Švýcarsko – Bělorusko 5:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:0 (kon.)
Finsko – Kanada 6:5 (kon.) | USA – Česko 7:0 (kon.)
po prodl.
Rusko
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Dánsko
Sobota 02.01.2016, 13:10 • Hartwall Arena • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Rusko uteklo hrobníkovi z lopaty a slaví postup do semifinále. Dánové si za svůj výkon ve čtvrtfinále zaslouží velké uznání.

     
    Já se s vám loučím, přeji krásný zbytek dne. Sledujte onlajny i nadále, ještě se hrají tři čtvrtfinálová utkání. (15:40:28)
     
    Napínavé utkání rozseklo až prodloužení. Rusové v něm byli mnohem lepším celkem a přesně v polovině nastaveného času se jim povedlo utkání rozhodnout. Mužem zápasu se stal dvougólový Vladislav Kameněv, jenž nejdříve vyrovnal a poté sám rozhodl. Na druhé straně se úžasným výkonem předvedl brankář Thomas Lillie. Utkání končí 4:3 a Rusko je první semifinalistou.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Vladislav KAMENĚV - 4:3
     
    65:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VLADISLAV KAMENĚV hrdinou dnešního utkání! Nejdříve vyrovnal v poslední minutě a nyní rozhoduje. Ivan Provorov mu poslal puk na brankoviště, odkud střelou mezi betony posílá Rusko do semifinále. Vidíme smutné obličeje dánských hokejistů, stydět se ovšem nemusí. To byl zápas. Asistence: Ivan Provorov, Andrej Světlakov.
     
    64:30
    Dánsku se až nyní povedlo vyvést puk z obranné třetiny a dokonce zajímavým projektilem ohrozili branku ruského brankáře.
     
    63:13
    Před branku Dánska si sjel jeden z hráčů Ruska, kterému se ale přízemní střelo nepovedlo skórovat. Pokračuje se aktivitou Ruska.
     
    62:18
    Překvapivě se ovšem útočí na obě strany. Je to hodně o psychice, ale defenzivní taktika k vidění není.
    Spasitel ruského národního týmu Vladislav Kameněv, který 44 sekund před koncem utkání vyrovnal na 3:3.

     
    61:20
    Do útoku se dostali také Dánové, ale ani těm se nepovedlo dostat se do střelecké pozice. Tato část zápasu bude nejspíše opatrná.
     
    60:12
    Rusko se hned na začátku desetiminutového prodloužení dostalo do ofsajdového postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak toto byla opravdu reklama na hokej. Rusko dlouho tlačilo, ale vyrovnáací branku se jim povedlo vstřelit až sedm minut před koncem. Do jednoho z mála útoků se ovšem vydalo Dánsko o dvě minuty později. Emil Christensen dokázal překonat Georgijeva a bylo zase o co hrát. Už to vypadalo, že uvidíme obrovský zázrak, ale v poslední minutě vyrovnal Vladislav Kameněv. Následuje prodloužení!

    Střely na branku: 41:19
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:16 Vladislav KAMENĚV - 3:3
     
    59:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale nakonec tento obrovský tlak brankou končí. Velký smutek na jedné straně a velká radost na straně druhé! Artur Lauta vypálil z levé strany, což ještě nic neznamenalo. K dorážce se dostal totiž VLADISLAV KAMENĚV, jenž střelou pod víko vyrovnal! Asistence: Artur Lauta, Ivan Provorov.
     
    58:39
    Dánové nejdříve první střelu obětavě zablokovali. Ta druhá skončila jen mimo branku dánského mága a hrdiny dnešního utkání.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 3. Korškov (Kraskovskij, Rykov), 53. Lauta (Dergačjov, Fazlejev), 60. Kameněv (Lauta, Provorov), 65. Kameněv (Provorov, Světlakov) – 23. Markus Jensen (Holmberg, Olsen), 30. Olsen (K. Jensen, Nielsen), 55. Christensen (Krogsgaard)


    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Sergejev, Šaripzjanov, Bojkov, Voronkov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev – Světlakov, Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov
    Dánsko: Lillie (Seldrup) – Lassen, Mieritz, Krogsgaard, Knudsen, Weichel, Morten Jensen, Adamsen – From, Krag, True – Jensen K., Røndbjerg, Nielsen – Olsen, Korsgaard, Holmberg – Markus Jensen, Boysen, Andersen – Christensen

    Rozhodčí: Rantala, Wiegand – Hribar, Kaderli
    bahis siteleri