Česko – Bělorusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Finsko 3:8 (kon.)
USA – Švýcarsko 10:1 (kon.)
konec
Česko
5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Bělorusko
Středa 30.12.2015, 13:00 • Hartwall Arena, Helsinky (kapacita 13506 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dnešního dne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (15:40:43)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Dominik Lakatoš (CZE) – 1+0
    Danila Karaban (BLR) – 0+3
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 49:24
    Trestné minuty: 4:2
    Přesilové hry: 0/1-2/2

    Branky a nahrávky: 16. Stránský, 33. Lakatoš (Pastrňák, Hronek), 53. Smejkal (Špaček, Ordoš), 55. Veselý (Špaček), 60. Mašín (Smejkal) – 21. Falkovskij (Černikov, Karaban), 31. Šarangovič (Karaban, Falkovskij), 38. Gončarov (Karaban). Rozhodčí: Iverson, Sylvain – Chartrand-Piche (vš. Kanada), Kaderli (Švýcarsko). Diváci: 8456.
     
    Čeští mladíci nakonec dokázali urvat vítězství nad houževnatými Bělorusy! Utkání se ale dlouho nevyvíjelo podle představ českého týmu.

    V 16. minutě sice poslal Čechy do vedení po rychlém brejku Šimon Stránský, druhá třetina ovšem dopadla z pohledu českého týmu hrůzostrašně. Už po 43 vteřinách druhého dějství srovnal stav zápasu obrovitý obránce Stěpan Falkovskij.

    V polovině zápasu pak poslal Bělorusy do vedení v přesilové hře Jegor Šarangovič. O chvíli později ale bylo opět vyrovnáno, povedenou tečí Pastrňákovy střely se uvedl Dominik Lakatoš, který zaznamenal svůj druhý gól v turnaji.

    V závěru druhé periody ale Bělorusové šli opět do vedení, v další přesilové hře se prosadil kapitán Vladislav Gončarov. Češi ovšem ve třetí třetině výrazně přidali a třemi brankami nakonec otočili stav zápasu na svou stranu.

    O vyrovnání se postaral v 53. minutě Jiří Smejkal a jen dvě minuty na to po obrovském tlaku v útočném pásmu otočil stav na českou stranu Radek Veselý. V poslední minutě pak ještě skóroval do prázdné branky český kapitán Dominik Mašín.

    Češi tak zvítězili nad Běloruskem 5:3 a se sedmi body si upevnili pozici na druhém místě tabulky B. Bělorusové už před zápasem věděli, že si letos zahrají o záchranu v elitní skupině MS, v základní skupině nezískali ani jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    59:40 Dominik MAŠÍN - 5:3
     
    59:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Po vyhraném vhazování Jiřího Smejkala ve středním pásmu se k puku v obranné třetině dostal DOMINIK MAŠÍN a přesnou střelou trefil odkrytou běloruskou branku! Asistence: Jiří Smejkal.
     
    59:36
    Špaček získal puk v obranném pásmu a Jíří Smejkal poslal kotouč na běloruskou střídačku. Rozhodčí ještě viděli lehkou teč, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    59:11
    Ivan Kulbakov už míří na střídačku, Bělorusové se pokusí vyrovnat v šesti hráčích v poli! Vítek Vaněček pak vytáhl další dobrý zákrok proti teči Artemiho Černikova.
    58:48 Lakatoš s Pastrňákem v přečíslení
     
    58:48
    Do přečíslení dva na jednoho se dostali Lakatošem s Pastrňákem, Kulbakov výborným zásahem dokázal zastavit střelu Davida Pastrňáka!
     
    58:18
    Čas v závěru zápasu plyne velmi rychle, Ivan Kulbakov už se pomalu hlásil o střídání.
     
    57:59
    Ivan Kulbakov zaváhal za vlastní brankou a Jiří Smejkal mohl střílet do odkryté klece, z těžké pozice ji ovšem netrefil.
     
    57:32
    Další střela Danila Bokuna byla velmi nepřesná, odražený kotouč sbírají čeští mladíci.
     
    56:51
    Po dlouhé době se Bělorusové dostali do dobré šance! Dmitrij Bujnickij střílel z pravého kruhu, Vaněček výborně zasáhl!
     
    56:35
    Danil Bokun drží kotouč za vlastní brankou, nemá ale komu rozehrát, jeho spoluhráči teprve střídají.
     
    56:07
    Další zblokovaná rána Davida Kašeho končí za Kulbakovovou brankou.
     
    55:49
    David Kaše nahodil puk na zadní mantinel a rychle se jej vydává stíhat.
     
    55:16
    Bělorusové už postrádají síly, rychlá ztráta slibného vedení jim navíc rozhodně nepřidá na psychické stránce.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 16. Stránský, 33. Lakatoš (Pastrňák, Hronek), 53. Smejkal (Špaček, Ordoš), 55. Veselý (Špaček), 60. Mašín (Smejkal) – 21. Falkovskij (Černikov, Karaban), 31. Šarangovič (Karaban, Falkovskij), 38. Gončarov (Karaban)


    Česko: Vaněček (Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Mikliš, Hronek – Špaček, Smejkal, Tomášek – Pastrňák (A), Lakatoš, Kaše (A) – Stránský, Chlapík, Veselý – Voženílek, Ordoš, Šoustal. Trenér: Jakub Petr.
    Bělorusko: Kulbakov (Verbicki) – Falkovskij, Gončarov (C), Suško, Romanovič, Tabolin, Vorobej, Bokun – Filippovič, Černikov, Karaban (A) – Bujnickij (A), Veremjov, Bělevič – Šarangovič, Vasilčuk, Malinovskij – Busko, Alexandr Pacenkin, Bobko – Alexej Pacenkin. Trenér: Alexandr Beljavskij.

    Rozhodčí: Iverson, Sylvain – Chartrand-Piche (vš. Kanada), Kaderli (Švýcarsko)

    Diváci: 8456
    bahis siteleri