Švýcarsko – Bělorusko 5:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:0 (kon.)
Finsko – Kanada 6:5 (kon.) | USA – Česko 7:0 (kon.)
konec
USA
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Česko
Sobota 02.01.2016, 19:00 • Helsinki Ice Hall • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Tak v poslední minutě dnešního zápasu se ještě síly na ledě vyrovnají! Na trestnou lavici míří Američan Brock Boeser, který nedovoleně bránil Davida Kašeho.
     
    58:08
    Český celek špatně střídal, a hrál v šesti! Na trestnou lavici nakonec odchází odpykat trest Alex Rašner.
     
    57:52
    Američané si ještě v závěru dnešního zápasu zahrajou přesilovou hru!
    Alex DEBRINCAT - 7:0
     
    51:53
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané přidávají další branku, v pořadí sedmou, a navyšují své vedení! Ve středním pásmu vystihl českou rozehrávku Ryan Macinnis, který následně poslal kotouč za sebe pro Ryana Donata. Jeho následná přihrávka našla před brankou zcela volného ALEXE DEBRINCATA, na jehož ránu neměl Stezka nárok! Asistence: Ryan Donato, Ryan Macinnis.
     
    48:32
    Rozhodčí hodně dlouho čekali na přerušení, poté již odjíždějí celou situaci zkontrolovat. Dle opakovaných záběrů se však jednalo o tyčku!
     
    47:47
    Opět velmi nebezpečná situace před Stezkou! Ryan Hitchock šel do úniku, který zakončil bekhendovým blafákem, nicméně nejspíš trefil tyč! Rozhodčí si vše ještě půjde zkontrolovat!
     
    46:49
    Český tým si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici odchází Matthew Tkachuk, který před brankou Nedeljkovice hákoval Pavla Zachu!
     
    44:56
    Středem hřiště si nabruslil před Stezku Matthew Tkachuk, který ještě přihrával na Matthewse. Tomu však čtvrtou branku sebral výborný zákrok Stezky!
     
    42:24
    Christian Dvorak našel před brankou českého celku zcela volného Charlie McAvoye, do jehož střely však hodně obětavě skočil Jiří Smejkal, a kotouč poslal do ochranné sítě!
     
    41:03
    Další přesilová hra pro americký celek! U mantinelu byl příliš důrazný Jakub Zbořil, který narazil na mantinel Colina Whita, a dostává dvě minuty!
    Auston MATTHEWS - 6:0
     
    40:24
    USA právě vstřelilo branku!
    No, tak to tedy není povedený vstup do poslední třetiny od českého týmu! Američané se dokázali dostat do útočného pásma, a do středu hřiště si najel AUSTON MATTHEWS, který si připravil kotouč, a poslal ho přesně k tyči. Aleš Stezka bohužel přes hráče před brankou nic neviděl... Asistence:
     
    39:22
    Američané si zahrají další přesilovou hru! Do úniku se dostal Colin White, a za zachránnou brzdu musel opět zatáhnout Alex Rašner!
     
    39:03
    Američané se následně udrželi v útočném pásmu, a Schmaltz operoval s kotoučem na pravé straně. Jeho následná přihrávka hledala před brankou Boesera, jehož zakončení však vyrazil Stezka!
    Scott EANSOR - 5:0
     
    38:04
    USA právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Američané navyšují své vedení, a dávají nepopulárního "bůra"! Český tým nedokázal udržet kotouč v útočném pásmu, a na modré chyboval Dominik Mašín. Následně se do úniku dostal SCOTT EANSOR, který si položil Stezku, a poslal kotouč pod jeho betonem! Bez asistence.
     
    37:17
    Na modré se dostal ke kotouči Sklenička, který pohotově nahodil kotouč před branku. V tomto prostoru se dobře zorientoval Pavel Zacha, který se otočil, a vystřelil. Nedeljkovic však dokázal zasáhnout!
     
    36:17
    Američané navíc půjdou do čtyř! Coli White se pokoušel za každou cenu zastavit unikajícího Smejkala, a tak se uchýlil k faulu!
     
    36:01
    Obrovská šance českého celku při vlastním oslabení! Do úniku se dostal Jiří Smejkal, který mohl nahrávat, avšak raději vystřelil. Jeho ránu však dokázal Nedeljkovic vyrazit!
     
    35:28
    Američané dlouho kombinovali v útočném pásmu, nicméně stále vyčkávali, a do zakončení se nakonec nedostali. Na trestnou lavici tedy míří Alex Rašner, který ve středním pásmu podrazil Hitchocka.
     
    32:31
    Za českou branku přišla chyba v rozehrávce, a do velké šance se dostal Colin White. Americký centr se dostal hned dvakrát do zakončení, avšak Stezka skvěle zasáhl!
     
    32:16
    Dvě velké šance amerického celku! Nejprve se dostal do zakončení bekhendem Ryan Donato, jeho střela však mířila mimo! Poté dostal na hranici levého kruhu kotouč Macinnis, jehož střela však skončila v ochranné síti!
     
    29:39
    Americký celek však nepolevuje ve svém tlaku, a dostal se do další příležitosti. Sonny Milano poslal nebezpečnou přihrávku před branku, Stezka však dokázal kotouč přikrýt pod svou lapačku!
    Auston MATTHEWS - 4:0
     
    29:08
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané nakonec přesilovou hru dokázali využít, a dostává se již do čtyřbrankového vedení! V mezikruží se dostal ke kotouči Nick Schmaltz, jehož první střelu ještě zablokoval Lakatoš, avšak poté se dostal Schamltz ke kotouči znovu, a na levé straně našel volného AUSTONA MATTHEWSE, na jehož pohotovou střelu byl Stezka krátký! Asistence: Nick Schmaltz, Zach Werenski.
     
    27:41
    Hlavní rozhodčí budou poprvé v tomto zápase vylučovat! Američané se dostali do přečíslení, a zakončovat mohl Bjork. Za záchrannou brzdu zatáhl Jan Ordoš, který dostává dvě minuty!
     
    25:01
    Sonny Milano se dostal společně s Bjorkem do dalšího přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný udělal před Stezkou ještě efektivní otočku, a následně hledal svého parťáka. Tomu však nesedlo zpracování, a kotouč mu utekl do rohu!
    Auston MATTHEWS - 3:0
     
    24:15
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká škoda! Český celek vstoupil do druhé třetiny lépe, nicméně nyní inkasuje třetí branku! Američané skvěle napadali v útočném pásmu, a Will Borgen dokázal udržet pásmo. Mezi kruhy si kotouč zpracoval AUSTON MATTHEWS, který přesnou střelou překonal Stezku! Tento hráč nám přesně ukázal, proč by měl být jedničkou příštího draftu NHL... Asistence: Will Borgen.
     
    23:52
    Teď se dostalo duo Pastrňák – Smejkal do přečíslení dva na jednoho! Pastrňák byl zablokován, tudíž střílel Smejkal, avšak jeho ránu Nedeljkovic vyrazil!
     
    20:03
    Tak pozor! Poprvé na tomto turnaji probíhá v českém brankovišti ke změně! Víta Vaněčka nahrazuje Aleš Stezka!
    Christian DVORAK - 2:0
     
    15:14
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dostávají již do dvoubrankového vedení! Česká pětka se dostala ve vlastním pásmu pod velký tlak, a za brankou se dostal ke kotouči Sonny Milano, který jej poslal mezi kruhy. V tomto prostoru se nacházel Brandon Carlo, jehož střelu tečoval jeden z českých hráčů pod Vaněčka, a na brankovišti byl důrazný CHRISTIAN DVORAK! Asistence: Brandon Carlo, Sonny Milano.
     
    13:23
    Macinnis se dostal společně s Donatem do přečíslení dva na jednoho! Prvně jmenovaný se před Vaněčkem ještě pokoušel dostat kotouč na Donata, nicméně přihrávku zablokoval český bek!
     
    08:04
    Od modré to zkoušel Ščotka, jehož střela však byla zblkována jedním z amerických útočníků, a v mezikruží se dostal ke střele Veselý. Českému útočníkovi se však nepodařilo zamířit, a jeho střela mířila nad!
    Nick SCHMALTZ - 1:0
     
    05:17
    USA právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Američané se po dobrém napadáním v útočném pásmu dostávají do vedení. Za brankou byl velmi dobře napadán David Sklenička, kterého obral o kotouč Brock Boeser. Americký útočník krásně načasoval přihrávku pro NICKA SCHMALTZE, který prokázal rychlé ruce, a parádní kličkou poslal kotouč přesně k tyči, a Vaněček nedokázal zasáhnout! Asistence: Brock Boeser.
     
    02:58
    Obrovská šance amerického týmu! Z úhlu to zkoušel Ryan Macinnis, jehož ránu se neujala. Od Vaněčka se kotouč odrazil přímo na hokejku Ryana Donata, jehož pohotovou ránu naštěstí český brankář lapil!
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 6. Schmaltz (Boeser), 16. Dvorak (Carlo, Milano), 25. Matthews (Borgen), 30. Matthews (Schmaltz, Werenski), 39. Eansor, 41. Matthews, 52. Debrincat (Donato, Macinnis)


    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Fortunato, McAvoy JR., Krys – Tkachuk, White, Matthews (A) – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato – Debrincat
    Česko: Vaněček (od 21.Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Rašner, Hronek, Mikliš – Pastrňák (A), Špaček, Smejkal – Zacha, Lakatoš, Veselý – Stránský, Chlapík, Kaše (A) – Voženílek, Ordoš, Šoustal – Tomášek

    Rozhodčí: Fonselius, Iverson – Chartrand-Piche, Nieminen
    bahis siteleri