Chomutov – Ústí n/L 3:0 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 4:3 (1:0 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 1:5 (kon.)
Č. Budějovice – Žďár n/S 5:0 (kon.) | Letňany – PZ Kladno 3:1 (kon.) | Sparta – Kladno 2:4 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 2:0 (kon.) | K. Vary – Slavia 1:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:5 (0:3, 1:2, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 10.01.2016, 12:00 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Teplý, Pejchal, Kyncl

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek – D. Piskač, Rusňák, Juda, Trávník, Brož, Rašín – T. Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip

    Rozhodčí: Martin Homola – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí.
     
    Zahajovací formace se staví k úvodnímu buly, utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Domácí tým byl na vhazování úspěšnější a ihned se tlačil dopředu, brzy však o puk přišel, Jihlavě se ale nepodařila rozehrávka a je z toho zakázané uvolnění.
     
    00:29
    Miroslav Juda se vydal na útočný výlet po levé straně kluziště, jeho střelecký pokus z kruhu skončil v lapačce Dominika Arbelovského.
     
    01:17
    Marek Tecl dostal přihrávku na pravou stranu, havlíčkobrodský útočník přešel modrou čáru a napřáhl ke střele, která těsně minula bližší tyč Chaloupkovy klece.
     
    02:30
    Jihlava se i přes dobré napadání Bruslařů dostala do útočné třetiny, tam jí ale v rohu puk utekl a dopředu jdou domácí.
     
    02:39
    V rychlém protiútoku se ale Havlíčkovu Brodu nepodařilo správně přejít přes modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    03:12
    Tomáš Kohout vedl útok po levé straně, sjel si na vršek kruhu, odkud vypálil zápěstím. Ondřej Chaloupek puk ztlumil svojí holí a následně jej přikryl lapačkou.
     
    04:09
    Bruslaři se obsypali kolem hostující klece a snažili se všemožnými způsoby dotlačit puk za brankovou čáru, Ondřej Chaloupek se ale dobře zorientoval, našel si puk ve změti bruslí a pokryl ho lapačkou.
     
    05:09
    Dukla se usadila v pásmu Havlíčkova Brodu, dlouho tam přesně kombinovala, až nakonec Tomáš Vala poslal puk na modrou čáru Janu Trávníkovi, jehož ránu udržel Dominik Arbelovský ve své náruči.
     
    05:39
    Miroslav Juda posílal nebezpečnou žabičku před brankoviště, tam ji ale žádná z hokejek nezasáhla a dopředu jdou domácí.
     
    06:37
    Ondřej Plíhal byl úplně sám před brankovištěm Jihlavy, zblízka ale nasměřoval kotouč jen do připravených betonů Ondřeje Chaloupka.
     
    07:49
    Adam Najman si sjel na spodek levého kruhu a dostal přihrávku, udržel bránícího hráče na zádech a zblízka zakončoval, Dominik Arbelovský ovšem pevně přitlačil hůl k ledu a zamezil puku v cestě do kasy.
     
    08:27
    Dukla se velkou rychlostí vřítila do pásma Havlíčkova Brodu a Jan Úlovec bez rozpaků tvrdě vypálil z pravé strany, domácí brankář byl ale připravený a našel puk ve své výstroji.
     
    09:20
    Michal Kyncl už zvedal ruce nad halvu po své ráně z pravého kruhu, za Ondřejem Chaloupkem ovšem zvonila tyč a sudí nekompromisně rozpažil.
     
    10:45
    Richard Cachnín sebral kotouč ve středním pásmu, byl ovšem tísněn jihlavským hráčem a tak puk nahodil do útočného pásma. Tam byla první obrana hostů a ti tak mohou dopředu.
     
    11:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. Puk se od Adama Najmana dostal k JANU ÚLOVCI, jenž měl mezi kruhy dostatek místa i času na to, aby přesně zamířil a povedenou ranou překonal Dominika Arbelovského! Asistence: Adam Najman, Tomáš Vala.
     
    12:40
    Hosté vyhodili puk přes všechny čáry, rychle se za ním ovšem vydal Martin Zadražil a Adam Dvořák měl plné nohy práce, aby po bruslařském souboji přiměl rozhodčí zapískat zakázané uvolnění.
     
    13:49
    Dukla poslala puk z levé strany před brankoviště, tam však nebyl nikdo z hostujících ani domácích hráčů kromě Dominika Arbelovského, který si vyjel z brány, aby rozehrál na své beky.
     
    15:08
    Michal Teplý z rohu jihlavského pásma přihrál na modrou čáru Viktoru Horákovi, který se napřáhl a tvrdě vypálil. Razance byla ale jediná pozitivní vlastnost tohoto pokusu, puk totiž mířil do rohu kluziště.
     
    15:56
    Martin Zadražil se díky šikovnosti svých rukou uvolnil na vrcholku pravého kruhu, jeho střela zápěstím ale mířila přesně doprostřed brány, kde byl Dominik Arbelovský připraven.
     
    16:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se ujímá dvoubrankového vedení. Před Tomášem Valou se otevřel prostor na ose hřiště, který využil k nepříjemné střele zápěstím. Dominik Arbelovský puk vyrazil ramenem, kotouč ovšem spadl kousek vedle dezorientovaného brankáře domácích a ADAM NAJMAN už měl jednoduchou práci, aby dorazil černý kus gumy do odkryté části klece! Asistence: Tomáš Vala.
     
    17:59
    Spolupráce Michala teplého s Viktorem Horákem se opakovala, tentokrát ovšem z druhé strany od pravého mantinelu. Střela havlíčkobrodského obránce byla už o poznání přesnější, Ondřej Chaloupek ji ale svými betony vyrazil.
     
    18:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Adam Najman je dnes u všeho podstatného. Puk se od něj dostal k JANU ÚLOVCI, který se z blízkosti brankoviště u pravé tyče Dominika Arbelovského dokázal prosadit podruhé v dnešním utkání a posílá Duklu do tříbrankového vedení! Asistence: Adam Najman.
     
    19:28
    Poprvé se vylučuje a Jihlava vybojovala přesilovou hru. Michal Kyncl (HBR) usedá na trestnou lavici na 2 minuty za podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na úvodní gól utkání se čekalo do poloviny první třetiny. Skóre utkání otevřel jihlavský Jan Úlovec. Dukla byla při chuti a před přestávkou rozvlnila síť za zády Dominika Arbelovského ještě dvakrát. Jednou se prosadil Adam Najman s svoji druhou trefu přidal Jan Úlovec. Druhá třetina začne přibližně ve 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Domácí vyhráli vhazování, ale nedokázali se osvobodit vyhozením puku ven z pásma a tak se musí bránit.
     
    20:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Poté co hosté dobře napadli domácí tým, získali kotouč a uchýlili se k přesilovkové kombinaci. Puk pokračoval na modré čáře od Daniela Piskače přes Jana Trávníka až k TOMÁŠI VALOVI, jenž využil hned první přesilovou hru svého celku! Asistence: Jan Trávník, Daniel Piskač.
     
    22:19
    Jihlava má navrch, teď se jí ale nepodařilo rozehrát a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    23:24
    Bruslaři teď sevřeli Jihlavu v jejím pásmu a dobře kombinovali. Michal Teplý z rohu kluziště uviděl na modré čáře Pavla Zvěřinu, po jehož ráně Ondřej Chaloupek vůbec nevěděl, kde má kotouč, ten už ale stačila hostující obrana dostat do středního pásma a zažehnat nebezpečí.
     
    24:30
    Matěj Daňhel zkrotil ve středním pásmu neposedný kotouč, přejel modrou čáru a z vrcholku pravého kruhu vystřelil. Dominik Arbelovský vyrazil puk svými betony jen před sebe, odražený kotouč ovšem získali jeho spoluhráči.
     
    25:34
    Druhé vyloučení v utkání a znovu na trestnou lavici usedá hráč Havlíčkova Brodu. Matěj Krejčí (HBR) je potrestán 2 minutami za sekání.
     
    25:55
    Miroslav Juda byl úplně sám na levém kruhu, těžkou přihrávku se mu ale bekhendem nepodařilo zpracovat a dostal se pryč ze střelecké pozice.
     
    26:45
    Jeden z havlíčkobrodských útočníků získal kotouč v rohu pásma, vyjel s ním až k obranné modré čáře, odkud ho obloučkem poslal až za Chaloupkovu bránu.
     
    27:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava trestá každou chybu Bruslařů a využívá také druhou přesilovou hru. Puk se od Miroslava Judy dostal k JAROSLAVU MUSILOVI, který završil bůra v havlíčkobrodské kleci! Dominika Arbelovského v brankovišti střída Jakub Kružík. Asistence: Miroslav Juda, Patrik Rašín.
     
    30:48
    Miroslav Juda (JIH) je vyloučen na 2 minuty za faul kolenem a přesilovou hru si zahrají také domácí.
     
    31:13
    Michal Teplý vypálil z pravého kruhu a Ondřej Chaloupek si opět nebyl jistý, kde má puk, nikdo z domácích se k němu ale nedostal a nedokázal ho dorazit do sítě.
     
    32:34
    Bruslaři dlouho kombinovali v pásmu Jihlavy, ta se ale nakonec dokázala ubránit a poslala kotouč až za Kružíkovu bránu.
     
    32:44
    Hráčská lavice Dukly Jihlava je potrestána 2 minutami za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Jakub Filip (JIH).
     
    32:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Také Bruslaři dokázali početní výhodu přetavit v branku a podařilo se jim alespoň snížit skóre. Po Radimu Pejchalovi se puku ujal v pravém kruhu ONDŘEJ PLÍHAL, který dokázal přestřelit beton Ondřeje Chaloupka! Asistence: Radim Pejchal.
     
    34:43
    Marek Tecl si urval velké sousto, když se pustil mezi trojici hráčů. Havlíčkobrodský útočník se dostal do rohu kluziště, pak ale v obložení jihlavských dresů o puk přišel.
     
    35:29
    Jihlava se tlačila dopředu, hra se ale vrátí před jejich bránu. Dukle se totiž nepodařilo dobře rozehrát a puk doputoval na zakázané uvolnění.
     
    36:05
    Matěj Daňhel postupoval dopředu po levé straně a vystřelil z levého kruhu přes obránce. Puk ale minul protější tyč a Jakub Kružík tak zasahovat nemusel.
     
    37:27
    V pásmu Jihlavy teď probíhala pořádná řežba o kotouč. Chvíli to vypadalo, že se dostanou Bruslaři do šance, pak že se Jihlava dostane do středního pásma, pak zase naopak, až se nakonec puku zmocnila opravdu Dukla.
     
    38:48
    Bruslaři zvýšili svoji aktivitu, možná na to má vliv i nízký počet hráčů jihlavské Dulky, teď se ale dopředu po levé straně cpal o hlavu menší, než všichni jeho protihráči, Jakub Krajíček a jeho střela zápěstím se otřela o protější tyč.
     
    40:00
    Havlíčkův Brod dohrával třetinu v ponechané výhodě a tu druhou začne přesilovou hrou. Na trestnou lavici usedne Tomáš Vala (JIH) na 2 minuty za držení protihráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jihlava vlétla do druhé třetiny suverénním způsobem a brzy využila přesilovou hru zásluhou Tomáše Valy. Vedení hostů pak navýšil na pětibrankový rozdíl Jaroslav Musil. Také Havlíčkův Brod dokázal využít přesilovou hru a Ondřej Plíhal se postaral o snížení. Třetí třetina začne přibližně ve 13:25 a Bruslaři ji začnou početní výhodou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Bruslaři vyhráli úvodní buly třetí třetiny u mohou se pustit do útočení.
     
    40:50
    Radim Pejchal přihrál na modrou čáru Jakubu Adamovi, který nahazoval puk před bránu na teč. Kotouč ale žádná z hokejek nezasáhla a ten se tak zastavil až v náručí Ondřeje Chaloupka.
     
    41:43
    Dukla vy vlastním pásmu vybojovala kotouč, vyhodila ho do pásma Havlíčkova Brodu a ještě ho stihla dojet, aby ho podržela v rohu útočného pásma.
     
    42:13
    Tomáš Vala vyskočil z trestné lavice na led a ihned se zapojil do útočení. Nabral rychlost a s pukem na holi objel domácí svatyni, aby se pokusil zasunout kotouč kolem tyče do brány, Jakub Kružík se ovšem stihl přesunout a zastavil puk svým pravým betonem.
     
    43:41
    Jakub Krajíček dostal přihrávku na pravou stranu a zkoušel vystřelit z pravého kruhu, jeho ránu ale zablokoval jihlavský obránce.
     
    44:24
    Na druhé straně pronikal dopředu po levé straně Adam Najman a také vypálil z prostoru kruhu. Ten si počínal o kousek lépe a dostal kotouč na bránu, v cestě mu stál ale ještě Jakub Kružík, který jej udržel ve své náruči.
     
    45:55
    Bruslaři se neudrželi v útočném pásmu a na druhou stranu mířila Jihlava, ta ale potřebovala vystřídat, a tak jenom nahodila kotouč na Jakuba Kružíka, který jej rozehrál svým obráncům.
     
    46:45
    Po zákroku Ondřej Chaloupka se vhazovalo v pásmu Jihlavy. Na buly byli úspěšnější domácí, v pásmu se ale neudrželi a hrát může Jihlava.
     
    47:17
    Dukla si zahraje třetí přesilovou hru, vyloučen je Tomáš Kulhánek (HBR) na 2 minuty za hákování.
     
    47:39
    Havlíčkův Brod vybojoval kotouč a vyvezl jej až do pásma Dukly, kde se snaží pobýt co největší dobu, aby zkrátil početní výhodu svého soupeře.
     
    48:22
    Hosté se dostali do pásma, na chvíli se zde usadili, ke střele se ale nedostali a Havlíčkův Brod se osvobodil. Jihlava musí dobývat útočné území znovu.
     
    49:05
    To se jí podařilo, ale hra je přerušena, protože za bránou Jakuba Kružíka zůstal ležet Jaroslav Musil. Ten se jen těžko zvedá a s bolestivou grimasou za pomoci svých spoluhráčů míří na střídačku.
     
    49:17
    Hosté přišli o svoji stoprocentní úspěšnost přesilových her v tomto utkání. Bruslaři se ubránili a Tomáš Kulhánek už znovu brázdí ledovou plochu.
     
    50:00
    Domácí se tlačili do útoku, přechod přes modrou čáru jim ale nevyšel podle představ a jejich postup byl zastaven hvizdem sudího pro ofsajd.
     
    51:17
    Jihlava už není zdaleka tak aktivní, jako v předchozích dvou třetinách, domácím se ale ani přesto nedaří vytvořit nějakou nebezpečnou situaci, ze které by mohli vstřelit branku.
     
    52:14
    Radim Pejchal vedl útok po pravé straně hřiště a rozhodl se, že celou situaci zakončí sám. jeho střelu z pravé strany ovšem Ondřej Chaloupek podržel a nechal přerušit hru.
     
    52:51
    Adam Najman se ocitl v dobré příležitosti, když se hbitě prosmýkl za havlíčkobrodskou obranu, byl už ale v příliš ostrém úhlu a Jakub Kružík si svoji pravou tyč pohlídal.
     
    54:06
    Lukáš Pokorný se protáhl mezi dvojicí bránících hráčů a mířil sám na brankáře. Toho si dokázal roztáhnout a položit na zem, puk za jeho záda ale nedopravil.
     
    55:20
    Tomáš Kulhánek byl šikovnější než jeho protihráč a dokázal zpracovat neposedný kotouč ve středním pásmu, dostal se za obránce, v tísni ale nedokázal zakončit. V akci ještě mohli pokračovat jeho spoluhráči, ale ani oni se do zakončení nedostali.
    55:20 Hokejky je třeba mít co nejkvalitnější :)

     
    56:54
    Havlíčkův Brod ve vlastním pásmu vybojoval kotouč a vrhl se dopředu, ve středním pásmu o něj ale zase přišel a navíc se provinil faulem. Viktor Horák (HRB) je vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.
     
    57:25
    Domácí se osvobodili a ve vlastním oslabení dokonce nebezpečně zahrozili. Puk se z rohu jihlavského pásma dostal před brankoviště k Richardu Cachnínovi, který střelou zápěstím zazvonil na levou tyč hostující klece!
     
    58:20
    Jihlava se dostala do útočného pásma, kde dokázala dobře kombinovat. Na vrcholku levého kruhu se pak uvolnil Jan Úlovec, jeho střelu zápěstím ale dobře vyklekl a zablokoval Pavel Zvěřina.
     
    58:54
    Viktor Horák se vrátil do hry a Havlíčkův Brod je kompletní. Jihlava znovu přesilovou hru nevyužila a moc nechybělo, aby naopak inkasovala.
     
    59:56
    Do poslední šance vyslal Radim Pejchal Michala Kyncla, který si z pravé strany stáhl puk blíže k ose hřiště a vystřelil zápěstím, Ondřej Chaloupek ale předvedl další ze svých zákroků a holí posunul kotouč do rohu kluziště.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině jsme branku už neviděli, hosté si tak připisují přesvědčivé vítězství a vezou si z Kotliny plný počet bodů.

    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního dne. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (13:55:20)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 33. Plíhal (Pejchal) – 12. Úlovec (Najman, Vala), 17. Najman (Vala), 19. Úlovec (Najman), 21. Vala (Trávník, Piskač), 28. Musil (Juda, Rašín)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (od 28. Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Teplý, Pejchal, Kyncl
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek – D. Piskač, Rusňák, Juda, Trávník, Brož, Rašín – T. Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip

    Rozhodčí: Martin Homola – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí
    bahis siteleri