Pittsburgh – Toronto 2:3 (1:2 po s.n.) | Washington – Buffalo 5:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 0:3 (kon.)
Tampa – NY Rangers 2:5 (kon.) | San Jose – Philadelphia 4:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 31.12.2015, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    P. A. PARENTEAU - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Toronto Maple Leafs.
    Rozhodující nájezd si připisuje P. A. PARENTEAU, který si popotáhl kotouč ze strany, zvolil střelu na vzdálenější tyč a proměnil!
     
    63:48
    Perron měl na hokejce rozhodnutí! Sám před Bernierem, už se natahoval aby zakončil puk do branky, ale gólman Leafs se skvěle natáhl po kotouči a střelu zneškodnil.
     
    62:47
    Malkin měl také dobrou příležitost. Z Huwicka si udělal kužel, obešel ho, najel si před Berniera, ale byl až moc blízko a tak už neměl kam zamířit a trefil jen gólmana Toronta.
     
    61:45
    Kadri jel ze strany, na té druhé měl spoluhráče, ale rozhodl se zakončit. Chybu neudělal, branku trefil, ale bohužel pro Leafs jen tyč.
     
    59:45
    Letang se opřel na modré do kotouče a trefuje tyčku! To je tlak!
     
    59:37
    Letang pálí, Bernier vyráží a k dorážce se natahuje Crosby, ale...! Na poslední chvíli puk před prázdnou brankou vypichuje Hunwick.
     
    58:20
    Velká šance rozhodnout zápas. Bozak odchází na trestnou, jelikož podrazil u mantinelu Cullena. Domácí tak mají těsně před koncem přesilovku.
     
    54:57
    Za Murrayem zvoní tyč! Rielly šel do přečíslení dva na jednoho, zvolil střelu z kruhu, ale ta skončila jen na tyčce.
     
    53:28
    Střela od mantinelu Bernierovi propadla a puk se klouzal kolem tyčky a skončil těsně mimo.
     
    52:29
    Hornqvist odchází na trestnou. Provinil se totiž hákováním.
     
    52:15
    Neskutečné. Další velká šance. Lovejoy stál na vrcholu kruhu, puk se k němu ideálně odrazil, měl čas zamířil a vystřelit, ale jeho dělovka skončila jen na chráničích Berniera, který puk naštěstí pro Toronto udržel. Rychle se k němu totiž sjeli útočníci Pens.
     
    50:34
    Další gólová šance! Jenže toto je zápas brankářů. Bozak využil chyby Letanga na modré, jel sám na branku, ale Murray jeho kličku do bekhendu vystihl a nepřišel si na něj ani dorážející Winnik. Celá hala mu pak hlasitě aplaudovala.
     
    49:44
    Přesilovku si zahrají domácí. Marinčin zamířil na trestnou za držení.
     
    46:58
    Porter se objevil sám na kruhu, zíral tváří v tvář gólmanovi Leafs, al ten opět zazářil. Puk schoval někam mezi ruku a tělo.
     
    46:44
    Šance na druhé straně. Cullen dostal přihrávku přes šířku útočné třetiny, měl před sebou volnou cestu, namířil si to k bráně, udělal kličku, zkusil zasunout puk za Berniera, ale byl moc v úhlu a Bernier stačil reagovat rukou.
     
    45:25
    Další velká šance hostů. Van Riemsdyk dostal dobrá pas do jízdy, na modré se odpoutal od obránců, jel sám na Murrayho, ale kličkou do bekhendu na brankáře Pittsburghu nevyzrál.
     
    44:59
    Holland dostal přihrávku před branku, vypálil z první, ale zamířil jen mezi betony připraveného gólmana Pens.
     
    38:57
    Do úniku se dostal Nazem Kadri. Kanadský forvard pelášil sám na branku, ale tu se mu nakonec nepovedlo dát. Matt Murray skvěle zasáhl betonem!
     
    35:31
    Následovala velká šance Phila Kessela. Ten se v tváří tvář vydal na branku Berniera, který má bývalého spoluhráče přečteného a puk mezi své betony nepustil!
     
    29:00
    Na druhé straně taktéž velká šance, která ale byla značně přibržděna faulem českého obránce Romana Poláka. Přesilovka pro domácí.
     
    28:35
    Neskutečná akce Toronta a neskutečný zákrok Murraye! Joffrey Lupul přenechal puk jednomu z domácích, který objel branku a pokoušel se dát branku. U levé tyčky zasouval puk do branky, ale tam byla hokejka domácího brankáře!
     
    27:15
    Sidney Crosby vybojoval kotouč ve středním pásmu, vjel s ním do pásmu a posunul jej na najíždějícího Kunitze. Ten se prodral po levé straně, ale ten trefil jen brankovou konstrukci!
    24:45 Sidney CROSBY - 2:2
     
    24:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno! Po snažení hostujících hokejistů, které bylo neúspěšné, následoval útok domácích. SIDNEY CROSBY si najel s pukem po pravé straně do útočné třetiny. Nalevo mu najížděl spoluhráč, ale kapitán tučňáků se odhodlal ke střele a udělal dobře! Asistence: Brian Dumoulin.
     
    24:06
    A zase ten Phaneuf! Kanadský obránce byl Malkinem zasažen do zad, což se mu nelíbilo a byl z toho další kontakt. Hrát se bude čtyři na čtyři.
    21:13 Jake GARDINER - 1:2
     
    21:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté vstupují hodně aktivně i do druhé části utkání. James Van Riemsdyk unikl po pravé straně, odkud vyslal svižnou střelou zápěstím. Jeho pokus ještě trefil rukavici JAKEA GARDINERA a puk skončil pod břevnem! Krásná akce. Asistence: James van Riemsdyk, Tyler Bozak.
     
    19:14
    Po zákroku hostujícího brankáře byl na zem povalen provokující kapitán Sidney Crosby. Na zemi byl masírován hráči a poznal tak sílu defenzívy Maple Leafs. Dvě minuty pro něj a Phaneufa.
     
    15:11
    Kris Letang byl za brankou natlačen na mantinel Leo Komarovem. Hostující hříšník si odsedí dvouminutový trest. Vyloučeni jsou také hráči za bitku. Gardiner na straně Toronta.
     
    13:24
    Velký tlak do brankoviště Matta Murraye končí nakonec dobře pro domácí. Peter Holland nastřelil levou tyčku, Nazem Kadri pro jistotu zblízka neuspěl!
     
    12:13
    Z této potyčky vyšel jako vyloučený ruský útočník. Ten je potrestán za hákování, a tak uvidíme první výhodu i pro hosty.
     
    10:43
    Obrovská šance pro hosty. Nazem Kadri se zmocnil puku mezi kruhy, odkud vyslal tvrdou střelu. Brankář Murray jí vyrazil na levou stranu před volného útočníka, kterému se ale nepovedlo trefit odkrytou branku!
     
    09:08
    Zajímavá příležitost čtvrté lajny kanadského celku. Shawn Matthias se zpoza branky prodral do skvělé střelecké pozice. Brankáře zkoušel překonat bekhendem, ale to se mu nepovedlo!
    05:25 Chris KUNITZ - 1:1
     
    05:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Což se ale nyní nepodařilo. Po rozehře Berniera zpoza branky, se k puku dostal na levé straně Jevgenij Malkin, jenž posunul černou gumu na pravou stranu. Sidney Crosby nesobecky přihrával na CHRISE KUNITZE postaveného u levé tyčky, kterému stačilo jen nastavit hůl! Asistence: Sidney Crosby, Jevgenij Malkin.
     
    04:23
    Naskýtá se ovšem šance na rychlé vyrovnání. Peter Holland zastavoval v útočné třetině pronikajícího Malkina lehkým háčkem. Přesilovka pro Pens.
    03:51 Dion PHANEUF - 0:1
     
    03:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Aktivní hra hostujícího celku nakonec končí první brankou. Nazem Kadri poslal puk na modrou čáru, odkud se ke střele dostal DION PHANEUF, jehož pumelice skončila až za zády brankáře Matta Murraye! Asistence: Nazem Kadri, Leo Komarov.

    Michal Sedláček

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 6. Kunitz (Crosby, Malkin), 25. Crosby (Dumoulin) – 4. Phaneuf (Kadri, Komarov), 22. Gardiner (Riemsdyk, Bozak), rozh. náj. Parenteau

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Perron (PIT)
    1:1   Holland (TOR)
    2. série:
    1:1   Crosby (PIT)
    1:2   Parentau (TOR)
    3. série:
    1:2   Letang (PIT)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Zatkoff) – Määttä, Letang, Daley, Cole, Lovejoy, Dumoulin – Sheary, Crosby, Kunitz – Hornqvist, Malkin, Perron – Kessel, Bonino, Wilson – Fehr, Cullen, Porter
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Bibeau) – Phaneuf, Gardiner, Rielly, Hunwick, Polák, Marinčin – Parentau, Bozak, van Riemsdyk – Komarov, Kadri, Grabner – Lupul, Holland, Winnik – Boyes, Arcobello, Matthias

    Rozhodčí: Pochmara, Rooney – Cameron, McElman
    bahis siteleri