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jegor Averin žabičkou přihrál na Jegora Averina, jehož pokus vyrazil Alexander Salák do mít, kde stál PETRI KONTIOLA, na jehož dorážku už český brankář neměl nárok. Asistence: Jegor Averin a Daniil Apakov.
     
    06:09
    Sibir přidává na rychlosti, což mu přináší další početní výhodu. Daniil Apalkov použil nedovolený prvek, kterým bylo podražení a putuje na trestnou lavici.
     
    05:55
    Sergej Šumakov je velice aktivní, když si nabruslil před Alexeje Murygina, kterého trefil do ramene.
     
    04:03
    Oleg Gublin viděl za sebou najíždějícího Sergeje Šumakova, jenž okamžitě zakončil švihem, ale trefil pouze lapačku domácího brankáře.
     
    03:37
    Je tu první přesilová hra pro Sibir! Patrik Hersley si pomohl nedovoleným bráněním, po němž si půjde na dvě minuty odpočinout.
     
    02:06
    Od modré čáry přihrával mezi kruhy Konstantin Alexejev, jehož přihrávka našla spoluhráče, který se otočil a střelou po ledě nechal vyniknout Alexeje Murgina!

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Kontiola (Averin, Apakov), 20. Mosaljov (Loktjonov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Kolesnik) – Hersley, Kronwall (C), Grigorjev, Gorochov, Gavrikov, Ljubuškin, Koledov – Averin (A), Kontiola, Apalkov – Sigarev, Novotný (A), Kapustin – Masoljov, Galimov, Kartajev – Malcev, Loktjonov, Iljenko – Čistov.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Menšikov, Ignatovič, Gimajev (A), Meszároš, Verešagin, Alexejev, Naumov – Šumakov, Vincour, Sannikov – Bobrov, Butuzov, Kopejkin (C) – Kopytin, Monja, Gubin (A) – Šalunov, Ridderwall, Žafjarov.

    Rozhodčí: Bondar, Kulakov – Ivanov, Nestěrov

    Diváci: 8500
    bahis siteleri