Švýcarsko – Bělorusko 5:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:0 (kon.)
Finsko – Kanada 6:5 (kon.) | USA – Česko 7:0 (kon.)
konec
USA
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Česko
Sobota 02.01.2016, 19:00 • Helsinki Ice Hall • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Český tým se loučí s turnajem, tudíž cenu přeberou i tři nejlepší čeští hráči na tomto turnaji!

    Domink Mašín, Michael Špaček a David Pastrňák.

    To je z mé strany již opravdu vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:23:44)
     
    Dnešní zápas je u konce! Český výběr se nakonec loučí s turnajem vysokou porážkou s USA 7:0, a turnaj pro něj končí!

    První třetina posledního čtvrtfinále na MS hráčů do 20 let je minulostí. Američané nastoupili na české hráče hned od začátku, nicméně svěřenci Jakuba Petra se statečně drželi. Poprvé naši inkasovali již v šesté minutě, kdy se prosadil krásnou kličkou Nick Schmaltz! Český celek se i nadále držel, a měl také své šance. Američané jsou však v soubojích hodně důrazní, a velmi agresivně napadají, čímž našim bekům rozehrávku rozhodně neulehčují! Druhá americký branka přišla v 16. minutě, kdy se na brankovišti prosadil Christian Dvorak!

    Druhá třetina nám bohužel krásně dokumentovala rodzíl mezi oběma týmy. Český celek však do druhé periody vstoupil odhodlaně, a dostával se do šancí! Ani jednu z nich však využít nedokázal, a přišel trest! Auston Matthews se dostal mezi kruhy ke kotouči, a přesnou střelou k tyči překonal Stezku. Po tomto gólu opadla i česká aktivita, a o pět minut později přidala předpokládaná jednička draftu NHL další branku! Český celek dostal v závěru k dispozici přesilovou hru, jenže na modré chyboval Mašín, a z následného úniku se prosadil Scott Eansor!

    Ve třetí třetině se zápas již pouze dohrával, nicméně hned na začátku se prosadil Auston Matthews, který zkompletoval hattrick! Američané přidali ještě sedmou branku, o kterou se postaral Alex Debrincat!

    Česká reprezentace do dvaceti let tak opět končí ve čtvrtfinále, a do bojů o medaile se nepodívá! Naopak Američané se utkají v semifinále s výběrem Ruska!
     
    Nejlepší hráči dnešního utkání – Jakub Zbořil (CZE) a Nick Schmaltz (USA)
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Pavel Zacha se v útočném pásmu ke střele nedostal, a následně Američané kotouč vyhodili do středního pásma!
     
    59:24
    Tak v poslední minutě dnešního zápasu se ještě síly na ledě vyrovnají! Na trestnou lavici míří Američan Brock Boeser, který nedovoleně bránil Davida Kašeho.
     
    59:03
    Sonny Milano dostal na pravé straně dostatek prostoru, a měl dost času na střelu. Jeho ránu však dokázal Aleš Stezka lapit!
     
    58:41
    Americký celek kombinoval v útočném pásmu, nicméně český tým velmi dobře napadal, a dokázal vyhodit kotouč do pásmu Američanů!
     
    58:08
    Český celek špatně střídal, a hrál v šesti! Na trestnou lavici nakonec odchází odpykat trest Alex Rašner.
     
    57:52
    Američané si ještě v závěru dnešního zápasu zahrajou přesilovou hru!
     
    57:15
    Američané však ani v závěru nepolevují v osobních soubojích, a jsou nadále aktivní! Momentálně kombinují v útočném pásmu.
     
    56:39
    Po další chybě v české obraně se ke kotouči dostal Ryan Macinnis, nicméně americkému útočníkovi následně přeskočil kotouč hokejku, a do šance se nedostal!
     
    56:06
    Dnešní utkání se již za rozhodnutého stavu pouze dohrává. Momentálně operuje s kotoučem za vlastní brankou Dominik Mašín, který čeká, až mu spoluhráči najedou do ideální pozice!
     
    55:31
    Jiří Smejkal dobře napadal v pravém rohu, a mohl využít špatné rozehrávky Werenskiho. Český útočník se však nakonec ke střele nedostal!
     
    54:47
    Dlouhá přihrávka hledala na útočné modré Davida Pastrňáka, nicméně tomu se nepodařilo přihrávku zpracovat, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    54:08
    Český celek se dokázal usadit v útočném pásmu, nicméně na dlouhou dobu se v kombinaci neudrželi, a dopředu míří Američané!
     
    53:26
    Anders Bjork se dostal do zajímavého úniku, nicméně na poslední chvíli ho dokázal zastavit čistým zákrokem Dominik Mašín!
     
    52:56
    Český celek však velmi dobře napadal, a dokázal se dostat zpět ke kotouči. Od modré následně vypálil Jan Ščotka, nicméně jeho ránu dokázal Nedeljkovic pohlídat!
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 6. Schmaltz (Boeser), 16. Dvorak (Carlo, Milano), 25. Matthews (Borgen), 30. Matthews (Schmaltz, Werenski), 39. Eansor, 41. Matthews, 52. Debrincat (Donato, Macinnis)


    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Fortunato, McAvoy JR., Krys – Tkachuk, White, Matthews (A) – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato – Debrincat
    Česko: Vaněček (od 21.Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Rašner, Hronek, Mikliš – Pastrňák (A), Špaček, Smejkal – Zacha, Lakatoš, Veselý – Stránský, Chlapík, Kaše (A) – Voženílek, Ordoš, Šoustal – Tomášek

    Rozhodčí: Fonselius, Iverson – Chartrand-Piche, Nieminen
    bahis siteleri