Nacional – Benfica 1:4 (kon.) | FC Ferreira – Setúbal 2:1 (kon.)
konec
FC Paços Ferreira
2:1 (1:1)
Vitória FC Setúbal
Pondělí 11.01.2016, 21:00 • Estádio da Capital do Móvel, Paços de Ferreira • Portugalská Primeira Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Pacos Ferreira v domácím prostředí dokázal porazit Vitórii FC Setúbal 2:1!

    První poločas nabídl velmi rychlý vstup domácího celku, který se prakticky z první akce dostal do vedení zásluhou Bruna Moreiry! Následně však převzal iniciativu Setúbal, který zahrozil ve 13. minutě. Střela Rucy však mířila těsně mimo! Vitória se dočkala až v polovině poločasu, kdy se prosadil André Claro. V závěru poločasu byl opět aktivnější Setúbal, avšak skóre otočit nedokázal.

    Domácí celek se dostal zpět do vedení v 64. minutě, kdy dokázal proměnit pokutový kop Bruno Moreira! Ferreira se následně zatáhla, a hosté měli své šance. Vyrovnat se jim však již nepodařilo, a domácí celek se může radovat ze zisku tří bodů.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:58:47)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěru ještě dostává žlutou kartu brankář Maragona, kterému se pochopitelně moc nechtělo rozehrát, a šetřil čas!
    90+3. Velká šance Pacheca zůstala nevyužita
     
    90+3
    V samotném závěru přišla obrovská šance domácího celku! Z pravé strany poslal krásný centr Costinha, který našel volného Fabia Pacheco, jehož následná hlavička však mířila těsně mimo!
     
    90+2
    Setúbal to opět táhl přes pravou stranu, kde tentokrát operoval s míčem Arnold Issako. Jeho následný centr však mířil mimo!
     
    90+1
    Na začátku nastaveného času dostal na pravou stranu přihrávku Costinha, který si zpracoval míč, a obratem poslal centr do vápna. Míč však dolétl pouze do rukavic Marafony!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Domácím hraje vyloučení Semeda do karet, a navíc mají ještě šance! Do vápna dostal skvělý centr Joao Silva, který se pokoušel Raedera přelobovat, avšak míč skončil nad brankou.
     
    89
    Následné zajímavé standardní situace se ujal Manuel José, jehož střela nevypadala špatně, nicméně míč nakonec prolétl mimo Raederovu branku!
    88. Faul Rúbena Semeda na Silvu
     
    88
    To je pro hostující celek velký problém! Rúben Semedo nedokázal před vlastním vápnem vybojovat míč, a následně poslal k zemi střídajícího Joaa Silvu. Portugalský stoper už jednu žlutou měl, tudíž příchází vyloučení!
     
    87
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází André Horta, přichází Ricardo Dani.
     
    86
    Setpbal se pokouší dostat do blízkosti domácí branky, nicméně Ferreira odvádí v posledních minutách výbornou práci v obraně!
     
    85
    Ferreira se po delší době dostala do kombinace před vápnem svého soupeře, nicméně poté přišla ztráta Paraiba, který i fauloval Nuno Pinta, a u míče budou hosté.
     
    84
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Bruno Moreira, přichází Joao Silva.
    83. Povedená rána Costinha mířila těsně nad
     
    83
    Exekuce se ujal Joao Costa, jehož centr však nebyl příliš nebezpečný. Následně se však ve středu hřiště uvolnil Costinha, který velmi dobře vypálil, jeho rána však letěla těsně nad branku Marafony!
     
    83
    Domácí kapitán Ricardo to na pravé straně přehnal v souboji s Clarem, kterého ostře dohrál. Hlavní rozhodčí žlutou neudělil, nicméně Setúbal má k dispozici nebezpečnou standardní situaci.
     
    82
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Vasco Costa, přichází Mohcine Hassan.
     
    80
    Setúbal se následně pohlednou kombinací přesunul na útočnou polovinu, a střídající Arnold Issoko hledal centrem na pravém křídle Costihnu. Portugalský záložník se nacházel v těsném ofsajdu!
     
    79
    Dlouhý okdop brankáře Marafony hledal na útočné polovině Bruna Moreiru, nicméně dvougólový střelec se přes obránce Setúbalu k míči neprodral.
     
    78
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Barnes Osei, přichází Manuel José.
     
    78
    Následného rohového kopu se ujal Joao Costa, jehož centr však nebyl až tak nebezpečný. Daleko nebezpečnější byl centr obránce Gorupce, který odcentroval z levé strany. Obrana Ferreiry se nakonec ubránila.
    77. Veká šance Vasca Costy
     
    77
    Velká šance hostujícího Setúbalu na vyrovnání! Krásný pas do pokutového území dostal Vasco Costa, který mířil na přední tyč, nicméně výborný Marafona dokázal jeho střelu srazit na rohový kop!
     
    75
    Domácí celek se v posledních minutách zatáhl, a pokouší se současný výsledek ubránit. Setúbal však dnes již několikrát ukázal, že poblíž vápna umí být hodně nebezpečný...
     
    74
    Aktivní Costinha si naběhl na levé křídlo, a měl dostatek prostor na odcentrování. Portugalský křídelník však odcentroval z voleje, a jeho centr skončil rovnou v zámezí.
     
    72
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Ruca, přichází Arnold Issoko.
     
    72
    Ani hostům se v dnešním zápase rohové kopy příliš nedaří. Exekuce se tentokrát ujal Joao Costa, jehož centr však dokázala obrana Ferreiry odvrátit.
     
    71
    Záložník Costihna si naběhl na pravé křídlo, kam dostal přihrávku od Horty. Jeho následný nebezpečný centr hledal volného Clara. Těsně před ním však míč odhlavičkoval na roh Ricardo!
     
    70
    Domácí celek si následně vybojoval rohový kop, kterého se ujal Pelé. Ferreira však dnes není příliš nebezpečná ze standardních situací, což se potvrdilo i teď.
     
    69
    Domácí střelec Bruno Moreira se mohl dočkat třetího zásahu, to když dostal do vápna přihrávku od Goise. Jeho ránu však dokázala zablokovat obrana Setúbalu!
     
    68
    Obránce Toni Gorupec si udělal prostor na levé straně, a centrem hledal ve vápně André Clara. Před portugalským útočníkem však sebral míč Marafona, který v dnešním utkání podává jistý výkon.
     
    67
    Následné standardní situace se zhostil Ruca, jehož ostrý centr však ve vápně nikoho z hostů nenašel, a obrana Ferreiry se dokázala ubránit!
     
    66
    Na druhé straně hřiště se hnal dopředu Vasco Costa. Jeho další psotup mu však znemožnil obránce Marco Baixinho, který ho poslal k zemi, a je odpískán faul!
    64. Bruno MOREIRA - 2:1
     
    64
    Ferreira právě vstřelila branku!
    Domácí celek velkou šancí nepohrdl, a dostává se do vedení 2:1! Ke značce pokutového kopu se postavil BRUNO MOREIRA, který míč poslal přesně k tyči, a brankář Raeder na něj těsně nedosáhl!
    63. Zákrok Gorupce na pronikajícího Paraibu
     
    63
    Penalta pro domácí celek! Do vápna si to namížil domácí Paraiba, kterého poslal k zemi chorvatský bek Gorupec, ten dostává žlutou!
     
    62
    Další zajímavé standardní situace domácího celku se zhostil opět Pelé, jehož centr však v pokutovém území nikoho z jeho spoluhráčů nenašel, a obrana Setúbalu se v pohodě ubránila.
     
    61
    Teď mohl hostující celek také zahrozit! Po pravé straně pláchl Gorupec, chorvatský bek následně hledal Clara. Jeho centr však skončil v náruči Marafony!
     
    60
    Domácí Ferreira pokračuje v aktivním výkonu, avšak stále se nemůže dostat do vedení. Obrana Setúbalu zatím pracuje ve druhém poločase velmi dobře.
     
    58
    Tentokrát se exekuce standardní situace ujal Pelé, který dostal přednost před Tavaresem. Jeho centr našel na přední tyči Pelého, avšak jeho hlavička postrádala větší přenost, a skončila mimo branku!
     
    57
    Hélder Tavares se tentokrát dostal k míči na levém křídle, kde svedl těžký souboj s Costihnou, a nkonec byl také faulován. Domácí celek má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    56
    Nebezpečné standardní situace se ujal Hélder Tavares, jehož nadýchaný centr hledal ve středu vápna Ricarda. Kapitána Ferreiry však předskočil Semedo, který míč odhlavičkoval.
     
    55
    Aktivní Barnes Osei se pokoušel proniknout středem hřiště do vápna. Postup ghanského záložníka však zastavil nedovoleným zákrokem Venancio.
     
    54
    Hlavní rozhodčí teď musel udělit další žlutou kartu! Tentokrát ji obdržel hostující Fabio Pacheco, který na pravé straně nepříjmeným skluzem poslal k zemi Pelého!
     
    54
    Následné standardní situace se ujal Hélder Tavares, jehož dlouhý centr hledal v pravé části vápna Jotu. Ve vzduchu však kraloval Raeder, který dokázal míč vyboxovat.
     
    53
    Barnes Osei je je zatím ve druhém poločase hodně aktivní. Tentorát se domácí záložník pokoušel proniknout po levém křídle, v tomto prostoru ho však fauloval Ruca.
     
    51
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí celek. Na útočné polovině zaúřadoval Barnes Osei, který si na pravé straně povodil Pinta, a snažil se odcentrovat. Před ghanského záložníka se však dostal Semedo, který byl faulován!
     
    49
    Z pravé strany provedl autové vhazování Joao Gois, který poslal dlouhý aut do pokutového území. Ve vzduchu však kraloval Semedo, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    48
    Úvodní střelu druhého poločasu vyslal domácí Pelé, jehož ránu však dokázal Lukas Raeder vyrazit. K dorážce se následně dostával Moreira, nicméně německý brankář byl u míče dříve.
     
    46
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Andrézinho, přichází Paraiba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl velmi rychlý vstup domácího celku, který se prakticky z první akce dostal do vedení zásluhou Bruna Moreiry! Následně však převzal iniciativu Setúbal, který zahrozil ve 13. minutě. Střela Rucy však mířila těsně mimo! Vitória se dočkala až v polovině poločasu, kdy se prosadil André Claro. V závěru poločasu byl opět aktivnější Setúbal, avšak skóre otočit nedokázal.

    Druhý poločas začne přibližně v 22:05!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V nastaveném čase dostává ještě žlutou kartu domácí záložník Romeu, který předvedl na pravé straně opravdu ostrý zákrok v souboji s Costinhou, a žlutá karta přišla zcela zaslouženě!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Barnes Osei si dokázal udělat prostor na pravé straně, a hledal svým centrem ve vápně Lopese. Portugalský obránce však na míč nedosáhl!
     
    44
    Ve středu hřiště dokázal vybojovat míč André Horta, nicméně mladý portugalský záložník si pomohl rukou, a hra je proto přerušena.
     
    43
    Následného rohového kopu se ujal Andrézinho, jehož centr našel ve vápně Joaa Goise. Portugalský obránce však mířil hodně mimo, a bude následovat odkop od branky Raedera.
     
    41
    Německý brankář Lukas Raeder se nepříjmně položil do sítě, a "urvat" zapevnění sítě v brance. Situace se řeší, a ve hře se zatím nemůže pokračovat ...
     
    40
    Domácí celek měl na druhé straně opět k dispozici standardní situaci, které se zhostil Andrézinho. Jeho centr však na hranici malého vápna přizvedl Semedo, a bude z toho rohový kop!
     
    39
    Na druhé straně hřiště předvedl pěknou individuální akci Ruca, který obešel Joaa Goise, a postupoval do vápna. Na poslední chvíli mu v zakončení pokoušel zabránit Costa, nicméně Ruca mířil do boční sítě!
    38. Standardní situace Tavarese
     
    38
    K míči se nakonec postavil Hélder Tavares, který vyslal hodně povedenou střelu. Jeho pokus však dokázal Lukas Raeder vyrazit do rohu hřiště!
     
    37
    Skvěle to teď udělal domácí Diogo Jota, který se dokázal natlačit přes Rúbena Semeda, který následně fauloval! Portugalský stoper dostává žlutou kartu, a domácí budou mít navíc k dispozici standardní situaci!
     
    35
    Tak, Joao Gois je již po ošetření, a zapojil se zpět do hry! Domácí celek skvěle napadal svého soupeře, a získal na vlastní polovině míč. Momentálně je balon u stoperů.
     
    34
    Gois je již za postranní čárou, a bude ještě ošetřen. Uvidíme, zdali bude schopnmý se zapojit zpět do hry. Mezitím Setúbal kombinuje na útočné polovině, a pokouší se dostat do zakončení.
     
    33
    Na trávníku zůstal ležet domácí obránce Joao Gois, který u postranní čáry absolvoval tvrdý souboj s hostujícím Rucou. U portugalského beka jsou momentálně lékaři!
     
    32
    Setúbal je opět velmi aktivní, a mometnálně kombinuje na útočné polovině. Následně se pokoušel o dlouhý nákop do vápna stoper Gorupec. Chorvatský obránce však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    29
    Další žlutou kartu musel hlavní rozhodčí udělit tentokrát Vasco Costovi, který ve středu hřiště nebezpečně fauloval Andrézinha, a žlutá karta byla zcela zasloužená!
     
    28
    Následně uděluje hlavní rozhodčí další žlutou kartu! Barnes Osei nestíhla u postranní čáry Nuno Pintovi, a tak portugalského beka poslal k zemi.
    27. André CLARO - 1:1
     
    27
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Vzápětí však hostující celek srovnává po nedůslednosti domácí obrany na 1:1! Na levou stranu dostal krásnou přihrávku obránce Nuno Pinto, jehož přízemní centr mohl odvrátit stoper Ricardo. Jeho odkop se od hlavy Costy odrazil přímo na nohu ANDRÉ CLARA, jehož zakončení zamířilo přímo pod břevno!
     
    27
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Joao Costa, jehož centr však domácí obrana dokázala odvrátit. Setúbal však zůstává u míče, a kombinuje na útočné polovině.
     
    26
    Ve středu hřiště měl dostatek prostoru Costinha, který vymyslel přihrávku na pravou stranu, na kterou si naběhl Toni Gorupec. Chorvatský bek následně odcentroval, nicméně jeho centr odvrátil na roh Costa Baixinho!
     
    24
    Setúbal vedl svůj útok opět přes levou stranu, kde se prodíral domácí obranou obránce Nuno Pinto. Jeho následný centr hledal ve středu vápna Clara, avšak těsně před ním lapil míč Marafona!
     
    23
    Setúbal si teď stěžoval na rozhodnutí hlavního rozhodčího, který neviděl "malou domů! stopera Ricarda, jenž poslal míč do rukavic Marafona! Hlavní rozhodčí však nechal hur plynout ...
     
    22
    Domácí celek kombinoval na útočné polovině, nicméně vše narušila ztráta Andrézinha, který se následně pokoušel svou chybu napravit, při tom však fauloval Costihnu!
     
    21
    Ferreira se v posledních minutách lehce probudila, a pokouší se být aktivní na útočné polovině. Obrana Setúbalu však zatím v dnešním utkání pracuje velmi dobře.
     
    19
    Následné standardní situace se zhostil Hélder Tavares, jehož střela však nebyla vůbec povedená. Portugalský záložník mířil vysoko nad branku, a Lukas Raeder nemusel zasahovat.
     
    17
    Z následného protiútoku mohl zahrozit domácí Diogo Jota, který postupoval středem hřiště. Jeho následný postup však zastavil Frederico Venacncio, který ho poslal k zemi. Hlavní rozhodčí neváhal, a vytáhl žlutou kartu!
     
    17
    Na levém křéídle si udělal prostor Rúben Semedo, který dostal prostor od obránce Goise, a dokázal odcentrovat. Obrana domácích si však dokázala poradit!
     
    16
    Setúbal však pokračuje v aktivním výkonu, a pokouší se co nejdříve vyrovnat. Výkon Ferreiry je zatím velkým zklamáním, neboť tým Jorge Simaa se po velmi rychlé brance zatáhl, a momentálně se soustředí hlavně na obranu.
     
    15
    Hostující André Claro si na levé straně ideálně zpracoval přihrávku od Pinta, a mohl postupovat vpřed. Následně ho však fauloval Romeu, a Setúbal zůstane u míče.
    13. Nebezpečná standardní situace Rucy
     
    13
    A standardní situace v podání hostujícího týmu byla hodně nebezpečná rána! K rozehrávce se nakonec postavil ofenzivní záložník Ruca, nicméně jeho rána mířila těsně vedle Marafonovy branky!
     
    12
    Ta yb však mohla přijít nyní! Barbosa da Costa dostal míč před vápno na útočníka Costinha, který byl však faulován v souboji s Ricardem. Následuje hodně zajímavá standardní situace pro hosty!
     
    11
    Hostující celek je zatím výrazně akitvnější než domácí celek, nicméně se zatím vůbec nemůže dosqtat do žádné větší šance!
     
    10
    Hélder Lopes následně hledal dlouhým nákopem na útočné polovině Barnese Oseie. Ghanský středopolař svedl vzdušný souboj s Rúbenem Semedem, ve kterém stopera Setúbalu fauloval!
     
    9
    Na vlastní polovině chyboval při rozehrávce hostující Semedo, který nabídl míč Oseiemu. Ghanský záložník raději roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Gois, a Pacos míří vpřed.
     
    7
    Andrézinho dostal ve středu hřiště přihrávku od Bruna Moreiry, a mohl postupovat vpřed. Na portugalského ofenzivního záložníka si však počkal Costinha, který ho však následně fauloval.
     
    6
    Středopolař André Horta hledal dlouhým nákopem na pravém křídle útočníka Cositnhu. Portugalský forvard však vyběhl pozdě, a míč na hrací ploše nestihl.
     
    5
    Vitória se pokoušela přispěchat s rychlou odpovfědí, a po levé straně tak postupoval vpřed Vasco Costa. Jeho postup však zastavil Joao Gois, který dokázal dostat míč do zámezí.
    3. Bruno MOREIRA - 1:0
     
    3
    Ferreira právě vstřelila branku!
    To je parádní vstup domácího celku do zápasu! Hned ve třetí minutě se totiž Pacos Ferreira dostává do vedení! Domácí vedli svou útočnou akci přes pravou stranu, odkud poslal přesný centr obránce Gois, který našel naběhlého BRUNA MOREIRA, a ten dokázal míč usměrnit k tyči!
     
    2
    Na levém křílde se pokoušel kombinovat Hélder Lopes se záložníkem Diogo Jotou. Druhý jmenovaný poslal portugalskému obránce nepřesnou přihrávku, a ten již nestihl míč zachytit na hrací ploše!
     
    1
    Hlavní rozhodčí Cosme Cunha právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měl k dispozici domácí celek, který se také hned hnal do útoku. Průnik Romeua však zastavil faulem Horta!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemný pondělní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Portugalská Primeira Liga má dnes na programu svou dohrávku 17. kola. Myse společně zaměříme na souboj FC Pacos Ferreira s Vitória FC Setúbal. Úvodní výkop je naplánován ve 21:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    VITÓRIA FC SETÚBAL
    Vitória se momentálně nachází na devátém místě ligové tabulky se ziskem 22 bodů. Setúbal ztrácí na svého dnešního soupeře pouhé tři body, a v případě dnešní výhry by se na svého soka mohl dotáhnout!

    V posledních zápase však Setúbal nepředváděl dobrý fotbal. Nejprve však v domácím prostředí dokázal uhrát bod za remízu 1:1 se silnou Bragou. V posledním ligovém kole však tento portugalský klub schytal ošklivý debakl 0:6 se Sportingem Lisabon!
     
    FC PACOS FERREIRA
    Ferreira zatím zažívá velmi povedenou sezónu! Momentálně se tento portugalský celek nachází na velmi slušném pátém místě se ziskem 25 bodů, a může pomýšlet nad účastí v pohárové Evropě. Hned za Ferreirou se však nachází Arouca, která ztrací pouhý bod!

    V posledních zápasech však Pacos nepodává vyrovnané výkony. Nejprve prohrál na hřišti Sportingu 1:3 v rámci portugalského poháru, a s touto soutěží se rozloučil. Následně doma pouze remízoval s Belenenses, což pro tento klub byla jistě ztráta. V posledním zápase si však svěřenci Jorge Simaa došli pro tři body, když vyhráli na hřišti Tondely 2:0!

    Jan Havlovic

    Branky: 3. Bruno Moreira, 64. Bruno Moreira (pen.) – 27. Claro

    Karty:   28. Osei (FER), 45+2. Romeu (FER), 90+4. Marafona (FER) – 17. Venancio (STL), 29. Costa (STL), 37. Semedo (STL), 54. Pacheco (STL), 63. Grupec (STL)   88. Semedo (STL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:21.
    FC Paços Ferreira: Marafona – Gois, Costa Baixinho, Ricardo (C), Lopes – Pele, Romeu – Osei (78. José), Andrezinho (46.Farias), Jota – Moreira (85. Silva)
    Náhradníci: Cardoso, Christian, Defendi, Santos, Farias, Jose, Silva

    Vitória FC Setúbal: Raeder – Gorupec, Venancio (C), Semedo, Pinto – Pacheco, Horta (87. Dani), Costinha – Barbosa da Costa (82. Hassan), Ruca (72. Arnold) – Claro
    Náhradníci: Alves, Hassan, Arnold, Miguel Lazaro, Lourenco, Dani, Tavares

    Rozhodčí: Cosme Cunha Machado – Braga, Gomes (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri