Team Canada – Lugano 4:3 (kon.)
konec
Team Canada
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
HC Lugano
Čtvrtek 31.12.2015, 12:00 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Pettersson nahrával mezi kruhy Furrerovi, ale ten netrefil!
     
    53:43
    Kanada v přečíslení 3 na 2. V prvním případě ale zasáhl výborně Merzlikins a dorážku D'Agostiniho, která už směřovala do odkryté klece, zblokoval obránce Kparghai!
     
    48:56
    DiDomenico nepřekonal Merzlikinse z bezprostřední blízkosti!
     
    48:46
    Hráčů Lugana bylo na ledě šest! Trest pro střídačku odsedí Linus Klasen.
    48:13 Matt D'AGOSTINI - 4:3
     
    48:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořští hokejisté jdou zase do vedení! Lombardi našel krásnou přihrávkou od zadního mantinelu MATTA D'AGOSTINIHO, který dělovkou z mezikruží překonal Merzlikinse. Asistence: Matthew Lombardi a Aaron Johnson.
    45:08 Gregory HOFMANN - 3:3
     
    45:08
    Lugano vstřelilo branku!
    Javorové listy své šance nevyužily a tak se raduje z vyrovnání Lugano! Po obrovské chybě obrany Kanady se ocitl sám před brankou Alessio Bertaggia. Ten si položil brankáře Glasse a už posílal puk do opuštěné klece. Ten by asi skončil v síti i tak, ale na brankové čáře raději vše pojistil GREGORY HOFMANN, jenž je tedy autorem gólu. Asistence: Alessio Bertaggia a Ilari Filppula.
     
    43:56
    Kanada je ve třetí třetině zatím hodně aktivní! Po akci Emmertona dorážel u tyčky Sheppard, jenž ale nedokázal zvednout puk nad položený beton Merzlikinse!
     
    42:55
    Derek Roy před brankou šikovně tečoval kotouč. Merzlikins ani nevěděl, jak zakročil!
     
    41:06
    DiDomenico připravil šanci pro Pyatta. Ten bekhendem mířil do protipohybu Merzlikinse, ale minul také branku.
     
    39:40
    Ještě příležitost Kanady. DiDomenico si počkal na najíždějícího spoluhráče, který z levého kruhu nepropálil Merzlikinse.
     
    36:03
    Švýcaři měli obrovskou šanci na vyrovnání! Glass chyboval při rozehrávce za svou brankou, ale hráči Lugana nedokázali dostat kotouč do opuštěné svatyně.
     
    33:32
    Kienzle krosčekoval DiDomenica, ale na trestnou lavici jdou oba hráči. Kienzle ještě častuje svého soka nepublikovatelnými výrazy. Hrát se bude 4 na 4.
    32:50 Alessandro CHIESA - 3:2
     
    32:50
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak Lugano početní výhodu přeci jen využívá! Damien Brunner našel krásným křížným pasem obránce ALESSANDRA CHIESU, který si sjel až na zadní tyč a poslal puk mezi betony přesnouvajícího se Glasse – 3:2. Asistence: Damien Brunner a Linus Klasen.
     
    31:11
    Derek Roy je vyloučen za hákování. Moc se mu tento verdikt nelíbí, ale na trestnou lavici musí.
     
    31:07
    Tečovaný kotouč spadl Merzlikinsovi na rameno a nakonec se odrazil vedle jeho branky. Brankář Lugana měl teď velké štěstí!
     
    28:30
    V momentě, kdy skočil Carrick na led, měl dobrou příležitost Pettersson. Ten vypálil z voleje z levého kruhu. Puk se otřel o okraj Glassova betonu a skončil centimetry vedle tyčky!
     
    27:40
    Brunnerův projektil od modré se možná otřel i o tyčku!
     
    26:27
    Vyloučeným hráčem je Trevor Carrick – podražení.
    25:00 Tom PYATT - 3:1
     
    25:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Vyrovnání měl na holi Linus Klasem, jenž tváří v tvář Glassovi zamířil pouze do bočního oblouku branky. Kanada ihned přešla do protiútoku a Chris DiDomenico připravil parádní přihrávkou jednoduchou pozici TOMU PYATTOVI, jenž pálil do odkryté klece Lugana – 3:1. Asistence: Chris DiDomenico.
    23:27 Derek ROY - 2:1
     
    23:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada vede 2:1! Conacherův pokus vyrazil Merzlikins před sebe a vzápětí byl zalehnut Mattem Ellisonem, kterého na vlastního brankáře povalil Sannitz. Dorážející DEREK ROY tak posílal kotouč do zcela odkryté branky. Lotyšský gólman byl zcela bezmocný. Asistence: Cory Conacher.
     
    23:20
    Hned dvakrát nebezpečně pálil Gregory Hofmann. Jeho první rána dokonce skončila na tyčce Glassovy svatyně!
     
    22:28
    Kanaďané opět zahrozili ve vlastním oslabení! Přečíslení 3 na 2 vyřešil dobrým zákrokem Merzlikins.
     
    20:34
    Tom Pyatt je vyloučen za vysokou hůl a Lugano má k dispozici 30 sekund přesilovky 5 na 3!
     
    19:10
    Další vyloučení za podražení. Tentokrát jde pykat Kanaďan D'Agostini.
     
    18:20
    Ellerby se gólem namlsal! Nejprve vypálil od modré a jeho střela rozpoutala před brankářem Lugana pořádný závar. Vzápětí už kanadský bek střílel na ležícího Merzlikinse, lotyšský brankář však stačil zareagovat a přizvedl kotouč betonem až do ochranné sítě!
    15:59 Keaton ELLERBY - 1:1
     
    15:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dobře to udělal DiDomenico, který s kotoučem objel branku a nahrál na modrou KEATONOVI ELLERBYMU, jenž z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Asistence: Chris DiDomenico.
     
    13:20
    Přesilovou hru si vyzkouší Lugano. Alexandre Picard dostal dvě minuty za podražení.
     
    09:56
    Výborné střídání Lugana! Sannitz dostal krásnou přihrávku zpoza branky a z ideální pozice mířil velmi dobře. Glass však jeho střelu vyrazil špičkou pravého betonu a zachránil svůj tým!
    08:49 Gregory HOFMANN - 0:1
     
    08:49
    Lugano vstřelilo branku!
    Lugano jde do vedení! Střelu Bertaggii vyrazil Glass před sebe. Kanadský gólman pak pokryl i první dorážku GREGORYHO HOFMANNA, ovšem ten se dostal k puku znovu, rychle objel branku a zasunul kotouč za brankovou čáru dříve, než se stihl Glass po předchozím zákroku zvednout a zaujmout správnou brankářskou pozici. Asistence: Alessio Bertaggia.
     
    05:41
    Alessio Bertaggia je vyloučen za podražení. Přesilová hra pro Kanadu.
     
    04:17
    Kanaďané vyrazili do přečíslení 3 na 2. Ellison situaci vyřešil nahrávkou na Coryho Conachera, který pálil z osy hřiště a Merzlikins musel vynaložit velké úsilí, aby kotouč vytěsnil mimo svou klec.
     
    01:03
    DiDomenico měl první zajímavou příležitost Kanady. Merzlikins jeho bekhendové zakončení vytěsnil vyrážečkou.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 16. Ellerby (DiDomenico), 24. Roy (Conacher), 25. Pyatt (DiDomenico), 49. D'Agostini (Lombardi, Johnson) – 9. Hofmann (Bertaggia, Filppula), 33. Chiesa (Brunner, Klasen), 46. Hofmann (Bertaggia, Filppula)


    Team Canada: Glass (Climie) – Aulie, Johnson, Bergeron (A), Picard, Carrick, Cundari, Ellerby, Vukovic – Paillé, Malhotra (A), Emmerton – Pyatt, Sheppard, DiDomenico – Giroux, Lombardi (C), D'Agostini – Conacher, Roy, Ellison.
    HC Lugano: Merzlikins (Owuya) – Furrer, Chiesa (A), Glenn, Spang, Vauclair, Kienzle, Hirschi (C), Kparghai – Sannitz (A), Pettersson, Klasen – Mårtensson, Stapleton, Brunner – Bertaggia, Hofmann, Filppula – Kostner, Reuille, Walker.

    Rozhodčí: Kimmerly (CAN), Vinnerborg (SWE) – Borga, Tscherrig (oba SUI)
    bahis siteleri