Finsko – Francie 11:1 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 5:1 (kon.) | USA – Česko 6:0 (kon.)
konec
Finsko
11:1 (2:0, 5:0, 4:1)
Francie
Pátek 08.01.2016, 18:00 • Meridian Centre, St. Catharines, Kanada (kapacita: 5.300 diváků) • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní utkání MS žen do 18 let je u konce a Finky si připisují drtivé vítězství 11:1. Do třetí třetiny šly sice s nulou na kontě, ale ve 46. minutě se Francie dočkala čestného úspěchu, když se trefila Chloe Aurardová. Na samém začátku třetí třetiny se však trefily Nieminenová s Nousiainenovou a francouzském gólu byl rozdíl osmibrankový. V pokračující třetině ještě svou druhou branku v zápase vstřelila Camilla Reinikainenová a v poslední minutě výhru 11:1 pečetila Nylundová.

    Nejlepší hráčky zápasu

    Sara Sakkinenová (FIN) – Anais Aurardová (FRA) (20:08:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Karppinenová si i přes mírné obtíže poradila a rozjíždí ještě jeden útok finské reprezentace.
    59:15 Jenniina NYLUNDOVÁ - 11:1
     
    59:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A dnešní utkání zřejmě skončí rozdílem 10 branek. Petra Nieminenová si udělala výlet o útočném pásmu, předložila kotouč zcela volné JENNIINĚ NYLUNDOVÉ a ta měla jednoduchou práci, kterou zvládla na výbornou. Asistence: Petra Nieminenová
     
    58:44
    Potřetí v dnešním zápase jde na trestnou lavici Chloe Aurardová (FRA). Tentokrát byl přestupkem příliš tvrdý hit.
     
    58:21
    Sara Sakkinenová výborně pracuje u mantinelu a drží puk v útočném pásmu. Uvidíme ještě jednu gólovou šanci?
     
    57:52
    Francouzky vezly další útok, ale opět se zmohly jen na nahození puku ze středního pásma. Finské hráčky opravdu nikam nespěchají.
     
    57:04
    Do konce utkání zbývá méně než 180 sekund a po ofsajdu Francie se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    56:29
    Francouzky nahazují puk za bránu Pajarinenové a okamžitě startují ze středního pásma. Finské obránkyně však mají blíže ke kotouči.
     
    55:51
    Jenže pozor! Na druhé straně se do úniku dostala jedna z finských reprezentantek, avšak na bekhendovou kličku si Aurardová počíhala!
     
    55:18
    Francouzkám se podařilo vytlačit soupeřky do středního pásma a Finky se dopustily nepřesnosti v rozehrávce. Francie tak ještě může zaútočit.
     
    53:49
    Zdá se, že oba týmy jsou s výsledkem smířeny a dalších gólových hodů už se nedočkáme. Finky mají převahu, ale už si spíše jen pohrávají.
     
    53:11
    Anais Aurardová neudržela střelu od modré čáry, ale ani jedna z Finek se k dorážce nedostala. Výborně zapracovala defenzíva Francie, která odpálila puk do bezpečí.
     
    51:59
    Jedna z Francouzek teď dlouhou kroužila útočným pásmem, avšak nakonec vyjela do neutrální zóny a Finky se bleskově dostaly ke kotouči.
     
    51:26
    Další minuta zápasu uběhla bez výraznějších akcí. Kotouč je v blízkosti brány od Aurardové, avšak střelecké pozice to rozhodně není.
     
    50:26
    Nevýrazná přesilová hra Finska je u konce a Francie hraje v plném počtu.
     
    50:12
    Utkání se přehouplo do poslední desetiminutovky a Aurardová přerušuje hru. Vhazovat se tak bude po její levici.
     
    49:53
    Finky se sice drží v útočném pásmu, ale zatím to je bez výraznější střelby. Aurardová si připsala jeden solidní zákrok a puk je u modré čáry.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 14. Melotindosová (Nousiainenová), 18. Lehtopeltová (Klemolová, Keromaaová), 22. Reinikainenová (Melotindosová, Karppinenová), 26. Savanderová (Sakkinenová, Nieminenová), 29. Nylundová (Sakkinenová), 33. Nieminenová (Sakkinenová, Nylundová), 39. Karjalainenová (Sakkinenová, Nylundová), 41. Nieminenová (Nylundová), 41. Nousiainenová, 48. Reinikainenová, 60. Nylundová (Nieminenová) – 46. Ch.Aurardová (Huguetová)


    Finsko: Pajarinenová (Oksmanová) – Karjalainenová (A), Nieminenová (A), Kahraová, Karppinenová, Lehtopeltová, Tohilaová, Siiraová – Savanderová, Nylundová, Sakkinenová (C) – Melotindosová, Nousiainenová, Reinikainenová – Sahlströmová, Klemolaová, Keromaaová – Katajamakiová, Uddová, Ukkolaová – Lappiová
    Francie: A.Aurardová (Masureová) – Rouquetteová, Delcroixová (A), Vialová (A), Dufayardová, Jureová, Vaananenová, Ngoová, Mermierová, Messonová – Laffitteová, Ch.Aurardová (C), Huguetová – Allenbachová, Fournierová, Cadotová – Caratová, Verneyová, Jegová – Bardonová

    Rozhodčí: Brandy Dewarová (CAN) – Lisa Linneková (GER), Justine Toddová (CAN)
    bahis siteleri