Finsko – Francie 11:1 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 5:1 (kon.) | USA – Česko 6:0 (kon.)
konec
Finsko
11:1 (2:0, 5:0, 4:1)
Francie
Pátek 08.01.2016, 18:00 • Meridian Centre, St. Catharines, Kanada (kapacita: 5.300 diváků) • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z úvodního zápasu letošního MS žen do 18 let, ve kterém se představí Finsko a největší outsider turnaje Francie. Utkání začíná v 18:00.
     
    FINSKO

    Mladé Finky do 18 let nepatří mezi největší favoritky a na medaili z mistrovství světa čekají už od roku 2011. Právě před pěti lety získaly Finky bronzové medaile, avšak od té doby byly jen čtyřikrát páté. Naposledy se svěřenkyně Jariho Riskua střetly s našimi reprezentantkami a připsaly si prohru 1:3. Dnes však budou favoritkami, neboť proti nim bude stát Francie, tedy tým, který se v elitní skupině představí vůbec poprvé.
     
    FRANCIE

    Hráčky ze země galského kohouta jsou největším outsiderem celého turnaje a budou hrát zřejmě jen o udržení v elitní skupině. Francouzky loni naprosto ovládly šampionát slabších reprezentací a na domácím ledě postoupily po pěti vítězných zápasech. Skóre 21:9 navíc ukazuje, že se Francouzky se svými soupeřkami vůbec nepáraly. Poslední přátelské utkání odehrála Francie 19. prosince a po výsledku 3:1 prohrála Švýcarsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Pajarinenová (Oksmanová) – Karjalainenová (A), Nieminenová (A), Kahraová, Karppinenová, Lehtopeltová, Tohilaová, Siiraová – Savanderová, Nylundová, Sakkinenová (C) – Melotindosová, Nousiainenová, Reinikainenová – Sahlströmová, Klemolaová, Keromaaová – Katajamakiová, Uddová, Ukkolaová – Lappiová

    Francie: A.Aurardová (Masureová) – Rouquetteová, Delcroixová (A), Vialová (A), Dufayardová, Jureová, Vaananenová, Ngoová, Mermierová, Messonová – Laffitteová, Ch.Aurardová (C), Huguetová – Allenbachová, Fournierová, Cadotová – Caratová, Verneyová, Jegová – Bardonová

    Rozhodčí: Brandy Dewarová (CAN) – Lisa Linneková (GER), Justine Toddová (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Francouzky začaly hodně zostra. Huguetová přiměla finskou gólmanku již po třinácti vteřinách k prvnímu zákroku. Následuje vhazování.
     
    00:46
    U kotouče jsou favorizované Finky, které se pokusí od vlastní brány rozjet útočnou akci.
     
    01:29
    Francii je pískáno zakázané uvolnění.
     
    02:25
    Finská kapitánka Sakkinenová se šikovně prodrala pravou stranou kluziště až do zakončení, její pokus ale v bráně neskončil.
     
    02:50
    Favoritky přitápějí pod kotlem a jsou jasně lepším týmem. Aurardová musí být neustále v pozoru, nyní si připsala další dobrý zákrok.
     
    04:51
    Nyní musela francouzská brankářka ukrýt kotouč pod rukavicí před aktivní Nieminenovou.
     
    06:20
    Pokus Tahilaové vyslaný od modré čáry Aurardová vyrazila.
     
    07:25
    Seveřanky mají kotouč stále ve své moci a operují s ním poblíž svatyně soupeřek. Francie se výletů na finskou polovinu účastní jen sporadicky.
     
    07:57
    Na konci další finské akce byla Nousiainenová, ani ona ale nedokázala otevřít skóre tohoto střetnutí.
     
    08:53
    Nylundová se dostala do samostatného úniku, do černého ale nezamířila. Tohle byla zatím největší možnost finského celku!
     
    10:08
    Další zákrok Aurardové. Ta se dnes zřejmě nudit nebude.
     
    10:25
    Tentokrát vyzkoušela štěstí Melotindosová, ani ona se ale nedokázala prosadit.
     
    10:30
    Zatím aktivnější Finky se znovu dokázaly po vhazování usadit v útočném pásmu a Aurardová musela řešit tvrdou střelu od modré čáry.
     
    10:48
    Petra Nieminenová vybojovala kotouč za bránou Aurardové a poté si sjela do výborné střelecké pozice. Puk se zastavil o jednu ze clonících hráček.
     
    11:22
    Je tady první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici míří Eve Savanderová (FIN), která se provinila vražením na hrazení.
     
    11:41
    Finky se v pohodě osvobozují vyhozením kotouče až za bránu Anais Aurardové.
     
    12:13
    Přesilová hra Francie je zatím hodně nepovedená. Nepřesná přihrávka ze středního pásma skončila jen na hokejce jedné z Finek a ta puk opět vyhazuje.
     
    12:49
    Dufayardová sice u mantinelu zastavila vyhození finských hráček, ale následná kombinace Francie doputovala až do středního pásma.
     
    13:22
    Finsko hraje v plném počtu.
     
    13:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorizované Finky jdou po ubránění přesilové hry do vedení. Na pravé straně útočného pásma měla Nousiainenová dost času na nahození kotouče a LINNEA MELOTINDOSOVÁ její slabý pokus tečovala mimo dosah Aurardové. Asistence: Kiia Nousiainenová
    13:41 Linnea MELOTINDOSOVÁ - 1:0
     
    14:46
    Mladé Finky jsou na koni a zásobují Aurardovou dalšími střelami. Poslední pokus od modré čáry v podání Karjalainenové si francouzská brankářka v pohodě schovala do lapačky.
     
    15:10
    První přesilovou hru si zahraje i Finsko. Na trestnou lavici usedá Lisa Verneyová (FRA). Jejím přestupkem byla vysoká hůl.
     
    15:54
    Francouzky dokázaly našetřit několik cenných vteřin pobytem ve středním pásmu, avšak nyní už se musí znovu bránit.
     
    16:25
    Po kvalitním zakončení jedné z finských hráček se puk odrazil do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Anais Aurardové.
     
    16:44
    Střela Savanderové sice letěla mimo, avšak k dorážce se záhy dostala Nylundová! Brankářka Francie byla na svém místě.
     
    17:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A už je to 2:0! Finky se po vhazování v útočném pásmu dokázaly ujmout kotouče, který se dostal na modrou čáru a zde už byla připravená MINNI LEHTOPELTOVÁ, která tvrdou ranou navýšila vedení severského státu. Asistence: Miisa Klemolová, Petra Keromaaová
    17:15 Minni LEHTOPELTOVÁ - 2:0
     
    18:28
    Aino Karpinenová se z pozice obránce vydala až za bránu Aurardové a i díky ní se Finky dostávají zpět ke kotouči.
     
    18:59
    Aurardová má další úspěšný zákrok. Tentokrát si francouzská brankářka našla solidní střelu od modré čáry a lapila kotouč do rukavice.
     
    19:29
    Francouzky vůbec neví, co na Finky hrát a ty je v pohodě přehrávají. Petra Nieminenová si nyní od mantinelu sjela mezi kruhy, ale nadějnou šancí zazdila střelou doprostřed brány.
     
    19:47
    A další šance Finska! Seveřanky se řítily do přečíslení tří na jednu, avšak Delcroixová to z pohledu Francie vyřešila skvěle, když znemožnila přihrávku a následné zakončení jedné z Finek trefilo jen brankářku Francie.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu je za námi a do kabin jdou spokojenější favorizované Finky. Ty mají od začátku utkání jasnou převahu a ve 14. minutě šly zásluhou Camilly Reinikainenové do vedení. O několik minut později hrály navíc Finky přesilovou hru a pět vteřin po jejím konci se trefila i Minni Lehtopeltová. Stav utkání je tedy 2:0 a Francouzky by pro úspěch musely zlepšit všechny aspekty své hry.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Klemolová se podél mantinelu neprodrala déle než do středního pásma. Finky se ale rychle dostávají zpátky ke kotouči.
     
    20:53
    Obrovská šance Finska hned na začátku druhé třetiny! Rychlá Nieminenová se prosmýkla kolem jedné z Francouzek a natlačila se i před Aurardovou. Ta reprezentaci ze země galského kohouta opět podržela výborným zákrokem.
     
    21:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale ani Anais Aurardová nestačila. Melotindosová výborně zapracovala u mantinelu, volný kotouč se posléze dostal na hůl CAMILLY REINIKAINENOVÉ a ta střelou ze strany našla skulinu ve výstroji francouzské gólmanky. Asistence: Linnea Melotindosová, Aino Karppinenová
    21:02 Camilla REINIKAINENOVÁ - 3:0
     
    22:29
    Finky jsou znovu nastěhovány v útočném pásmu. Střela od modré se však tentokrát odrazila do ochranné sítě a vhazovat se bude mezi modrými čarami.
     
    22:59
    Díky vyhranému buly ve středním pásmu se Finky znovu tlačí do útoku. Tentokrát se ale Francouzky výborně brání a nepouští soupeřky do šance.
     
    23:16
    Další megašance Finska! Po přihrávce od spoluhráčky se v tutovce zjevila Melotindosová, avšak Aurardová se fantasticky přesunula a kotouč dokázal zastavit.
     
    25:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V pokračujícím tlaku sice Aurardová zastavila další velkou šanci, ale nyní byla bez šance a kapituluje počtvrté. Sakkinenová našla zcela volnou EVE SAVANDEROVOU a ta už si tváří v tvář s francouzskou brankářkou věděla rady. Asistence: Sara Sakkinenová, Petra Nieminenová
    25:18 Eve SAVANDEROVÁ - 4:0
     
    25:18
    Oddechový čas pro Francii.
     
    25:18
    Ve francouzské brance dochází ke změně. Místo Aurardové nastupuje Victoire Masureová.
     
    25:59
    Finky nepolevují v nastoleném tempu a znovu jsou v útočném pásmu. Masureová si ale zákrok zatím nepřipsala.
     
    26:20
    Francouzská kapitánka Chloe Aurardová se snažila prodrat ke střele, ale Minni Lehtopeltová (FIN) ji poslala k zemi a dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    26:20
    Změna v bráně Francie zřejmě byla způsobena jen technickou chybou a mezi tyčemi už je zase Anais Aurardová.
     
    26:49
    Ani v přesilové hře se Francouzkám nedaří sevřít Finky a ty i ve čtyřech hráčkách útočí.
     
    28:02
    Krátce po vhazování v pásmu Francie se rozjela Nylundová, která svižným pokusem protáhla Anais Aurardovou v bráně Francie.
     
    28:20
    Finsko hraje v plném počtu.
     
    28:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Francie dostává bůra! Zaváhání v defenzívě francouzských reprezentantek využila Sakkinenová, která získala puk pro JENNIINU NYLUNDOVOU, jež se bleskově otočila a rychlou ranou překonala bezmocnou Aurardovou. Asistence: Sara Sakkinenová
    28:50 Jeniina NYLUNDOVÁ - 5:0
     
    29:03
    Opravdu mi je dnes Anais Aurardové trochu líto. Jen v první třetině čelila 16 střelám a předvedla několik fantastických zákroků I přesto však Francie prohrává 5:0.
     
    29:59
    Za hrubost je nyní navíc vyloučena Chloe Aurardová (FRA).
     
    30:46
    Finky stále svírají Francouzky, ale posledních pár střel nebylo zrovna nejnebezpečnějších. Aurardová si i přes pět inkasovaných branek udržuje jistotu.
     
    31:47
    Další dvě nepřesné střely Finek a přesilová hra bude za chvíli u konce. Převaha Finska je nyní poněkud pasivní.
     
    31:59
    Francie hraje v plném počtu.
     
    32:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A v síti Aurardové je šestý kousek. PETRA NIEMINENOVÁ obdržela puk za brankou francouzské gólmanky, vybruslila si do parádní pozice a z mezikruží nikým neatakována vypálila mimo dosah bezmocné Francouzky. Asistence: Sara Sakkinenová, Jenniina Nylundová
    32:03 Petra NIEMINENOVÁ - 6:0
     
    32:46
    Až ve 33. minutě si první dva zákroky připisuje také finská brankářka. Nutno říci, že se nejednalo o jednoduché rány a především bekhend Huguetové vypadal velmi nebezpečně.
     
    33:29
    Kotouč už je znovu v pásmu Francie. Se šestigólovým náskokem by mohly Finky polevit, ale zatím se tak ani zdaleka neděje.
     
    34:07
    Finská kapitánka se zjevila ve velmi solidní střelecké pozici, ale svým nadějným pokusem našla jen nastavenou lapačku Anais Aurardové.
     
    34:59
    Hra se přesunula k červené čáře, zde bojují hned čtyři hráčky a vypadá to, že kotouč získají Francouzky.
     
    35:28
    Po třetím zákroku finské brankářky se Finky natlačily opět až před Aurardovou. Ta se musí hodně rychle otáčet, ale nebezpečnější střela zatím nepřichází.
     
    36:12
    Reprezenantky Suomi jsou stále v útočném pásmu. Francouzská pětice už je značně unavená a jen tak tak se drží na bruslích.
     
    36:48
    Tak konečně se Francouzky osvobodily a jedna z nich dokonce tvrdým projektilem protáhla Pajarinenovou v bráně Finska.
     
    38:06
    Hodně nevýraznou pasáž zápasu se snaží narušit Nousiainenová, jež zavezla puk za svatyni francouzské brankářky.
     
    38:24
    A nakonec se také právě Nousiainenová dostala ke střele. Ne příliš nebezpečný pokus Aurardová bez potíží vyrazila do rohu kluziště.
     
    38:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Demolice Francouzek pokračuje! Několik střel sice bylo nepřesných, avšak poté se k puku u modré čáry dostala SINI KARJALAINENOVÁ a finská obránkyně si neskutečně přesnou střelou připsala svůj první gól na turnaji. Asistence: Sara Sakkinenová, Jenniina Nylundová
    38:57 Sini KARJALAINENOVÁ - 7:0
     
    39:55
    V závěru třetiny se ještě Finky tlačí k zakončení, avšak na osmou brankou si zřejmě budeme muset počkat do třetí části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina úvodního zápasu MS žen do 18 let je minulostí a Finky zatím vedou 7:0! Do druhé části se sice vstupovalo za stavu 2:0, avšak poté se postupně trefily Reinikainenová, Savanderová, Nylundová, Nieminenová a Karjalainenová, a potupný výsledek je na světě. Troufnu si tvrdit, že jediným cílem Francouzek bude udržení jednomístného čísla nu skóre Finska.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Finky vstoupily i do třetí třetiny výrazně aktivněji a už měli slibnou střeleckou pozici. Z mezikruží však jedna z nich minula.
     
    40:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle ale byla nádhera! PETRA NIEMINENOVÁ si v útočném pásmu pohrála s několika hráčkami Francie, položila si Aurardovou a krásnou akci zakončila nechytatelným bekhendem. Asistence: Jenniina Nylundová
    40:40 Petra NIEMINENOVÁ - 8:0
     
    40:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Francouzky jsou na ručník! Pouhých 16 vteřin po gólu Nieminenové přichází devátá branka, tentokrát po zaváhání jedné z obránkyň, kterého využila KIIA NOUSIAINENOVÁ, jež rychlým manévrem přelstila i Aurardovou a poté poslala puk po ledě do odkryté brány. Bez asistence.
    40:56 Kiia NOUSIAINENOVÁ - 9:0
     
    42:26
    Reprezentantky Francie zvýšily napadání a po chybě soupeřek se do šance dostala Juliette Bardonová, která však z pravé strany trefila jen beton Pajarinenové.
     
    43:28
    Teď už se znovu hraje v pásmu Francie a Finky se snaží najít další skulinu v prostupné defenzívě hráček hrajících v modrých dresech.
     
    43:56
    Francouzky se stále ne a ne vymanit z vlastního pásma. Jedinou útěchou jim může být fakt, že ke střelbě se nyní Finky zrovna moc nemají.
     
    44:57
    Až nyní dostávají Francouzky puk dále od své brány. V moci ho ale nemají a hráčky Suomi mohou rozjet další nebezpečnou akci.
     
    45:30
    Tempo hry poněkud upadá. Finky se nemusí nikam tlačit a tak v pohodě kombinují, klidně i ve středním pásmu.
     
    46:00
    Francie právě vstřelila branku!
    Čestný úspěch Francie je na světě! Velké zmatky v obraně Finska využila CHLOE AURARDOVÁ, která si jako správná kapitánka poradila mezi třemi soupeřkami a poté přesnou střelou překonala Tiiu Pajarinenovou. Asistence: Eleonore Huguetová
    46:00 Chloe AURARDOVÁ - 9:1
     
    46:24
    Za nedovolené bránění je navíc vyloučena Eve Savanderová (FIN) a Francie si zahraje přesilovou hru.
     
    47:13
    Jenže Finky jsou v oslabení velmi aktivní a drží kotouč v útočném pásmu. Uvidíme, zda Francouzky najdou ještě jeden recept na defenzívu Suomi.
     
    47:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Chyba na modré čáře přinesla velkou šanci Finska a to přidává desátou branku! CAMILLA REINIKAINENOVÁ se prakticky od vlastního pásma řítila sama na Aurardovou a, i když na chvíli ztratila kontrolu nad kotoučem, nakonec Anais Aurardovou bekhendem překonala. Bez asistence.
    47:34 Camilla REINIKAINENOVÁ - 10:1
     
    48:24
    Finsko hraje v plném počtu.
     
    48:26
    Dvě vteřiny po konci přesilové hry Francie si přesilovku zahraje i Finsko. Na lavici hanby míří Chloe Aurardová (FRA), jež se provinila vražením na hrazení.
     
    49:53
    Finky se sice drží v útočném pásmu, ale zatím to je bez výraznější střelby. Aurardová si připsala jeden solidní zákrok a puk je u modré čáry.
     
    50:12
    Utkání se přehouplo do poslední desetiminutovky a Aurardová přerušuje hru. Vhazovat se tak bude po její levici.
     
    50:26
    Nevýrazná přesilová hra Finska je u konce a Francie hraje v plném počtu.
     
    51:26
    Další minuta zápasu uběhla bez výraznějších akcí. Kotouč je v blízkosti brány od Aurardové, avšak střelecké pozice to rozhodně není.
     
    51:59
    Jedna z Francouzek teď dlouhou kroužila útočným pásmem, avšak nakonec vyjela do neutrální zóny a Finky se bleskově dostaly ke kotouči.
     
    53:11
    Anais Aurardová neudržela střelu od modré čáry, ale ani jedna z Finek se k dorážce nedostala. Výborně zapracovala defenzíva Francie, která odpálila puk do bezpečí.
     
    53:49
    Zdá se, že oba týmy jsou s výsledkem smířeny a dalších gólových hodů už se nedočkáme. Finky mají převahu, ale už si spíše jen pohrávají.
     
    55:18
    Francouzkám se podařilo vytlačit soupeřky do středního pásma a Finky se dopustily nepřesnosti v rozehrávce. Francie tak ještě může zaútočit.
     
    55:51
    Jenže pozor! Na druhé straně se do úniku dostala jedna z finských reprezentantek, avšak na bekhendovou kličku si Aurardová počíhala!
     
    56:29
    Francouzky nahazují puk za bránu Pajarinenové a okamžitě startují ze středního pásma. Finské obránkyně však mají blíže ke kotouči.
     
    57:04
    Do konce utkání zbývá méně než 180 sekund a po ofsajdu Francie se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    57:52
    Francouzky vezly další útok, ale opět se zmohly jen na nahození puku ze středního pásma. Finské hráčky opravdu nikam nespěchají.
     
    58:21
    Sara Sakkinenová výborně pracuje u mantinelu a drží puk v útočném pásmu. Uvidíme ještě jednu gólovou šanci?
     
    58:44
    Potřetí v dnešním zápase jde na trestnou lavici Chloe Aurardová (FRA). Tentokrát byl přestupkem příliš tvrdý hit.
     
    59:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A dnešní utkání zřejmě skončí rozdílem 10 branek. Petra Nieminenová si udělala výlet o útočném pásmu, předložila kotouč zcela volné JENNIINĚ NYLUNDOVÉ a ta měla jednoduchou práci, kterou zvládla na výbornou. Asistence: Petra Nieminenová
    59:15 Jenniina NYLUNDOVÁ - 11:1
     
    59:47
    Karppinenová si i přes mírné obtíže poradila a rozjíždí ještě jeden útok finské reprezentace.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní utkání MS žen do 18 let je u konce a Finky si připisují drtivé vítězství 11:1. Do třetí třetiny šly sice s nulou na kontě, ale ve 46. minutě se Francie dočkala čestného úspěchu, když se trefila Chloe Aurardová. Na samém začátku třetí třetiny se však trefily Nieminenová s Nousiainenovou a francouzském gólu byl rozdíl osmibrankový. V pokračující třetině ještě svou druhou branku v zápase vstřelila Camilla Reinikainenová a v poslední minutě výhru 11:1 pečetila Nylundová.

    Nejlepší hráčky zápasu

    Sara Sakkinenová (FIN) – Anais Aurardová (FRA) (20:08:04)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 14. Melotindosová (Nousiainenová), 18. Lehtopeltová (Klemolová, Keromaaová), 22. Reinikainenová (Melotindosová, Karppinenová), 26. Savanderová (Sakkinenová, Nieminenová), 29. Nylundová (Sakkinenová), 33. Nieminenová (Sakkinenová, Nylundová), 39. Karjalainenová (Sakkinenová, Nylundová), 41. Nieminenová (Nylundová), 41. Nousiainenová, 48. Reinikainenová, 60. Nylundová (Nieminenová) – 46. Ch.Aurardová (Huguetová)


    Finsko: Pajarinenová (Oksmanová) – Karjalainenová (A), Nieminenová (A), Kahraová, Karppinenová, Lehtopeltová, Tohilaová, Siiraová – Savanderová, Nylundová, Sakkinenová (C) – Melotindosová, Nousiainenová, Reinikainenová – Sahlströmová, Klemolaová, Keromaaová – Katajamakiová, Uddová, Ukkolaová – Lappiová
    Francie: A.Aurardová (Masureová) – Rouquetteová, Delcroixová (A), Vialová (A), Dufayardová, Jureová, Vaananenová, Ngoová, Mermierová, Messonová – Laffitteová, Ch.Aurardová (C), Huguetová – Allenbachová, Fournierová, Cadotová – Caratová, Verneyová, Jegová – Bardonová

    Rozhodčí: Brandy Dewarová (CAN) – Lisa Linneková (GER), Justine Toddová (CAN)
    bahis siteleri